Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתנצל מראש אם הנושא טחון עד דק, אני חדש לתחום הזה,

ולא מצאתי דיון רלוונטי בנושא בחיפוש שערכתי בפורום.

 

אני עומד לפני רכישה של רכב חדש.

האופציות המובילות אצלי כרגע הן i10 ו- i20 של יונדאי,

אבל לאחרונה אני שוקל גם מספר חלופות אירופיות (בין היתר, לאור מבצעי המכירות),

בהן VW פולו, סקודה פאביה, סיטרואן C3 ואופל קורסה.

(אני מודע לכך שאני משווה רכבים מסגמנטים שונים).

 

יצא לי לשמוע דעות של אנשים שממליצים בצורה נחרצת על רכישה של רכב מתוצרת יפן או קוריאה,

מהנימוק שמדובר ברכבים יותר אמינים מרכבים מתוצרת אירופית, ושעלות הטיפולים בהם זולה משמעותית.

 

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם עד כמה הטענה הזאת נכונה.

וספציפית לגבי דגמי הרכבים שציינתי, האם אתם יודעים להגיד משהו לגבי האמינות ועלויות התחזוקה שלהם ביחס לאופציה הקוריאנית? מאד אשמח לקבל "מספר אצבע" של עלויות התחזוקה השנתית / החלפים שאני יכול לצפות מהדגמים הנ"ל.

 

תודה מראש!

פורסם

קודם תקציב,ידני או אוטומטי,תחליט מיני או סופר מיני,

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

פורסם

השאלה היא עקרונית.

ההעדפה היא לרכב ידני, התקציב גמיש.

לא החלטתי מיני / סופרמיני, אבל כל הדגמים האירופיים עליהם אני מבקש התייחסות הם סופר-מיני...

פורסם

תראה: יש דברים שאפשר להשוות במדויק: שגרת טיפולים X מחיר טיפול לדוגמה = עלות טיפולים שנתית. זה נתון שקל להשוות בין יצרנים (ומוסכים מורשים). מה שעוד אפשר להשוות, זה תקלות דומות: החלפת מנוע, החלפת גיר, וכו'.

 

מה שאי אפשר להשוות במדויק, ואני אחסוך לך את מיליון הסטיגמות שיספרו לך כולם, זה את האמינות הכללית - כלומר מידת "הקלקול" של החלקים של הרכב. אני מאמין שליצרנים יש נתונים משוערים, אבל הם לא פומביים. כלומר, על כל 1000 מכוניות שנמכרו, במשך 10 שנים, כמה מנועים הוחלפו, כמה גירים הוחלפו, וכו'. זה מה שקובע את מדד האמינות, ולא כל הסיפורים שכולם שמענו ושומעים על הבן דוד של השכן של הנהג של האוטובוס של סבתא, שהיה לו רכב מתוצרת _________ והוא אמין בטירוף-30 שנה לה היה במוסך/זבל של אוטו, מתקלקל כל שבוע (מחק את המיותר).

 

ודבר נוסף, אסור לשכוח שגם הרכבים משתנים, ולכן גם אם יש רכב, כמו קורולה למשל שנחשב אמין במיוחד (ר' שרשור שרץ עכשיו, לדוגמה), זה לא אומר שאותו רכב בשנת 2011 יהיה אמין באותה מידה: כי הרי בין הרכבים אין הרבה במשותף, אם נודה על האמת. ולכן, גם ביצועי העבר, אפילו אם היו נתונים, הם לא בהכרח צופים את העתיד.

 

 

מה שכן, מכיוון שאין באמת נתונים אמיתיים, הייתי הולך על מי שתחושת הבטן שלו תהיה כנראה טובה יותר, ואלו מוסכניקים. ולכן, אני אישית התייעצתי הרבה עם מוסכניקים, שגם להם, כאמור, אין נתונים מדעיים, אבל הידיים שלהם עברו ועוברות על יותר רכבים מאדם ממוצע, ולכן כנראה שהסטטיסטיקה הפרטית שלהם אמורה להיות קרובה יותר למציאות. וכל המוסכניקים שאני שאלתי, ממליצים (מבחינת אמינות, כמובן) על רכבים יפניים ואז קוראניים.

 

 

המלצה שלי - ואני לא מחשיב עצמי כמומחה גדול ברכבים - זה לא אמור להיות השיקול, כי ב-5 שנים (הממוצעות) שהרכב יהיה ברשותך, כולל 3 מתוכן (או 2?) עם אחריות יצרן, לדעתי השיקולים של נוחות נסיעה, התנהגות, אבזור וכו' יהיו משמעותית משפיעים יותר עבורך, מאשר כמות התיקונים שהרכב יעבור, שבכל רכב בגילאים האלו, לא אמורה להיות גדולה, אם בכלל.

