Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ושוב הדלק עולה , 7.43 !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבותי מצד אחד אתם יוצאים לרחובות וצועקים שאתם רוצים מדינת רווחה, מצד שני אתם לא רוצים לשלם מיסים, ביניהם מס על דלק.

אז בואו תחליטו באיזה מדינה אתם רוצים לחיות, מדינת רווחה או מדינת שוק חופשי.

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אתם רוצים רפורמה ברפואה הציבורית, אתם רוצים פיתוח תשתיות והוזלת תחבורה ציבורית, אתם רוצים סבסוד משכנתא לזוגות צעירים נכון !

רוצים, תשלמו מיסים !

כסף לא גדל על העצים.

זמין 8)

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פפקין

במדינה בה הוצאות הממשלה מהוות שני שליש מהתל"ג, יש בעיה.

אם התקציב הוא 200 מיליארד, אזי 133 מהם הולכים להוצאות ממשלה.

הוצאות ממשלה לא כוללות את הבריאות, הכבישים, וכדומה. הם הולכים ל-מ-מ-ש-ל-ה.

אז יש מה לקצץ? כן.

כל מדינות OECD לוקחות בין 30 ל 40 אחוז מהתל"ג לממשלה.

אם כך, מדובר על כ30 מיליארד שקל שהמדינה יכולה לקצץ.

כמה מרוויחים היום מהמס על הדלק? 4 מיליארד על כל 20 אגורות. אם כך, אפשר להוריד את הדלק ב1.8 שקל, אם הממשלה תקצץ בהוצאות.

למה חבר כנסת שגר ברחוב שלי צריך 2 מאבטחים, נהג, פקידה, ומערכת ביטחון מקיפה בבניין שלו? למה ב6 בבוקר הנהג מניע את האוטו ומחכה לו עד 10 בבוקר שיקום?

למה למשרדי הממשלה יש תקציב של למעלה מ40 מיליון על הוצאות נלוות ואש"ל? (לכל משרד)

למה ביבי בכה שיכפילו לו את תקציב הביגוד השנתי וכרגע עומד על מעל 100 אלף שקל בשנה (לבגדים! כל שנה!)

למה ביבי בכה שרצה עוד 30 מיליון לתקציב נסיעות שנתי? יענו טיסות, בתי מלון וכדומה.

במדינה בה העול על העם גבוה, יש לקצץ אצל הראשים. פה אמורה להיות דמוקרטיה. ככל שעוברים הימים, הדמוקרטיה בישראל נעלמת, ואנחנו נמצאים ברמת שחיטות הגבוהה ביותר בכל מדינות OECD.

כל אחד מחלק את הכסף איך שנראה לו. כל חבר כנסת מקבל אישור ללון בבתי מלון בירושליים בחינם. מקבלים שכר שמקבלים המאיון העליון.

אם תקצץ מתקציבי המשרדים, תגלה שניתן בקלות להוריד 10 מיליארד שקל מהתקציב של המשרדים בלבד. הורדה של 60 אגורות במחיר הדלק!

לך יותר פשוט, קח מס של אגורה אחת על כל מניה שנמכרת/נרכשת. מי ישלם את זה? מי שסוחר. אגורה אחת למניה. ביום נמכרים למעלה ממיליארד מניות. יענו 10 מיליון שקל ביום. מיליארד שקל ב100 יום. ו3.5 מיליארד בשנה. על אגורה אחת!!! יענו 20 אגורות חסכון במחיר הדלק. תעשה את זה 5 אגורות? שקל חסכון במחיר הדלק והכנסה של 18 מיליארד שקל בשנה לקופת המדינה.

אז אין פתרון? יש.

