Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז לאחרונה המנוע נוטה להתחמם כאשר אני לוחץ על דוושת הגז באופן ממושך. לעיתים בזמן נסיעה המנוע מגמגם, ומרעיש כאילו אני לוחץ על דוושת הגז. לאחר מכן זה יכול גם להסתדר.

היום היה נדמה לי שמשהו לא מתנהל כשורה.

לאחר שפתחתי את מכסה המנוע ... נראה כי יש איזשהוא פתח או סוג של נזילה כנראה בעת מאמץ. אני בעצמי מנסה להבין מה זה. ולקראת מה אני הולך., אשמח לכל עזרה מכל מי שמבין. מצורפות תמונות.

למי ששואל - מדיד השמן נראה תקין, שמן מערכת ההיגוי, חסר. מים ברדיאטור מלאים, אין חוסר.

תודה לעוזרים.

איציק

20111207203212.th.jpg

20111207203243.th.jpg

20111207203420.th.jpg

20111207203554.th.jpg

20111207203615.th.jpg

פורסם

שלום רב !

מהתמונות שצרפת לא ניתן ללמוד דבר !

התחממות רכב, ובעיקר צרפתי ישנם מספר סיבות עיקריות, ואשאל אותך שאלות מנחות, ואז יהיה קל יותר לאבחן מרחוק, ברמת דיוק טובה יותר.

האם המאוור החשמלי, פעיל, פועל, ובמהירות כפולה , איטית בתחילה ובמהירות גבוהה יותר עם עליית הטמפרטורה?!

האם קיים שעון חום ברכב, ואם לא על סמך אתה קובע האם אכן הוא מתחמם?

האם המנוע מצלצל במאמץ, ובעת שהמנוע מתחממם יתר על המידה?

האם בדקת תפקוד תרמוסטט, נקיון וחימום אחיד של כל רשת הרדיאטור?

התמקד בתפקוד תרמוסטט, משאבת מים אכולה, ותפקוד מאוור מנוע, ורדיאטור.

המשך לעדכן ופרט יותר והתמקד בתשובות לשאלות ששאלתי.

קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=210503

ולהבא אל תשמיט פרטים חיוניים אלה בשרשור שפתחת לא מזמן שיכול להסביר את בעייתך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=351455

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום.

תראה, התמונות, בעיקר כדי להראות היכן יש נזילה, שנראה שרואים אותה ברור, שהרי הפחד העיקרי הוא מראש מנוע נוסף שצריך לשפץ - לפני שנה וחצי ראש המנוע עבר שיפוץ כבר.

אענה לכל שאלותיך, אך אשמח אם תעיין בתמונות, ותראה את הנזילה שעליה אני מדבר, זה לא הדיוק נזילה, זה סימנים לשאריות שמן שיצאו מהמנוע.... הרי אם הייתה נזילה הייתי מוצא שאריות על הקרקע.

תשובות:

האם המאוור החשמלי, פעיל, פועל, ובמהירות כפולה , איטית בתחילה ובמהירות גבוהה יותר עם עליית הטמפרטורה?!

לא. מאוורר אחד לא פעיל כבר שנה. במקרה של התחממות מעל ל80, אני מכניס לפעולה את המזגן שהמאוורר היחידי שפועל יכנס לפעולה, נכון, זה לא בסדר, אבל... המאוורר מאוד יקר... מעל ל500 שח, תגיד הזול עולה ביוקר אולי אתה צודק, אבל לא בגלל זה יש נזילה? תמיד שאני מפעיל מזגן יש התקררות מנוע באופן סדיר זה ניכר בשעון מד טמפ'. אם הרכב בתנועה, תמיד תמיד המנוע קר ואין בעיה, הרדיאטור הוחלף לפני שנה וחצי ששיפצו את ראש המנוע, הוא נקי ומתקרר כמו שצריך... בנסיעה, וגם מתחמם באופן אחיד.

יש "רעש התאמצות" למנוע בעת מאמץ, אבל זה תמיד היה קיים, אני קורא לזה לאחר ש"המנוע מתעייף" או אולי התחמם

האם קיים שעון חום ברכב, ואם לא על סמך אתה קובע האם אכן הוא מתחמם .... בוודאי שקיים.

משאבת מים הוחלפה לפני שנתיים בערך כאשר ביצעתי החלפת רצועת טיימינג במוסך. אני לא יודע איך בודקים משאבת מים אכולה.

הנוזל בתוך עוקת השמן... מאוד מלוכלך נקרא לזה, אני לא בטוח שזה אמור להיות כך... :)

תודה על העזרה.

פורסם

צביקה, אתה צודק הייתי צריך לציין את הפרטים. לא ציינתי כי התוצאה של התאונה הייתה הפסקת פעילותו של המאורר הימני... הרדיאטור היה שלם ולא נפגע. ומאז הכל פעל כהלכה.... בעת הדלקת המזגן, אם המנוע התחמם או בעת נסיעה כאשר יש אויר המקרר את הרדיאטור היטב.

לאחרונה הופיעו שאריות השמן שאני מניח שיצאו מתוך המנוע. ובעת עליות ממושכות המנוע מתחמם, וזה טבעי שיתחמם, אבל אני מצפה שלאחר ההתחממות אראה ירידה בטמפ עקב משאבת המים שמזרימה מים קרים, וזה לא קורה, להחליט אם זו המשאבה אני לא יודע, כי בכל זאת המנוע מתקרר.

פורסם

שלום רב !

