Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אחרי תגובות ופידבקים שקיבלנו החלטנו להוציא הודעה רשמית בנושא.

ראשית אנחנו מתנצלים על העיכוב שהיה היום, זה שילוב מצער של תקלות טכניות וחבלי לידה.

אנחנו ישבנו אחרי היום וגם במהלכו ורשמנו את הבעיות וקיבלנו הערות בונות מכם ונדאג לשפר זאת למועמדים בימי המיונים הנוספים וכמובן לאירועים הבאים.

אנחנו בנינו את האירוע בצורת "משפך" - יום מיוניום א' המשקף מבחנים בסיסים שאמורים לזהות פוטנציאל של נהג בכדי למצוא את את ה10% המובילים ומשם להמשיך ליום מיונים ב' בו יהיו מבחנים קשים, מאתגרים ומקצועים יותר בכדי למצוא את הנבחרת המתאימה ומשם לטוס לצרפת.

הפידבק מכם מראה לנו כי יש לשקול לעשות באירוע הבא יום מיונים ראשון מלא ומקיף יותר ואנחנו לא מקלים בכך ראש ונושא זה נלקח לתשומת ליבנו.

אנחנו באמת נשמח לקבל בשרשור זה הערות והארות, דברים שחשבתם שהיו טובים וכדי לשמר ודברים שיש לשנות ולשפר.

נשמח לקבל זאת בצורה ובשפה נקייה ועם מעט פחות אמוציות (המובנות לחלוטין) על מנת באמת להפיק לקחים ולשפר.

למרות שמדובר בעסק כלכלי הרצון הוא ליצור תרבות מוטורית במדינת ישראל ולשם כך אנחנו צריכים אתכם, זאת לא סיסמא אלא דבר אמתי שנטוע במארגני האירוע.

תודה

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כחובב מושבע של ספורט מוטורי ומכוניות בפרט (כבר למעלה מ10 שנים) התאכזבתי קשות מהדרך בה בחרתם למיין את הנבחרת שלכם (כמו שכבר צינתי בט'רד שפתחתי).

אני חושב שבכדי לעשות יום מיונים אפקטיבי ומועיל הן לנבחנים והן לבוחנים, ולא סתם יום כייף. זה היה אמור ללכת משהו בסגנון הזה:

אין נהיגה בכלל ביום המיונים הראשון.

קודם תוכיחו שאתם (הנבחנים) מחוייבים מבחינה ספורטיבית וכושר גופני.

אפשר לעשות שלל אתגרי ספורט ומבחנים למינהם בכדי לראות קודם מי מסוגל לעמוד בצורה טובה בנהיגה ממושכת במכונית מרוץ.

כמו כן אפשר לקיים מבחני אישיות.

ראיון אישי.

מבחני ראייה מרחבית.

ואולי איזה סימולטור.

צימצתם את הרשימה ל10-15% הטובים ביותר, אפשר לקיים יום מיונים נוסף אשר יכולל מבחנים אשר יעידו על כישרון טיבעי לנהיגה ספורטיבית.

קארטינג (אפשר לבטל את פאקטור המשקל באמצעות משקולות לנהגים הקלים), ומציאת הנהגים הטובים ביותר בעזרת מדידית זמנים.

ג'ימיקאנה מאתגרת, שוב שמירת הטובים ביותר איך ורק עפ"י התוצאות שהם משיגים, ןלא עפ"י הרושם שמקבל המדריך מאיך הוא חושב שהנהיגה עברה.

ועוד מבחנים כאלה ואחרים שלא עולים לי לראש ב2 בלילה.

למה שהיה היום לא ניתן לקרוא יום מיונים. ומתקבלת ההרגשה שהמטרה הייתה פשוט להביא כמה שיותר אנשים ובכך "לדפוק קופה".

אני ועוד רבים אחרים מעריכים מאוד את מה שאתם עושים לספורט המוטורי בישראל. וומקווים שזה יתן את אות הפתיחה למבול של ארועים מוטורים.

מקווה שתסיקו את המסקנות לארועים הבאים (אם יהיו כאלה).

כל טוב.

פורסם

אני תומך לגמרי עם ההוא מעלי...

וחשבתי לעצמי... אם באמת משנים את כל הסדר של המיונים...

