Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי להתיעץ איתכם לגבי 2 הרכבים האלה.

אני מחפש רכב קטן בתקציב של 40K פחות או יותר (עדיף פחות), שיהיה אמין וזול לתחזוקה עדיף לא פחות מ 2006 (אם זה גטס) .אני נוסע בעיקר בעיר ומדי פעם מחוץ לעיר (פעם ,פעמיים בשבוע).

הייתי בחברת ליסינג והם הציעו לי את שתי האופציות האלה במחיר של 42K עם 72000 ק"מ כל אחת.

העניין הוא שהם מהשכרה ואני קצת חושש להתעסק עם רכבים כאלה מצד שני הקילומטרז' די סביר והם נותנים אחריות ואפשרות לטרייד אין עתידי וכו'.

במקור חשבתי בכיוון של הגטס GLI או GLS ולא חשבתי על אופציה של הקליאו ורציתי לשאול לגביה , האם זה אוטו סביר יחסית לגטס ובכלל ?

אני יודע ששתי האופציות לא משהו אבל ביניהם מה עדיף במצב הזה?

בתודה מראש

פורסם

קליאו 3 זה רכב הרבה הרבה (הרבה ) יותר טוב.

מודרני יותר - שנת הצגה 2006, גטס 2002

בטיחוטי יותר - 6 כריות אוויר, ו ESP בכל הגירסאות, בגטס GLI יש 2 כריות אוויר, ואין ESP

מרווח, נוח, ונעים לנסיעה הרבה יותר.

מאובזר יותר, וכנראה גם מעט זריז יותר.

אין בכלל מה להשוות.

נקודות לשלילה - כנראה פחות אמין, ויותר יקר לאחזקה. וגם הרבה פחות נפוץ, מה שאולי מצביע על בעיית סחירות עתידית

תחליט, מה יותר חשוב לך.

פורסם

תודה על התשובה.

לא ציינתי ששתי המכוניות הן אוטומטיות. האם זה משנה משהו ?

אז חוץ מעניין הבטיחות הקליאו לא ממש עדיפה על הגטס כי היא גם יותר יקרה לאחזקה וגם פחות אמינה וגם לא ממש סחירה (אין כמעט ביד 2 ) ?

כמעט ולא מצאתי ביקורות על הקליאו בפורום, האם מישהו התנסה עם האוטו הזה ויכול לספר איך הוא באמת ?

והאם כדאי להתעסק עם רכבים מהשכרה בהנחה שהם יוצאים נקיים בבדיקה וסה"כ הם בסדר והק"מ יחסית נמוך או שעדיף להתרחק מהם כי אי אפשר לדעת כמה טחנו אותם ?

תודה

פורסם
תודה על התשובה.

לא ציינתי ששתי המכוניות הן אוטומטיות. האם זה משנה משהו ?

אז חוץ מעניין הבטיחות הקליאו לא ממש עדיפה על הגטס כי היא גם יותר יקרה לאחזקה וגם פחות אמינה וגם לא ממש סחירה (אין כמעט ביד 2 ) ?

כמעט ולא מצאתי ביקורות על הקליאו בפורום, האם מישהו התנסה עם האוטו הזה ויכול לספר איך הוא באמת ?

והאם כדאי להתעסק עם רכבים מהשכרה בהנחה שהם יוצאים נקיים בבדיקה וסה"כ הם בסדר והק"מ יחסית נמוך או שעדיף להתרחק מהם כי אי אפשר לדעת כמה טחנו אותם ?

תודה

דווקא זה שאין הרבה קליאו למכירה ביד 2 יכול לציין שהיא כן סחירה. קח לדוגמא פורד s-max, אם תחפש ביד 2 בקושי תראה מודעות למרות שזה רכב מאוד מבוקש בשוק.

