Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ,היום התחדשתי בקווליאר , שנת 98 (למרות שהיא יצאה מUMI ב27.12.98) .

וישלי כמה שאלות .

איפה לעזאזל הכפתור לפתיחת בגאז' ?

לא מצאתי בכלל .

ברכב יש מים ירוקים ,למרות שצריך מים אדומים .. האם זה מזיק או משהו בסיגנון ?

קניתי בכל מקרה מים אדומים שהמיכל של הירוקים יגמרו .

נורית הABS דולקת בזמן נסיעה ,מה הסיבה ?

אשמח לקבל המלצות כולשהן שקשורות באחזקת הרכב הזה (הרכב הזה הוא הרכב הראשון שלי) .

וכמובן שאני אטפל בו כמו שצריך !

תודה רבה לעונים :) !

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם

איפה לעזאזל הכפתור לפתיחת בגאז' ?כמה שאני זוכר אין כפתור כזה,צריך לפתוח עם המפתח.

לא מצאתי בכלל .

ברכב יש מים ירוקים ,למרות שצריך מים אדומים .. האם זה מזיק או משהו בסיגנון ? אם צריך אדומים לפי היצרן ממליץ לרוקן ולמלא מים ירוקים.

קניתי בכל מקרה מים אדומים שהמיכל של הירוקים יגמרו . אין סיבה שהמים יגמרו אלא אם תיהיה בעיה וינזלו מים וכו'.

נורית הABS דולקת בזמן נסיעה ,מה הסיבה ? לא יודע מה הסיבה אבל אני ממליץ ללכת למוסך ולחבר למחשב תקלות,משהו שקשור למערכת הבלימה.

אשמח לקבל המלצות כולשהן שקשורות באחזקת הרכב הזה (הרכב הזה הוא הרכב הראשון שלי) .

וכמובן שאני אטפל בו כמו שצריך !

תודה רבה לעונים :) !

יום טוב

חן

פורסם

קודם כל תיתחדש וסע בשלום!

בנוגע לוס מי הקירור ניראה לי שהוא אכן צריך את האדומים שהם קצת יותר שומניים (שומר על המשאבה) הבנתי.

אין כפתור לפתיחת הבגאז ברכב אלא ידית שאתה מרים בצד שמאל של מושב הנהג (לפחות בקופה 96)

הABS שדולק מצביעה על ABS לא תקין, חשוב ליבדוק קודם את המגעים וגם אם החיווט של חיישן הABS לא קרוע.

בכל מיקרה ניתן להשיג יחידת ABS גם מפרוקיה לרוב , אבל זה אחרי שבוודאות יגידו לך שהיחידה פגומה.

תהנה מהרכב ותיבדוק מתי נעשה הטיפול האחרון ותעשה אם צריך (שמן, פילטר , פלאגים וכו')

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בקוואליר 2000 גם ידית לפתיחת הבגאז' אין , או שאתה פותח עם מפתח את הבגאז' או עם הלחצן של האזעקה, לדעתי יותר קל לפתוח עם השלט של האזעקה מאשר ללחוץ עם כפתור מתחת למושב...

תתחדש ותהנה

Miata ND2

פורסם

תודה על התגובות המהירות .

כל כמה זמן צריך לעשות טיפול ? .

ע''פ היצרן צריך מים אדומים ,ברכב יש ירוקים + עוד מיכל שהמוכרת הביאה לי .

אני פשוט אחכה שהמיכל+הבקבוק יגמר ואתחיל למלות מים אדומים .

מה לגבי תוספים לדלק ? חובה או חרטה ברטה ..

לגבי הABS אני אבדוק את העניין בהמשך השבוע\שבוע הבא .

לגבי הפתיחה דרך השלט = אין בשלט סוללה וצריך להחליף . גם אזעקה אין וצריך להתקין .

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם

רבות דובר על התוספים,עדיף תשקיע במשהו אחר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הנוזל קירור יורד יש לך נזילה,עדיף לאתר אותה עכשיו,זה יכול להיות סדק קטן בצינור,שיכול להתפוצץ בנסיעה ובדיוק ברגע הכי לא מתאים.

תבדוק צינורות,תבדוק שבאזור הרגליים של נוסע-נהג אין רטיבות,תפתח פקק מילוי שמן ותיראה שאין סוג של טחינה בשמן,סדק במיכל עיבוי.

ואתה לא חייב לחכות,אפשר פשוט לפתוח פקק ריקון והנוזל ישפך,למלא מים רגילים לתת למערכת לעבוד כמה דקות ושוב לרוקן,ככה הלכלוך יצא,ואז מילוי הנוזל היעודי,כמובן לא לשכוח לרוקן אוויר.לי במוסך לקחו 50 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מים ירוקים איכותיים יספיקו,בטיפולים הקפד להשתמש במוצרים של AC DELCO (פלגים,שמנים ופילטרים) .תבדוק שכבלי הצתה תקינים ושצינורות הקירור לא יבשים.תוסף פעם בשנה לא יותר לפני טסט.

