Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רוצה לראות את התגובה של yes שהם יקלטו שעשית מהממיר שלהם סלט יווני...

הם יחלו לעשות ממרים לאוטו! ויכנסו לאנף המכוניות כמו בארה"ב :lol:

פורסם

DDDIABLO אם הנושא היה כזה פשוט כמו שאתה חושב תאמין לי מזמן היה לי ברכב YES.למרות שיש כרגע מספר מצומצם של רכבי ניסוי שקולטים שידורי לווין.

פורסם

צלחת זאת פשוט אנטנה עם קליטה יותר טובה. אם תשים אנטנה רגילה עדיין תקלוט את השידורים. השאלה איך הקליטה של הממיר תסתדר בזמן הנסיעה ועם כל ההפרעות, כנראה לא הכי טוב (כמו שיוסי אמר היינו רואים הרבה מכוניות עם טלוויזיה בלווין).

בשביל ההמחשה אני אגיד שיש שידורים בארה"ב של רדיו-לוויני, השידורים משודרים מלמעלה (לעומת השידורים של YES שמשודרים מהצלחת על האדמה) ויש לאמריקאים גם בעיות עם העניין בתוך ערים עם רבי-קומות ועצים שמפריעים לקליטה.

פורסם

יתרון של אנטנת צלחת הוא Gain גדול יותר שהוא נגזרת של רוחב אלומה דק יותר.

רוחב אלומה דק יותר מאפשר לך לקלוט סיגנלים חלשים יותר ומרחוק יותר אך זה בא על חשבון זה שאתה צריך להסתכל תמיד לעבר הקורן (משדר) ברכב אלא אם כן אתה מתכוון להתקין את הצלחת על מתקן עקיבה שיעקוב אחרי הלווין בזמן שאתה נוסע, תתקין אנטנה רגילה בעלת מפתח גדול מאוד (שוט או דברים כאלה שמתקרבים לאיזוטרופית(דבר שלא קיים בעולם)) הסיגנל שתקלוט סביר להניח שלא יהיה בר הפקה ולכן שמים כמה אנטנות שזה טריק מאוד ישן וטוב להגדיל SNR קליטה בכניסה למגבר ראשון בשרשרת ומכאן ניתן להבין שמספר אנטנות אכן משפיע.

לסקפטים שישר רצים וצועקים שיחס SNR לא ניתן לשיפור- אתם צודקים במידה מסויימת אך בסיכום באופן זה ניתן "לרמות" שיפור. איך הדבר נעשה? סיגנל נקלט באנטנה אחת כפול שתיים (נגיד יש שתי אנטנות) האות המסוכם קוהרנטי לחלוטין ולכן מסתכם ברמת מתחים ובDB יש סיכום של +6db לעומת זאת, הרעש הוא אקראי ושונה האחד מהשני ולכן יש סיכום של רק 3 DB יוצא שהאות המסוכם "הרוויח" 3DB ביחס SNR... ככל שיגדלו מס' האנטנות יגדל הרווח.

רק נקודה אחרונה שהיא משמעותית מאוד - יש להקפיד על הפרשי מופע שיהיו 0 מאחר ואנו מעוניינים בהתאבכות בונה...

פורסם

EBARI, אז לדעתך אם לחבר מספר אנטנטות ניתן יהיה לקלוט אות סביר של טלוויזיה (של YES לדוגמא) או שהרעש יהיה יותר מידי חזק למרות הגדלת ה-SNR?

פורסם

תראה, בכןל הקשור ב-RF אם משהו יגיד לך "כן, יקלטו" או "לא" מבלי שעשה ניסויי קליטה אז הוא קשקשן.

חיזויי קליטה הם דבר טוב ויפה אך בפועל הדברים לעיתים מאוד שונים.

הבעיה בניסויים שהם לעיתים יקרים או מורכבים מבחינת מס' אנטנות,תיאום ועוד...

אני נוטה לקבל את דעתו של Alpine (יוסי כמדומני) מאחר והוא עוסק בתחום ואני מניח שהוא מדבר מניסיון ולא שולף מהמותן וזה בדיוק פוגש את דברי - הכול עניין של ניסויי וניסיון.

• תוכן חדש...