אז לכל אלה שהיו היום מגיע איזה פיצוי קטן... מיונים נורמליים או משהו

שיהיה בהצלחה בהמשך לכולם :)

פורסם

כן גם אני הייתי וגם לי זה היה ארוך וכפול מהמצופה ולא קל במיוחד.

אני לא נכנס לשיקולים של "פורמולה ישראל" לגבי התחנות ומשמעותן.

אני מכבד את ההחלטות שלהם ומבין שלא ניתן למדוד זמנים וכו' הן מבחינה בטיחותית (מי שלא מבין את הקשר שיחשוב שוב) והן מבחינת סינון ראשוני.

שאלה אחת ואולי גם המלצה שנראית לי טבעית וחשובה:

חלק מהתחנות לא פעלו או הפסיקו לפעול באמצע - למשל תחנת ה"קרני שור".

אני חושב שבמקרה כזה יש לבטל חד משמעית לכל המשתתפים את התחנה ולא משנה מה היה ציונם.

לא יהיה הגיוני שמתחרה שהיה מצוין בכל התחנות ונפל בשור הזועם הזה יפגע לו הממוצע מול מתחרים אחרים שלא עשו כלל את התחנה הנ"ל.

גם תחנת המשקפים והחבל - בוטלה לקראת סוף היום .. יש לבטל לכל המששתפים מה גם שיקל על שאר הקבוצות העתידיות מבחינת זמנים.

נסו להיות יותר מסודרים לימים הקרובים.

אני הייתי בקבוצה 19 , הגעתי ב12:30 ויצאתי ב20:00 - זה היה מתיש מאוד! לעבודה לא הספקתי לחזור ואני ממש לא מעונין ביום חוזר (ראיתי שחלק העלו זאת).

היה חוסר סדר מבחינת סדר התחנות - הלכנו הלוך חזור מספר פעמים בין איזור הג'ימקאנה לאיזור הBMI וכו'.. צריך שיהיה סדר, קבוצה עוברת שלב אחרי שלב בקרבה ולא עושה הלוך חזור מאה פעם ולא מתערבבת עם קבוצה אחרת.

התאכזבתי שלא היה ראיון אישי, יהיה לי עצוב לראות את ה"מאמן כדורגל" של השכונה שאין לו מושג קלוש בנהיגה עולה לגמר לעומת

מישהו מהתחום עם רזומה ועם ידע ברמה גבוהה שנופל לעומתו.

קל להתלונן, אני שומר על אופטימיות ומקווה להגיע לשלב הבא :-).

אני עדיין חושב שזאת יוזמה מבורכת והיה לי כייף לפגוש חברים מהתחום ומימי הMDC העליזים :-)

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

מסכים עם mk2turbo , אם רוצים לעשות סינון לפי פוטנציאל של אנשים

אין צורך בג'ימקאנה וקארטינג, ויכול להיות שגם על הרכב המתהפך הייתי מוותר.

בעיה שהיתה לי בסימולטורים (ויכול להיות שלעוד אנשים שהיו בעמדה שלי), היא שהשתיקו את הווליום

והיה צריך כל הזמן לשים לב לספידומטר ולראות את הקו האדום, ויצא לפעמים שבלי לשים לב הייתי נוסע בישורת בהילוך שלישי,

ולעומת זאת יוצא מפניה חדה בחמישי.

קחו לתשומת לבכם

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם
כן גם אני הייתי וגם לי זה היה ארוך וכפול מהמצופה ולא קל במיוחד.

אני לא נכנס לשיקולים של "פורמולה ישראל" לגבי התחנות ומשמעותן.

אני מכבד את ההחלטות שלהם ומבין שלא ניתן למדוד זמנים וכו' הן מבחינה בטיחותית (מי שלא מבין את הקשר שיחשוב שוב) והן מבחינת סינון ראשוני.

שאלה אחת ואולי גם המלצה שנראית לי טבעית וחשובה:

חלק מהתחנות לא פעלו או הפסיקו לפעול באמצע - למשל תחנת ה"קרני שור".

אני חושב שבמקרה כזה יש לבטל חד משמעית לכל המשתתפים את התחנה ולא משנה מה היה ציונם.

לא יהיה הגיוני שמתחרה שהיה מצוין בכל התחנות ונפל בשור הזועם הזה יפגע לו הממוצע מול מתחרים אחרים שלא עשו כלל את התחנה הנ"ל.

גם תחנת המשקפים והחבל - בוטלה לקראת סוף היום .. יש לבטל לכל המששתפים מה גם שיקל על שאר הקבוצות העתידיות מבחינת זמנים.

