Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 120 למאזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה 2 (לא הדגם של הליסינג) שעלה על הכביש בינואר 2008. הרכב יד ראשונה אז אני יודע מה כל הטיפולים שבוצעו בו.

הרכב טופל במוסך יבואן מורשה עד לטיפול 90000.

טיפול 105 בוצע ע"י מוסך אחר שהחליף לי פילטר אוויר (אפילו שבספר הרכב כתוב ב105 רק לנקות), פילטר שמן, ושם שמן 10W40 (בספר הרכב רשום למלא 5W30).

אני רוצה לקנות חלפים לטיפול 125, בספר הרכב רשום שיש להחליף רצועת הינע, שמן, מסנן שמן, מסנן אוויר, מסנן דלק, ואני צריך לבדוק אם צריך להחליף גם מצתים יכול להיות שהוחלפו באחד הטיפולים הקודמים).

א. האם כדאי להחליף שוב פילטר אוויר, או שזה בסדר כיוון שהוחלף גם בטיפול הקודם?

ב. האם אני יכול להניח שבכל הטיפולים במוסך המורשה השמן ששמו היה 5W30, כיוון שזה מה שכתוב בספר הרכב?

ג. האם כדאי לחזור ל5W30 לאחר שברכב כבר השתמשתי ב10W40 בטיפול הקודם?

ד. אני רוצה לקנות חלפים מאיכות טובה. האם יש המלצות ליצרן שמן, מסננים, רצועת הנעה או מצתים ספציפיים?

ה. האם למישהו המלצה על ספק שניתן לקנות ממנו את החלפים הנ"ל? (אני גר בקריות אבל עובד בנתניה כך שאזור המרכז או הצפון טובים לי באותה מידה).

בתודה,

אלון

• ספונסר פורום
פורסם

זו אחת הסיבות שהמוסכים נרתעים לרשום מחירים ומפרטי טיפולים.במקרה שלך לדוגמא רשום שלא צריך להחליף אבל כאשר המוסך פירק את הפילטר הוא היה במצב שדורש החלפה.

הצמיגות של השמן שהמוסך שם לך היא בסדר גמור. רק תשים לב שהתקן של השמן מתאים לתקן שרשום בספר רכב.

בטיפול הקרוב אתה אמור לבצע טיימינג (רצועת הינע) ולכן אני ממליץ לך להיכנס למוסך מורשה. טיפול טיימינג הוא טיפול מורכב שמצריך שימוש בכלים מיוחדים ולכן מומלץ לפנות למוסכים שמכירים את הדגם (ואין מוסך שמכיר את הדגם יותר טוב ממוסך מורשה).

מוסך מורשה מומלץ לרכבי מאזדה הוא רכב דוד בת"א.

פנה אל דני ותגיד לו שהגעת מהפורום כדי שתקבל יחס מועדף ומחיר מצויין.

פורסם

תודה, אקח את עצתך ואכנס לטיפול במוסך מורשה (למרות שמדובר כנראה בסיפור יקר מאוד כיוון שהרבה חלקים יוחלפו בטיפול הזה).

האם יש למישהו חוות דעת לכאן או לכאן על מוסך מרוץ בקריות? רוב הטיפולים בוצעו שם.

פורסם

אין החלפת רצועת טיימינג במאזדה 2 מכיוון שאין כזאת .

בטיפול 120000 מחליפים שמן מנוע ומסנן שמן,מצתים (אירדיום כל 120000) מסנני אוויר ומזגן ונוזל בלמים(כל30000 או שנתיים).

בטיפול הבא מחליפים מסנן דלק ושמן ומסנן.

פורסם

אוליי החליפו לו מסנן אויר כי הכיס דרש את ההחלפה?

הצמיגות לא מתאימה, מסנני אויר חליפיים ברכב הזה לא ברמה של המקורי.

הצמד להוראות היצרן, השתמש בשמן בצמיגות 5w30 אם יהיה סינטטי יהיה עוד יותר טוב ושים מסנן אויר מקורי.

פורסם

רצועת הינע (רצועת מנוע, רצועת אביזרים) היא רצועה חוצונית שמסובבת אלטרנטור, מדחס מזגן, משאבת הגה כוח (אם יש).

זו לא רצועת טיימינג.

בהרכבה של רצועה זו אין משמעות למיקום מדוייק.

• תוכן חדש...