Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 323 - נפילות מתח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי מאזדה 323 שנת 2004

לאחרונה אני שם לב שיש לי נפילות מתח בחשמל.

כך למשל כשאני פותח את החלונות חשמל, או כשאני מדליק אורות, והכי נוראי כשאני מדליק מזגן.

למשל לילה, כשאני מדליק אורות ובמקביל לוחץ על הברקס האורות מעומעמים לכמה שניות.

כאשר אני נוסע והרדיו דלוק ובמקביל מדליק את המזן, לאחר כמה שניות הרדיו נכבה ונדלק שנית לסירוגין.

כשהואטו עומד ומונע הסל"ד בסביבות ה 750. ואולם אם באותו רגע אני מדליק מזגן הסל"ד מתחיל "לרקוד" לעלות ולרדת.

הלכתי למוסך, ובבדיקה ראו טעינה של 12.8 וטענו שזה אלטרנטור.

החלפתי אלטרנטור וזה לא עזר, הגעתי למחרת למוסך ושוב הטעינה היתה בסביבות ה 12.8

האבחנה שוב היתה כי האלטרנטור תקול ואולם לפני כן החליפו למצבר חדש , רק לוודא שהמצבר תקין, למרות שכבר עשו לו בדיקות תקינות.

בסופו של יום החליפו עוד אלטרנטור. בבדיקת טעינה אחרי שתקנו הטעינה עמדה על 13.4 (עדיין נמוך).

אתמול נסעתי עם האוטו לטיול בצפון, האמת- חששתי להדליק מזגן . אבל הנפילות מתח לא הפסיקו ובלילה בנסיעה הייתי עם אורות אבל עם מלא חששות אם אשרוד את הנסיעה.

שמתי הבוקר את האוטו במוסך, ושוב הטיענה היתה בסביות ה 12.8.

יש לי הרגשה שגם המוסכניק שלי אובד עצות......

אשמח אם אוכל לקבל תשובה.

פורסם

התקלה עדיין לא נפתרה ויש לגשת שוב למוסך לטפל בבעיה, יתכן כי יש צרכן חשמלי כבד שמפיל את מתח הטעינה, אולי כבל הטעינה אינו תקין או קוטבי המצבר אינם מהודקים.

פורסם
התקלה עדיין לא נפתרה ויש לגשת שוב למוסך לטפל בבעיה, יתכן כי יש צרכן חשמלי כבד שמפיל את מתח הטעינה, אולי כבל הטעינה אינו תקין או קוטבי המצבר אינם מהודקים.

תודה על התשובה

האם זה אומר שיצטרכו להחליף עוד אלטרנטור? או שהאלטרנטור תקין?

פורסם

או שיש כבל מינוס רופף או שהפולי מנוע מחליק, אם ברכבך הפולי מנוע יש בתוכו יציקת גומי סביר להניע שהוא מחליק ולא מעביר את הסיבובים לשאר האביזרים.

האם מידי פעם קורה שההגה הופך לקשה מהרגיל?

פורסם
או שיש כבל מינוס רופף או שהפולי מנוע מחליק, אם ברכבך הפולי מנוע יש בתוכו יציקת גומי סביר להניע שהוא מחליק ולא מעביר את הסיבובים לשאר האביזרים.

האם מידי פעם קורה שההגה הופך לקשה מהרגיל?

היי

תודה על התשובה

האמת אני לא יודע מה זה פולי מנוע...

אבל לא שמתי לב שההגה נהיה קשה.

פורסם

מניסיון, במכוניות יפאניות יש לפעמים טעינה חלשה (מאוד) בסל"ד נמוך. היה לי בדיוק אותו הדבר בלגאסי וזו לא תקלה.

זה בסדר כי סל"ד הסרק של המנוע אינו הסל"ד האופטימלי בו נמצאת הטעינה של האלטרנטור.

המכונאי שלך יחליף עוד הרבה אלטרנטורים ויראה כי הטעינה תמיד תהיה 12.8V כאשר המזגן עובד וסלד הסרק הוא 750.

סביר להניח שאם תיתן קצת גז, הטעינה תעלה לאיזור ה 13.5V. אחרי נסיעה (מהבית שלך למוסכניק) זה תקין.

המלצתי היא:

1. לבדוק שסיבובי הסרק כאשר המזגן עובד תקינים (לנקות מנוע סרק ומעברי אויר ולבדוק תקינות של המערכת)

2. לנקות מגעים ולחזק את הכבל של ה(+) בין האלטרנטור למצבר

3. לנקות מגעים של כבל ההארקה (-) בין גוף המנוע לגוף הרכב והמינוס במצבר.

