Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו - מנוע פגום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי ושוב איני במקום זה רעש טיבעי ממובילי השסתומים עד שהמנוע מתחמם תפתח ספר רכב ותקרא בהדלקת מנוע וחימום

בהצלחה

עופר בן צבי

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשמח לקבל המלצות למהנדס רכב שיתן חוות דעת ויבדוק את הרכב מניסיון מכוני בדיקה לא מקצועיים

מספיק.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
איתמר הרעש במנוע חריג! תנסה לצלם רכב חדש בכל תנאי לא תגיע למכסחת דשא הזאת כל מי שומע את הרכב חוץ מהיבואן מרים גבה. הרכב נשמע כמו המיצובישי 97 שלי ביקשתי מבעל רכב ברחוב סמוך להתניע בבוקר אצלו הכל תקין. הבעיה היא לא האם הרכב

תקין או לא. הבעיה ביבואן שמתחמק מהאחריות שלו הראיה לכך שבאיזשהו שלב שהרכב היה במוסך הסוכנות איבחנו בעיה של זיוף

במנוע ואז כאשר העניין הופנה ליבואן פתאום הרכב תקין לגמרי. אני מצטער על הרגע שהמלצתי לזוגתי על פיקנטו ככה לא נותנים שרות!

לגבי צריכת הדלק אני בטח שיש כאן בפורום בעלי פיקנטו אוטומטית שמוציאים תוצאה טובה יותר, שימו לב המספר הוא במחשב הדרך

כלומר התוצאה במציאות גרועה יותר. חברה שלי היא לא מלוחצות ונסיעה שלה די חלקה בלי ברקסים או האצות פתאומיות.

נב. גם במציאות אנשים נבהלים מטריקת מכסה מנוע שלא מצפים לה.

כמו שרשמתי מקודם, דרך סרטון שצולם בפלאפון אי אפשר לדעת האם יש רעש חריג או לא, בטח לא בתוך חניון מקורה עם הד.

ממה שכן הצלחתי לזהות בסרטון נשמע שאלה רעשים טבעיים של מנוע קר, גם אתה בעצמך אומר שהם נחלשים משמעותית כאשר המנוע מתחמם.

בנוגע לצריכת הדלק, 12.5 היא לא צריכה רעה, כמובן בהתחשב בתנאי הנסיעה.

אם חברה שלך נוסעת כל יום הלוך חזור לאילת ולא עוברת את ה 90 כל הדרך - צריכה מזעזעת.

אם חברה שלך עושה נסיעות קצרות, כמעט ולא יוצאת מהעיר והמנוע לא מבלה את רוב זמנו בטמפרטורת העבודה - הצריכה הזאת סבירה ביותר ואפילו למעלה מכך.

אנשים שקנו רכבי מיני משוכנעים שהרכב שלהם לא יכנס לתחנות הדלק. הם טעו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר במילים שלך על הפיקנטו מתוך המבחן שלכם

כן, זה כולל קיק-דאון להילוך שלישי ב-110 קמ"ש, ביציאה לעקיפה מהירה (על כביש 6, כמובן). רק אל תחשבו שאחרי נהיגה כזאת אני אמור לחזור עם בשורות גדולות בנושא צריכת הדלק. 12.6 קילומטרים לליטר, זאת הייתה התוצאה אחרי הביקור בתחנת הדלק. אני בטוח שנהגים קצת יותר רגועים יצליחו להוציא ממנה הרבה יותר.
והחלק שמסביר שאפשר להוציא ממנה יותר

יחד בדרכים בין עירוניות, חלקן פנויות ומאפשרות שיוט במהירויות חוקיות, חלקן בכביש 6 שם שייטנו ללא כל בעיה במהירויות לא חוקיות (לכאורה). וחלקן, באדיבות גוש דן הפקוק, במהירות זחילה. לאחר 540 קילומטרים עמדה הפיקנטו על צריכת דלק משולבת של 1:16. לא צריכת דלק מדהימה, אבל סבירה בהתחשב בתיבת ההילוכים האוטומטית. מי שרוצה לחסוך בדלק יעדיף את הגרסה הידנית.
המקסימום שהצלחתי להוציא מהפיקנטו הזאת הוא 14 ק"מ לליטר תל אביב חדרה וחזרה יום שישי בלי תנועה

בכלל, לחץ אויר תקין, חלונות סגורים 90-100 קמ"ש בגאז ריק, 2 אנשים, בתדלוק באותה משאבה איפוסים של מד מרחק וכל המהדרין.

אולי קיבלתם למבחן פיקנטו מיוחדת?

ואשמח לעלות סרטון של פיקנטו בחוץ. אני מבין שאתם בקשרים טובים עם יבואן קיה, עצם זה שהודו שיש זיופים במנוע ואז השתיקו את הכל, מסביר את הבעיה האמיתית.

מישהו כאן יודע איפה שוכרים פיקנטו אוטומטית?

פורסם

מבחן דרכים לא משקף את צריכת הדלק בחיי היום יום. במבחן כזה הרכב עובד בכל התנאים (כולל נסיעות במהירויות לא חוקיות בעליל, נסיעות רגילות לחלוטין, עמידה מרובה בסרק) וצריכת הדלק שמניב מבחן דרכים לא שווה יותר מדי כי הוא לא משקף את אופי השימוש ברכב בתנאי היום יום.

