Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר, תודה על התשובה.

יש לי עוד שאלה, במידה והרב המוחלט של הנסיעות שלי הם קצרות מאוד וכיוצא מזה המנוע בקושי מספיק להתחמם.

יש לזה השפעה על צמיגות השמן שעלי להעדיף?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסיעות קצרות בלבד הן אסון למנוע,לכן רק סינטטי מלא.וגם הוא לא ימנע הצטברות בוצה.אם כבר נוצרה בוצה אז מעבר לסינטטי מלא,מסוכן.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

אז מה אתה ממליץ לעשות, לעבור בינתיים לחצי סינטטי?

הנסיעות שלי כ-3 ק"מ בבוקר לעבודה ואותו דבר חזרה, עם חריגות פה ושם (קניות, בילויים, יציאה מהעיר לעיתים רחוקות).

פורסם

תעבור לסינטטי מלא כמו שכתבו לך, בצמיגות 5w40.

מנסיון יומיומי עם רכבי יונדאי ומיצובישי ראיתי המון מכוניות שפיתחו בוצה במנוע וטופלו במורשה.

פורסם

חצי שנה זה מוגזם לרכב מודרני עם שמן סינתטי איכותי. החלפה אחת לשנה עד שנה וחצי או 15 אלף היא סבירה לחלוטין במצב כזה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אוקיי, אז אני מתחיל לחפש שמן 5W40.

עוד לא הייתי באייס כדי לבדוק מה יש שם, אבל ראיתי מבחר שמנים שנמכרים באינטרנט.

1. שמן מנוע ליקווי מולי, בצמיגות 5W40, סינטטי מלא. (מחיר 219 ש"ח + 35 משלוח = 255 ש"ח).

שמן מנוע איכותי מבית LM גרמניה העומד בתקן API SM\CF.

מתאים לשימוש במנועי בנזין ודיזל.

מיכל 5 ליטר

(המיכל הסגול).

2. שמן מנוע ליקווי מולי , בצמיגות 5W40, מסדרת טופ טק (Top Tec) סינטטי מלא. (מחיר 265 + 35 משלוח = 300 ש"ח).

שמן מהסדרה הבכירה של LM הגרמנית, מתאים לכל סוגי הרכב. מפחית חיכוך ומעלה את ביצועי המנוע.

השמן מומלץ לשימוש גם לרכבי קונצרן VW (פולקסוואגן, אאודי, סקודה וסיאט) החדשים והוא עומד בתקן VW502-505.

מיכל בנפח 5 ליטר.

עומד בתקנים:

API SM/CF

ACEA A3-04

ACEA B4-04

ACEA C3-04

MB 229.31

BMW LL-04

VW 505

VW 502

Porsche A40

Ford WSS M2C 917-A

(המיכל האפור).

3. שמן מנוע מסדרת Magnatec C3 של קסטרול בצמיגות 5W40, סינטטי מלא. (מחיר 169 + 35 = 205 ש"ח).

שמן מנוע בצמיגות 5W40 סינטטי מלא, מסדרת Magnatec של קסטרול. השמן בעל טכנולוגיה ייחודית ליצירת שכבת הגנה על חלקי המנוע ומניעת שחיקה גם בהנעה לאחר עמידה ממשוכת. בנוסף מציין היצרן כי השמן מסוגל לייצר הגנה רציפה לכל תנאי הנהיגה והוא עומד בתקנים המחמירים של חברות רבות.

השמן עומד בתקנים הבאים:

ACEA A3/B3

ACEA A3/B4

ACEA C3

API SM/CF

VW 505

VW 502

MB 229.31

BMW LL04

מגיע בגלון בנפח 5 ליטר

4. שמן מנוע AGIP Sint Evo בצמיגות 5W40, סינטטי מלא. (מחיר 169 + 35 = 205 ש"ח).

שמן מנוע איכותי מבית AGIP - eni איטליה. מתאים לשימוש ברכבי בנזין ודיזל.

מוריד את טמפרטורת המנוע, משפר את יעילותו ועוזר בהפחתת תצרוכת הדלק. משמן ביעילות את חלקי המנוע הנעים ומאריך את חייהם.

השמן עומד בתקן API: SM\CF

מיכל 4 ליטר.

האם כדאי לרכוש אחד מהשמנים הללו, בהתחשב במחיר שלהם או שעדיף למצוא משהו זול יותר באייס?

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

פורסם

יפה שאתה מגדיל ראש ומשקיע כל כך הרבה מחשבה...:-)

את הלאנסר שלי אני מכניס למוסך מורשה מיצובישי כל 15K...אין לי מושג מה השמן, רק יודע שכבר 251K ק"מ על השעון .

פילטר מקורי חשוב יותר מפירמה, צמיגות וכו'.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

שמנים לא קונים באוטו דיפו ודומיהם, המחירים יקרים להחריד. שמן קונים בחנות חלפים.

כל השמנים שציינת טובים ומחברות טובות, זה לא ממש משנה במה תבחר להשתמש רק מומלץ להקפיד ולהשתמש באותו השמן בשגרת הטיפולים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא לחוץ בזמן, הטיפול שלי רק עוד כמה חודשים. פשוט רציתי בלי לחץ לבחור ולקנות שמן טוב.

לגבי חנויות חלפים, כתבו פה הרבה בפורום שהשמן שנמכר שם יכול להיות גם מזוייף, הסיכוי לכך באוטו דיפו

נראה לי פחות סביר.

פורסם

שמן מחנות חלפים אמינה וותיקה לא תתעסק עם סחורה כזאת (מה גם שמעולם לא נתקלתי או שמעתי על שמן מזוייף).

רכוש שמן מחנויות גדולות וחפש את מדבקת היבואן. זה לדעתי מקדם בטחון די גבוה כדי לא ליפול לתרמית. רשום מהיכן אתה ואני בטוח שתקבל המלצות על חנויות.

מחירי אוטודיפו יכולים להיות גבוהים אף ב 50% ויותר ממחירי חנויות חלפים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...