Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא פה חלק מהתגובות וקצת נדהם.

אני שאני נוהג הכי בסדר שבעולם, לא ממהר, לא מזגזג, לא עוקף .. פשוט נוהג טוב, לא דואג ולא מפחד מהגזירות האלה.

ולמעשה אני גם די שמח, עכשיו כמה נבלות שמרגישים כאילו הכביש של אבא שלהם , שזורקים יין על כל העולם ונוסעים כמו קינגים ... עכשיו הם יתחילו לפחד.. ועכשיו אותם יורידו מהכביש.

מי יודע, אולי עכשיו אוכל לנסוע ביותר רוגע, כאשר כל הזבלות האלה שמרשים לעצמם לעקוף מהשוליים ולהוריד אותך מהנתיב , ירדו מהכביש.

או שכל אלה שחושבים שזה שיש להם אוטו חברה משמע אין עליהם הגבלת מהירות , אז שאותם יורידו מהכביש.

במדינת ישראל, על פי התנהגות האנשים והמנטליות לא לכל אחד צריך להיות רשיון.

זה לא בושה.

יש פה אנשים לא אחראים שלא חושבים שניה אחת קדימה וכך מסכנים את כולם.

ואני בטוח שאני לא מדבר על אף אחד מכם,

הרי מי שלוקח חלק בכתיבה בפורום ובהלך הרוח פה אלה אנשים טובים שאכפת להם ושרוצים שיהיה טוב יותר. בזה אין לי שום ספק.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
אני קורא פה חלק מהתגובות וקצת נדהם.

אני שאני נוהג הכי בסדר שבעולם, לא ממהר, לא מזגזג, לא עוקף .. פשוט נוהג טוב, לא דואג ולא מפחד מהגזירות האלה.

ולמעשה אני גם די שמח, עכשיו כמה נבלות שמרגישים כאילו הכביש של אבא שלהם , שזורקים יין על כל העולם ונוסעים כמו קינגים ... עכשיו הם יתחילו לפחד.. ועכשיו אותם יורידו מהכביש.

מי יודע, אולי עכשיו אוכל לנסוע ביותר רוגע, כאשר כל הזבלות האלה שמרשים לעצמם לעקוף מהשוליים ולהוריד אותך מהנתיב , ירדו מהכביש.

או שכל אלה שחושבים שזה שיש להם אוטו חברה משמע אין עליהם הגבלת מהירות , אז שאותם יורידו מהכביש.

במדינת ישראל, על פי התנהגות האנשים והמנטליות לא לכל אחד צריך להיות רשיון.

זה לא בושה.

יש פה אנשים לא אחראים שלא חושבים שניה אחת קדימה וכך מסכנים את כולם.

ואני בטוח שאני לא מדבר על אף אחד מכם,

הרי מי שלוקח חלק בכתיבה בפורום ובהלך הרוח פה אלה אנשים טובים שאכפת להם ושרוצים שיהיה טוב יותר. בזה אין לי שום ספק.

מסכים על כל מילה.

פורסם

מר שזיף היקר.

אני מפנה אותך לקישור הבא שפתחתי לפני כעשרה ימים. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=401741

גם אני נוהג הכי בסדר שבעולם, לפחות לפי הרקורד שלי. הנקודה היא שמה שקורה לאחרונה זה "המדינה נגד הנהגים" ולנהגים אין שום מילה בנושא אלא לספוג ולספוג. מוציאים את החשק לחיות פה (ולא אני לא מתכוון לעזוב), מוציאים את החשק לעלות על ההגה.

ואם יותר לי משפט גס אז רכב לא תמיד משמש רק כהגעה מנקודה לנקודה.

אם יש מישהו שיש לו חשק שיקח יוזמה ויעשה שרשור שיכלול בתוכו קישורים לרשימת הגזרות החדשות שנפלו עלינו בשלוש שנים האחרונות. אני די בטוח שהיו המון כאלה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מר שזיף היקר.