אבל, הסיבה האמיתית להעלאת מחירי הדלק היא לא רק שכולם רוצים כסף בכיסים (חברי הממשל וחבריהם המקורבים). המדינה מאמינה כי העלאת מחירי הדלק תוריד נהגים מהכביש ואז יהיו פחות פקקים. הם שוכחים ש70 אחוז מהרכבים זה ליסינג. והם ימשיכו לנסוע. הם גם שוכחים שדלק זה מוצר יסוד. עליו הכל מושתת. לא מזמן הייתה כתבה שהראתה את עליית כל המחירים של כל המוצרים בשוק בגלל הדלק. בין אם העגבנייה שמגיעה על משאית. החשמל. כל מוצרי היסוד למזון, ובעצם הכל תלוי בדלק. העלאת המחיר של הדלק (בניגוד להעלאת מחירי התפוזים) תגרום לעליית מחירים, שעל סמך עקומת היצע וביקוש תוריד את הביקוש למוצרים, תגרום להאטה כללית במשק, שתגרום להורדת ריבית, שתגרום לאינפלציה ענקית, שתגרום למפעלים להיסגר, ואז אנחנו חוזרים לשנות ה80.

פורסם
בואו נגיד חברים ^^

שיש מקומות שאפשר לקצץ מהם, לא להרוויח עלינו מהדלק.

לא ייתכן שבמדינת ישראל, מחיר הדלק עולה עם מחיר חבית נפט, אבל מחיר הדלק ממשיך לעלות כאשר מחיר חבית נפט יורדת.

לא יכול להבין את זה מצטער.

אתה לא יכול להבין או שאתה מסרב להבין? יש הבדל בין השניים. או בוא ואסביר את זה שוב בפעם המיליון. בוא נעשה את זה קל ונחלק את העולם ל 3 קטגוריות.

מדינות עולם שלישי ששם הדלק יכול להיות זול מאוד אבל לא הייתי גר שם אפילו בחינם.

מדינות נאורות ומתקדמות כמו ישראל ושאר המדינות הגוש האירופי.

ארה"ב.

ממדינות עולם שלישי נתעלם כי שם הדלק הוא באמת זול אבל איכות החיים של האזרחים היא פשוט על הפנים. הבנזין בוונצואלה הוא זול אבל בחיים לא הייתי רוצה לגור במדינה כזו בה הדיקטטור בעמדת כוח מעל ל 10 שנים ברציפות והמדינה נמצאת תחת מלחמת אזרחים.

היום, לפי האו"ם המקום הכי טוב בעולם לחיות בו הוא נורווגיה. נחש מה? זהו גם המקום שבו מחיר הדלק הוא היקר ביותר. מעל ל 8 שקלים לליטר. כך גם אירופה ואנגליה. למרבה הפלא ישראל היא הזולה ביותר במחיר הדלק. מדינת ישראל כמו מדינות אחרות משתמשת במיסוי על הדלק לממן שירותים לאזרח כמו רפואה, חינוך, בניית וסלילת כבישים וכיוצא בזה.

יש לך בישראל את המוסד לביטוח לאומי על כל קיצבאותיו. הדברים הללו עולים כסף. ולכן בין הייתר מחיר הדלק הוא כמו שהוא.

ארה"ב. מדוע הבנזין בארה"ב הוא הזול ביותר בכל העולם כאשר מתעלמים ממדינות מוסלמיות יצואניות נפט ומדינות עולם 3?

פשוט מאוד, בארה"ב המיסוי על הדלק הוא לא כמו בישראל. אולי 50 סנט או מקסימום דולר הולכים למיסוי וזאת לבניית כבישים. זהו זה. אין קיצבאות, אין ביטוח לאומי, אין שירותי בריאות כמו בישראל אין כלום. אתה ברשות עצמך ובתמורה אתה משלם מינימום מיסים. 30 אחוזים מס הכנסה, 7-12 אחוזים מע"מ וזהו זה. לעומת זאת, על כל אזרח להצטייד בביטוח בריאות פרטי אחרת אם חלילה הוא זקוק לטיפול רפואי הוא יכול להיזרק לכלבים, אין קיצבאות נכות(מלבד נכות קיצונית), אין קיצבאות כלשהן. אין בטוח לאומי רק קיצבאות זיקנה. זהו זה. רוצה לחיות ככה? בבקשה. ישראל בנוייה על מערכת אחרת. למרבה הצער, הרבה אוכלי חינם מנצלים זאת. זוהי הסיבה שהמדינה נראית כמו שהיא נראית.