כמו כן, כאשר האלטרנטור עוד קר ומניעים את האוטו בבוקר, אתה תראה טעינה של 14-14.5V.

כאשר האלטרנטור מתחמם ההתנגדות הפנימית שלו גדלה, סבירות שתראה טעינה נמוכה יותר (יותר לכיוון 13.5-14V). זה תקין.

סבירות לא מבוטלת שכל הבעיה שלך היא במנגנון כיוון הסלד סרק של הרכב, שאינו יודע "לפצות" על האטת סיבוב המנוע כאשר יש צרכן חשמל "כבד" שמעמיס על האלטרנטור וכתוצאה מכך מאט את סיבובי המנוע.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מניסיון, במכוניות יפאניות יש לפעמים טעינה חלשה (מאוד) בסל"ד נמוך. היה לי בדיוק אותו הדבר בלגאסי וזו לא תקלה.

זה בסדר כי סל"ד הסרק של המנוע אינו הסל"ד האופטימלי בו נמצאת הטעינה של האלטרנטור.

המכונאי שלך יחליף עוד הרבה אלטרנטורים ויראה כי הטעינה תמיד תהיה 12.8V כאשר המזגן עובד וסלד הסרק הוא 750.

סביר להניח שאם תיתן קצת גז, הטעינה תעלה לאיזור ה 13.5V. אחרי נסיעה (מהבית שלך למוסכניק) זה תקין.

המלצתי היא:

1. לבדוק שסיבובי הסרק כאשר המזגן עובד תקינים (לנקות מנוע סרק ומעברי אויר ולבדוק תקינות של המערכת)

2. לנקות מגעים ולחזק את הכבל של ה(+) בין האלטרנטור למצבר

3. לנקות מגעים של כבל ההארקה (-) בין גוף המנוע לגוף הרכב והמינוס במצבר.

כמו כן, כאשר האלטרנטור עוד קר ומניעים את האוטו בבוקר, אתה תראה טעינה של 14-14.5V.

כאשר האלטרנטור מתחמם ההתנגדות הפנימית שלו גדלה, סבירות שתראה טעינה נמוכה יותר (יותר לכיוון 13.5-14V). זה תקין.

סבירות לא מבוטלת שכל הבעיה שלך היא במנגנון כיוון הסלד סרק של הרכב, שאינו יודע "לפצות" על האטת סיבוב המנוע כאשר יש צרכן חשמל "כבד" שמעמיס על האלטרנטור וכתוצאה מכך מאט את סיבובי המנוע.

איציק

תודה על תשובתך העניינית

זה באמת מה שקרה

כל פעם שהחליפו אלטנאטור הוא הראה 12.8 ואחרי שנסעתי קצת הוא עלה ל 13.5

השאלה אם זה לא פוגם במצבר או הורס את הלאטנאטור שמתאמץ לספק את הטעינה

כי למרות הכל עדיין יש לי נפילות מתח....

פורסם

תראה, מתוך ניסיון לא היו לי מעולם בעיות טעינה בלגאסי - וגם לא במכוניות קודמות אחרות של סובארו (זהות מבחינת מע' חשמל).

לדעתי האישית (ממה שכתבת עד כה בפורום) עליך פשוט לבדוק את נושא החיבורים\חיווט שדיברתי עליהם וכמובן לטפל בנושא הסל"ד סרק (ייתכן ובסה"כ צריך לנקות מעברי אויר וכד'). נשמע שהמערכת לא מצליחה להרים את סיבובי הסרק של המנוע כאשר הוא "נופל" כתוצאה מצרכן זרם כבד שהופעל.

אגב, זה טבעי שבחלק מהמכוניות (במיוחד ישנות יחסית) קיימת תופעה של עמעום אורות קל (בסל"ד סרק) כאשר צרכן זרם כבד עובד. במכוניות מודרניות וחדישות יותר המערכות הללו מבוקרות מחשב (בחלק גדול מהמקרים) ולכן כבר כמעט ולא נתקלים בתופעות של עמעום אורות בזמן שצרכן זרם גדול עובד, לא רק שהמערכות הרבה יותר מדוייקות ומסונכרנות אחת עם השניה, גם האלטרנטורים הם ברובם מבוקרי מחשב וחזקים יותר. מכוניות יפאניות מהמודלים המדוברים הן מכוניות פשוטות יחסית עם אלטרנטור פשוט והתופעות שאתה מתאר הן שכיחות למדיי. לדעתי האישית, 750 סל"ד כאשר המזגן עובד זה מעט מידי - וכאן חלק מה"בעיה" שאתה מתאר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תראה, מתוך ניסיון לא היו לי מעולם בעיות טעינה בלגאסי - וגם לא במכוניות קודמות אחרות של סובארו (זהות מבחינת מע' חשמל).