יש רכבים מהשכרה שהם באמת טחונים ולא הייתי ממליץ לקנות אותם. אבל יש גם רכבים טובים מאוד שיוצאים מהשכרה, כאלו שלא עבדו קשה ובמצב מצויין. לא צריך לפסול על הסף, בסך הכל יכול להיות שמאחורי המילה המפחידה מסתתר רכב שהיה בהשכרה ארוכת טווח אצל נהג יחיד ומצבו מעולה. צריך לבדוק את המצב של הרכב, אם הכל בסדר אז למה לא?

פורסם

אין הרבה קליאו III בלוח יד2 לא בגלל שהיא סחירה או לא סחירה, אלא פשוט בגלל שבשנים 2007-2011 נמכרו מעט מכוניות כאלו.

הסיבה לדעתי היא בכך שיבואן הציע רק גירסה אחת (1600 אוטמטית), שלא הייתה מספיק זולה ואטרקטיבית, והייתה קרובה מאוד למחיר של מגאן. אם אני זוכר טוב, הפרש המחירים הסתכם בכמה אלפי שקלים בלבד. ואז אנשים (וגם ציי רכב) פשוט קנו מגאן ולא קליאו.

אם היו במבחר גירסאות נוספות - מנוע קטן יותר, איבזור נמוך יותר, תיבה ידנית - זה היה נראה אחרת, ואנו רואים את זה החל משנה שעברה, עת החלו בשיווק של קליאו 1.2 ידנית. רואים את זה גם בקליאו דור קודם (B) שהוצעה במגוון רחב של דגמים ומנועים, ומכרה כמויות יפות.

בכל מקרה, לא רוצה לחזור על מה שכתבתי בתגובה הראשונה.

קליאו זה רכב הרבה יותר טוב מגטס בכל המובנים, למעט מה שציינתי.

פורסם

המון תודה לכם.

רק שאלה אחרונה, האם חברות ליסינג יכולות לספק מידע לגבי מספר הנהגים של הרכב כשהוא היה בהשכרה ? האם המידע הזה בכלל קיים אצלם או שהם לא ירצו לשתף את המידע הזה (אם הוא קיים) ?

תודה

פורסם

הם לא ירצו לתת לך את המידע הזה, אם תלחץ אולי.

תחפש בתא הכפפות עדויות,ניירת וכדומה ,תמיד משאירים שם משהו שיכול לזהות את פרטי הנהג, אולי ברשיון הרכב יש איזו שהיא עדות?.

פורסם

ברישיון הרכב לא תמצא שום עדות מלבד עצם העובדה שהרכב שימש כרכב השכרה.

ולגבי "עדוית" בתא כפפות - גם כן נראה לי תמוה. הרכב עובר ניקוי והכנה לפני המכירה, וכל הניירת שהושארה בתא כפפות עפה לפח זבל.

אגב, זה שהרכב הושכר לתקופות ארוכות - ממש לא מהווה ערבות למצבו הטוב. יש ויש.

דווקא רכב שהושכר על בסיס יומי נבדק לפני כל מסירה ללקוח ובחזרה והנהג הזמני ישתדל לא לגרום נזקים, כי הוא מחוייב בתשלום גבוה על כל שריטה. אבל גם כאן "יש ויש" וצריך לבדוק כל רכב לגופו.

פורסם

חברות הליסינג יכולות לספק לך מידע כמו, האם הרכב עבר תאונה, איזו, איפה הרכב טופל, ומתי.

במידה והרכב שימש כרכב ליסינג, יוכלו ליידע אותך לאיזו חברה היה "שייך".

גם רכבי ליסינג וגם השכרה מתוחזקים באותו אופן.

לפני רכישה לבקש ספר טיפולים ולבצע בדיקה עצמאית במכון מורשה ומומלץ.

ענת

אוויס

המון תודה לכם.

רק שאלה אחרונה, האם חברות ליסינג יכולות לספק מידע לגבי מספר הנהגים של הרכב כשהוא היה בהשכרה ? האם המידע הזה בכלל קיים אצלם או שהם לא ירצו לשתף את המידע הזה (אם הוא קיים) ?

תודה

• תוכן חדש...