לבחור עם התגובה מעליי שדיבר על OECD, ישראל היא המפגרת ביותר מכל מדינות ה OECD אבל לעומת זאת ישראל היא מספר אחת כבר מעל ל 20 שנים. יודע במה ישראל מובילה? נכון מאוד. ממוצע הילודה. אין עוד אף מדינה באירופה או ששייכת לאיחוד ה OECD שבה מולידים כל כך הרבה ילדים כמו בישראל. אנשים ממזמן גילו את הקשר שבין כמות הילדים במשפחה לבין איכות החיים והאפשרות להעניק לכל ילד התחלה יותר טובה. שיש לך מגזרים בישראל שמולידים ילדים כאילו אין מחר וסומכים על השם או על אללה שישלח להם אוכל אבל בפועל מדינת ישראל היא זו שדואגת להם המדינה נראית מסכנה ועלובה כמו שהיא נראית. שישנם 2 מגזרים עיקריים שמורכביים מאחוז גבוה של פרזיטים שודדי קיצבאות ככה המדינה שלנו נראית. אפשר לבכות ולהתלונן עד שנה הבאה אבל זוהי המציאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש פה כמה חבר'ה (strack, cortex) שמבינים מאוד בנושא - לימדתם אותי (למשל) המון.

אני גם מאמין שהכסףעצמו קיים - רק מחולק בצורה חורנית או אגואיסטית על ידי הממשלה.

יש מאיפה לקצץ יש מאיפה להוריד - הכל עניין של סדרי עדיפויות.

אז אחד אמר שאנחנו מדינת רווחה וזו המציאות - אבל הרוב המשמעותי במדינה הוא מעמד הביניים.

אז יש שיקולים של דאגה למיעוט (אם זה זקנים נכים חרדים ערבים) שלהם אורח חיים "מורכב יותר" ממעמד הביניים משלל סיבות,

או לדאוג לגוש המרכזי במדינה ולצמצם את התקציבים למגזרים השונים והקטנים (שבינינו - לא לכולם מגיע וכסף נשפך שם בערימות)

לדעתי במדינה מודרנית במאה ה21, תקציב המדינה לא אמור לתמוך בזרמים דתיים (לפי מה שאני יודע הוותיקן למשל דואג בעצמו למימון)

אני בינתיים הולך עם הצעקה "איפה הכסף?" של יאיר לפיד

looking

פורסם

אני בהחלט מסכים עם חלק מהדברים.

הממשלה שלנו היא מאוד בזבזנית וראוי שינקטו צעדי התייעלות בקרב חברי הכנסת והשרים בזמנים לא קלים אלה, אבל זה כבר יהיה על שולחנו של מבקר המדינה בקרוב אני מניח.

למרות זאת, בגדול השיטה הכלכלית העכשווית, היא האופטימאלית להובלת המדינה שלנו לצמיחה בעתיד.

זמין 8)

פורסם

אני מצטער (לדעתי) השיטה לא תיהיה אופטימלית אם אזרחי המדינה סובלים מהמצב,

לא סוגרים את החודש ולא יכולים להרשות לעצמם דירה.

על הנייר היא יכולה להיות אופטימלית - אבל תכלס את מי זה מעניין אם לכל אזרח במדינה יש תלונה אחת לפחות כלפי הממשלה.

ולא - זה לא בא מפינוק.

השיטה תיהיה אופטימלית שהאזרחים אולי ירגישו שהם משלמים קצת יותר לאורך תקופה, אבל ירגישו בשיפור.