אני חוזר וטוען כי צריכה של 12.5 ק"מ לליטר בתנאים עירוניים היא צריכה מצויינת, גם לרכב מיני (על אחת כמה וכמה עם מנוע 1,200 וגיר אוטומטי פלנטרי). צריכה של 1:14 בנסיעה לחדרה וחזרה היא לא צריכה רעה אך היא לא משקפת את המציאות בשום אופן מאחר ומרחק המדידה קצר מדי (מה גם שנסיעה דרך כביש 4 על רמזוריו לא מקבילה מבחינת צריכת הדלק לנסיעה זהה על כביש החוף).

אני לא יודע למה אמרו שיש זיוף במנוע (דווקא בסרטון נשמע לי שהוא עובד עגול לגמריי) ואם כל מה שאתה מלין עליו הוא הרעש - טוב שיש לך תיעוד לכך במוסך מורשה ואם מספר מכונאים אמרו לך שהעסק תקין אז כנראה שהעסק תקין.

אתה לא צריך לכתת רגליים ולשלם כסף עבור שכירת רכב, פשוט תזמין נסיעת מבחן ותוכל להשוות במדוייק את הרעש של הפיקנטו שלך אל מול אחרת (או פשוט להיפגש עם איזה חבר פורום בעל רכב זהה שיביע את דעתו).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הנסיעה לחדרה (גבעת אולגה דוקה כביש החוף) ואם אתם הצלחתם להוציא מהרכב 16 בתנאי מבחן אין שום סיבה שבנסיעה זהירה לא אוכל להגיע לנתון הזה. במיוחד שאף בעל פיקנטו אוטומטית לא מצהיר על נתון ממוצא

כזה גרוע. קשה לי להבין למה אתה מתעקש שהרכב תקין?

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אני מציע לך לפנות ליצרן קיה במייל מפורט,לפי דעתי זה יעזור לך בהתייחסות היבואן כלפיך.

בעבר אח שלי קנה קטנוע קימקו,אחרי 1000 ק"מ הוא שם לב לפגם במנוע,כמובן היבואן התנער מאחריות,אך אחרי פניית אחי לקימקו בטאיוואן היחס של היבואן השתנה פלאות.

פורסם

לא צריך ללכת כל-כך רחוק כדי לשמו קיה פיקנטו אחרת, יו-טיוב וגמרנו.

הנה סרטון סקירה של הרכב המדובר עם הנעה ופתיחת מכסה מנוע ולפי דעתי המנוע הזה נשמע בדיוק כמו אצלך.

(דקה ושלוש עשרה שניות - הנעה)

(שתי דקות ושמונה שניות - פתיחת מכסה מנוע)

RRN0ZiPHdho דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
לא צריך ללכת כל-כך רחוק כדי לשמו קיה פיקנטו אחרת, יו-טיוב וגמרנו.

הנה סרטון סקירה של הרכב המדובר עם הנעה ופתיחת מכסה מנוע ולפי דעתי המנוע הזה נשמע בדיוק כמו אצלך.

(דקה ושלוש עשרה שניות - הנעה)

(שתי דקות ושמונה שניות - פתיחת מכסה מנוע)

RRN0ZiPHdho דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הרעש בהחלט מגיע מאיזור השסתומים, אבל אחרי שרואים את הסרטון בYOUTUBE, הרעש די דומה ( נשמע כמו מנוע דיזל ).

יכול להיות שמדובר על רעשים בכל המכונייות, הכי טוב שתבדוק גם אצל רכבים דומים.

לגבי צריכת הדלק עדיין מוקדם לקבוע עם ק"מ כלכך נמןך.

פורסם
הרעש בהחלט מגיע מאיזור השסתומים, אבל אחרי שרואים את הסרטון בYOUTUBE, הרעש די דומה ( נשמע כמו מנוע דיזל ).

יכול להיות שמדובר על רעשים בכל המכונייות, הכי טוב שתבדוק גם אצל רכבים דומים.

לגבי צריכת הדלק עדיין מוקדם לקבוע עם ק"מ כלכך נמןך.

קשה להבחין ולדייק מה מקור הרעש דרך רמקולים של מחשב.

בנוגע לצריכת דלק, זוהי הצריכה של הפיקנטו במיוחד של האוטומטית.

אני שכרתי בזמנו פיקנטו ל-4 ימים בצפון חדשה עם 1000 ק"מ, הרוב נסיעות בכבישים מהירים ללא בלימות מיותרות ובלי עקיפות, והרכב עשה 12 ק"מ לליטר שדי היממו אותי.

עם ה-107 שלי בנסיעה אינטנסיבית ולא רגועה אחרי 4 ימים עם מזגן וכו' הרכב עשה 19.8 ק"מ לליטר. (חשוב לציין שזו הגירסה הרובוטית).

אהבתי מאוד את הפיקנטו מבחינת אבזור וחיצוניות באמת שאין מה לומר כי היא מרשימה.

אבל היא והספארק מבחינת צריכת דלק לרוב לא משיגות את צריכת הדלק שעליה הצהיר היצרן ואפילו לא קרובות.

אין צורך בחתימה....

פורסם

הלוואי שהמכונית של בת זוגתי הייתה נשמעת ככה, מחר אני יעלה סרטון של הרכב בחוץ כדי שתוכלו להשוות.

אין אחידות בפיקנטו, בזמנו בפיקנטו ששכרתי עשתה 15.5 לליטר דבר שמעולם לא ראיתי במכונית זוגתי. גם לגבי הרעש לא זכור לי משהו חריג,דבר שהייתי שם לב לו כי ידעתי שאני הולך לקבל כזאת.

• תוכן חדש...