Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי בעיה קטנה, ואשמח לשמוע מה הדרך לפתור אותה.

האלפא מילאנו כרגע בסיום הליכי שיפוץ, ביולי הפשרנו את הרישיונות שלה, והפרויקט ארך טיפה יותר זמן מהמתוכנן.

תוקף הרישיון הוא עד ה-17.12, וכשאעבור בע"ה את הבדיקה של מכון התקנים ויתנו לי חותמת על הרישיון, הוא פג תוקף ולא אוכל ליסוע עם הרכב.

התקשרתי לבעל הרכב (אי אפשר להעביר בעלות עוד בגלל שאין טסט בתוקף אז הרכב עדיין על שמו) כדי לשאול אותו אם הגיע בדואר הרישיון לחצי שנה הבאה נעניתי בשלילה.

הוא אמר שיתכן ואחרי שאעבור את בדיקת מכון התקנים, בטח ישלח אליו הזימון הנוסף לטסט.

האם זה נכון?

האם במעמד העברת הרכב את בדיקת מכון התקנים, ניתן להדפיס במקום את הרישיון לתקופה הבאה ושיעשו טסט?

אשמח לתובנות,

תודה רבה

יהונתן

פורסם
שלום חברים,

יש לי בעיה קטנה, ואשמח לשמוע מה הדרך לפתור אותה.

האלפא מילאנו כרגע בסיום הליכי שיפוץ, ביולי הפשרנו את הרישיונות שלה, והפרויקט ארך טיפה יותר זמן מהמתוכנן.

תוקף הרישיון הוא עד ה-17.12, וכשאעבור בע"ה את הבדיקה של מכון התקנים ויתנו לי חותמת על הרישיון, הוא פג תוקף ולא אוכל ליסוע עם הרכב.

התקשרתי לבעל הרכב (אי אפשר להעביר בעלות עוד בגלל שאין טסט בתוקף אז הרכב עדיין על שמו) כדי לשאול אותו אם הגיע בדואר הרישיון לחצי שנה הבאה נעניתי בשלילה.

הוא אמר שיתכן ואחרי שאעבור את בדיקת מכון התקנים, בטח ישלח אליו הזימון הנוסף לטסט.

האם זה נכון?

האם במעמד העברת הרכב את בדיקת מכון התקנים, ניתן להדפיס במקום את הרישיון לתקופה הבאה ושיעשו טסט?

אשמח לתובנות,

תודה רבה

יהונתן

1. אם שולם הטסט האחרון יש להניח שנשלח טופס חידוש ללא קשר עם הבדיקה של המעבדה. לחילופין, בעל הרכב יכול, עכש"ל, להזמין טופס באוטומאט הטלפוני של משרד הרישוי.

2. במעמד הבדיקה אין אפשרות להנפיק טופס.

3. איזה שנה הרכב ?אולי כדאי לחכות עד ל"אספנות" ואז זה יחסוך לך 90% מהבלגאן.

פורסם

ניתן להעביר בעלות ברכב ללא "טסט". שני הצדדים צריכים להגיע למשרד הרישוי ולבצע שם את העברה. ברוב המקרים יבקשו לשלם את האגרות (במידה ולרכב ישנן אגרות רישוי שלא שולמו בעבר) - אני הצלחתי לבצע העברה לאחר תשלום אגרה שנתית אחת ושאר הפיגורים הועברו על "שמי" יחד עם הרכב.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

בעל הרכב גם יכול להוציא רשיון רכב זמני ל 48 שעות.

אתה זקוק לו דרך אגב גם לנסיעה שלך למכון התקנים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ניתן להעביר בעלות ברכב ללא "טסט". שני הצדדים צריכים להגיע למשרד הרישוי ולבצע שם את העברה. ברוב המקרים יבקשו לשלם את האגרות (במידה ולרכב ישנן אגרות רישוי שלא שולמו בעבר) - אני הצלחתי לבצע העברה לאחר תשלום אגרה שנתית אחת ושאר הפיגורים הועברו על "שמי" יחד עם הרכב.

הייתי במשרד הרשוי הראשי בחולון עם הבעלים של הרכב וניסינו להעביר בעלות,

והפקידה אמרה מפורשות שצריך שיהיה לרכב טסט בתוקף כדי שיהיה אפשר להעביר בעלות.

איפה העברת את הבעלות?

איך מוציאים רישיון רכב זמני ל-48 שעות?

תודה על התשובות.

פורסם

מכאן http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SDrivingCar/SDCCarLicense/SDCCOwnership/

מתי נדרשת העברת בעלות במשרד הרישוי?spacer.gif

bullit_ball.gif נכה המשלם אגרת נכה bullit_ball.gif רכב סיור ותיור bullit_ball.gif מנהל עיזבון bullit_ball.gif רכב מירושה bullit_ball.gif רכב מדברי bullit_ball.gif העברה על פי צו בית משפט bullit_ball.gif רכב דיפלומטי ואו"ם bullit_ball.gif קטינים bullit_ball.gif רכב ללא מבחן שנתי (טסט). bullit_ball.gif אוטובוסbullit_ball.gif תיירים

פקידה מטוטמטמת. אצלה גם ניתן לקבל רשיון זמני. תנסה רק אחת שמבינה יותר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה!

ייתכן שזה בגלל שהאוטו מחויב בבדיקת מעבדה אז לא ניתן להעביר בעלות במשרד הרישוי או שבאמת נפלתי על פקידה מטומטמת?