ברגע שמעלים את מחיר הדלק באופן סדיר, ומפחידים אותנו בהעלאה של 60% במחירים חשמל, ובסוף מעלים (רק) ב15% כדי לגרום לנו להרגיש בסדר - השיטה ממש לא אופטימלית - ואולי גם לא על הנייר.

ואני לא מבין גדול - אבל זה 1+1

looking

פורסם
אבל זה כבר יהיה על שולחנו של מבקר המדינה בקרוב אני מניח.

וראינו כבר מה שווה מילה של מבקר המדינה או ועדה כזאת או אחרת.

פורסם
יש פה כמה חבר'ה (strack, cortex) שמבינים מאוד בנושא - לימדתם אותי (למשל) המון.

אני גם מאמין שהכסףעצמו קיים - רק מחולק בצורה חורנית או אגואיסטית על ידי הממשלה.

יש מאיפה לקצץ יש מאיפה להוריד - הכל עניין של סדרי עדיפויות.

אז אחד אמר שאנחנו מדינת רווחה וזו המציאות - אבל הרוב המשמעותי במדינה הוא מעמד הביניים.

אז יש שיקולים של דאגה למיעוט (אם זה זקנים נכים חרדים ערבים) שלהם אורח חיים "מורכב יותר" ממעמד הביניים משלל סיבות,

או לדאוג לגוש המרכזי במדינה ולצמצם את התקציבים למגזרים השונים והקטנים (שבינינו - לא לכולם מגיע וכסף נשפך שם בערימות)

לדעתי במדינה מודרנית במאה ה21, תקציב המדינה לא אמור לתמוך בזרמים דתיים (לפי מה שאני יודע הוותיקן למשל דואג בעצמו למימון)

אני בינתיים הולך עם הצעקה "איפה הכסף?" של יאיר לפיד

סליחה , אבל כל אחד יכול להתבסס על העניין של OECD ולהסתכל על קריטריונים שונים שבהם מדינת ישראל נמצאת במקומות שונים ולהגיד , "אהה .. אוקי" אז ביחס לנורווגיה אנחנו בסדר אבל בפקיסטן מוכרים דלק ביותר זול .

OECD זה ממש לא הדרך לבדוק את העניין , באף מדינה מערבית מתוקנת אין 2 סוגי אוכלוסיות שאינן תורמות למדינה בצורה משמעותית כל כך שהם כל כך גדולות , צריך לעשות בדק בית ולא להסתכל על מה קורה בניקרגואה .

אי אפשר לתת לקבוצת מיעוט כמו החרדים פריווילגיות ונתח כל כך גדול ביחס למספרם מתקציב המדינה , פשוט דופקים את כל מעמד הביניים , וזה יתבטא בדלק , בדירות , אחוז החרדים שמקבלים קיצבאות לעומת אחוז החילוניים המקבלים אותם , פשוט לא הגיוני !

וסליחה חביבי , בלי להעליב , טובים ומביני עניין יותר מהאנשים בפורום כאן טוענים שיש דברים לעשות אחרת .

אין שום ספק שמשהו לא עובד , הדבר העיקרי שלא עובד זה שתקציב המדינה מחולק ע''פ הסכמים קואליציונים והמפלגה היחידה שדואגת לפלח המצביעים שלה באופן עקבי זאת ש''ס , ובגלל זה המצב נראה כמו שהוא נראה .

אני מצטער שאני סוטה מהנושא אבל , קחו את חוק טל לדוגמה , שבעקבות לחץ ציבורי ההצבעה על החוק נדחתה ותעבור לכנסת .

ופפקין , אם לא נצעד ברחוב ונצעק סיסמאות בין היתר , אז יש לך פתרון יותר טוב ?

לתת לחברי כנסת כמו אלי ישי ואטיאס לנהל בעקיפין את תקציב המדינה זה ממש לא אידיאליה , זה רחוק מכך . (וזה המצב בפועל , אף אחד לא יכול להתכחש לכך)

פורסם

נעזוב שניה הכל בצד (דירות, יוקר מחיה וכדומה) ונתמקד בכלי תחבורה. להחזיק רכב במדינה נחשב פרויליגיה נכון? כלומר במילים פשוטות "אם אין לך כסף להחזיק רכב (וזה כולל לא רק לקנות את הרכב אלה גם לתחזק אותו, לשלם דלק, חניות וכדומה) אז אל תחזיק רכב".