תעקוב אחר התנהגות הרכב ותלמד אותו ותהיה ערני לרעשים חריגים שתוכל לטפל בזמן ולא להמתין לתקלות שבר.

הרכב נוח לתחזוקה.

.

***מים לא אמורים להעלם תמלא עד המקסימום ותעקוב אם יש בריחה חפש נזילות או בדוק תקינות פקק עיבוי.

תבצע התחברות למחשב בעיניין ABS.

Gn'f'R

פורסם
מים ירוקים איכותיים יספיקו,בטיפולים הקפד להשתמש במוצרים של AC DELCO (פלגים,שמנים ופילטרים) .תבדוק שכבלי הצתה תקינים ושצינורות הקירור לא יבשים.תוסף פעם בשנה לא יותר לפני טסט.

תעקוב אחר התנהגות הרכב ותלמד אותו ותהיה ערני לרעשים חריגים שתוכל לטפל בזמן ולא להמתין לתקלות שבר.

הרכב נוח לתחזוקה.

**פלגים לא מחליפים כל טיפול הוראות יצרן אומרות 100 אלף אני הסתפקתי ב 50 אלף.

***מים לא אמורים להעלם תמלא עד המקסימום ותעקוב אם יש בריחה חפש נזילות או בדוק תקינות פקק עיבוי.

תבצע התחברות למחשב בעיניין ABS.

שאני אומר "שהמים יגמרו" הכוונה שפשוט יגמרו .. המיכל יתרוקן (או שזה לא קורה בכלל ?,אוטו ראשון סליחה על הבורות חח) .

אני אלך לאוטו דיפו אחליף את המים האדומים אם זה ככה ,כי סתם קניתי מסתבר (המוכרת הנחמדה פינקה אותי במיכל של מים + שמן + נוזל לשמשות) .

עוד כחודש יש טסט ,אז אני אדאג לשים את התוסף הזה .. פשוט לשים אחרי תדלוק [?] .

טיפולים כל כמה זמן ? 10 , 20 ? .

ומה בדיוק עושים בטיפולים הללו ? ,מה העלות בערך ?

כמה וכמה חברים היום כשבאתי עם הבשורה שקניתי רכב ,פשוט אמרו לי שעשיתי טעות בקשר לשברולט הזו .(זללנית דלק ,חלקים בשמיים ,אמריקאית וכו' כו' וכו') . לא כיף בכלל . (למרות שבפורום קראתי עליה אחלה תגובות עם צריכת דלק 1:9 , 1:10 ושיש חלקים בשפע בפירוקיות) .

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם
שאני אומר "שהמים יגמרו" הכוונה שפשוט יגמרו .. המיכל יתרוקן (או שזה לא קורה בכלל ?,אוטו ראשון סליחה על הבורות חח) .

אני אלך לאוטו דיפו אחליף את המים האדומים אם זה ככה ,כי סתם קניתי מסתבר (המוכרת הנחמדה פינקה אותי במיכל של מים + שמן + נוזל לשמשות) .

עוד כחודש יש טסט ,אז אני אדאג לשים את התוסף הזה .. פשוט לשים אחרי תדלוק [?] .

טיפולים כל כמה זמן ? 10 , 20 ? .

ומה בדיוק עושים בטיפולים הללו ? ,מה העלות בערך ?

כמה וכמה חברים היום כשבאתי עם הבשורה שקניתי רכב ,פשוט אמרו לי שעשיתי טעות בקשר לשברולט הזו .(זללנית דלק ,חלקים בשמיים ,אמריקאית וכו' כו' וכו') . לא כיף בכלל . (למרות שבפורום קראתי עליה אחלה תגובות עם צריכת דלק 1:9 , 1:10 ושיש חלקים בשפע בפירוקיות) .

תרכוש מים של פרסטון,תעיף את השמן לקיביני אם הוא לא של AC DELCO או VALVO LINE.

בטיפול הראשון תחליף שמן ,פילטר שמן,פילטר דלק ,מסנן אויר וגם פלגים.מוסך מרכזי יקח לך 1200 ש"ח בערך ומוסך מורשה 300 ש"ח פחות בערך כולל חומרים.

הכי בריא זה להחליף שמן ופילטר כל שנה ללא קשר לק"מ,בקשר לפלגים אני נסעתי איתם 50 אלף.

תשים תוסף על חצי מיכל דלק ותרוקן אותו בנסיעה תמלא שוב דלק וסע לטסט.

ושוב פעם :מים לא אמורים להעלם!

שיהיה בהצלחה,במיוחד בטסט הקרוב.

Gn'f'R

פורסם

בקשר לפלאגים, אתה לדעתי אמור להיות עם פלאגים אירידיום, אלו פלאגים שמחזיקים 180 אלף ק"מ ורק אז מחליפים אותם. אם הרכב שלך לא הגיע למספר הזה, פשוט לא להחליף אבל בכ"א תבדוק, תוציא פלאג אחד ותראה אם באמת הוא iridum של ac delco אחרת ממליץ לך להחליף לפלגים כאלו כמו שצריך להיות שם. זה אמנם יקר אבל המחיר שהם חוסכים לאורך זמן בלי להחליף פלאגים (180K) והשקט והעבודה החלקה של המנוע איתם שווים את זה.