לדעתי האישית (ממה שכתבת עד כה בפורום) עליך פשוט לבדוק את נושא החיבורים\חיווט שדיברתי עליהם וכמובן לטפל בנושא הסל"ד סרק (ייתכן ובסה"כ צריך לנקות מעברי אויר וכד'). נשמע שהמערכת לא מצליחה להרים את סיבובי הסרק של המנוע כאשר הוא "נופל" כתוצאה מצרכן זרם כבד שהופעל.

אגב, זה טבעי שבחלק מהמכוניות (במיוחד ישנות יחסית) קיימת תופעה של עמעום אורות קל (בסל"ד סרק) כאשר צרכן זרם כבד עובד. במכוניות מודרניות וחדישות יותר המערכות הללו מבוקרות מחשב (בחלק גדול מהמקרים) ולכן כבר כמעט ולא נתקלים בתופעות של עמעום אורות בזמן שצרכן זרם גדול עובד, לא רק שהמערכות הרבה יותר מדוייקות ומסונכרנות אחת עם השניה, גם האלטרנטורים הם ברובם מבוקרי מחשב וחזקים יותר. מכוניות יפאניות מהמודלים המדוברים הן מכוניות פשוטות יחסית עם אלטרנטור פשוט והתופעות שאתה מתאר הן שכיחות למדיי. לדעתי האישית, 750 סל"ד כאשר המזגן עובד זה מעט מידי - וכאן חלק מה"בעיה" שאתה מתאר.

איציק

תודה רבה

המשך יום נפלא וחג שמח

פורסם

הטעינה שלך לא תקינה, ולפי תיאור הבעיה שיש עימעום באורות זה בכלל גרוע ומחזק את הטענה של טעינה לקוייה/מצבר תקול/כבלים רופפים.

איציק במאזדה הטעינה צריכה להיות 14.2V בסרק ללא עומס.

12.8V טעינה זה מאוד חלש, שיבדקו את המינוס מהמצבר לשילדה ומהשילדה יש עוד כבל מינוס שמתחבר לגיר מתחת לבית מסנן האוויר.

בדוק שנעלי הכבל נקיים ומהודקים היטב לקטבי המצבר.

בדוק טעינה על קטבי המצבר כאשר כל צרכני החשמל כבויים(אורות, רדיו, מזגן וכו), ולאחר מכן בדוק שוב טעינה עם אורות דרך ומזגן פועלים חזור עם תוצאות.

בשני המקרים המתח טעינה לא צריך להיות נמוך מ 13.2V בסרק גם אם תפעיל את כל צרכני החשמל ברכב בסל"ד סרק(750סל"ד), ברכב שלך.

בנוסף יש לבדוק את המצבר בעומס אצל חשמלאי גם אם הוא חדש זה לא אומר שאין פגם בייצור המצבר.

האם ניסו להחליף מצבר אחר לבדיקה?

האם כאשר אתה פותח סוויץ הנורת טעינה (מצבר) דולקת בלוח השעונים ומתכבת לאחר התנעת המנוע?

האם אתה שומע רצועה חורקת לפעמים?

פורסם

בשני המקרים המתח טעינה לא צריך להיות נמוך מ 13.2V בסרק גם אם תפעיל את כל צרכני החשמל ברכב בסל"ד סרק(750סל"ד), ברכב שלך.

אשמח אם תצרף לי תצלום לצורך הוכחה.

תדליק מזגן ואורות (אחרי נסיעה של 10-20 דקות) וצלם לי את הוולטמטר שלך מראה לפחות 13.2V כאשר סלד הסרק שלך הוא 750. במידה וסלד הסרק שלך הוא מעל 750, כל הפיקסלים בהודעה הזו לא שווים כלום.

לפותח השרשור אין שום בעיית אלטרנטור, יש לו או בעיית חיווט קלה או סל"ד סרק נמוך - וכבר אמרתי לו איך לטפל בזה ומה לבדוק.

בשני המקרים, אלטרנטור חם שמוציא 12.8V בסלד סרק של 750 עם מזגן עובד זו לא תקלה - על אחת כמה וכמה אם אתה מעלה לו טורים ל 1000-1200 סל"ד הוא מתיישר ל 13.5V.

