Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בתיבת הילוכים אוטומטית -יונדאי לנטרה 96

SAPIR_GOLAN
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

כשאני משלבת להילוך D יש מין רעש מוזר כזה ופשוט האוטו לא זז.

אני לוחצת על הגז המנוע מגיב וסל"ד עולה בהתאם אך האוטו לא זז רק אחרי כמה שניות יש מין ”קפיצה” כזאת ואז האוטו נוסע. שאר ההילוכים R P N עובדים רגיל בלי שום בעיה.

ושמתי לב גם שלא צריך ללחוץ על הלחצן הזה של המוט כשמעבירים R ל N ול D זה לא מחליק אבל עדיין יכול לעבור רק על ידי נגיעה.

רק שיפוץ גיר יכול לפתור את הבעיה או שאולי החלפת נוזל הגיר יכול לעזור או תוסף כלשהו?

הבעיה התחילה בפתאומיות היום בבוקר לא היו בעיות בגיר לפני כן ולא דולקת שום נורה.

לא מזמן הייתה בעית התחממות ברכב (שתוקנה) יש מצב שיש קשר?(קראתי שלגיר של לנטרה יש רגישות לחום מנוע)

אני במזן האחרון מתרוצצת המון במוסכים פשוט תקלה אחרי תקלה. כדי כבר לקנות חדש? למרות שאני נורא קשורה לרכב הזה ואני שומרת עליו.

מה אתה ממליצים לעשות?

(הרכב עדיין לא אובחן במוסך שצריך שיפוץ גיר זה פשוט השערה שלי)

תודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם בשילוב לD הרכב לא נוסע, ואחרי כמה לחיצות הוא קופץ ומתחיל לנסוע - סיכוי סביר שיש לך בעיה בגיר. האפשרות השניה היא שחסר שמן, אבל אז היתה מופיעה התנהגות זהה גם ברוורס. בכל אופן, למען הסר ספק, צריך לבדוק מפלס שמן גיר, כאשר המנוע מונע והגיר ב N. בכל אופן, אם תרצי לבדוק אותו במכון גירים, את מוזמנת. הבדיקה ללא חיוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבדיקה שעשיתי היום מפלס השמן גיר היה בממש טיפה פחות ממה שהסימון מראה שהוא צריך להיות.

וכשהמנוע עוד היה קר ושילבתי לD לא רק שהרכב סירב לזוז אלא גם ראיתי מין משחק כזה של הסל”ד עולה ויורד מעל ה1 כשאני במצב עמידה עם דרייב.

חיכיתי שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה וכל פעם ששילבתי לD המתנתי 10 שניות ולחצתי על דוושת הגז ואז אחרי כמה שניות הייתה את הקפיצה הזאת ויכולתי לנסוע אבל אם אני לא ממתינה כמה שניות אחרי שאני משלבת לD האוטו לא זז פשוט ,זה כאילו יש דיליי כזה בהחלפת ההילוך או שהוא בכלל תקוע ב N כי זה מוזר שמוט ההילוכים יכול לנוע בחופשיות רק בין הN ל D.

אם זה המצב וההילוך נתקע בN הפיתרון הוא רק שיפוץ גיר?

לצערי אני יוכל להגיע אליך רק בסוף שבוע הבא בגלל שאני מסיימת את היום שלי ממש מאוחר ואני מניחה שאתה לא עובד מעל 5.

אני מסתכנת שאני נוסעת ככה לבינתיים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוספתי תמונות המראות את ההילוך עצמו בכל מצב, אולי תוכל להגיד לי אם זה מצב תקין -

P =

65723348.jpg

R =

25508783.jpg

N =

39190951.jpg

D =

78317815.jpg

(כשאני משלבת לדרייב מתחיל רעש מוזר, הרכב לא זז, או שההילוך נכנס בדיליי וצריך לחכות 10 שניות ואז האוטו נוסע עם קפיצה בתחילת הנסיעה, או שההילוך לא נכנס בכלל (מה שקורה ברכב קר).

ושוב אני מציינת שמוט ההילוכים יכול לנוע בחופשיות בין ה N לD ובשאר ההילוכים הוא נעול. זה יכול להעיד על כך שההילוך נתקע בN לא? אבל בתמונות זה לא ניראה ככה אז אין לי מושג. מחכה לתשובות המומחים פה, תודה מראש!)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב שלום,

יש לי שאלה קצת מטומטמת אבל עדיין גרמה לוויכוח ביני לבין מישהו שטוען שהוא מכונאי,

איך בודקים שמן גיר -

בהילוך P או N

עד איפה השמן צריך להגיע במדיד שמן, עד סימון הHOT או עד לאמצע?

וכמה אמור לעלות שיפוץ גיר. במוסך הוגן ואמין?

ושאלה אחרונה - חוץ משיפוץ או החלפת הגיר יכולה להיות בעיה אחרת שלא נותנת להילוך דרייב להכנס?

מחכה לתשובת המומחים

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

צריך להיות עד הMAX כשגיר חם,ניתן למדוד ברכב שלך בניוטרל ובפרקינג.

לא כדאי להתקין גיר משומש,את הגיר הזה אפשר לשפץ ללא בעיה .

אורן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספיר חמודה שלום רב !

פני לאורן באופן פרטי בהודעה פרטית, ו/או בטלפון, אורן כידוע לך עסוק מאד, אז היי מעט סבלנות, גשי אליו לפי המלצתי בעבר ותהיה מרוצה, חזרי לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...