Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מתכנן בזמן הקרוב לרכוש מיני משומשת אבל תחת אחריות יצרן ז"א 2010\2011.

הקניה האחרונה (והראשונה) שלי הייתה של רכב משנת 2001 לפני קצת יותר משנה.

התהליך היה נסיעת מבחן + הוא הורם על ליפט ע"י מוסכניק שבעקרון סמכתי עליו, ונרכש (ובדיעבד איכזב מאוד, כשאחכ הלכתי ליישור קו אצל מוסך יבואן מהמומלצים בארץ, ותקלות שלא נגמרות).

עכשיו הסיפור (ובעיקר הסכום) שונה.

מצד אחר - אוטו חדש יחסית, תחת אחריות.

1. מכון בדיקה - הוא צריך להתחייב על מנוע,גיר,שלדה בהתחשב בגיל הרכב? כמו כן, מה אני צפוי לקבל כתוצאות וממה לא להתרגש? (וממה כן?). בהתחשב בכך שזה מכון בדיקה ומצד אחר גיל הרכב

2. מה לבדוק בעצמי? להוציא מנגנונים חשמליים \ נסיעת מבחן שלא תיתן הרבה (הפעם אחרונה על ידני הייתה בשיעורי נהיגה לפני שלוש שנים+)

3. טיפולים תקופתיים - איך אפשר לדעת מה הדרישה של היבואן כך שהאוטו יישאר באחריות?

4. באופן כללי נושא האחריות - מכסה אותי מבחינת התחזוקה או ש"בלאי" (גומיות וכד' שהיה לי הרבה ב-2001) לא נכלל?

5. איך קונים בסכומים גדולים? אין לי צ'קים, פעם אחרונה חצי היה בשטרות וחצי העברה בנקאית. צ'ק בנקאי?

פורסם

מודלים 2010 2011 הוא צריך להתחייב על מנוע, גיר ושילדה. ושהרכב ללא תאונות. הוא צריך להציג ספר טיפולים מלא שנעשו במוסכים מורשי יבואן. תעבור על הרכב, תראה שאין מכות, מעיכות שינויים בגוון הצבע, רווחים לא סמטריים (לדוגמא הרווח בין הכנף למכסה המנוע) שאין קרעים בריפוד ושפנים הרכב במצב מושלם. תבדוק שהוא מניע בקלות ושאין רעשים יוצאי דופן מהמנוע. תעבור על כל המנגנונים החשמליים (חלונות וכו') ותראה שהם תקינים. לבסוף תיקח אותו למכון בדיקה ותעלה את הבדיקה לפורום.

פורסם

איך הוא יכול להתחייב על מנוע וגיר ? מה הוא מכונאי ? אם יש בעייה שהוא לא יודע עליה הוא צריך לשלם ? מה זה השטויות האלה, מה שכן אם הרכב חדש והוא יד ראשונה הוא יכול ואני מדגיש יכול להתחייב על זה שלא הייתה תאונה .

פורסם
איך הוא יכול להתחייב על מנוע וגיר ? מה הוא מכונאי ? אם יש בעייה שהוא לא יודע עליה הוא צריך לשלם ? מה זה השטויות האלה, מה שכן אם הרכב חדש והוא יד ראשונה הוא יכול ואני מדגיש יכול להתחייב על זה שלא הייתה תאונה .

מה זה איך הוא יכול להתחייב?

אם יש בעיות במנוע או בגיר, מרגישים את זה (לפחות בנאדם נורמלי מרגיש) ואז לא מתחייבים או אומרים מראש לבנאדם שזה לא תקין...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ברכבים ישנים אתה צודק. ברכב שנה על הכביש יכול להתחייב.

מה זה איך הוא יכול להתחייב?

אם יש בעיות במנוע או בגיר, מרגישים את זה (לפחות בנאדם נורמלי מרגיש) ואז לא מתחייבים או אומרים מראש לבנאדם שזה לא תקין...

אז אני רוצה להגיד לכם שאני מכרתי סובארו B3 שהייתה שנה וחצי על הכביש (אני יד ראשונה) ובבדיקה סימנו במנוע לא תקין, אם הייתי מתחייב הייתי אוכל אותה ב-500 ש"ח. כמובן שלא היה לי מושג שיש בעייה והיא תוקנה באחריות והאוטו נמכר, אבל איך יכולתי לדעת שיש בעייה ?!?

פורסם

גם אם תיקח רכב חדש לבדיקה יסמנו לך בסעיף מנוע - לא תקין. יש הבדל אם אומרים לך שיש הזעות רשרושים וכל השטויות שהם מכסתחים לעומת נניח, דליפת לחץ מהצילינדר מה שלא אמור להיות ברכב שנה על הכביש.

פורסם

לזה בדיוק התכוונתי, אם לדוגמא הייתה לי דליפת לחץ מהצילינדרדבר שיכול להיות גם לרכב חדש (לא אמור אבל יכול)

אז אני אמור לשלם על זה ?!?

חוץ מזה שמה שאמרת לא גורף יש הרבה רכבים שנמכרים חדשים עם וי תקין על סעיף מנוע.

• תוכן חדש...