אילן- אם רק היום שילמתי על הרישוי שפג תוקפו, זה אומר שרק עכשיו ישלחו לבעל הרכב את החדש?

פורסם

הוסבר לך שניתן לבצע העברה - עפ"י חוק . מעבדה מוסמכת נדרשת לשם החזרת הרכב לכביש (ביצוע רישוי). אין קשר בין הדברים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לפני מספר שנים ביצעתי העברת בעלות לרכב לאלפא לא אספנות ללא טסט, הגעתי למשרד הרישוי עם בעלת הרכב, הגשתי בקשה מיוחדת להעברת בעלות שבה כתבתי שהרכב נרכש למטרת שיפוץ, הם קיבלו את זה.

אוסיף שזה היה במשרד הרישוי בירושלים, אולי שם הם יותר נוחים.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
תודה רבה!

ייתכן שזה בגלל שהאוטו מחויב בבדיקת מעבדה אז לא ניתן להעביר בעלות במשרד הרישוי או שבאמת נפלתי על פקידה מטומטמת?

אילן- אם רק היום שילמתי על הרישוי שפג תוקפו, זה אומר שרק עכשיו ישלחו לבעל הרכב את החדש?

הקשר היחידי שיש למעבדה מוסמכת לרישיון הרכב זו הכתובת בסעיף: היתרים והגבלות שאומר שהרכב חייב בבדיקה במעבדה מוסמכת - אז ב"טסט" ידרשו זאת. אין שום השפעה על הפרוצדורה האדמיניסטראטיבית של הטופס.

אם שילמת היום אגרה על רישיון שפג תוקפו (שילמת אגרה לרישיון שעבר זמנו), ואז אין ערך לכך, שכן תשלום האגרה אינו מעניק תוקף, אתה גם צריך לעבור את מבחן ה"טסט" לצורך זה, ומבחינת משרד הרישוי לא חידשת כלום, והם לא ישלחו טופס נוסף, ומבחינתך זה גם לא כדאי, שכן אינך יכול לנוע עם הרכב ללא ה"טסט" ואם אתה הולך ל"טסט" אז רצוי עם טופס מתאים.

מנסיוני (שהוא קצת מיושן ואולי לא עדכני) אין אפשרות להעביר בעלות ללא תוקף לרישיון הרכב.

מה שאתה צריך לעשות זה להשיג טופס עדכני ואת זה יכול לעשות רק הבעל הרשום של הרכב, שוב, אולי אפשר דרך הטלפון, ואם לא, הוא צריך לגשת לאחד ממשרדי הרישוי. ועם זה לגשת ל"טסט".

רישיון ל-48 שעות אפשר להוציא באותו מעמד, במשרד הרישוי, אבל זכור: זה עולה כסף ונדמה לי שאפשר רק פעמיים, אז תתאם את הזמן, ועוד, הם לא אוהבים להוציא לעתיד רחוק. מצד שני, את הבלגאן הזה אתה יכול לחסוך לעצמך אם תשלח את המוסכניק שלך ל"טסט".

עוד פעם, איזה שנה הרכב ?

פורסם

תודה על התשובה המפורטת, אני פשוט אלך עם בעל הרכב שוב למשרד הרישוי, יוציאו לי טופס חדש ואישור זמני ל-48 שעות ואז בטווח הזמן הזה נסדר את הכל.

הרכב שנת 87, לא שווה לחכות 6 שנים כדי שיהפוך לאספנות.

פורסם

כשהעברתי את הרכב שלי מעבדה מוסמכת הלכתי למשרד הרישוי וביקשתי רישיון ל 48 שעות לא קיבלתי רשיון ונאלצתי לקחת גרר על מנת לעבור מעבדה מוסמכת וטסט.

פורסם
כשהעברתי את הרכב שלי מעבדה מוסמכת הלכתי למשרד הרישוי וביקשתי רישיון ל 48 שעות לא קיבלתי רשיון ונאלצתי לקחת גרר על מנת לעבור מעבדה מוסמכת וטסט.

למה לא קיבלת ? אם אתה בעל הרכב, חותם על הצהרה שהרכב תקין, ויש ביטוח חובה - אין הגבלות, אז מה הסיפור ?

פורסם

כנראה הפקידה לא יודעת את החוק . גם שנגשתי אחרי הטסט להוריד את ההגבלה מעבדה מוסמכת מהרישיון אכלתי קש עד שהבוחן מעמדה מספר 1נכנס פנימה והסביר לפקידה מה לעשות כדי לשחרר את הרכב מההגבלה.

פורסם

מניסיון מר של עשרות מפגשים עם משרד הרישוי עם מגוון הרכבים שיש לי והיו לי אני ממליץ לכם בחום לעשות טיול למשרד הרישוי בחולון. נכון שגם שם צריך לדעת על איזה פקידה "ליפול" אבל לפחות שם המנהלת יודעת את הנהלים טוב טוב. ואם מבקשים יפה אפשר לבקש מהפקידה לברר עם פקידה בכירה יותר את התקנות.

תעשו לעצמכם טובה ואל תתקרבו למשרד הרישוי בבני ברק, הפקידות שם מטעות, לא יודעות את החוקים וממציאות חוקים/תקנות חדשים. רמת המקצועיות שם שואפת לאפס למלטה, התלוננתי בפני המנהל (שבקושי נמצא בסניף שעתיים ביום), התלוננתי לנציב תלונות הציבור וכלום לא קרה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...