בלי מזגן (בלי עומס בכלל) ברור שיהיה יותר מ 12.8V (גם לא כתבתי בשום מקום שטעינה ללא עומס של 12.8 היא תקינה)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בעיקרון איציק צודק. בימים חמים כאשר האלטרנטור מתחמם הספק המוצא של האלטרנטור יורד לכן בסיבובי סרק גם ללא עומס כבד מתח המוצא של האלטרנטור עלול לרדת ל-13.4 וולט ובסל"ד של 1500-1800 סיבובים לדקה המתח מתייצב סביב 13.8 וולט עם עומס או בלי כאשר האלטרנטור חם.

סיבה נוספת לשינויים במתח המוצא היא בגלל שווסת המתח מקוזז טמפ' כלומר בימים קרים מתח המוצא עשוי לעלות ל-14.2-14.5 וולט בכדי שהמצבר ייטען כראוי.

באלטרנטורים משופצים עם ווסת מתח סיני זול בדרך כלל מתח המוצא נע סביב 14.5 וולט מכיוון שהם לא מקוזזי טמפ'.

איזה כייף לי :)

פורסם
הטעינה שלך לא תקינה, ולפי תיאור הבעיה שיש עימעום באורות זה בכלל גרוע ומחזק את הטענה של טעינה לקוייה/מצבר תקול/כבלים רופפים.

איציק במאזדה הטעינה צריכה להיות 14.2V בסרק ללא עומס.

12.8V טעינה זה מאוד חלש, שיבדקו את המינוס מהמצבר לשילדה ומהשילדה יש עוד כבל מינוס שמתחבר לגיר מתחת לבית מסנן האוויר.

בדוק שנעלי הכבל נקיים ומהודקים היטב לקטבי המצבר.

בדוק טעינה על קטבי המצבר כאשר כל צרכני החשמל כבויים(אורות, רדיו, מזגן וכו), ולאחר מכן בדוק שוב טעינה עם אורות דרך ומזגן פועלים חזור עם תוצאות.

בנוסף יש לבדוק את המצבר בעומס אצל חשמלאי גם אם הוא חדש זה לא אומר שאין פגם בייצור המצבר.

האם ניסו להחליף מצבר אחר לבדיקה?

האם כאשר אתה פותח סוויץ הנורת טעינה (מצבר) דולקת בלוח השעונים ומתכבת לאחר התנעת המנוע?

האם אתה שומע רצועה חורקת לפעמים?

אתה טועה.

תעשה ניסיון ותדליק אורות גבוהים+מפשיר אדים אחורי או את המפוח במהירות מקסימלית למשך מספר דקות ואתה תגלה שמתח המוצא יורד גם מתחת ל-12.6 וולט בסל"ד סרק.

הסתייגות קטנה...במידה והרכבת אלטרנטור שונה מזה המקורי המסוגל לספק כ-70 אחוז מהזרם בסל"ד סרק ולשמור על מתח מוצא של 13.8 וולט כאשר כול הצרכנים עובדים אז תציין זאת.

איזה כייף לי :)

פורסם

הסתייגות קטנה...במידה והרכבת אלטרנטור שונה מזה המקורי המסוגל לספק כ-70 אחוז מהזרם בסל"ד סרק ולשמור על מתח מוצא של 13.8 וולט כאשר כול הצרכנים עובדים אז תציין זאת.

מורכב אצלי אלטרנטור משופץ (בטח שעם ווסת לא מקורי), ולכן אצלי מתח הטעינה לעולם לא ירד מתחת ל 13.2 בסרק עם עומס גם בחום וגם בקור בסל"ד של 700-750סל"ד.

גם פותח האשכול החליף אלטרנטור, אלטרנטור מקורי יכול לעלות בסביבות ה 2500ש"ח, לעומת אלטרנטור משופץ שעולה בין 250 ל 450ש"ח לא כולל התקנה.

בעבר הלא רחוק האלטרנטור ברכבי שבק, חיפשתי לקנות ווסת טעינה איכותי התקשרתי ללא מעט חנויות וחשמלאים ואף אחד לא מוכר ווסת טעינה, עד שמצאתי חנות אחת אמרו לי שיש להם ווסת סיני שעלותו סביב ה150ש"ח, המוכר שאל אותי בטלפון אם אני מעוניין באלטרנטור משופץ בעלות של כ250ש"ח (אגב אותו לא קניתי בסוף) אלא רכשתי מחשמלאי אלטרנטור משופץ ב 400ש"ח עם אחריות 3 חודשים כי חשבתי שהוא יהיה עם חלקים יותר איכותיים אך מסתבר שגם טעינתי והוא אותו הדבר.

אגב האלטרנטור שמותקן ברוב המאזדות (גם המקורי) הוא של מיצובישי.

• תוכן חדש...