כביכול אם נסתכל על הקביעה הזאתי בתוך וואקום, אין איתה שום בעיה, זה זכות המדינה לקבוע קביעה כזאתי והיא הגיונית. למה למדינה לממן לכל נער בן 18 רכב? לעומת זאת המדינה מחוייבת אם כך לתת אלטרנטיבה בתור מה שנקרא תחבורה ציבורית.

אבל במדינת ישראל אתה נדפק פעמיים. המדינה מביאה אותך למצב שבא לך לקחת את הרכב ולזרוק אותו (העלת מחירי הדלק, מצלמות מהירות שרוב החברים פה בפורום יסכימו איתי שהן בכלל לא נעדו לצמצם את כמות התאונות, אלה להעשיר את המדינה ולצמצם את כמות הרכבים בכביש) אבל מצד שני אין לך אלטרנטיבה. אין לך איך להגיעה מנקודה א לנקודה ב אם זה בגלל תחבורה ציבורית לקויה או חוסר שלה (ראה שישי-שבת).

זה ממש לא שיטה אופטימלית, כי קיים פער ענקי בין המעמדים. יש מעמד שמקבל הרבה בלי שהוא עושה כלום, יש מעמד שלא מעניין אותו החוקים כי הוא זה שקובע אותם, ויש אותנו שממנים את כל השאר ומקבלים גדול מכל כיוון.

אז כן בגדול אני מסכים על SkateFreak, זה שיטה לא אופטימלית בכלל, זה שיטה שנועדה למרמר את האזרחים משלמי המיסים. אני רק מקווה שמאוד מאוד מהר זה יגיעה לנקודה שבה זה יתפוצץ, אבל באמת יתפוצץ (ולא כמו מחאה של הדירות שלא הביאה לכלום), אנחנו עוד לא שם, אבל זה בילתי נמנע. בסופו של דבר כל אדם מוגבל לכמות הזעם שהוא יכול להחזיק בתוכו ובסופו של דבר זה יצא החוצה, ואז אולי נראה פה מהפכה.

פורסם
נעזוב שניה הכל בצד (דירות, יוקר מחיה וכדומה) ונתמקד בכלי תחבורה. להחזיק רכב במדינה נחשב פרויליגיה נכון? כלומר במילים פשוטות "אם אין לך כסף להחזיק רכב (וזה כולל לא רק לקנות את הרכב אלה גם לתחזק אותו, לשלם דלק, חניות וכדומה) אז אל תחזיק רכב".

כביכול אם נסתכל על הקביעה הזאתי בתוך וואקום, אין איתה שום בעיה, זה זכות המדינה לקבוע קביעה כזאתי והיא הגיונית. למה למדינה לממן לכל נער בן 18 רכב? לעומת זאת המדינה מחוייבת אם כך לתת אלטרנטיבה בתור מה שנקרא תחבורה ציבורית.

אבל במדינת ישראל אתה נדפק פעמיים. המדינה מביאה אותך למצב שבא לך לקחת את הרכב ולזרוק אותו (העלת מחירי הדלק, מצלמות מהירות שרוב החברים פה בפורום יסכימו איתי שהן בכלל לא נעדו לצמצם את כמות התאונות, אלה להעשיר את המדינה ולצמצם את כמות הרכבים בכביש) אבל מצד שני אין לך אלטרנטיבה. אין לך איך להגיעה מנקודה א לנקודה ב אם זה בגלל תחבורה ציבורית לקויה או חוסר שלה (ראה שישי-שבת).

