Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה לגביי קניית דייהטסו שרייד

osnat14
שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני לפני קניה של מכונית ראשונה והייתי רוצה להתייעץ איתכם בנוגע לעניין מסוים.

לשם הקדמה, כבר בדקתי שני רכבי דייהטסו שרייד במכוני בדיקה מורשים. הראשון שאותו בדקתי במ.מ.מ בבני ברק יצא על הפנים מבחינת מנוע ובלאי חמור בשאר דברים-כמובן שויתרתי.

והשני, שנבדק בקומפיוטסט בראשל"צ, למרות מצבו הסביר פלוס והקילמוטראז' הנמוך באופן מחשיד(92,000 ק"מ לשנת 1999), החלטתי לא לקנות אותו מכיוון שכנראה מדובר בסוחר שאפילו לא רצה לפגוש אותי ושלח כל מיני שליחים שמלווים בסיפורי "בעלת הרכב גרה בהודו" וכו'...

ועכשיו לעניין, מצאתי דייהטסו שרייד שנת 98 118,000 ק"מ מזוג נחמד שלדעתי ניתן לסמוך עליו. לפי דבריו של הבעל, הוא אינו מטופל במוסך מורשה, אלא אצל חברו המוסכניק, שעליו הוא סומך בעיניים עצומות בכל מה שקשור לרכב. צמיגים הוחלפו לפני שנה וחצי-שנתיים לדבריו, ופרט מאוד חשוב הוא שהרכב עבר טסט בסוף השבוע האחרון.

(כמובן שהוא הצהיר שהרכב לא עבר תאונות, ונמצא אצלו מ2006 כשהם יד 3)

שאלתי היא כזאת- איזה בדיקות עובר רכב במבחן הרישוי? ידוע לי על בדיקות בסיסיות כמו תקינות בלמים, צמיגים, כיוון פרונט ועמידה בקריטריונים של היצרן ומשרד הרישוי. אבל מה בקשר למנוע? האם בודקים אם המנוע אוכל שמן, תושבת תיבת הילוכים פגומה וכו'?

אני לא מצפה לאוטו מושלם וידוע לי שבאוטו משנה כזו יש הרבה בלאים, אבל האם שווה לי להשקיע עוד 450 שקל בבדיקת מכון כשאני יודעת שרוב דו"ח הבדיקה היא כסת"ח ומהדגם הזה לא יהיה רכב במצב מצוין? האם העובדה שהרכב עבר טסט יכולה להעיד שהרכב לא צריך בדיקה? (אגב, המחיר הנדרש על הרכב הוא 11,000)

קראתי את המדריך לקניית רכב משומש אצלכם בפורום,מאוד יעיל וחבל שלא קראתי אותו קודם ככה הייתי נמנעת מהסוחר ולא מוציאה על האוטו לוש כספי בדיקה...

אשמח לעצות ואפילו סיפורים מחוויה אישית, תודה על העזרה !:-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברכב ישן עדיף לבדוק במוסך,כיוון שמכון בדיקה ירשום הרבה תקלות,מעבר לזה אתה יכול לקחת אותו לפחח שיראה שאין פגיעת שילדה.

בטסט בודקים מעבר למה שרשמת זיהום אוויר,אורות,נזילות,בלימה.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן הרי בשלב מסוים אתה מסובב את ההגה ככה בודקים גומיות והוא בודק גם שאין נזילה חריגה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית הייתי בודק את המערכות כמו המיזוג למשל,וליתר ביטחון הייתי הולך,במכון טסט יש המון רכבים ביום לך תדע אם לא חיפף,במוסך אתה ליד הרכב ואם יש משהו אתה יכול לראות בעצמך.

אבל זאת דעתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול לעזור לך בתור בעלים של שרייד 97 1300 ידנית.

בקשר לבדיקה שעושים בטסט.

בודקים שם בעיקר דברים הקשורים לבטיחות, גומיות בצריות, צמיגים, נזילות חמורות.

רכב יכול לעבור טסט ולהיות רכב דפוק אם הכינו אותו מראש לטסט, זה לא אומר כלום.

בקשר לרכב עצמו, תבדוק שנוזל הקירור הינו נוזל ייעודי ולא מים.

המנוע מאוד רגיש למים מזוקקים.

בקשר לבדיקה של הרכב עצמו, מומלץ לבדוק במוסך שאתה סומך עליו.

תבדוק בבגאז שאין שמן מתחת לשטיח, לפני שקניתי את שלי הגעתי עם אחת אחרת למוסכניק שלי, ישר הוא הבחין שהרכב לא ממש תקין, פתח בגאז, ראה שכל האזור מלא שמן מאחורה. זה בדר"כ אומר שהרכב שותה שמן ותמיד יש שמן בהיכון.

אני בכל מקרה מחזיק שמן מאחורה למרות שהרכב לא שותה, אבל למקרה הצורך.(בדר"כ מישהו שאכפת לו מהרכב כן מחזיק, אמרת שלא ממש אכפת לו ושהמוסכניק שלו עושה הכל)

תעשה סיבוב בכביש מהיר, תעשה סיבוב בעיר, תבדוק שהמזגן עובד.

באופן כללי רכב אמין, נוסע איתו בערך 1000 ק"מ בחודש, חוץ מטיפולים אין הפתעות מיותרות.

טסט אחרון לפני שבוע נכשלתי על גומיה קרוע בציריה, קורה בגלל בלאי.

