Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם,

אני ממש אשמח לעזרה פשוט בגלל שאין לי שום מושג בנושא. המון תודה מראש על כל פנינת חוכמה!

קצת רקע - קליאו BII שנת 2003 , 1400 סמ"ק 98 כ"ס ידנית, 82,000 ק"מ,יד 3 . האוטו נראה טוב ושמור מבפנים ומבחוץ.

הגעתי אליו דרך חבר והבחור שמוכר את האוטו אמין. הוא רוצה 23500 (מחירון יד 2) ולא מוכן לרדת במחיר.

לקחנו את הרכב לבדיקה, התוצאות מצורפות. הבודק אמר שהרכב במצב טוב, אבל יש כמה דברים שצריך לתקן. ברור לי שלרכב בין כמעט 10 יהיו הרבה הערות בבדיקה, אבל יש לי כמה שאלות עיקריות (בהתבסס על הבדיקה) -

1. האם הרכב במצב טוב? האם יש משהו שצריך לתקן? מהי הערכת המחיר לתיקון?

2. האם הגיוני ומקובל לדרוש מהמוכר להוריד ממחיר הרכב את הסכום שאני צריך להשקיע בתיקונים?

תודה רבה ושבת שלום,

ניצן

בדיקלת קליאו - לפורום.jpg

פורסם

1) הרכב נראה במצב מצויין. מה שרשום על המנוע, גיר וההגה הוא בד"כ כסת"ח אבל הייתי קופץ למוסך שאני סומך עליו כדי להיות שקט.

2) בהחלט, הדבר היחיד שאני רואה שניתן בנתיים להוריד עליו זה החלפת צמיגים + כיוון פרונט (סיפור של כ-1500 ש"ח).

צריך גם לקחת בחשבון שהשוק כיום במצב לא טוב ורוב הרכבים נמכרים חזק מתחת למחירון. מצד שני למרות שהרכב יחסית נפוץ כנראה נפלת על אקזמפלר דיי שמור וחבל לפספס אותו בשביל כמה אלפי שקלים (ואז תאלץ להמשיך לחפש רכבים ולבזבז כסף על בדיקות, נסיעות וכו' או שתתפשר על רכב במצב פחות טוב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

וואוו, בדיקה מעולה לרכב מודל 2003!

הייתי בודק את תושבות המנוע,צמיגים וכיוון פרונט.

כל השאר זה שטויות שרושמים לכל רכב.

נסה להוריד ב-1000/1500 שקל את המחיר וסע לשלום, מצאת רכב שמור עם קילומטרז׳ נמוך!

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

קודם כל, תודה על התגובה המהירה, זה מאוד עוזר.

1. אין לי כל כך אפשרות להביא את הרכב למוסך שאני סומך עליו בגלל פערי מרחק. לגבי המנוע הבודק אמר שלפי דעתו הוא במצב טוב. אני ממש לא מומחה, אבל במהלך הנהיגה ההגה הרגיש בסדר גמור. הייתה תחושה טיפה מוזרה במעבר של הגיר בהילוכים גבוהים, המוכר אמר שלדעתו זה בגלל התושבת מנוע שמתחברת לגיר (?) שצריך להחליף או שאני לא מצטט במדויק.... האם אלה סיכונים שאפשר לקחת?

2.לגבי הצמיגים, מבחינה ויזואלית הם נראו בסדר גמור מלבד העובדה שהם לא תואמים.

לגבי המחיר, מחירון משוקלל יד2 אומר 23500, משוקלל לוי יצחק אומר 18200. הפרש מאוד משמעותי ברמות המחירים האלה.

אין לי בעיה לשלם מחירון על הרכב כי הוא שווה את זה, אבל, השאלה איזה מחירון? מה מהם משקף את השווי האמיתי של הרכב? מיותר לציין שלמרות הרבה ניסיונות שכנוע, המוכר דבק במחירון הגבוה מבין השניים...

פורסם

מזה סת"ח?

כמה נזילות? הוא לא שם לב?

נראה רכב שמור, רעש של שסתומים זה לא הכי טוב למנוע שבקושי נסע, אם הרעש לא רציני, לא צריכה ליהיות בעיה.

תבדוק תושבות מנוע ותחליף אם צריך, אני הייתי מנסה להוריד מחיר גם על התושבות (מהבעלים הנוכחיים).

כמו שהבחור אמר, תוריד מחיר על הצמיגים ועל הכיוון.

פורסם

אם לא אכפת לך להשקיע עוד כמה שקלים כדי להיות שקט אז קח למוסך מורשה באיזור של המוכר. עבור 250 ש"ח (שעת עבודה) הם יבצעו לך חיבור למחשב הרכב ויוציאו פלט של התקלות שרשומות במחשב ובנוסף יעשו נסיעת מבחן ויעריכו את החומרה והעלות תיקון של העניין של הידית הילוכים (ואולי גם יעיפו מבט על הנזילות במנוע, למרות שבמקרה הזה עדיף לעשות שטיפה כמה ימים קודם כדי לקבל תוצאות החלטיות יותר).