פורסם

מניסיון רב שנים ומכוניות גלובוליות (סיטרואן, גולף ובורה, מיצובישי, יונדאי ואפילו אחת אמריקנית (שברולט בלייזר) ) עוד לא נתקלתי ברכב שהאחזקה שלו זולה. אין חיה כזאת. כל כניסה למוסך או קנייה של חלק חילוף פוערת חור בכיס. ברור שאם ילך לך אקס בפורשה קאיין זה יעלה לך כמה עשרות אלפי שקלים לעומת כמה אלפים בודדים בI10 או דומות לה בסיגמנט אבל בכללי, רכב זאת הוצאה וכדאי להכיר בזה גם פסיכולוגית ולא לחשוב על רכב רק כעל הוצאה אלא גם למקור להנאה ושימושיות. בתחום בו אתה מחפש מכוניות ההבדלים בטיפולים או בחלפים הם לא משמעותיים כל כך. בדקת את הסקודה פביה הידנית? חסכונית בדלק, מהנה לנהיגה ומאובזרת לעומת רוב הקטנות האחרות.

פורסם
מניסיון רב שנים ומכוניות גלובוליות (סיטרואן' date=' גולף ובורה, מיצובישי, יונדאי ואפילו אחת אמריקנית (שברולט בלייזר) ) עוד לא נתקלתי ברכב שהאחזקה שלו זולה. אין חיה כזאת. כל כניסה למוסך או קנייה של חלק חילוף פוערת חור בכיס. ברור שאם ילך לך אקס בפורשה קאיין זה יעלה לך כמה עשרות אלפי שקלים לעומת כמה אלפים בודדים בI10 או דומות לה בסיגמנט אבל בכללי, רכב זאת הוצאה וכדאי להכיר בזה גם פסיכולוגית ולא לחשוב על רכב רק כעל הוצאה אלא גם למקור להנאה ושימושיות. בתחום בו אתה מחפש מכוניות ההבדלים בטיפולים או בחלפים הם לא משמעותיים כל כך. בדקת את הסקודה פביה הידנית? חסכונית בדלק, מהנה לנהיגה ומאובזרת לעומת רוב הקטנות האחרות.[/quote']

 

וכדי לחדד את הנקודה, לסיטרואן היו בעיות מחשב ובלאי מואץ בתא הנוסעים, לבורה פגם ביצור שהוחלף באחריות, למיצובישי אחת הלך מנוע (גם כן טופל במסגרת אחריות) לשנייה גיר אוטומט והשלישית בלי אף תקלה, ביונדאי בוכנה (באחריות) ובבליזר סדק בבלוק (עלה הרבה הרבה כסף). בשתי הגולפים לא היו תקלות כלל, בכל השאר גרמני, צרפתי, יפאני קוראני או אמריקני כן. כך שכנראה אין חוקיות ומדובר יותר במזל. מייצרים מליוני מכוניות בשנה וסביר להניח שפה ושם בכל חברה יש פאק ובדרך כלל מדובר בכלל בחלקים שהם קונים מספקי נחושת, ברזל פלסטיק וכו'.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

 

תראה: יש דברים שאפשר להשוות במדויק: שגרת טיפולים X מחיר טיפול לדוגמה = עלות טיפולים שנתית. זה נתון שקל להשוות בין יצרנים (ומוסכים מורשים). מה שעוד אפשר להשוות, זה תקלות דומות: החלפת מנוע, החלפת גיר, וכו'.

 

זה מה שעמדתי בעצם לשאול, אם מידע כזה זמין ברשת.

אני מכיר את מחירון המוסכים החדש ב- WinWin, אבל הוא מתייחס רק למכוניות משומשות.

יש לזה מקבילה לדגמים החדשים?

 

והאם כאמור יש הבדל של ממש (בעלויות הטיפולים השגרתיים נניח), או שכמעט ואין?

פורסם

מישהו יודע לעזור עם זה (שוני בעלויות תחזוקה לרכב חדש)?

 

בדקת את הסקודה פביה הידנית? חסכונית בדלק' date=' מהנה לנהיגה ומאובזרת לעומת רוב הקטנות האחרות.[/quote']

בהחלט - מאד רלוונטי - לאור חזרת המבצע על הפאביה! זו בדיוק ההתלבטות - פאביה או יונדאי.

אתם יודעים אם הבדלי עלויות האחזקה בין הרכבים הנ"ל משמעותיים?

 

תודה ושנה טובה!

פורסם

רכב חדש יראה לך אמינות מצויינת לא משנה של איזה חברה הוא, ואם נפלת על רכב לימון לא יעבור הרבה זמן עד שתגלה את זה ובכול מקרה יש לך את האחריות שתכסה לך את כול העלויות הלא צפויות.

 

דבר שני, דיבורים על הפרשים בין טיפול ברכבים עממים אצל חברות שונות ניראה לי כול כך בטל בשישים כשממילא אתה הולך להפסיד כמה אלפים(אם לא עשרת אלפים) טובים רק על ירידת ערך

×
×
  • תוכן חדש...