Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו - מנוע פגום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לפני כמה חודשים בת זוגתי קנתה קיה פיקנטו אוטומטית. היא התלוננה על רעש מהמנוע צריכת דלק גבוה ווסחיבה לקויה.

לאחר מספר פעמים שלקחנו את הרכב למוסך, הודו במוסך שהמנוע מזייף והחליפו פלגים, דבר שלא פתר את הבעיה.

הגיע אלינו נציג של היבואן, כלו שחצנות וביקורת, והוא טוען שהכל בסדר ומנוע נשמע תקין, בנוסף צריכת הדלק לפי המחשב 12.5 לליטרבנסיעה משולבת. בכל בוקר הרכב מתניע ונשמע כמו דיזל. בעליות שומעים את המנוע צורח כדי לעלות. רכב חדש אמור עבוד שקט וחלק. מנוע עם 86 כ"ס אמור לנסוע כמעט ללא מאמץ על מרכב כזה קטן. בכל זאת בקיה מתעלמים מהטענות שלי. איך יכול להיות שהודו שהמנוע מזייף המצב נשאר אותו דבר ופתאום הוא בסדר? למה צריך להחליף פלגים ברכב שעבר 3000 ק"מ ואפילו עשה הרצה ב-1000 הראשונים? אשמח לדעתכם ועזרתכם מצורף סרטון שמדגים את הבעיה כאשר מתנעים בבוקר.

http://www.youtube.com/watch?v=OMCMD0CmSIw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהתחיל הסרטון חשבתי שסתם מדובר במנוע קטן וצווחן, ובעלים שלא מכיר את טבעו. כשהסרטון התקדם אמרתי 'פאק, מנוע לא צריך להישמע ככה'. זה באמת נשמע מעבר ל'גבול הלגיטימי' של מנוע צנום - ממש שומעים חריקות צורמות :shock:

אפילו האלטו שלנו לא עושה רעש כזה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם אני התייחסתי בהתחלה לטענות של בת זוג שלי בצורה כזאת אחרי שעשיתי סבוב על פיקנטו אחרת הבנתי שמנוע 4 צילינדרים

לא יכול השמע ככה מונית דיזל נשמעת יותר חלק. הרכב עם 7 שנים עם אחריות הבעיה שמבחינת היבואנית אין בעיה. אני חייב

להודות של שזו שיטה גאונית לעמוד לידך ולהגיד לך המנוע תקין לחלוטין. אני הייתי נותן 10 שנים אחריות ככה.

פורסם

הכי פשוט, קח רכב דומה תניעו יחד במוסך ותשמעו, אם אתה צודק יהיה קשה מאוד להתווכח איתך.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כשאני מגיע למוסך הרכב כבר חם אז ההבדל ברעש יותר קטן למרות שהוא קיים עשיתי את זה הויכוח עם מכונאי שלא רוצה

לעזור לך הוא קשה בנוסף לך תוכיח שהרכב לא סוחב או צורך 12.5 במקום 13.5 שהוא אמור לצרוך. כל יבואן אחר היה

עוזר לי לצערי אצל קיה זה שיטה לפי שיחות שערכתי עם בעלים אחרים. גם כשנציג היבואן הגיע אלי הביתה ושמעו שהמנוע

נשמע נורא הוא פשוט הסתכל לי בעיינים ושיקר שהמנוע תקין למרות ששלושה אנשים אחרים שעמדו שם אמרו לו שהוא משקר

במצח נחושה.

פורסם

תשאיר את הרכב ללילה ליד המוסך ותגיע בבוקר . עדיף אפילו שתשאיר את הרכב במוסך עם הוראה שלא יניעו עד הגעתך על הבוקר .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

לצערי גם את זה עשיתי החליפו פלגים ומאז שהטענה הגיעה לטיפול היבואן הראשי - התעלמות מוחלטת מהתופעה של הרעש

וטענה שצריכת הדלק והסחיבה טובה. כמו שאמרתי מכונאי מטעם היבואן הגיע לבייתי בבוקר עם ההתנעה הראשונה חיבר OBD

עשה הצגה ואמר שהרעש נורמלי החוצפן בא עם קיה ריו דיזל שנשמעה יותר שקט מפיקנטו בנזין של זוגתי.

פורסם

קודם כל, לפי הסרטון הזה אי אפשר להבין איך המנוע נשמע, בטח לא כשאתה מצלם בתוך חניון מקורה ושותפה שלי נבהלה כשטרקת את מכסה המנוע.

דבר שני, מנועים נשמעים אחרת כשהם קרים וכשהם חמים. במנועים מסויימים, כאשר המנוע קר מופיעים רעשים דמוי-מתכתיים ורעשי חיכוך, בין היתר בגלל שהמנוע קר והשימון לא אידאלי ובין בגלל טורים גבוהים ומעבר אוויר דרך חרירים בבית המצערת (מה שנקרא בסלנג "הצ'וק האוטומטי" ולמעשה מדובר במעבר אוויר עוקף מצערת שהולך ונסגר ככל שהמנוע מתחמם) שלעיתים עושים רעשי לוואי. אם זה מה שאתה שומע אז המצב תקין.

