Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל רואי החשבון בפורום:wink:

אני עובד ב2 עבודות כרגע, שתיהם חצי משרה,

אני חייל משוחרר, באחת מהעבודות לוקחים לי "דמי טיפול" והסכום אינו קבוע,

אם השתכרתי 3000 ש"ח הסכום 35 שקל, אם השתכרתי 2000 שקל, הסכום 21 שקל

אף אחד לא הסביר לי על זה כלום שהתקבלתי לעבודה, מה זה בעצם?

ומכיוון שאני עובד ב2 עבודות עשיתי תיאום מס לאחר שנלקחה לי חצי מהמשכורת ה1,

איך אני מחזיר את הכסף? אמרו לי שיחזירו לי בצ'ק, עדיין לא החזירו.

ושאלה אחרונה,

עשיתי תיאום מס לעבודה אחת מבין השתיים, העבודה שאליה עשיתי תיאום מס הייתה זמנית ובקרוב

אני מתחיל לעבוד בעבודה זמנית אחרת, אני צריך לעשות תיאום מס נוסף? או שזה מספיק?

תודה רבה לכולם

פורסם

שלום רב.

מי אמר שיחזיר ? אם עשית תיאום מס עקב עבודתך ב- 2 משרות, היחידים שיכולים להחזיר לך כסף זהו מס הכנסה. לפי מה שאני יודע - למס הכנסה אין שיקים.

בנוסף, מי לוקח לך את "דמי הטיפול" האלה ?

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

כדי לקבל את הכסף בחזרה ממסך הכנסה צריך לבקש החזרי מס בסוף השנה. החזרי מס לשנת 2012 יהיה אפשר להתחיל לבקש רק בעוד כשנה וחודש, וזאת כיוון שהמס מחושב בצורה שנתית. אז כן, את חצי המשכורת ש"לקחו" לך עכשיו תקבל בחזרה רק בעוד כשנה וחצי בערך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בשנת המס הקודמת גבו ממני בחודש מסויים מס הכנסה. בחודש לאחריו כמעט ולא עבדתי ומס ההכנסה החזיר לי חלק מהסכום/את הסכום במלואו מבלי לבקש החזרי מס בסוף השנה.

פורסם

האם קיבלת את ההחזר ישירות ממס הכנסה או מהמעביד: אם קיבלת את ההחזר בתלוש המשכורת סביר שהמעביד ביצע חישוב על בסיס שנתי וקיזז את התשלום העודף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוא נעשה סדר,

הכסף נלקח ממס הכנסה, אני אחרי צבא ולא אמור לשלם מס

וזה מראה לי בתלוש שאני ב"פלוס" אצלהם מבחינת מס.

מישהו יודע דבר מה על הדמי טיפול? מה זה לעזאזאל?

ותיאום מס צריך לעשות לכל עבודה בניפרד? או שזה נוגע אלייך אישית.

פורסם

כשאתה מחליף מעביד, אתה צריך להביא אישור תאום מס חדש. שים לב שעל הטופס מופיע שם המעביד.

לגבי המס ששולם. כאשר אתה ממשיך לעבוד אצל אותו מעביד, אזי במהלך השנה הוא יכול להפחית את תשלומי המס העתידיים אם קודם לכן שולם יותר. המעביד מבצע חישוב שנתי ולכן בטווח אותה שנה הוא יכול לתקן. יחד עם זאת, אם שולם עודף מס שכבר אין אפשרות לקזז כי שולם יותר מידי או שהפסקת לעבוד אצל אותו מעביד (או בכלל), אזי את הפרש המס אתה מבקש ממס-הכנסה בשנת המס הבאה.

