Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילה טובה ומבט לעתיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא סוד שאני מהמקטרגים הגדולים של מיזם פורמולה ישראל ולא חסרות סיבות (שאין לי כוונה למנות כרגע). אבל עם סיום היום הראשון של המופע (ובתקווה שגם השני יסתיים בשלום) אני מרגיש צורך להגיד שלושה דברים.

הראשון - כל הכבוד. כל הכבוד על ההתמדה ועל ההצלחה בקיום אירוע ספורט מוטורי בקנה מידה שלא נראה כאן עשרות שנים. על אף כל הקשיים ועל אף העובדה שהוא לא התקיים במתכונת המתוכננת במקור, ועל אף העובדה שהגיע מעט מאוד קהל - האירוע התקיים כסדרו וממה שעקבתי (ומאנשים שהיו שם) - היה מהנה מאוד.

הדבר השני, אולי לא פחות חשוב - אני מאוד מקווה שהאירוע הזה יהווה את יריית הפתיחה לספורט מוטורי "לפי הספר" בארץ ישראל. אם הוא יעזור לפתוח את הדלתות הנכונות ויוביל להתקדמות משמעותית בתחום שמדשדש כאן כבר עשרות שנים, אז הוא עשה את שלו. ואז גם לא יזכרו לו את כל הפשלות והטעויות, והוא יירשם בספרי ההיסטוריה כמי שפתח עידן חדש בספורט המוטורי הישראלי.

הדבר השלישי והאחרון נוגע לאדם מאוד מיוחד שעשה רבות עבור הספורט המוטורי בישראל לאורך השנים. אדם שלא נמצא כאן היום ושלכבודו נערך טקס אופנועים היום במירוץ - טל שביט ז"ל. אני חושב שכל מילה נוספת מיותרת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האירוע באמת הפתיעה לטובה. אומנם כמו שרוני כתב, הקהל מעט איכזב (אני מאמין שגם בגלל שזה היה ביום חמישי, אולי מחר יהיו יותר צופים, בנוסף הלו"ז, כרגיל בישראל, התעקב. אבל למרות כל הקשיים והמעידות סוף סוף לראות על מסלול כחול לבן מכוניות פרומולה 3, מכוניות דריפטים משופרות, אופנועים וקארטינג זו פשוט חוויה.

פורסם

זה נחמד לומר מילים טובות על האירוע.

אבל לבוא ולהגיד שהקהל אכזב?

אם השערים היו פתוחים לעולם, בלי תשלום, המקום היה מפוצץ.

העם ישמח לראות מרוץ, אבל יש לו מחיר בשביל זה.

אם היו חכמים, ב120 שקל היו מוכרים את כל המקומות, והיו עושים הרבה יותר כסף ממה שעשו עכשיו.

פה מדובר על אירוע לאנשים מסויימים. האנשים האלו לא פראיירים.

פורסם

רוני

מודה ועוזב ירוחם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מחזק כל מילה של רוני.

לגבי הקהל, מדובר בעלויות נלוות גבוהות שבגללן רבים ממכרי ויתרו על הנסיעה למרוץ... יום חופש (בחמישי), דלק לאילת וחזרה/טיסה, בית מלון וכו' וכו'...

אלו שבאמת רצו להנות מהמרוץ שילמו ממיטב כספם על הכרטיסים ועל הנ"ל וכל הכבוד להם על כך.

בקיצור, סנונית ראשונה, בתקווה שמתישהו נראה להקות שלמות :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מצטרף לרוני.

מצפיה בהקלטה מערוץ 5 זה היה נראה סאבבה לגמרי.

לא הכל לטעמי - אבל לא ניהיה קטנוניים בשביל הפעם הראשונה.

לגבי הכרטיסים - אני יכול להגיד בפן האישי שמחיר 400 ש"ח ליום אני לא הייתי מוכן לשלם.

אם מראש היו מתחילים עם מחיר שפוי של 100-150 ש"ח אז בהחלט הייתי מגיע.

אבל עד שהמחירים האלו היגיעו אז כבר ירד לי כל החשק.....

דיברו היום על כך שהמסלול הזה ישאר במקום לעוד כמה חודשים.

כולי תקווה שיתאפשר לחולי הגה לנצל אותו במחירים שפויים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
זה לא סוד שאני מהמקטרגים הגדולים של מיזם פורמולה ישראל ולא חסרות סיבות (שאין לי כוונה למנות כרגע). אבל עם סיום היום הראשון של המופע (ובתקווה שגם השני יסתיים בשלום) אני מרגיש צורך להגיד שלושה דברים.

הראשון - כל הכבוד. כל הכבוד על ההתמדה ועל ההצלחה בקיום אירוע ספורט מוטורי בקנה מידה שלא נראה כאן עשרות שנים. על אף כל הקשיים ועל אף העובדה שהוא לא התקיים במתכונת המתוכננת במקור, ועל אף העובדה שהגיע מעט מאוד קהל - האירוע התקיים כסדרו וממה שעקבתי (ומאנשים שהיו שם) - היה מהנה מאוד.