שני טסטים לפני עבר חלק.

תבקש תיעוד של כל הטיפולים, מתי עשו טיימינג, מתי החליפו נוזל קירור, מתי עשו טיפול אחרון, באיזה שמן השתמשו.

שתדע להעריך את העלות של היישור קו אם תצטרך לעשות ולהמשך הדרך איך לטפל ברכב.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו תודה רבה על הסקירה הרחבה, עוזר מאוד :)

אתה מכיר אולי מוסך אמין באיזור המרכז? או אולי מוסך מורשה לדייהטסו שאתה סומך עליו?

ו... אני אישה ;)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקשר לרכב עצמו, תבדוק שנוזל הקירור הינו נוזל ייעודי ולא מים.

אגב, מהו נוזל יעודי טוב? הבנתי שהצבע צריך להיות ברוב המקרים ירוק זוהר. אתה ממליץ על משהו מיוחד לשרייד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נוזל מומלץ ע"י היצרן,לרוב רוכשים אותו ממוסך מורשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקשר לנוזל, לא חייב לקנות ממוסך מרכזי, מה שחשוב שזה נוזל קרור ייעודי כמו פרסטון. חשוב גם לא לערבב בין סוגים של נוזלים. בגלל זה עדיף לרוקן את כל הנוזל ממערכת הקירור ולמלא מחדש.

בקשר למוסך מומלץ, אני עושה אצל חבר שעובד במוסך דיי מרכזי והוא מסדר לי הנחות, להגיע לשם בתור לקוח זה יכול לצאת יקר.

את הגומיה שהחלפתי בטסט החלפתי במוסך גחלת בראשון לציון, לאחר חיפוש בפורום הטכני על מוסך בראשון לציון.(מילות חיפוש: "מוסך + ראשון")

בחור נחמד, עושה עבודה נקייה, מחיר הוגן, עשה רושם דיי טוב, קיבל ביקורות טובות בפורום.

ממליץ עליו, היו עוד כמה שקיבלו ביקורות טובות על גבי הפורום.

לא כתבת אם זה ידני או אוטומטי.

המשפט "מטפל אצל חבר מוסכניק" מדליק אצלי כמה נורות אדומות.

אם יש לך אפשרות לגשת למוסך הזה, לבקש לראות את כל הטיפולים שהרכב עבר, אם יש תיעוד במחשב.

לראות את העבודה שבמוסך, אם המוסך נקי, זה יכול להגיד הרבה על הטיפול שהרכב קיבל.

אחי מכר לפני שנה יונדאי אטוס, טיפל במוסך שאבא שלי שלח אותו. פעם בשנה לפני טסט הוא שם את הרכב לטיפול והעביר אותו טסט על הדרך, לדעתי הרכב לא קיבל טיפול כמו שצריך, לא היה לנו מושג מה הוא עשה לרכב וגם לא היה תיעוד כמו שצריך.(אותי לא עניין ואחי ממש לא קשור למכוניות)

כשמכרתי את הרכב בשביל אחי, אמרתי משפט בסגנון. "הרכב היה מטופל במוסך "XXX" קיבל טיפול פעם בשנה, מה שהמוסכניק אמר עשינו, כל הטיפולים בזמן" בפועל זה נשמע לא רע, בתכלס לא הייתי קונה רכב כזה והייתי מחפש אחד שמור עם היסטוריה מפורטת. למרות שבאופן כללי הרכב לא שתה שמן ואחרי בדיקה המנוע והגיר היו 100 אחוז

מצטער שפניתי בלשון זכר, עצה קטנה: לוקח זמן למצוא רכב שמור, אם את לא לחוצה בזמן תחכי קצת, תגדירי את דף הבית שלך על החיפוש של יד2, בסוף תמצאי אחד שמור שיעשה לך חיים קלים. בדר"כ רכבים שמורים נעלים אחרי כמה ימים מהלוח, במיוחד בשנתונים האלה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לך, וברוך הבא לעולם הרכב.

ראשית, לטעמי, עניין הטסט הוא לא כל כך מרשים: כל סוחר רכב או קומבינטור בארצנו המושחתת, יכול לעבור טסט ללא בעייה, גם אם הרכב ממש לא תקין מבחינה בטיחותית או אחרת...

"מטפל אצל חבר מוסכניק" - נו, באמת... אין לסמוך ולהאמין לאיש. רק לראות דו"ח טיפולים/תיקונים ממוסך, או קבלות על טיפולים.

יותר חשוב מה מצב הרכב. ואת זה, אל תסמוך בבדיקת כסת"ח שגרתית ואף צפויה של מכון רישוי - עדיף ללכת למוסך שאתה סמוך עליו, אולי של הורייך, לא חייב להיות מוסך דייהטסו. מה שחשוב: מצב מנוע, גיר, ומערכות עיקריות. לגבי תאונות - נדיר למצוא רכב משנתון כזה, שהינו נקי מתאונות. גם מי שאומר לך דבר כזה, אינו מדייק, או אינו יודע מה היה בעבר, לפני שהוא רכש את המכונית (הרבה רוכשים רכב ללא בדיקה, כשהמדובר בשנתון ישן או במחיר נמוך).

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכולם על העזרה! אכן לקחתי את הרכב למוסך פרטי שבדק לי טוב טוב את הרכב ואפילו היה סביר מאוד במחיר!

האוטו נמצא במצב טוב (יחסית לשנה כמובן) ורכשתי אותו אתמול!

:-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...