Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה ברכב כך עם סיפור קצר לפני: (הרכב הוא קורולה 2002)

דבר ראשון בצעתי לא מזמן החלפה של הרצועה של האלטרנטור. (חודשיים אחורה)

האוטו שעליו אני מדבר לא היה בשימוש רב בזמן האחרון, אחרי כמה ימים ניסיתי להתניע אותו אך מתח המצבר היה נמוך מידי. (זה קרה לפני יותר מחודש)

חשמלאי בדק את המצבר ואמר לי שהוא מחזיק עומס גדול, הוא פשוט נפרק כי הרכב לא נסע והוא טען לי אותו בלילה.

כעת אני דואג לנסוע עם האוטו בזמנים תכופים יותר ובאמת אין בעיה של התנעה אבל למרות זאת מתח המצבר יורד די מהר:

על כל יום בערך 0.2 וולט ירידה...

כמובן בדקתי את האלטרנטור אם אולי הבעיה היא בכלל ממנו, אולי המצבר לא נטען מספיק אבל הוא מראה 14.2v אחרי התנעה.

קניתי מכשיר שמתחבר למצת ומראה את המתח של הרכב (כמובן ממה שמגיע מהמצת) היום חיברתי אותו והופתעתי לגלות שאחרי נסיעה של 10 דקות בערך המתח מתחיל לרדת בצורה מוזרה לא לפי איזשהו היגיון, מהירות המנוע לא ממש משפיעה, רוב הזמן זה בתחום ה 13.5 ועם אורות דלוקים זה יכול לרדת אל 13.2v... המצב הגרוע ביותר הוא בעמידה שהמתח יורד ל 12.6! :shock: לזמנים קצרים.

מקריאה קצרה ראיתי שיש אפשרות שהחגורה של האלטרנטור מחליקה, איך אני בודק את זה?

האם יכול להיות שהמיישר דפוק?

האם המצבר יכול לגרום לכל זה?

חשוב לי לציין שבדקתי את המודד מול אחד אמין שיש לי בבית והסטייה המירבית הייתה 0.1v.

יש לי חיבור obd אם יש צורך במידע מיוחד מהאוטו, וידע בחשמל.

הארקות של המצבר ושל האלטרנטור הוגדלו על ידי לכבלי 4g בחיבור טוב, אין סימנים מוגזמים של קורוזיה על החיבורים והם חזקים.

תודה!

פורסם

שלום, אני חושב שיש לך בעייה במצבר. עים המצבר בן 2 + - והדופון שלו קצת מנופח יכול ליהיות שהוא כבר לא ניתען תוב, בנוסף יש בדיקה למצבר בעומס עים מכשיר עומס, הייתי הולך גם על הבדיקה הזאת, המצבר אמור להחזיק בין 12-11 V ל3-5 שניות. אחרי שבתוחים ב 100% שהמצבר תקין בודקים תעינה או זליגה, למרות ש 13-14 V זה בסדר, עם המצבר החדש גם מיתרוקן עז יש בעיית זליגה, זליגה בודקים עם אמפרמטר מחובר בתור בין המצבר לכבל הראשי, 0.1 ל 0.3 A זה סביר.

בהצלחה.

פורסם

אני יוצא מתוך הנחה שהמצבר אצלך ברכב תקין.

המתח שנמדד על-פני המצבר כאשר המנוע בסל"ד סרק ועם אורות דולקים ומערכת שמע כבדה אכן עלול לרדת למתח של 12.6 וולט במקרים מסויימים וזה תקין.

לדוגמא:

* צריכת הזרם מהאלטרנטור עלולה לעלות בצורה משמעותית כאשר האורות דולקים והמאווררים נכנסים לעבודה ולכן המתח יורד ל-12.6 וולט בסל"ד סרק כפי שקרה אצלך.

בעיקרון ווסת המתח צריך לשמור על מתח מוצא קבוע בכול טווח סל"ד המנוע ובעומס משתנה אבל יש מגבלות להנחה הזו.

לאחר שהאלטרנטור (ווסת המתח) מתחמם מתח המוצא עשוי לרדת.

** ציינת שברוב המקרים המתח עומד על 13.5 וולט וזה תקין ברכבים מודרנים בתנאים מסויימים.

המלצות:

1. חבר מד-מתח ישירות לקטבי המצבר בצורה קבועה בעזרת תנינים.

2. תניע את הרכב ותן לו להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

3. אל תפעיל שום צרכן !

מדוד את המתח ותרשום אותו על פיסת נייר.

4. תעלה את סל"ד המנוע ל-1800-2000 סיבובים לדקה ומדוד את המתח.

5. כאשר המנוע עובד בסל"ד של 1800 סיבובים לדקה תפעיל את האורות+מפשיר אדים אחורי+מפוח של מערכת מיזוג האוויר (אל תתייחס לשינויים קצרים לזמן קצר במתח).

מדוד את המתח ותרשום על פיסת נייר.

חזור לדווח בפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

עדכון קל, בהתנעה היום הופיע במסך 11.6 וולט, זה הגיוני שהרכב בכלל מצליח להתניע ממתח כזה?!

בקשר לבדיקה, אני אבצע בקרוב פשוט לא היה לי זמן השבוע.

פורסם

חבר יקר,

1. מתח המצבר, מתח האלטרנטור ומתח ההתנעה המינימלי שבו הסטרטר יכול להניע את הרכב תלוי במספר רב של גורמים לכן, ללא בדיקה מעמיקה והשוואה מול נתוני ייצרן הרכב כול נתון מתח שנמדד על פני קטבי המצבר בין 11.6-12.2 יכול להיות נכון בתנאים מסויימים.

2. הבדיקה שלך אינה מדוייקת מכיוון שהמצבר מחובר לרכב ולכן קיימת צריכת זרם מסויימת והמתח הנמדד נמוך ממתח מצבר שלא מחובר לרכב.

פורסם

אז עשיתי כרגע את הבדיקה, אחרי שכל האורות כולל הגבוהיים המזגן מפשירי אדים למיניהם דלוקים.

עם סל"ד גבוה המתח מגיע אל 13.87v ויציב.

האם התוצאה מספקת?

תודה על העזרה.

פורסם

בעיקרון 50 מילי עבור רכב המאובזר באזעקה+קודנית+איבזור לא מקורי נשמע תקין.

היום ברוב הרכבים החדשים עם איבזור סטדנרטי הזרם הפרזיטי הינו בסביבות 15-25 מילי.

ירידת מתח הקטבים ב-0.2 וולט בצורה שאתה מודד נשמע תקין בימים הראשונים. שים לב לאחר מספר ימים המתח מתייצב על 12 וולט להרבה זמן.

בקיצור אם לאחר שבוע ימים שבו הרכב עומד ללא נסיעה ואתה מגיע למצב שהרכב לא מניע מומלץ לגשת לחשמלאי לבדיקה נוספת של מערכת החשמל.

פורסם

אוקי, בכל מקרה ראיתי שלפרק את האלטרנטור ברכב שלי זה לא בעיה אז אני יעשה את זה מחר ואראה אם יש פחמים או דיודות שרופות.

יש לי ידע בחשמל אז הגיע הזמן לנצל את זה :twisted:

פורסם

סתם בזבוז זמן לפרק את האלטרנטור. אם יש לך גישה למשקף תנודות זה הזמן להשתמש איתו.

משקף תנודות מגלה כמעט הכול על מצב האלטרנטור.

אתה יודע איזה אלטרנטור מותקן ברכב שלך ?

• תוכן חדש...