Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכל החברים!

ערכתי חיפוש בפורום על מנת לראות אם אחרים נתקלו באותה בעיה כמו שלי.

בעייתי בגדול היא שבאיביזה 1.4 במבצע שרכשתי בינואר 2012 ערכתי כבר כמה פעמים בדיקת צריכת דלק כמו שצריך

ולצערי ולמרות שאצל אחרים ראיתי נתונים אחרים אצלי צריכת הדלק היא 1:12 בקושי , כאשר 85% מהנסיעות הן בין

עירוניות.

הרכב נרכש בנצרת,לאחר שהתלוננתי והפנו אותי לאחראי הראשי במוסך השרות,ולאחר שניסו "למכור" לי את העובדה שהרכב עדיין חדש וככה זה בהתחלה ושזה יסתדר,עד לטיפול, התלוננתי על העובדה שלמה רק לי זה כך,ושלאחרים שאני מכיר בעלי רכב זהה או שבעלי סקודה פביה בעלת אותו מנוע אין בעיות אלו נפלט לאותו אחראי שיש עוד המון כמוני שהתלוננו,ואחרי שאמרתי לו אם הבעיה ידועה מה החברה מתכוונת לעשות בנידון קיבלתי מגוון תירוצים כמו: מה שהתכוונתי זה שאנשים שהתלוננו שהרכב "אוכל" 1:15 במקום 1:17 , אולי אני לא נוהג כמו שצריך לכן הצריכה גבוהה, והתשובה המקוממת ביותר שקיבלתי היתה שמבחינת החברה

הנתונים שנמסרו הם נתוני מעבדה של החברה ושכל עוד צריכת הדלק לא עולה על 1:7 ,כן אחד לשבע,אין שום בעיה עם צריכת הדלק ברכב.

אני כרגע ממתין לתשובה יותר רצינית לאחר שיצרתי חזרה קשר עם הסוכנות ואמרתי שאו שמישהו ייתן לי תשובה רצינית או שאאלץ לפנןת לצערי לאמצעים אחרים.

אם יש עוד כמוני שנתקלו בבעיה דומה אשמח אם נשלב כוחות על מנת שנוכל לקבל את היחס שמגיע לנו!!!

פורסם

נחלק את התגובה לשניים:

א- למנוע באמת לוקח זמן בתחילת הדרך להיפתח בהרבה מאוד רכבים וצריכת הדלק גבוהה יותר בתחילה.

ב- גם בדרך בינעירונית כאשר מהירות הנסיעה מעל 90 קמ"ש הרכב יתחיל לאכול יותר דלק,האצות מוגברות ,רגל כבדה על הדוושה ומזגן דולק יכבידו אף הם על הצריכה.

לסיכום,הרגלי נהג הם חלק חשוב בצריכת הדלק ברכב ואם אני ביונדאי I30 אוטומטית מצליח להוציא בממוצע מהרכב ללא מזגן 1:12 בקירוב אין שום סיבה בעולם,שרכב עם תיבת הילוכים ידנית יהיה חססכוני פחות.

אם הרגלי הנהג תקינים (ולא כמו שנכתב בשורות הראשונות בתגובה),יתכן ויש תקלה ברכב ויש לגשת לאבחון במוסך מורשה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הכל תלוי בסגנון נסיעה של הנהג וסביבת הנסיעה. באותו רכב, אך עם נהג שונה אפשר לקבל פערים גדולים יחסית..

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

פורסם

ממדידה שעשיתי מנהיגה מנהריה עד אילת כולל מזגן וקצת פאן בסיבובים של רמון וכביש 6 בלא פחות מ 120 ממוצע 1/14

בסביבה עירונית לגמרי אני עושה 1/12 או 1/11 תלוי בכמות הפקקים.

איביזה 1.6 ידנית סוף 2009.

אני מניח שאפשר לשפר אבל אז נהיה משעמם מאוד מהר מאוד...

