Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה באמת מה שאמרו לי במוסך, שצריך לצבוע את שתי הדלתות, אי אפשר לצבוע חלק מהדלת?

איך תיקון כזה מופיע בבדיקת קניה?הרי אין מעיכות רציניות האם זה באמת מוריד מהמחירון?

שאלה נוספת: שפשפתי וקס בעזרת צמר גפן ובאמת רוב ה"שחור" יורד. האם יש חומר טוב יותר להוריד את זה?

תודה

ברכבים שיש להם פסי קישוט על הדלת ניתן לצבוע חצי דלת (עד פפס הקישוט) אך ברכב שלך לדעתי לא ניתן ולכן יהיו חייבים לצבוע את כל הדלת.

לפני צביע יש לבצע מילוי ואז לצבוע ולכן יראו את זה בבדיקה בוודאות אך לא יוכלו לעמוד על גודל התיקון ותיווצר השאלה האם היה מדובר בתאונה אמיתית או בשיפשוף חניה (כפי שאתה תטען ובצדק), בכל מקרה זה יהווה סיבה להורדה במחירון (למרות שבמצב היום מנסים להוריד גם ללא כל סיבה).

וקס לא יוריד לך את כל הסימנים, זו לא המטרה שלו.

אתה צריך לעשות פוליש.

אני ממליץ לך ללכת לפחח טוב בכדי שיבצע את העבודה ולאחר מכן גם ישלים נגיעות צבע איפה שצריך.

אולי מכון דיטיילינג הכי יתאים.

בהצלחה ותעדכן עם תמונות של התוצאה הסופית, זה יעזור להרבה משתמשים לקחת החלטה במקרים כמו שלך.

פורסם

מחיר יקר. חודש אחרי שקיבלתי את הפולו מישהו גם עשה לי כזה דבר ודרשו ממני במוסך צ'מפיון אשקלון 500 ש"ח על התיקון.

Volkswagen POLO 6R

פורסם

שלום לכולם

עדכון:

לאחר מחשבה בנושא החלטתי לנסות למזער נזקים בעצמי. קניתי פוליש עדין וווקס ועבדתי על האוטו בערך שעתיים. רובם המוחלט של ה"שחור" שבשפשוף הוסר (חוץ מחלק קטן שלא הצלחתי) עשיתי פוליש פעמיים ופחדתי לעשות פעם שלישית כי לא רציתי להוריד יותר מדי משכבת הצבע, לאחר מכן מרחתי ווקס.

זה הוריד טיפה את הבעסה מכל הסיפור (לפחות עכשיו אני יכול להסתכל על הרכב) אבל עדיין המכות בפח נשארו האמת שהן די מכוערות למרות הטיפול.

בחרתי לא לתקן מהסיבות האלו:

1. מחיר, במוסך מורשה דרשו 2400 ש"ח לתיקון. (אני לא מכיר פחחים מומלצים באיזור ולכן פניתי למורשה). לא שווה לערב את הביטוח כי גם תשלם השתתפות עצמית וגם יעלו לך את הפרמיה בשלוש שנים הבאות.
  2. במוסך רצו לצבוע את שתי הדלתות במלואן. נראה לי לא סביר לצבוע כמעט רבע מהרכב בגלל השפשוף הזה. מה גם שבשעת מכירה תצטרך להסביר למה נעשה פחחות על שתי דלתות שלמות...
  3. אפשר לשקול לתקן מקומית (בעזרת פחח) ולא לצבוע את שתי הדלתות. לפי מה שהבנתי זה לא מומלץ.

הבעיה עם שפשופים כאלה שהם "פרווה" זה לא מכה גדולה שאתה אומר חייב לתקן את זה ומצד שני זה בסוף מכער את הרכב במיוחד שהוא חודש על הכביש.

לבסוף שאלה אחרונה: יש מקומות שהם השפשוף הגיע עד הפח. האם צביעה בעזרת מכחול תמנע התפתחות של חלודה באיזור?

תמונות לאחר מיזעור הנזקים:

11111 001.jpg

11111 003.jpg

11111 002.jpg

פורסם

תניח לזה. זאת עצתי.

לא פעם כשאני מסתכל על הגראנד ויטרה שלי אני רואה את פגיעה כמעט זהה לשלך שאחד מבני משפחתי גרם לה.

אין מה לעשות, אחרי פוליש עדין וניסיון למזער נזקים - עדיף לך להמשיך קדימה ולהאמין בקארמה.

הדפיקות האלה לא שוות את כאב הלב שלך בכל פעם.

הבוז לך.

פורסם

אני עם עוף החול. תניח לזה.

אני לא רואה עוד מקומות שנשאר שחור. עשית עבודה יפה בפוליש. (אתה פנוי לעבור על מאזדה בשבת?:lol: ). אני מקווה שהקפדת כך גם בווקס. זה חשוב, כי בפוליש הסרת את שכבת ההגנה של הצבע.

גם אם עוד יש כמה נקודות שחורות, הן יעלמו עם הזמן, אחרי כמה שטיפות.

בחיבור בין הדלתות נראה שיש קילופים רציניים יותר. אני הייתי ניגש לצבעי טוב והגון להתייעצות. אולי שווה שיד מקצועית תיתן שם נגיעת מכחול. לא יעלה הרבה, אם בכלל. (אם הייתי בא לפחח הבית שלי, הוא לא היה לוקח לי כסף על דבר כזה).

לא ציינת מה הנימוקים שהציגו לך כשאמרו שזה לא מומלץ לפחח בלי לצבוע. יש מקצוענים (חפש בפורום "יעקב אלטר") שיודעים ליישר מכה כזו כך שלא תצליח למצוא איפה היא היתה, בלי לגעת בצבע. עושים את זה למכוניות חדשות שנפגעו בהובלה לפני מסירתן ללקוח. אין עם זה שום בעיה.

אבל בכל מקרה, כמו שאמרתי, אני הייתי מניח לזה.

שישאר משהו נגד עין הרע...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

עשית עבודה יפה ולדעתי בשכל שלא נעשה תיקון פחחות וצבע.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

כואב הלב לראות דברים כאלו. חוסר הזהירות של האנשים לפעמים פשוט משגעת אותי...

כאשר אני מחכה בחניון תת קרקעי בעבודה אני תמיד מנסה להתרחק כמה שיותר מרכבים אחרים ולחנות הכי רחוק שאפשר.

לצערי קיבלתי שיפשוף מעצבן דווקא בחנייה של הבית, שזה גם משהו לא ברור כי הרכב שלי היה הרכב היחיד בחנייה של 6 חניות.

בכל מקרה הנה השיפשוף:

photo1ehx.jpg

וזאת התוצאה אחרי שפחח שעשה לי פוליש על הדלת:

photo3xy.jpg

(צולם באייפון)

• תוכן חדש...