לגבי המחירון, פשוט תבקש ממנו להוציא את הפוליסת ביטוח שלו ולבדוק איזה מחיר הוא יקבל מחברת הביטוח במידה ומחר גונבים לו את האוטו. אני מבטיח לך שזה מחירון לוי יצחק. אם אתה רוצה לשחק קצת עם המזל אז תתן לו קצת להתייבש ודבר איתו עוד שבוע שבועיים. האופציה האצילית יותר היא פשוט להציע לו להפגש באמצע (באמצע בין מחירון לוי יצחק ליד2).

פורסם

השוק עדיין פועל לפי מחירון לוי יצחק.

מחיר של רכב ספציפי נקבע ע״י המוכר והקונה.

הרכב טוב,המחיר מוגזם.

תציע לו 20000 שזה מחיר טוב לשתי הצדדים.

שלא ישכח, יש תושבות/צמיגים/כיוון פרונט שצריך לעשות.

שלא ישכח שהשוק בכללי חלש ושל קליאו ( ועוד ידנית ) בפרט.

אני בטוח שהוא יודע היטב את העובדות ובמיוחד שמחירון יד2 (עדיין) לא קובע.

בהצלחה וחזור לעדכן.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אתה בטוח שהרכב ידני?

פשוט פעם ראשונה שאני רואה שנרשמת ההערה "שמן כהה, בלאי דיסקיות הילוכים" לגבי תיבת הילוכים ידנית.

מישהוא כאן התבלבל, או אתה או מכון בדיקה.

פורסם

מרוב שהם רגילים לכסת"ח של תיבות הילוכים שאין להם שום דרך לבדוק, הם כבר רושמים את זה לבד.

מעבר להכל - אף אחד לא משלם מחירון יד 2 על רכב כזה, מצטער. השוק מזעזע עבור רכבים כאלה וקח בחשבון שהרבה אנשים שיש להם 25 אלף ש"ח מזומן להוציא על רכב - יש להם גם עבודה מסודרת - והם הולכים לחברות הליסינג וההשכרה וקונים שם רכב סבבה לגמרי משנת 2008, לא 2003 - בפריסה של תשלומים.

אם אתה קונה את הרכב במחירון הנוכחי - יש לך עוד לא מעט השקעה עליו. תושבות מנוע, צמיגים חדשים, כיוון פרונט, תיקון נזילות - כל הסיפור יכול בקלי קלות לעבור את ה-3000 ש"ח, במידה ותיקח חלקים איכותיים ולא זבל.

אז מה? 26,500 ש"ח לרכב ידני קטן אוטוטו בן 9? מה קרה, מלחמה?

יותר מ-20 אלף זה פשוט הזוי. זה גם ככה מעל המחירון לרכב הזה.

במידה ואתה לא לחוץ, שווה להמר ולתת לו להתייבש קצת.

פורסם

בוקי - הרכב ידני, נשבע :) כנראה שההמלצה שקבלתי על המכון בדיקה באזור הזה לא הצדיקה את עצמה.

לגבי המחיר, כמובן שאני מסכים שיש מקום להתפשרות לאזור ה -20,000 ש"ח ולא מתוך תאוות בצע והתמקחות בשביל הכיף, אלא, בגלל שבאמת הרכב שווה פחות (גם בהיבט של מחירון לוי יצחק שנמוך משמעותית וגם בעקבות דברים שהתגלו בבדיקה) אבל, מוכר הרכב משדר שהוא לא יהיה מוכן להתפשר. חד משמעית. במקרה הטוב ממש אני אצליח להוריד אותו ל 22,000 , אם אני אציע 20,000 זה יהיה כמו לוותר על האוטו.

אז כנראה שיש לי הרבה חושבים לעשות, אעדכן במידה ויהיו התפתחויות מעניינות.

אשמח לשמוע עוד הצעות כלליות או תובנות על הבדיקה.

פורסם

יש לך כרגע גלגלים?

אם כן ואתה אוהב להמר, פשוט תן לו חודש חודשיים להתייבש. תתקשר אליו פעם בשבוע ותזכיר לו שאתה עדיין בתמונה כשהוא ירד מהעץ הגבוהה שהוא טיפס עליו.

אני בטוח שעוד חודש הוא יסכים לרדת חזק מכמה סיבות:

א) המחירון יורד.

ב) הרכב לא נוסע בחינם, כלומר כל חודש הוא מפסיד עליו ביטוח, טיפולים, רישוי וכו'.

פורסם

מצד שני יש לא מאט אנשים שיראו בכזה ק"מ יתרון ויכול להיות שיעדיפו לשלם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הוא דורש על רכב עם ריג'קטים, 5K מעל המחירון. וכן, במקרה של קליאו, מחירון לוי יצחק תופס לגמרי.

הבנאדם בסה"כ מבקש התחשבות במצב הרכב, ומוכן לשלם מעל מחירון לוי יצחק עבור הרכב הזה - כך שיוצא שבעל הרכב מקבל מחירון מלא + קצת יותר מ-10% מערך הרכב. לדעתי זה סופר הוגן, בהתחשב בק"מ הנמוך של הרכב.

• תוכן חדש...