צר לי אינני רואה סימן לנזילת מים אלא הזעת שמן סבירה מאזור מכסה השסתומים, אין איבוד מי קירור כך שאין גם נזילה !

אם יש שעון חום ,ה טווח הטמפרטורה, האם הוא במרכז הסקאלה , או באזור שליש עליון.

לגבי מאוורר אחד מנוטרל, הסיבה היחידה שמסבירה את הסיבה לכותרת שלך היא המאווררהלא פעיל החסר, עד שלא תחליף אותו למאוור חדש, ספאל, או כל מאורר אחר, אין שום פתרון מקצועי לבעייתך.

את נושא החשד ברדיאטור במשאבת המים ובתרמוססט, הורדתי, אני מתעקש על החלפת מאורר.

בברכה

צביקה

פורסם

אתה ממלא מים במיכל הדלק אולי?

(הדלק יקר)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

צביקה שלום,

אני מבין מדוע אתה מתעקש על עניין המאוורר.

היום נסעתי בבוקר, אני מתגורר בירושלים, בחוץ 6 מעלות. התנעתי, המתנתי 3 דקות, ויצאתי לדרכי.

בתחילת הנסיעה תמיד ישנה עלייה, ואני לוחץ ממושכות על דוושת הגז, לאחר כ 2 דקות אתה יכול לראות את מד החום מצביע על קרוב ל-80, הכיצד זה יתכן,

הרי ברור שהמאוורר דיי מיותר בעשר דקות הראשונות שהמנוע פועל.... הרי ישנה המשאבה קודם כל.... ועד שלא מתחממים המים בשנית... ויש הסעת אויר מצויינת על הרדיאטור.

המקום היחידי בו המנוע מתקרר זה כאשר אני מפסיק ללחוץ על דוושת הגז. גם בעמידה וגם בנסיעה.

אני מסכים שהמאוורר היא בעיה בפני עצמה, וסופה להפתר כך או כך. אבל אם הטמפ' מטיילת לה בין 70 ל-85 בהבדלי דקות בודדות. אז יש לי חשד שמשהו נוסף לא תקין....

תודה, איציק

פורסם
צביקה שלום,

היום נסעתי בבוקר, אני מתגורר בירושלים, בחוץ 6 מעלות. התנעתי, המתנתי 3 דקות, ויצאתי לדרכי.

בתחילת הנסיעה תמיד ישנה עלייה, ואני לוחץ ממושכות על דוושת הגז, לאחר כ 2 דקות אתה יכול לראות את מד החום מצביע על קרוב ל-80, הכיצד זה יתכן,

הרי ברור שהמאוורר דיי מיותר בעשר דקות הראשונות שהמנוע פועל.... הרי ישנה המשאבה קודם כל.... ועד שלא מתחממים המים בשנית... ויש הסעת אויר מצויינת על הרדיאטור.

המקום היחידי בו המנוע מתקרר זה כאשר אני מפסיק ללחוץ על דוושת הגז. גם בעמידה וגם בנסיעה.

אני מסכים שהמאוורר היא בעיה בפני עצמה, וסופה להפתר כך או כך. אבל אם הטמפ' מטיילת לה בין 70 ל-85 בהבדלי דקות בודדות. אז יש לי חשד שמשהו נוסף לא תקין....

תודה, איציק

איציק שלום רב !

מבלי קשר לבעיית המחסור במאוור נוסף, איני רואה בעייה במשפט שהדגשתי באדום, אלא אם תאמר שנטמפרטורה חורגת בהרבה באופן קיצוני, מהתחום שצינת.

עד כה איני רואה בעייה.

ליתר ביטחון מוטב לבדוק במוסך העזרת שעון חום מכני , את חום מי הקירור , ולבדוק האם השעון המקורי שלך או היוניט חום לא מזיפים.

בברכה

צביקה

פורסם
צביקה שלום,

בתחילת הנסיעה תמיד ישנה עלייה, ואני לוחץ ממושכות על דוושת הגז, לאחר כ 2 דקות אתה יכול לראות את מד החום מצביע על קרוב ל-80, הכיצד זה יתכן,למה איך יתכן? מה לא בסדר בזה?,המתנה של 3 דקות לאחר מכן נסיעה של עוד 2 דקות בלחיצה על הגז המנוע צריך להגיע ל80 ,במקרה עשיתי טסט השבוע הנעה,המתנה של חצי דקה,נסיעה למכון ב7:30 בבוקר אוויר קפוא בב"ש,נסיעה של כ3 דקות,כניסה למסלול ובדיקת זיהום אוויר,חום מנוע=84 מעלות,תקין! (לא המתנתי במסלול אני תמיד מגיע ראשון לטסט,הם עדיין רדומים מהלילה)

המקום היחידי בו המנוע מתקרר זה כאשר אני מפסיק ללחוץ על דוושת הגז. גם בעמידה וגם בנסיעה. אם לא תחליף וונטה לאחת שעובדת אתה לא תמנע מראש מנוע נוסף בעתיד.

אני מסכים שהמאוורר היא בעיה בפני עצמה, וסופה להפתר כך או כך. הוונטה זה בעיה,ואם לא תתאמץ קצת ותקנה וונטה מפירוקיה או ממוסך.אחרת כמו שצביקה אמר אין שום דרך מקצועית לטפל בבעית החום קור , יוצא שאתה בוהה בשעון חום בנהיגה במקום להתמקד בכביש

תודה, איציק

בהצלחה

• תוכן חדש...