Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

חשבתי להשקיע לראשונה בסכום קטן יחסית.

מה התנאים שהיום הבנקים מציעים?

ללכת על סכום גבוה יותר להשקעה או ש10K זה מספיק?

הייתם משקיעים במניות?מה ההמלצות?

אשמח לשמוע רעיונות לגבי כל אפיק השקעה שניראה לכם.

ערב טוב ומבורך!:)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

עם 10K אין לך מה לחפש בבנק, הריביות נמוכות והצפי הוא להורדת ריבית של לפחות חצי אחוז בשנה הקרובה.

(לא וודאי האינפלציה מתעוררת ויהיה מעניין לראות את יכולתיו של נגיד הבנק)

אם בא לך להשתעשע כנס איתם לבורסה בליווי יועץ השקעות של הסניף.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כמה הכסף הזה חשוב לך, (איך תקבל הפסד של 20% תוך חודשיים למשל או האם אתה מעדיף לדעת שההפסד יהיה מינימלי אבל הריבית גם תגיע גג לכמה שקלים כל חודש ?)

תוך כמה זמן אתה חושב שתצטרך אותו,

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני חושב שלא אצטרך אותו בחצי שנה הקרובה לפחות.

ההפסד לא יהיה כזה כואב אם אפסיד 20 אחוז

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

חצי שנה זה זמן קצר מידי להשקעה בבורסה, אלא אם אתה בוחר בהשקעות ספקולטיביות שיכולות להניב עשרות אחוזים, ומצד שני למחוק עשרות אחוזים.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

מצטרף לשאלה, יש לי 10K בעו"ש. רוצה לסגור ל5 שנים אבל שתהיה לי אפשרות להוציא את הכסף אחרי שנתיים-שלוש (אני מתגייס בשבוע הבא, והתכנון הוא לא לגעת בכסף לפחות 3 שנים).

במזרחי טפחות הציעו לו תוכנית שבמהלך כל ה5 שנים יצטברו 16.5% ריבית, שזה יוצא 1450 ש"ח אחרי מס.

יש דברים יותר משתלמים?

פורסם

עם כל הצער שבדבר 10K זה לא כסף בשביל השקעה.

זה סכום מכובד לקניות ביזבוזים או שיהיה בצד, אבל להשקעה זה לא מספיק.

(אלא אם כן אתה כמו "מהמר" והולך על מניה משוגעת שזה או להרוויח טוב או להפסיד בהתאם).

פורסם

אכן, 10K זה לא כסף להשקעה. אם אין לך מה לעשות עם הכסף אז כמו שהבחור שמתגייס הציע, תסגור אותו ותשכח ממנו. תרוויח אלף שקל וזה.

להשקיע בבורסה אין לך יותר מדי אפשרויות היות ולך אין ידע ואתה עלול להפסיד כסף סתם ובית השקעות לא ינהל בשבילך תיק היות וזה סכום זעום.

אני מציע או לשמור בצד ליום גשום, או סתם שיהיה בצד וכשתרצה משהו מאוד אז יהיה לך כסף לרכוש אותו או אחלה אופציה - לצאת לחופשה.

אני אישית לא רואה יותר מדי אפשרויות להשקעה של סכום כזה. לפחות לא כאלה ששוות את זה..

פורסם

גם 1000 ש"ח הוא לא ירוויח אולי 300 אם זה תקופה ארוכה.

לצערנו אם היית במינוס של 10K היית משלם כל חודש כ 250 ש"ח.

פורסם

על 10K לחצי שנה שאין בעיה להפסיד עליהם 20% היתי שם צמוד לת"א 100 או ת"א 25, דווקא יש סיכוי שיעשו 5-10% למעלה מצד שני אם אירן או אנחנו או שנינו נשתגע ילכו 20% למטה בקלות.

באותו אופן אפשר גם לשים אותו משהו צמוד מדד אמריקאי כמו דאוגונס (השקעה ישראלית שעוקבת אחריו, לא צריך חשבון דולרים)

לחמש שנים אפשר להצמיד גם למדדים הנ"ל, אפילו בביטחון רב יותר שסיכוי ההפסד על 5 שנים נמוך (לא אומר לא קיים, קיים סיכוי להפסד)

ואפשר לקנות מ.ק.מ כל שנה מחדש 10K אחרי 5 שנים יהיו שווים אולי 11K (נכון למ.ק.מ-ים שנפתחים היום)

מצד שני העליות במשק (מדד, סתם עלויות דלק ודיור, פסק זמן) אולי יהיו חריפות יותר ככה שבכוח קניה ה 11 האלה יהיו שווים פחות מה 10 היום.

אני חושב ששווה לעשות את הצעד פנימה דווקא כי זה "רק" 10K, אפשר ללמוד הרבה על העולם הזה וזה שיעור חשוב לעתיד, לדעתי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

כלל חשוב לבורסה: לעולם אל תשקיע יותר ממה שאתה מוכן להפסיד. אם אתה מקבל על עצמך את העובדה שקיימת אפשרות שהבורסה תאדה לך את כל הכסף, לך על זה. אם לא, עשה לעצמך טובה ובחר במשהו סולידי יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קנה אג"חים שיקליות שספגו מהלומה בשוק אבל שניתן להניח בסבירות גבוהה שהאג"ח ישולם.

למשל האג"ח הזה: דיסק השק אגח ז 6390215 נושא ריבית שנתית לא צמודה של כ- 9.4% ברוטו לשנה.

כמובן שאין לבצע שום פעולה בנ"ע בלי להתייעץ עם יועץ השקעות בבנק.

בהצלחה.

פורסם

בצבא לא ממש מקבלים משכורת, למה שלא תחייה מהכסף הזה? אתה יודע מסעדות יציאות וכו'.. במילא אחרי הצבא תרוויח את הסכום הזה בחודש - חודשיים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

האם להורים יש חשבון השקעות בבנק?

לאחד הבנים שלי הצטבר סכום דומה, ניגשתי אתו ליועץ ההשקעות המטפל בחשבון שלי והוא השקיע את הכסף בקרן נאמנות סולידית. בינתיים הקרן פחות או יותר עוקבת אחר מדד המחירים לצרכן, וכיון שההשקעה התבצעה דרך החשבון שלי הוא גם מקבל הנחה על העמלות.

מציע לך, אם להוריך יש חשבון השקעות, לגשת עם אחד מהם לבנק ולהתיעץ עם יועץ ההשקעות שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה סכום נמוך לדעתי כדי לשחק איתו בתיק השקעות, רק העמלות הנלוות ישחקו אותך.

אני יודע שזה נשמע מצחיק קצת, אבל אולי תבדוק אם יש בסביבתך הזדמנות להשקעה עסקית בקנ'מ שמתאים לסכום הזה, אולי לקנות חלק בעסק קטן?

בהצלחה בכל מקרה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...