במקרה שלך, אם אתה לא אמור לשלם מס בכלל, למעביד אין איך להתקזז (כי הוא כבר העביר את הכסף למס-הכנסה) ולכן אתה אמור לבקש החזרי מס ממס-הכנסה. החזרי מס על שנת 2012, אפשר יהיה לבקש בשנה הבאה החל מחודש מרץ/אפריל 2013. לצורך כך תצטרך להביא את כל טופסי ה-106 שלך מכל מקומות העבודה שעבדת ותעבוד בהם במהלך 2012.

דמי טיפול ? - לי זה נראה דמי מצליח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נעשה קצת סדר על דמי טיפול תקראו כאן http://www.hahistadrut.org.il/departments/?did=300

בנוגע למס הכנסה

אתה אמור להביא לכל מעביד טופס לתיאום מס.

לגבי המס שנוכה

אם אתה עדיין עובד אצל אותו מעביד אין לו שום בעיה להחזיר לך את הסכום העודף שנגבה, ולא צריך לחכות לשנה הבאה ולבקש את ההחזר.

לכן דרוש זאת ממנו .

ומה שכתב אמיר כאן אין לו יסוד אלא אם אתה העובד היחיד שלו, כי המעביד משלם עבור כל עובדיו בתשלום אחד את מה שעליו להעביר וחודש אחרי זה הוא יכול לזכות אותך וכך לשלם פחות מס באותו חודש.

"במקרה שלך, אם אתה לא אמור לשלם מס בכלל, למעביד אין איך להתקזז (כי הוא כבר העביר את הכסף למס-הכנסה) ולכן אתה אמור לבקש החזרי מס ממס-הכנסה."

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתעלק :roll:

גם לי לוקחים דמי טיפול, גם אני משוחרר טרי, חלק אומרים לי שזה בגלל שאני שייך לכוח אדם(עובד במפעל) וזאת הגזלנות שלהם למעשה. האם זה נכון?

פורסם

המעביד משלם עבור כל עובדיו בתשלום אחד את מה שעליו להעביר וחודש אחרי זה הוא יכול לזכות אותך וכך לשלם פחות מס באותו חודש.

ישה,

לפי ההסבר שלך עם משה וחיים עובדים אצל אותו מעביד, והמעביד שילם יותר מידי מס על משה, אז המעביד יכול בתשלום הבא להחזיר למשה את עודף המס (או חלקו) ע"ח זה שהוא יפחית את תשלום המס שחיים חייב.

בעצם אתה אומר שהמעביד יורה למס הכנסה לקחת את עודף המס של משה ולזקוף לזכות חיים.

לי ההסבר שלך נראה מוזר ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר

לא הבנת

משה צריך לשלם 100 ש"ח, חיים 300 ש"ח ביחד 400 ש"ח לחודש. בטעות המעביד חייב את משה במס של 200 ש"ח ולכן באותו חודש המעביד שילם 500 ש"ח במקום 400 ש"ח.

בחודש הנוכחי הוא מתקן , משה חייב לשלם 100 ש"ח עבור החודש הנוכחי פחות מה שנוכה ביתר 100 ש"ח לתשלום 0 חיים 300 ש"ח ולכן המעביד החודש משלם 300 ש"ח

יחד שילם המעביד 800 ש"ח בחודשיים הללו שזה בדיוק 400 עבור כל חודש וביחד 800 ש"ח.

ולגבי העובדים משה שילם 200 ש"ח לחודשיים האלה וחיים 600 ש"ח = 800 ש"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

ההסבר שלך נכון כל עוד משה אמור לשלם מס.

אבל אם משה לא היה צריך לשלם בכלל, איך אתה מחזיר לו את ה-200 ש"ח ?

.

פורסם

אמיר לא מתאים לך

הוריד ממנו 200 ש"ח ללא צורך

חודש אחרי זה מחזיר לו את ה 200 ש"ח ובמקום לשלם למס הכנסה 300 עבור חיים הוא משלם רק 100.

ככה משה לא נפגע .המעביד שילם 600 ש"ח בחודשיים שזה בדיוק הסכום עבור חיים לחודשיים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...