אני מפנה אותך לקישור הבא שפתחתי לפני כעשרה ימים. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=401741

גם אני נוהג הכי בסדר שבעולם, לפחות לפי הרקורד שלי. הנקודה היא שמה שקורה לאחרונה זה "המדינה נגד הנהגים" ולנהגים אין שום מילה בנושא אלא לספוג ולספוג.

אמיר,

בתקופות שיש לך מעל 300 הרוגים , יותר הרוגים בכבישים מאשר בביטחון ...

חברים פה בפורום נתנו דוגמא למדינות אירופה אך שחכו פרט אחד.

לנו יש עוד אפס אחד במספר ההרוגים...

הבדל קטן אך מהותי (בין 30 ל 300 הרוגים).

הקטל בכבישים חייב להיפסק, הממשלה הנוכחית מבינה שבמבחן התוצאה הם נכשלים , לא מצליחים לבלום את מספר ההרוגים בכבישים ולכן נגזרות עלינו, ציבור הנהגים גזירות קשות.

כל מה שאפשר לעשות זה רק להגיד תודה לאותו אחוז דפוק שדופק אותנו כל פעם מחדש...

זה שמשתולל ועובר מספר תאונות ובכך מעלה לנו את מחירי הביטוח (לצעירים מתחת לגיל 24).

ויש עוד דוגמאות..

עברתי על השרשור ששמת למעלה. כנראה שבמדינה הבינו שרק דרך הכיס אפשר לפגוע באנשים, וזה בסדר, כי כמו שחלקים מהנהגים מרשים לעצמם לנהוג - שישלמו

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
אמיר,

הקטל בכבישים חייב להיפסק, הממשלה הנוכחית מבינה שבמבחן התוצאה הם נכשלים , לא מצליחים לבלום את מספר ההרוגים בכבישים ולכן נגזרות עלינו, ציבור הנהגים גזירות קשות.

זה שמשתולל ועובר מספר תאונות ובכך מעלה לנו את מחירי הביטוח (לצעירים מתחת לגיל 24).

ויש עוד דוגמאות..

עברתי על השרשור ששמת למעלה. כנראה שבמדינה הבינו שרק דרך הכיס אפשר לפגוע באנשים, וזה בסדר, כי כמו שחלקים מהנהגים מרשים לעצמם לנהוג - שישלמו

לא אוהב את הגישה הזו.

גישה של אנשים חלשים שאומרים אמן על כל מה שעושים להם..

אתה באמת מקבל את זה ב"כל מה שאפשר לעשות זה רק להגיד תודה לאותו אחוז דפוק שדופק אותנו כל פעם מחדש"?

לדעתך לא צריך לצאת במחאת ענק (ולא כמו הקרקס שראינו בחודשים האחרונים) כדי להביא לשינוי והתמקדות בעבירות הבאמת מסכנות חיים?

שיחמירו ענישה נגד אלה שעוקפים בפס לבן, עוברים באדום, נוסעים בשמאלי לאט, חונים על 2-3 חניות (כן החינוך של הנהגים מתחיל מהדברים הקטנים האלה.. וישכאב לאנשים לשלם דו"ח של 1000 ש"ח ומעלה כי תפסו יותר מחניה אחת אז הם יתחילו לחשוב קצת על הסביבה)

זה ככה בקטנה עבירות שבאמת צריך לאכוף.

ואתה יודע מה הכי מוזר לי? שבפורום כזה שכולם חובבי רכב (או אמורים להיות) יש אנשים שבאים ואומרים את הדברים האלה, כאילו אתה נציג משרד התחבורה..

פורסם

לדעתך לא צריך לצאת במחאת ענק (ולא כמו הקרקס שראינו בחודשים האחרונים) כדי להביא לשינוי והתמקדות בעבירות הבאמת מסכנות חיים?

שיחמירו ענישה נגד אלה שעוקפים בפס לבן, עוברים באדום, נוסעים בשמאלי לאט, חונים על 2-3 חניות (כן החינוך של הנהגים מתחיל מהדברים הקטנים האלה.. וישכאב לאנשים לשלם דו"ח של 1000 ש"ח ומעלה כי תפסו יותר מחניה אחת אז הם יתחילו לחשוב קצת על הסביבה)

ואתה יודע מה הכי מוזר לי? שבפורום כזה שכולם חובבי רכב (או אמורים להיות) יש אנשים שבאים ואומרים את הדברים האלה, כאילו אתה נציג משרד התחבורה..

