Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אפרק את המצבר הקיים ואתקין חדש כשהמנוע כבוי, האם יש חשש לאיבוד זכרונות ואפילו לעשות נזק למחשב הרכב? אפשר להחליף מצבר כשהמנוע עובד? איך מומלץ להחליף?

תודה.

פורסם

אפשר להחליף מצבר תוך ביצוע גיבוי עת ההחלפה. יש להזהר, במקרה של קצר, עלול להגרם נזק ענק.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בשביל זכרונות המחורבנים של הרדיו (או הכסאות) כל הטררם והסכנה הזאת? :shock:

מעניין כמה עולה ב UMI מחשב מנוע חדש ל CTS, שנהמר על 15 אלף ש"ח?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בשביל זכרונות המחורבנים של הרדיו (או הכסאות) כל הטררם והסכנה הזאת? :shock:

אין לי בעיה לכוון מחדש את הרדיו או הכסאות. הסיבה שאני שואל היא שבעבר נגמר המצבר במרצדס E240 של אבי והתוצאה הייתה חלונות חשמליים ורדיו שהפסיקו לעבוד לחלוטין. היה צורך לקבל מהמוסך המרכזי קוד ולהזין אותו בשביל לגרום להם לעבוד שוב.

לאור השאלות קח את הקדילאק (!) לחשמלאי ושלם לו 50 שח להחלפה

זו קצת טירחה ליסוע לחשמלאי במיוחד, להמתין שם והוא גם לוקח יותר מ 50 ש"ח על ההחלפה....חשבתי לקפוץ עם הווספה לפרסי ולקנות שם מצבר ולהחליף לבד. חוץ מזה, פורום טכני הוא המקום לשאול שאלות וללמוד איך לעשות דברים בסיסיים לבד. לדעתי החלפת מצבר זה דבר בסיסי.

ואם נחזור למרצדס, לקחתי אותה אחרי ההתנעה עם כבלים למוסך להחלפת מצבר ושם עשו זאת עם מנוע עובד. זאת הסיבה לשאלתי אם גם בקדילק אפשר לעשות זאת.

• ספונסר פורום
פורסם

תבוא לטלרון

נציע לך מצבר ורטה בהנחה יפה

נסביר לך איך להתקין לבד + גיבוי

כשתסתבך נתקין במקומך, נבדוק טעינה וזליגה

נדמה לי שקראתי בפורום שהפעלת מנוע ללא מצבר יכול להוביל לקפיצות מתח (המצבר מהווה גם מייצב מתח כנראה)

ככל הרכב מתוחכם יותר כך יהיו יותר מערכות שישתגעו לאחר החלפת מצבר

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
אין לי בעיה לכוון מחדש את הרדיו או הכסאות. הסיבה שאני שואל היא שבעבר נגמר המצבר במרצדס E240 של אבי והתוצאה הייתה חלונות חשמליים ורדיו שהפסיקו לעבוד לחלוטין. היה צורך לקבל מהמוסך המרכזי קוד ולהזין אותו בשביל לגרום להם לעבוד שוב.

זו קצת טירחה ליסוע לחשמלאי במיוחד, להמתין שם והוא גם לוקח יותר מ 50 ש"ח על ההחלפה....חשבתי לקפוץ עם הווספה לפרסי ולקנות שם מצבר ולהחליף לבד. חוץ מזה, פורום טכני הוא המקום לשאול שאלות וללמוד איך לעשות דברים בסיסיים לבד. לדעתי החלפת מצבר זה דבר בסיסי.

ואם נחזור למרצדס, לקחתי אותה אחרי ההתנעה עם כבלים למוסך להחלפת מצבר ושם עשו זאת עם מנוע עובד. זאת הסיבה לשאלתי אם גם בקדילק אפשר לעשות זאת.

אסור לעשות זאת עקרונית, מכוון שמתח הטעינה יהיה גבוה מאוד (ראיתי מקרים של יותר 18 וולט!) ויחידות בקרה השונות ברכב, עלולות להנזק, כולל הלאטרנטור

אני משער שיש רכבים שבהם הטעינה נשלטת ע"י יחידת בקרה ולא ווסת אלטרוני פשוט ומוגבל יכולות, שאז יתכן כי מופסקת טעינת האלטרנטור כליל, אם מזוהה נתק כמו למשל מצבר מנותק.

כך או כך, אני לא ממליץ לעשות זאת ולשם כך יש פתרונות פשוטים כמו לחבר ספק מתח לגיבוי.

• תוכן חדש...