בנוסף עדיין מדובר במנוע בתול, ובלי לתאר את אופי הנסיעות שלך קשה להעריך אם הצריכה חריגה, אבל ההגיון שלי אומר שצריכה חריגה לא מתבטאת ב 12.5 ק"מ לליטר אלא בהרבה פחות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני באמת חושב שכדאי לשכור קיה פיקנטו, על מנת להשאיר את שתיהן בבוקר במוסך, בנוכחות נציג החברה.

זה אמנם יעלה לך כמה מאות שקלים, אבל זה יצדיק אותך לחלוטין.

לגבי צריכת הדלק: אני חושב ש-1:12.5 זה יפה מאוד לרכב אוטומטי. זה בערך מה שעושה היונדאי I10 האוטומטית ואין סיבה שתקבל תוצאה טובה מזה.

פורסם

איתמר הרעש במנוע חריג! תנסה לצלם רכב חדש בכל תנאי לא תגיע למכסחת דשא הזאת כל מי שומע את הרכב חוץ מהיבואן מרים גבה. הרכב נשמע כמו המיצובישי 97 שלי ביקשתי מבעל רכב ברחוב סמוך להתניע בבוקר אצלו הכל תקין. הבעיה היא לא האם הרכב

תקין או לא. הבעיה ביבואן שמתחמק מהאחריות שלו הראיה לכך שבאיזשהו שלב שהרכב היה במוסך הסוכנות איבחנו בעיה של זיוף

במנוע ואז כאשר העניין הופנה ליבואן פתאום הרכב תקין לגמרי. אני מצטער על הרגע שהמלצתי לזוגתי על פיקנטו ככה לא נותנים שרות!

לגבי צריכת הדלק אני בטח שיש כאן בפורום בעלי פיקנטו אוטומטית שמוציאים תוצאה טובה יותר, שימו לב המספר הוא במחשב הדרך

כלומר התוצאה במציאות גרועה יותר. חברה שלי היא לא מלוחצות ונסיעה שלה די חלקה בלי ברקסים או האצות פתאומיות.

נב. גם במציאות אנשים נבהלים מטריקת מכסה מנוע שלא מצפים לה.

פורסם

בתור בעלים של פיקנטו אוטומטית הרעש נשמע מוגזם למרות שכמו שאמרו לפני, אי אפשר לשפוט עם האקוסטיקה של המקום.

בכל מקרה, 12.5 זו צריכה שערורייתית!!! בנסיעה משולבת אני מקבל (לפי מחשב הרכב) 1:17-18 אחרי הרצה, אז יכול להיות באמת שמשהו לא בסדר עם המנוע...

פורסם

היות ואתה בטוח שהצדק איתך והמנוע אכן אינו תקין , אולם היבואן מתכחש ומתעקש - לא נותרו לך אלא שתי אפשרויות.

שתיהן כרוכות בתשלום ממון ובזבוז זמן , אבל רק דרכן תצליח , אולי, לצאת מהמבוי הסתום:

1. קח הרכב למכון בדיקה קפדן ומומלץ , שלם כ- 500 ש"ח וערוך בדיקת קנייה. אם יצא לרכב עם פחות מ - 4000 ק"מ תוצאה

של X בסעיף מנוע ויופיע פירוט תקלות (והאמת שתמיד הם יכתבו למען הכסת"ח) הרי יש לך "קייס" לתביעה מול היבואן.

עבור לסעיף 3.

2. לחילופין צור קשר עם שמאי רכב מומחה או מהנדס רכב והזמן חוות דעת מקצועית מוסמכת. עלות לא נמוכה לדו"ח כזה.

3. רצוי בעזרת עו"ד - עם אחד מהממצאים הנ"ל כתוב מכתב מנומס אך תקיף ומרומז כנדרש ליבואן ודרוש טיפול/תיקון/פיצוי וכיו"ב.

4. לא עזר : שלב הבא - עתונאות/ערכאות .

פורסם

וזה רק מראה שכל עיניין האחריות של 7 שנים , 5 שנים שווה כקליפת השום

ברגע האמת כולם מתנערים מאחריות ומוציאים אותך שקרן / רמאי ובעיקר אובד עצות .

מנסיון של אבא שלי במקרה דומה שקיבל רכב פגום מהחברה ( פלסווגן פאסט ) כמו אצלך

ניסו לשכנע אותו שהכל בראש שלו והכל בסדר ברכב למרות שהיה ברור שהרכב ממש לא בסדר

הדבר נגמר רק אחרי התערבות של שמאי + עו"ד ותביעה , כמובן שהיו כמה נסיונות

של היבואן לפשרה מגוכחת כמו טריידאין שבו אבא שלי אמור להוסיף כסף !

לך עם זה עד הסוף אם הצדק איתך אתה תנצח בסוף .

• תוכן חדש...