פורסם

הצריכה שלך לרכב חדש נשמעת סבירה בהחלט וכמו שחברים כבר ענו לך כאן, ראשית היא אמורה להשתפר אחרי כמה אלפי קילומטרים ראשונים ושנית, היא בהחלט משתנה מנהג לנהג ומאזור לאזור. כביש בינעירוני יכול להיות חיפה - תל אביב, קו ישר ומישורי לעומת כביש תל אביב ירושלים שגם הוא בינעירוני אבל משופע בעליות קשות ועומסי תנועה. צריכת הדלק בין שני הכבישים הללו באותו רכב תהייה שונה לחלוטין. תוסיף לזה הבדלים של רכב שנוסע רק עם נהג או רכב שמאוכלס מדי יום בארבעה מבוגרים שנוסעים יחד לעבודה ותקבל עוד משתנה שמשפיע רבות על הצריכה. נסיעה עם מזגן או עם חלונות פתוחים היא עוד פקטור, וכך גם לגבי כאלה שנוהגים להפוך את תא המטען למחסן גרוטאות שתכולתו שוקלת עשרות קילוגרמים. לחץ נמוך בצמיגים גם הוא משפיע וכך גם גגון עם מטען עליו (אופנים למשל). בקיצור, צריכת הדלק מושפעת מהרבה גורמים משתנים כשברבים מהם אתה יכול לשלוט ולשפר. 1:12 אמור להשתפר לך וחבל על הזמן והכסף שלך בנסיונות לפנות בשלב זה להליך משפטי. חכה קצת, נסה ל"מפות" את הכבישים ואת אופי הנהיגה שלך עד שהצריכה תתיצב.

פורסם
חג שמח לכל החברים!

ערכתי חיפוש בפורום על מנת לראות אם אחרים נתקלו באותה בעיה כמו שלי.

בעייתי בגדול היא שבאיביזה 1.4 במבצע שרכשתי בינואר 2012 ערכתי כבר כמה פעמים בדיקת צריכת דלק כמו שצריך

ולצערי ולמרות שאצל אחרים ראיתי נתונים אחרים אצלי צריכת הדלק היא 1:12 בקושי , כאשר 85% מהנסיעות הן בין

עירוניות.

הרכב נרכש בנצרת,לאחר שהתלוננתי והפנו אותי לאחראי הראשי במוסך השרות,ולאחר שניסו "למכור" לי את העובדה שהרכב עדיין חדש וככה זה בהתחלה ושזה יסתדר,עד לטיפול, התלוננתי על העובדה שלמה רק לי זה כך,ושלאחרים שאני מכיר בעלי רכב זהה או שבעלי סקודה פביה בעלת אותו מנוע אין בעיות אלו נפלט לאותו אחראי שיש עוד המון כמוני שהתלוננו,ואחרי שאמרתי לו אם הבעיה ידועה מה החברה מתכוונת לעשות בנידון קיבלתי מגוון תירוצים כמו: מה שהתכוונתי זה שאנשים שהתלוננו שהרכב "אוכל" 1:15 במקום 1:17 , אולי אני לא נוהג כמו שצריך לכן הצריכה גבוהה, והתשובה המקוממת ביותר שקיבלתי היתה שמבחינת החברה

הנתונים שנמסרו הם נתוני מעבדה של החברה ושכל עוד צריכת הדלק לא עולה על 1:7 ,כן אחד לשבע,אין שום בעיה עם צריכת הדלק ברכב.

אני כרגע ממתין לתשובה יותר רצינית לאחר שיצרתי חזרה קשר עם הסוכנות ואמרתי שאו שמישהו ייתן לי תשובה רצינית או שאאלץ לפנןת לצערי לאמצעים אחרים.

אם יש עוד כמוני שנתקלו בבעיה דומה אשמח אם נשלב כוחות על מנת שנוכל לקבל את היחס שמגיע לנו!!!

אני בדיוק כמוך ואפילו יותר גרוע! 80% נסיעה בינעירונית רגועה ביותר אני מגיע 1:13

בנסיעה משולבת וממוצע עד עכשיו אני תמיד מגיע ל 1:9-10

וזה כבר לאחר 6 אלף ק"מ

פורסם

לפותח השרשור תלמד לפעם הבאה שנתוני צריכת הדלק שמפרסם היצרן נבדקים כנראה בעזרת רוח גבית ללא מזגן ונוסעים בירידה איך שהוא יוצא שזה תמיד מוגזם ובפועל כול הרכבים החדישים האלו נעים סביב 1:12 במציאות היומית.