מניסיון של חבר ששמו לו פלאגים אחרים ושם זה לא עבד טוב, אחרי נסיעות המנוע חותך.

בקשר לABS אתה צריך באמת להתחבר למחשב, אחד שתומך ב GM ולא כל סורק תקלות. שם אתה תראה באיזה חיישן יש את הבעיה ותבדוק אם צריך להחליף אותו או שאולי באמת כמו שכתבו פה, הוא פשוט מנותק (מידי פעם מתנתקת לו הצמה אם עובדים שם) וצריך לחבר אותו.

בנוגע למים, אתה צריך להבין שמערכת הקירור של המנוע (המים של הרדיאטור) אמורה להיות סגורה, לא אמורה להיות שום נזילה ולא צריך להיות חסר לך אף פעם מים, אלא אם יש נזילה.

אם יש לך נזילה אתה לא מחליף עכשיו מים! אתה צריך לאתר את הנזילה, לתקן אותה ורק אז לשים מים אדומים, המחיר שלהם מאד גבוה ובשביל לתקן נזילה צריך גם ככה לשפוך את המים הקיימים. לכן קודם תתקן ואז רק תחליף. אם אין לך נזילה (תיסע ככה שבועיים ותראה שהמפלס לא יורד) אז תחליף למים אדומים, גם ככה זו הוצאה חד פעמית כי אמרנו שהמים לא נעלמים לנו.

בקשר לתוסף, תבדוק אם זה שלפניך שם תוסף (אם יש לך היסטוריה של הרכב) בחודשים האחרונים, אם לא, שבוע לפני הטסט תמלא מיכל, שים תוסף, סע עד שייגמר לך רוב המיכל ואז תיסע לטסט. בהצלחה.

פורסם
בקשר לפלאגים, אתה לדעתי אמור להיות עם פלאגים אירידיום, אלו פלאגים שמחזיקים 180 אלף ק"מ ורק אז מחליפים אותם. אם הרכב שלך לא הגיע למספר הזה, פשוט לא להחליף אבל בכ"א תבדוק, תוציא פלאג אחד ותראה אם באמת הוא iridum של ac delco אחרת ממליץ לך להחליף לפלגים כאלו כמו שצריך להיות שם. זה אמנם יקר אבל המחיר שהם חוסכים לאורך זמן בלי להחליף פלאגים (180K) והשקט והעבודה החלקה של המנוע איתם שווים את זה.

מניסיון של חבר ששמו לו פלאגים אחרים ושם זה לא עבד טוב, אחרי נסיעות המנוע חותך.

בקשר לABS אתה צריך באמת להתחבר למחשב, אחד שתומך ב GM ולא כל סורק תקלות. שם אתה תראה באיזה חיישן יש את הבעיה ותבדוק אם צריך להחליף אותו או שאולי באמת כמו שכתבו פה, הוא פשוט מנותק (מידי פעם מתנתקת לו הצמה אם עובדים שם) וצריך לחבר אותו.

בנוגע למים, אתה צריך להבין שמערכת הקירור של המנוע (המים של הרדיאטור) אמורה להיות סגורה, לא אמורה להיות שום נזילה ולא צריך להיות חסר לך אף פעם מים, אלא אם יש נזילה.

אם יש לך נזילה אתה לא מחליף עכשיו מים! אתה צריך לאתר את הנזילה, לתקן אותה ורק אז לשים מים אדומים, המחיר שלהם מאד גבוה ובשביל לתקן נזילה צריך גם ככה לשפוך את המים הקיימים. לכן קודם תתקן ואז רק תחליף. אם אין לך נזילה (תיסע ככה שבועיים ותראה שהמפלס לא יורד) אז תחליף למים אדומים, גם ככה זו הוצאה חד פעמית כי אמרנו שהמים לא נעלמים לנו.

בקשר לתוסף, תבדוק אם זה שלפניך שם תוסף (אם יש לך היסטוריה של הרכב) בחודשים האחרונים, אם לא, שבוע לפני הטסט תמלא מיכל, שים תוסף, סע עד שייגמר לך רוב המיכל ואז תיסע לטסט. בהצלחה.

איפה הפלאגים הללו נמצאים בדיוק ?

נגיד ואני פותח מכסה מנוע ... ואז ? .

CHEVY CAVALLIER 98'

פורסם
איפה הפלאגים הללו נמצאים בדיוק ?

נגיד ואני פותח מכסה מנוע ... ואז ? .

4 כבלים שחורים בשורה.

מסירים את הכבל השחור ומתחתיו שוכן פלאג שאותו מוציאים עם בוקסה 16 (?).

תלך ולמוסך לטיפול הראשון ותבקש לצפות בעבודה ,כך תלמד את הרכב שלך.

ק.jpg

פלאג.jpg

Gn'f'R

• תוכן חדש...