זה ממש לא שיטה אופטימלית, כי קיים פער ענקי בין המעמדים. יש מעמד שמקבל הרבה בלי שהוא עושה כלום, יש מעמד שלא מעניין אותו החוקים כי הוא זה שקובע אותם, ויש אותנו שממנים את כל השאר ומקבלים גדול מכל כיוון.

אז כן בגדול אני מסכים על SkateFreak, זה שיטה לא אופטימלית בכלל, זה שיטה שנועדה למרמר את האזרחים משלמי המיסים. אני רק מקווה שמאוד מאוד מהר זה יגיעה לנקודה שבה זה יתפוצץ, אבל באמת יתפוצץ (ולא כמו מחאה של הדירות שלא הביאה לכלום), אנחנו עוד לא שם, אבל זה בילתי נמנע. בסופו של דבר כל אדם מוגבל לכמות הזעם שהוא יכול להחזיק בתוכו ובסופו של דבר זה יצא החוצה, ואז אולי נראה פה מהפכה.

אתה טועה טעות חמורה אם אתה קורא למצב שבו רכב במדינה מערבית מתוקנת בשנת 2012 שהכלכלה שלה נמצאת במצב לא רע בכלל (לעומת הגוש האירופי למשל) פריווילגיה (אני מדבר על רכב למשפחה , לא לילדים בני 18 וכדומה..)

להחזיק רכב יוקרה זו פריווילגיה , היום בשנת 2012 רכב זהו דבר בסיסי אבל , זה מה שמדינת ישראל מנסה לשנות בכך שהיא גורמת למחזיקי הרכב לחשוב על הפן הכלכלי והאם משתלם להחזיק אחד .

פורסם

האמת שכאן מה שמתחיל לתסכל אותך זה החוסר אונים.

הרי רק לפני חצי שנה יצאו לא פחות ממיליון אזרחים לרחוב כדי למחות נגד משהו שממרר את החיים שלהם באופן משמעותי,

ולא יותר מדי שינויים באו בעקבות.

הרבה אומרים שהעלאות שכר לרבנים, קריטריונים לרכישת דירות שהם בעד החרדים וכל מיני הטבות למגזר הזה,

נובע מהסכמים של ראש הממשלה עם ש"ס.

וזה רק "הסכם" אחד שאני אישית יודע עליו - ונשמע לא טוב בכלל.

השינוי שצריך להגיע הוא מנהיגי. לא תקציבי ולא רעיוני.

כשיהיה ראש ממשלה הגון שבא לשים את רווחת העם מעל הכל - זה גם יקרה.

ולצערי זה לא ביבי (לא כי יש לי משהו נגדו או בעדו - הוא פשוט הנוכחי והמצב רק מדרדר)

אז מי יהיה ראש הממשלה הבא?

looking

פורסם

אתה אופטימי. זה יתפוצץ כלפי פנים ולא כלפי חוץ לפי דעתי וזה בעיקר כי אין מי שיקשיב. הח"כ שלנו מקשיבים רק לקולות, ליותר מושבים בכנסת ולעוד הרבה דברים שהקשר בינם לבין דמוקרטיה, ייצוג הציבור ושיוויון הוא קלוש.

מה שצריך לעשות זה לתת סטירה לאותם ח"כים מושחתים, סטירה שתגרום להם להבין מה כל אזרח ואזרח במדינה הזאת מרגיש - שדופקים אותו. מכל הכיוונים ובכל דרך אפשרית.

אפשר לתת לזה תירוצים עד מחר, היופי הוא למצוא לזה פיתרון שיתאים לאופייה המוסכם של מדינתנו ולא פתרון שמוסכם על החרדים או הטייקונים.

וסתם ככה עוד טיפ על הדרך, אם בא לכם להבין קצת יותר טוב מה ההשלכות השליליות של המגזר החרדי והעשירון העליון על החברה שלנו, על מעמד הביניים - תעשו חיפוש קצר בגוגל. בדגש על מיקי רוזנטל ושאר מרצים שקצת מתעסקים בנושא ומבינים מה הם אומרים.

• תוכן חדש...