אני לא מקבל את זה, אני פשוט חושב שהגיע הזמן שיהיה לאנשים רטע בכבישים.

אנשים צריכים להירתע מלעשות שטויות בכביש.

וברור וברור שחובה להחמיר את העבירות הרציניות יותר שציינת למעלה.

זה שבפורום הזה כולם חובבי רכב, גם אני חובב .. זה עדיין לא אומר שכולם פה צריכים לחשוב אותו הדבר.

האמת שאין לי קשר למשרד התחבורה... גם לא יהיה כנראה...

אני פשוט נמצא בדיוק כמוך על הכבישים ורואה את הגן חיות הזה שנקרא כבישי ישראל.. וזאת תופעה שצריך לטפל בה.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

לנו תמיד יש מה להגיד - העונש לא מספיק או מוגזם, על עבירות לא נכונות וכו..

אני לא חושב שההחמרה תעזור .

שמתם לב, כמה אנשים מחזיקים נייד בזמן הנהיגה? וזה למרות הקנס של 1000 ש"ח, שלא ניתן להמירו להזהרה.

שלילה על מעבר על פס לבן רצוף? בדרך לאילת נדהמתי, כמה מסתכנים בשלילה.

מה שצריך, זה אכיפה.

והכפלת סכום הקנס במקרה של דחייה בבית משפט נועדה להפסיק את התופעה של ערעור על כל פיפס, שכוונתה למשוך זמן\להקטין עונש\שיטת המצליח (הרי עד עכשיו לא היה מה להפסיד בהגשת ערעור, מקסימום משלמים סכום מקורי). זה ייקטין את העומס על בתי משפט לתעבורה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שמפריע לי כאן זה שהשוטר יכול לעצור אותך רק בגלל "חשד" שלו. כלומר אם הוא לא אוהב את הפרצוף שלך, יש לך רכב שנראה לו "חשוד" אפילו אם באמת לא עשית כלום, אכלת אותה.

הקנסות לא צריכים להפריע למי שנוסע עפ"י החוק. הבעיה שחוקי המהירות לא מתאימים לתקופה.

לי אישית יוצא ממש מעט לעבור את ה90 בכביש בין עירוני, אבל אני יכול להבין את אלו שקונים מכוניות עם 200 כ"ס ולא יכולים להשתמש בזה. (עכשיו יאסרו יבוא של מכוניות חזקות לארץ בטענה שהן גורמות למהירות מופרזת ותאונות)...

במקום להעלות את הקנס בגלל ערעור, היו קובעים שצריך לשלם את הקנס בכל אופן גם אם ברצונך לערער, ובמידה ותצא זכאי בערעור הכסף יוחזר. גם זה יגרום לאנשים להפסיק להגיש ערעורים, בידיעה שאם הם באמת עברו עברה לא יעזור להם כלום והכסף כבר הלך.

יש כאן מצב שלמדינה לא אכפת באמת מההרוגים בתאונות והיא לא באמת לומדת משאר העולם איך עושים את זה, אלא מחפשת את השיטה להרוויח מזה כסף ולהראות כביכול שהיא מחמירה ומנסה בכל דרך להוריד את תאומות הדרכים (חוץ מדרכים שעולות לה כסף).

כמובן שלא כל הנהגים צדיקים. יש את אלה שמצפצפים על כל החוקים ונוהגים איך שבא להם, והם היחידים שבגללם מספר ההרוגים לא יורד. אבל עם אנשים מגעילים צריך להתנהג בצורה מגעילה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לנו תמיד יש מה להגיד - העונש לא מספיק או מוגזם, על עבירות לא נכונות וכו..

אני לא חושב שההחמרה תעזור .

שמתם לב, כמה אנשים מחזיקים נייד בזמן הנהיגה? וזה למרות הקנס של 1000 ש"ח, שלא ניתן להמירו להזהרה.

