Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את האדירה אודיו שיווה שהוא 650 וואט אר אמ אס והיבואן אמר לי שתיבה של 25 ליטר היא מעולה ואני לא ישמע הבדל בינה לבין ה85 ליטר

עכשיו קניתי אותו ב1350 כולל תיבה ורשת ואני בקושי שומע הבדל אני שומע כמעט אותו הדבר אם בכלל אין סאבוופר

השאלה שלי מה הבעיה ? האם הבעיה היא בתיבה ? האם הדריבר עצמו לא מספק באסים חזקים ? האם זה בגלל שזה תיבה אטומה ? או אולי בגלל המגבר (רוקפורד 301 איקס)

תודה לכל מי שיכול לעזור

פורסם

המגבר שדוחף אותו הוא רוקפורד 301 איקס, הוא גם מגביר את הרמקוליים האחוריים שלי הוא מכוון על LOW PASS והוא על המקסימום והתיבה 25 ליטר, תיבה אטומה

הסאב הזה יותר חזק מהרוקפורד RFP4412 ?

פורסם

הרוקפורד הוא 200 rms... אז מה??? זה שהסאב מסוגל להתמודד עם הספקים גבוהים יותר ממש מרגש אך לא יורגש הבדל רציני אם המגבר עצמו חלש... הבדל (מינורי) יכול שיהיה בגלל נצילות שונה של הסאבים.

המגבר שלך נותן ביום טוב עם רוח גבית 150 rms בברידג'...

כך שאל תצפה לשמוע הבדל רציני, אם בכלל...

בכול אופן, תנסה לשחק קצת עם הגיין במגבר אולי זה יעזור, שחק עם כיוונים של חיתוכים וכל השאר אולי יהיה שיפור אך שוב, אל תצפה לגדולות ונצורות...

רוצה שינוי משמעותי - תחליף מגבר.

פורסם

אני יודע את זה אחי אבל השאלה שלי היא האם כדאי להחזיר אותו ולקנות את הרוקפורד במחיר שלו או שהסאב הזה נחשב סאב ממש טוב וחזק (אם המגבר שלי יהיה חזק) ?

ועוד שאלה האם ה25.5 ליטר טוב או שכדאי להחליף תיבה לתיבה VENTED של 95 ליטר ?

תודה

פורסם

1.באיזה רכב מדובר?

2.בדקת שהסאב עובד בעצם,אולי חוט השתחרר בתוך התיבה או משהו?

3.תבדוק שעשית גישור כמו שצריך.

4.אם כל זה עד עכשיו בסדר אז תנסה להחליף את המפצלים,לפעמים מפצל אחד נדפק,ואז או שהסאב מקבל רק פלוס ועובד על הפנים או שהוא מקבל רק מינוס ולא עובד בכלל.

5.יהיה הבדל בין תיבה של 25 ליטר לתיבה של 85 זה מה שבטוח.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

הסאב עובד ולא מאמין שהמפצל הלך ואני לא עשיתי גישור אני שומע אותו על 2 ערוצים וה2 ערוצים האחרים מגבירים את האחוריים שלי

אפשר לדבר איתך במסנג'ר או באי סי קיו בבקשה?

והרכב

שברולט אלרו שנת 2000 מנוע 3400

פורסם

תבין,יש לך מגבר שמוציא 150 rms והיה לך סאב שמקבל 200 rms ,החלפת אותו בסאב שיכול לקבל עד 650 rms אבל זה לא ממש עוזר לנו כי המגבר חלש :idea:

בגלל זה לא תראה שינוי עד שלא תחליף את המגבר.

הבעיה השנייה פה היא התיבה,היא קטנה מדי .

הבעייה השלישית היא שהאוטו שלך הוא טנק. :lol:

הכי חשוב לדעתי שתחליף את המגבר למגבר חזק.

8)
פורסם
הסאב עובד ולא מאמין שהמפצל הלך ואני לא עשיתי גישור אני שומע אותו על 2 ערוצים וה2 ערוצים האחרים מגבירים את האחוריים שלי

אפשר לדבר איתך במסנג'ר או באי סי קיו בבקשה?

והרכב

שברולט אלרו שנת 2000 מנוע 3400

? ? ? לא בגישור ועובד על שני ערוצים ?

פורסם

לפי ידעתי הסאב הוא שתי סלילים של 8 אוהם

תבדוק את חיבור הסלילים וצוריד את ההתנגדות ל4 אוהם.

ואם אתה רוצה עם המגבר שלך סאב שיעבוד טוב אתה צריך סאב עם נצילות גבוהה מאוד

כי המגבר לא הכי חזק :\

פורסם

או שמשהו לא בסדר, או שהסאב באמת לא מספיק חזק בשבילך.

דבר ראשון, תיבה אטומה, ועוד של 25 ליטר היא לא מי יודע מה נצילה ולכן מומלץ מגבר יותר חזק ממה שאתה משתמש, ובלי קשר תנסה לשים אותו בתיבה פתוחה (מתוכננת כראוי) בנפח של לפחות פי 3 גדול יותר, ההבדל בהחלט יורגש. :!:

פורסם

כן אבל בגלל שבאוטו המגבר עובד על אלטרנטור/מצבר - זה קצת שונה מהבית... מן הסתם :wink:

הבעיה עם הסאב של הבחור פה היא שהוא מוגבר עם מגבר חלש - ועוד בעזרת 2 ערוצים שאפילו לא מגושרים ביחד.

הוא כרגע מספק לו 40 וואט RMS לכל סליל... ובעצם עם הסלילים הם 8 אוהם אז אפילו חצי מזה!

המגבר זאת הבעיה.

(לא צריך לזלזל בסאב הזה כלל וכלל! ולחבר אותו ל2 ערוצים במגבר שכזה זאת בדיחה :? )

פורסם

למה בדיחה?

תחבר את הסלילים במקביל וברידג' למגבר והרי לך סאב שרץ על 150 RMS.

נכון, יש חזקים מזה אך 150 RMS לסאב זה יפה (כמובן שתלוי בטעם האישי של כל אחד ואחד).

פורסם

בשביל לקבל Qts של 0.707 עבור הסאב הזה צריך לשים אותו בתיבה של 68 ליטר.

אז בין 25 ל-68 יש הבדל ומאוד גדול!

בתיבה של 25 ליטר יתקבל Qts של 1.046 שהוא מוגזם ביותר, וכנראה בגלל זה הצליל מרוח.

וגם שינוי או בדיקה על מגבר אחר יעזור.

• תוכן חדש...