הדבר השני, אולי לא פחות חשוב - אני מאוד מקווה שהאירוע הזה יהווה את יריית הפתיחה לספורט מוטורי "לפי הספר" בארץ ישראל. אם הוא יעזור לפתוח את הדלתות הנכונות ויוביל להתקדמות משמעותית בתחום שמדשדש כאן כבר עשרות שנים, אז הוא עשה את שלו. ואז גם לא יזכרו לו את כל הפשלות והטעויות, והוא יירשם בספרי ההיסטוריה כמי שפתח עידן חדש בספורט המוטורי הישראלי.

הדבר השלישי והאחרון נוגע לאדם מאוד מיוחד שעשה רבות עבור הספורט המוטורי בישראל לאורך השנים. אדם שלא נמצא כאן היום ושלכבודו נערך טקס אופנועים היום במירוץ - טל שביט ז"ל. אני חושב שכל מילה נוספת מיותרת...

רוני

תודה רוני.

היה גם רצון לקרוא למסלול אולי על שמו, אך מכיוון שמדובר במסלול זמני אין לכך הצדקה.

אדם יקר שנלקח מוקדם מדי.

פורסם

אני צופה בהתרחשויות על מסך הטלוויזיה ומוסיף עוד תובנות:

1. מירוץ הקארטינג היה פשוט מעולה. כיף לראות. קרב אדיר בין ירין שטרן לאור הירבי.

2. תצוגת הדריפט מאוד נחמדה, אבל גם כאן המסלול קצת מוריד מחווית הצפייה מבחוץ, כי אחרי 4 הפניות יש ישורת קצרה ואז הירפין מיותר ואיטי מדי, שלאחריו עוד ישורת ארוכה. חבל שלא ניתן היה לקצר את החלק הזה של המסלול עבור רכבי הדריפט. בעצם, גם בשאר המירוצים החלק הזה של המסלול נראה הכי פחות טוב.

3. סופר מוטו - אישית אני לא מתחבר לאופנועים, אבל המירוץ מעניין ומה שיפה זה שמבחוץ ניתן לראות הבדלים בטכניקה, מה שקשה לראות במכוניות הפורמולה.

4. לעומתם, מירוץ הפורמולה רנו היה לא מרשים בכלל, בלשון המעטה. ממש רואים את ההבדל ברמת הניסיון של נהגי הקארט מול נהגי הפורמולה. במיוחד העקיפות המצחיקות באזור של ההירפין. יש גם הבדלים ענקיים בין הנהגים, אפילו בטופ - ארז ליבן מול לאון טאובס למשל. רואים איך ארז מנצל הרבה יותר מהביצועים של הרכב וקל לו מאוד לבצע עקיפה בישורת. אין כאן דבר נגד יכולת הנהיגה של לאון, שאני מעריך מאוד - זה פשוט עניין של ניסיון.

אני חושב שהאשם הוא גם במסלול, שהוא לא רק צר בטירוף אלא גם קצר מאוד לפורמולה, שנוסעות ממש לאט. אפשר לראות את זה עם הנהיגה של אלון דאי, שבבירור מנצל את המסלול בצורה הטובה ביותר, אבל עדיין לא מצליח לייצר משהו מלהיב לצפייה - לגמרי לא באשמתו.

הערה נוספת: מעל גבי מסך הטלוויזיה אפשר היה לראות הכל בצורה הטובה ביותר. באמת שלא חייבים לנסוע לאילת בשביל זה, אם כי אני מבין את מי שנסע עד לשם - לצפות בעצמו באירוע היסטורי. לצערי לא יכולתי להצטרף.

לסיכום בקיצור - לא חייבים להביא לכאן פורמולה רנו בשביל לעשות אקשן מוטורי מעניין. צריך לעשות סופ"ש מירוצים עם קארטינג, אופנועים, דריפט ונניח ג'ימקאנה, ואפשר להרים יופי של אירוע חודשי גם על מסלול כמו זה או כמו כוכב יאיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני גם צפיתי מהבוקר במירוצים השונים ואני רוצה לומר שדווקא ממירוץ הקארטינג נהנתי יותר מהשאר היה שם קצב מהיר ותחרותיות עד כדי כך שעפו שם קונוסים. ובסך הכל באמת כל הכבוד על האירגון.

פורסם

לסיכום בקיצור - לא חייבים להביא לכאן פורמולה רנו בשביל לעשות אקשן מוטורי מעניין. צריך לעשות סופ"ש מירוצים עם קארטינג, אופנועים, דריפט ונניח ג'ימקאנה, ואפשר להרים יופי של אירוע חודשי גם על מסלול כמו זה או כמו כוכב יאיר.

רוני

בהחלט!