צריכת דלק נמוכה קיימת רק בדיזלים המודרניים וברכבים היברידיים אבל שם תשלם יותר על הרכב והאחזקה כך שבפועל המצב קקה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכל החברים

אציין כי אני עובר חוויה דומה מאוד לחברינו אשר החל בשרשור הנ"ל

רכשתי סיאט איביזה 2012 של המבצע 1.4 85 כוח סוס ידני, יחד איתי אחי רכש את אותו הרכב בדיוק

ממוצע הצריכה אצלו הינו 1-14.5 בעוד שאצלי הצריכה הינה 1-11 בממוצע וזהו הבדל משמעותי

במיכל מלא הוא עושה בממוצע 650-700 קילומטר בעוד שאני במיכל מלא מספיק הכי הרבה ל 540 קילומטר

כמה נקודות חשובות:

1) אחי בחור צעיר בן 19 ללא תרבות נהיגה בריאה ומשתולל הרבה יותר ממני, אני נוסע במהירות המותרת ונוהג בהילוכים כבר 10 שנים

2) אני נהג יחיד ברכב נוסע הרוב בין עירוני והרוב בכביש ב"ש דימונה אשר נקי מפקקים ישר ומישורי לכל אורכו ואת שאר הנהיגה שלי אני עושה בתוך ב"ש

3) הרכב עשה כבר 8000 קילומטר, ללא גגון ללא עומס בתא מטען או ברכב וצמיגים מלאים לפי הוראות יצרן

4) לרוב מזגן עובד ברכב

לאור כל האמור לעיל אציין כי אני מאוכזב מנתוני הצריכה וכי אני נתקלתי באותן התשובות כאשר פניתי אל המוסך המורשה של צמפיונס מוטורס

אשמח גם לשמוע ממכם מה אפשר לעשות במצב כזה???

פורסם

צ'מפיון, אין קשר לצ'מפיונס ליג.

מזגן מעלה את צריכת הדלק.

אופי הנהיגה בגיר ידני הוא מאד קריטי. אני בטוח שאם תבצע החלפות הילוכים בין 2500 ל-3000 סל"ד צריכת הדלק תשתפר.

פורסם

מתדלקים באותה תחנת דלק? אולי נתקלת בדלק מהול.

בנוגע לפותח השרשור, עם רכב שעושה 1:14 אפשר בקלות לעשות 1:7 עם צורת נהיגה אגרסיבית יחסית, פקקים רציניים, מזגן וכו'.

בשביל לקבל 1:12 (גם עם 85% בינעירוניות) זה גם ממש לא בעיה.

תכוון את מחשב הדרך לצריכת דלק רגעית ותנסה להבין מתי בדיוק הוא מצביע על צריכה גבוהה.

אם בנסיעה של 90 קמ"ש עם לחיצת דוושה קבועה הוא לא מראה לפחות 1:16-17, אז הייתי מתחיל לחשוד

פורסם

אותו הסיפור, יש לי את האוטו חודש בערך. כן יודע שבהתחלה אוטו חדש אוכל קצת יותר, אבל עדיין לא צריך להגיע ל 1:11 עם מנוע 1400 ו85 סמ"ק, ידני.

רציתי לשאול האם מצאתה פתרון לצריכה מוגזמת הזאת או שהסתדר לבד עם הזמן?

חוץ מזה מעניין אותי נושא העברת ההילוכים ומחשב שנותן עצות לזה. אופן הנהיגה שלי רגוע מאוד(כמעט שלא בין עירוני), 90-100 קמ"ש מקסימום. העברת הילוכים בין 2500-3000 . אבל מחשב הרכב רושם לי להעביר להילוך רביעי כבר ב 40 קמ"ש ו2000 סל"ד, להילוך חמישי ב60 קמ"ש ב1900-2000 סל"ד. זה בסדר, זה הגיוני? להקשיב למחשב או לאינטואיציה?

תודה מראש על התגובות.

• תוכן חדש...