שלילה על מעבר על פס לבן רצוף? בדרך לאילת נדהמתי, כמה מסתכנים בשלילה.

מה שצריך, זה אכיפה.

והכפלת סכום הקנס במקרה של דחייה בבית משפט נועדה להפסיק את התופעה של ערעור על כל פיפס, שכוונתה למשוך זמן\להקטין עונש\שיטת המצליח (הרי עד עכשיו לא היה מה להפסיד בהגשת ערעור, מקסימום משלמים סכום מקורי). זה ייקטין את העומס על בתי משפט לתעבורה.

סיכום נושא.

זאת הבעיה האמיתית, לא כמה חוקים והחמרות יש אלא מי באמת אוכף אותם.

פורסם
אמיר,

ויש עוד דוגמאות..

מאיפה הטענה של "לא מצליחים לבלום את מספר ההרוגים בכבישים"?

השנתיים האחרונות דווקא היו עם הכי מעט הרוגים מאז שהתחילו למדוד.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D#.D7.94.D7.A8.D7.95.D7.92.D7.99.D7.9D_.D7.91.D7.99.D7.A9.D7.A8.D7.90.D7.9C_.D7.9C.D7.A4.D7.99_.D7.A9.D7.A0.D7.99.D7.9D

וראיתי במקום אחר שאין לי כרגע לינק אליו גם נתונים מהעבר היותר רחוק.

כך שהמצב מבחינת הקטל בדרכים משתפר ולכן התגובה ההגיונית צריכה להיות הקלה באכיפה ולא החמרה.

(לפי ההגיון שיותר הרוגים = יותר אכיפה, פחות הרוגים = פחות אכיפה)

ולגבי גרמניה - לא מיתוסים ולא נעליים.

היינו שם לפני חודשיים ובקטעים הבלתי-מוגבלים באוטובאן רק משאיות נוסעות 100-120. כל הרכבים הפרטיים נוסעים 160-170, והרכבים החזקים (מרצדסים וכאלה) עוקפים במהירויות עוד יותר גבוהות.

קרה לנו יותר מפעם אחת שנעקפנו למרות שהיינו עם הדוושה ברצפה כבר דקות ארוכות, חלונות סגורים ומזגן כבוי. (פיאסטה מנוע 1200 :? שסוגרת במישור כ170 קמ"ש אמיתיים בג'יפיאס. בירידה יותר.)

וכמובן שההרגשה בנסיעה שם (ולא רק שם - גם בצרפת ובשוויץ בהן נוסעים 130 ו120 בהתאמה לפי החוק) הרבה הרבה יותר בטוחה מאשר בארץ.

במאות ק"מ של נסיעה בשלושת המדינות הנ"ל לא קרה אפילו פעם אחת שחתכו אותי, סיכנו אותי או עשו איזשהו משהו מסוכן בנהיגה בסביבתי.

גם לא עוקפים שם מימין. אין דבר כזה.

לעומת זאת בנסיעה ממוצעת של 10 ק"מ מתל אביב לחולון ספרתי לפחות 3 פעמים שניסו להתנקש בי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

..

כל כך נכון ... לא יכלת לנסח את זה טוב יותר, מפה מתחילה תרבות מהדברים הקטנים.

ולכל אלה שבאים לטובת החוקים החדשים , מי שחושב שלנסוע 120+- עם רכב חדיש על כביש מהיר ופתוח זה מסוכן

חי בלהלהלנד.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

הצדק עם allen.

תרבות הישראלי המכוער נהיית מכוערת עוד יותר ככל שמחמירים בקנסות, כי ככה אנשים מתחנכים.

האקסית שלי, אדם מדהים, בחורה טובה חמודה עם ראש על הכתפיים ואבא שמתנדב במשטרת תנועה.

לא צריך לציין שכשנסעתי איתם הוא שם *** בכביש ונוסע אפילו 150 ועוקף, היא אפילו למדה ממנו שכשיש תור ארוך בכניסה לפניה למשל, אין שום בעיה לעקוף את כל המכוניות ולהכנס לתחילת התור כי חבל לבזבז זמן(כשהיא הייתה נוסעת איתי לא היית נותן לה לעשות כאלה דברים).