פורסם

2. תצוגת הדריפט מאוד נחמדה, אבל גם כאן המסלול קצת מוריד מחווית הצפייה מבחוץ, כי אחרי 4 הפניות יש ישורת קצרה ואז הירפין מיותר ואיטי מדי, שלאחריו עוד ישורת ארוכה. חבל שלא ניתן היה לקצר את החלק הזה של המסלול עבור רכבי הדריפט. בעצם, גם בשאר המירוצים החלק הזה של המסלול נראה הכי פחות טוב.

3. סופר מוטו - אישית אני לא מתחבר לאופנועים, אבל המירוץ מעניין ומה שיפה זה שמבחוץ ניתן לראות הבדלים בטכניקה, מה שקשה לראות במכוניות הפורמולה.

4. לעומתם, מירוץ הפורמולה רנו היה לא מרשים בכלל, בלשון המעטה. ממש רואים את ההבדל ברמת הניסיון של נהגי הקארט מול נהגי הפורמולה. במיוחד העקיפות המצחיקות באזור של ההירפין. יש גם הבדלים ענקיים בין הנהגים, אפילו בטופ - ארז ליבן מול לאון טאובס למשל. רואים איך ארז מנצל הרבה יותר מהביצועים של הרכב וקל לו מאוד לבצע עקיפה בישורת. אין כאן דבר נגד יכולת הנהיגה של לאון, שאני מעריך מאוד - זה פשוט עניין של ניסיון.

אני חושב שהאשם הוא גם במסלול, שהוא לא רק צר בטירוף אלא גם קצר מאוד לפורמולה, שנוסעות ממש לאט. אפשר לראות את זה עם הנהיגה של אלון דאי, שבבירור מנצל את המסלול בצורה הטובה ביותר, אבל עדיין לא מצליח לייצר משהו מלהיב לצפייה - לגמרי לא באשמתו.

הערה נוספת: מעל גבי מסך הטלוויזיה אפשר היה לראות הכל בצורה הטובה ביותר. באמת שלא חייבים לנסוע לאילת בשביל זה, אם כי אני מבין את מי שנסע עד לשם - לצפות בעצמו באירוע היסטורי. לצערי לא יכולתי להצטרף.

רוני

מסכים בהחלט. לפי דעתי הבעיה עם הפורמולה זה החוסר אימון של הנהגים. בשל כך היו הבדלים אדירים בין נהגים שבסופו של דבר נבחרו מבין אלפי נהגים ואמורים להיות הטובים בארץ.

אני מאמין שעם עוד זמן אימון יש סיכוי טוב שהתחרות פורמולה הייתה נראיית טוב יותר.

בסופו של דבר, עם כל הבאלגן והכל - מגיע כל הבוד ענק להפקה על האירוע הזה. יפה, מתוקתק, ובהחלט סנונית ראויה לארצנו...

פורסם

רוני

רוני, תודה. חסכת לי פוסט ארוך :lol:.

מספר נקודות נוספות;

1.השימוש בסלבס מיותר ופרובינציאלי. לשמוע את ערוץ הספורט מקריין ומפרשן את נהיגתם בשידור חי היה :oops::oops::oops:.

2.הפורמולה רנו נראו על המסלול הזה כמו קרפיון באקוריום. על מסלול כזה הייתי הולך על מכוניות Legends, שמתאימות לו כמו כפפה ליד והיו מספקות לצופים אקשן משובח.

3.לא ברור לי כיצד המסלול הזה קיבל אישור בטיחותי. כולם דיברו כבר על עמודי התאורה והמחסור ב-run-off areas לצידי המסלול. מישהו שם לב לשורת המכולות שעמדה שם? פשוט מלכודת :evil:.

4.המארגנים יכלו לפנות לבעלי מכוניות ספורט קלאסיות שיבצעו מספר הקפות ראווה על המסלול. שואו נהדר לצופים.

עכשיו כל שנותר לראות הוא, אם תהיה למי שיחפוץ בכך אפשרות להנות(בתשלום, כמובן) מהמסלול האילתי בטרם יחזור השטח ליעודו המקורי.

ולעניין המארגנים, הם אכן הרימו כאן אירוע ראוי למדי, אך הותירו בפי רבים טעם מר כל כך שקשה לי לפרגן להם בלב שלם.

ולמגיב מטעמם, אנא חסוך ממני את תגובתך הידועה מראש. מוטב שתשקיעו את זמנכם ומאמציכם בפיצוי רבים מעמיתי לפורום הזה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

היום השני היה מצויין, מלא קהל,והרגשה של מרוצים באויר.

במתחם הvip היה בירה ושתיה חופשית עד השעה 12.

נהנתי בעיקר מהדריפטים ומרוץ הקארטינג שהיה מצויין.

לדעתי המסלול היה קטן מידי לפורמולה והיתה אכזבה קטנה.

בסה"כ היה ארוע מצויין. יצאת מרוצה מאוד.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

• תוכן חדש...