גם טובי בנינו ובנותינו, יכולים לקבל חינוך לקוי בדברים מסויימים.

והמצב הנוכחי שעל הכביש רוב האנשים לא יודעים לנהוג או לא מתחשבים בסביבה, ובגלל זה יש תאונות.

צעיר שנוסע בכביש מהיר 150 מאבד שליטה ומתהפך לא בגלל המהירות, אלא בגלל שהחינוך שהוא קיבל גרם לו לחשוב שלנסוע 150 ולהשתולל זה בסדר ואין עם זה שום בעיה.

אם הוא לא היה מתהפך מזה, אז הוא לא היה עוצר בעצור, או שהוא היה עוקף בפס לבן, או שהוא היה גונב רמזור, או עוד 1001 דברים שיכולים להיות עניין של חיים או מוות.

אז לא משנה כמה צדקנים יטענו שזה טוב שמחמירים, הם תמימים ולא מבינים שבאים איתנו בגישה שהכי קל להרוויח ממנה כסף ובחיים הם לא יפחיתו מהתאונות.

גם אם כל עם ישראל ואחותו ממחר ינסעו ולא קמ"ש אחד מהמהירות המותרת, אתה תמשיך לראות מספרים תלץ ספרתיים של הרוגים בסוף שנה.

בוא אני אגיד לך יותר מזה, אם דבר כזה באמת היה קורה, היית רואה באורך פלא איך פתאום נכנסים הגזירות החדשות לפועל מהר מאוד והיו מכניסים מיסים על כמות הברחשים שמתים לך על השמשה וגורמים לך להשפריץ מים ולנגב עם הוישרים בכביש מהיר מה שמסיח את דעתך ומסכן את הסביבה.

בקיצור חברה, אותו ישראלי מכוער שאתם רואים חונה דאבל או "מתנדב" שחונה בחניית נכים בשביל לקנות קפה הוא גם אותו בנאדם שיושב שם למעלה במשרד האוצר, במשרד התחבורה ובמשרד האמו שבודק איך הכי ריווחי לעשוק את הישראלי ההדיוט.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

הכי עצוב זה שהקודקודים בממשלה מתעלמים מזה לחלוטין ובוחרים ללכת לפתרון הקל - להאשים את המהירות בכל ולאכוף אותה בצורה קיצונית, ולתרץ את הקטל בדרכים בכך שמשקיעים מאמצים רבים בכדי לנסות למזער את הכמויות.

חבל שאני חייל כרגע ולא יכול לפעול בנושא (לחיילים אסור להפגין או להביע דעה כלשהי בקשר להתנהלות המדינה), זה כ"כ כואב לי ונמאס לי לראות איך משקיעים מאות מיליונים לשווא..

כמו שאמרתי קודם, החינוך מתחיל בדברים הקטנים ביותר, ולאנשים פה בארץ פשוט לא איכפת מהסובבים אותם..

זה בא לידי ביטוי אפילו בנסיעה באוטובוס: אנשים ששומעים/משחקים/וואטאבר בטלפון והכל, איך לא, דרך הרמקול.. כי חבל ששאר האוטובוס יפסיד את האירועים האלו..

זה ממשיך בזה שאתה יכול בטעות לדרוך על מישהו במסיבה, ולשלם על כך בחייך.

וחזרה לתחום שאנחנו כ"כ אוהבים - נהיגה.

כמו שציינתי בהודעה הקודמת, אנשים שחונים על 2-3 חניות, עוברים באדום, נוסעים לאט בשמאלי, ומשהו שמאוד מאוד מעצבן אותי ושכחתי לציין..

אתה מתקרב לצומת מרומזר ורוצה לפנות ימינה, מהפניות ימינה שאין בהן רמזור.. אתה בא לפנות, אבל אבוי! הטמבל שרוצה להמשיך ישר עצר מרחק של משאית מהמכונית לפניו וחסם לך את הפניה ימינה, ואתה צריך לחכות כמו מטומטם עד שיהיה לו ירוק..

ככה נוצרים גם חלק מהפקקים..

• תוכן חדש...