נסו להיות יותר מסודרים לימים הקרובים.

אני הייתי בקבוצה 19 , הגעתי ב12:30 ויצאתי ב20:00 - זה היה מתיש מאוד! לעבודה לא הספקתי לחזור ואני ממש לא מעונין ביום חוזר (ראיתי שחלק העלו זאת).

היה חוסר סדר מבחינת סדר התחנות - הלכנו הלוך חזור מספר פעמים בין איזור הג'ימקאנה לאיזור הBMI וכו'.. צריך שיהיה סדר, קבוצה עוברת שלב אחרי שלב בקרבה ולא עושה הלוך חזור מאה פעם ולא מתערבבת עם קבוצה אחרת.

התאכזבתי שלא היה ראיון אישי, יהיה לי עצוב לראות את ה"מאמן כדורגל" של השכונה שאין לו מושג קלוש בנהיגה עולה לגמר לעומת

מישהו מהתחום עם רזומה ועם ידע ברמה גבוהה שנופל לעומתו.

קל להתלונן, אני שומר על אופטימיות ומקווה להגיע לשלב הבא :-).

אני עדיין חושב שזאת יוזמה מבורכת והיה לי כייף לפגוש חברים מהתחום ומימי הMDC העליזים :-)

אהלן עומר,

ראשית תודה על הגישה החיובית ובהצלחה בהמשך.

התחנות שבוטלו לא יחשבו בשיקלול הסופי לכלל המשתתפים באירוע, בדיוק כפי שציינת.

שאר ההערות שלך גם כן רלוונטיות ונרשמו ויעזרו לנו בהמשך.

תודה.

פורסם
מסכים עם mk2turbo , אם רוצים לעשות סינון לפי פוטנציאל של אנשים

אין צורך בג'ימקאנה וקארטינג, ויכול להיות שגם על הרכב המתהפך הייתי מוותר.

בעיה שהיתה לי בסימולטורים (ויכול להיות שלעוד אנשים שהיו בעמדה שלי), היא שהשתיקו את הווליום

והיה צריך כל הזמן לשים לב לספידומטר ולראות את הקו האדום, ויצא לפעמים שבלי לשים לב הייתי נוסע בישורת בהילוך שלישי,

ולעומת זאת יוצא מפניה חדה בחמישי.

קחו לתשומת לבכם

ZAX תודה רבה הערות חשובות שלא שמעתי גם עד עכשיו אעביר את זה הלאה.

פורסם

האם יש הערכה לכמות העיכוב ביום המיונים הנוכחי? באיזו שעה בערך צפוי לצאת מי שאמור להגיע ב-16:30?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
האם יש הערכה לכמות העיכוב ביום המיונים הנוכחי? באיזו שעה בערך צפוי לצאת מי שאמור להגיע ב-16:30?

הקבוצות הראשונות כבר סימו מה שאומר שהזמן הממוצע הוא בין 3 ל-4 שעות.

אני הייתי לוקח מרווח ביטחון ואומר לך שבערך 4 וחצי שעות זה יום המיונים.

פורסם

האם תהיה התחשבות בכך שרוב האנשים שהגיעו ביום הראשון חוו סוג של מלחמת התשה?

אחרי הכל, אני לא חושב שיהיה הוגן במיוחד להשוות אנשים שסיימו את הכל ב4 שעות לעומת כאלה שרק אחר 8 וחצי שעות הגיעו למשהו חשוב כמו הזמן תגובה.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

הפידבק מכם מראה לנו כי יש לשקול לעשות באירוע הבא יום מיונים ראשון מלא ומקיף יותר ואנחנו לא מקלים בכך ראש ונושא זה נלקח לתשומת ליבנו.

תודה

סליחה, אבל כששאלתי איזו זיקה יש למבחנים האלה לנהיגה במכונית פורמולה רנו, התשובה היתה שככה החלטתם. ממש תשומת לב :roll:

הייתם בכיף יכולים לוותר על כל השטויות, לעשות מסלול קארטינג קצת יותר רציני, גימיקנה קצת יותר רצינית, לקחת זמנים בצורה רצינית.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
סליחה, אבל כששאלתי איזו זיקה יש למבחנים האלה לנהיגה במכונית פורמולה רנו, התשובה היתה שככה החלטתם. ממש תשומת לב :roll:

הייתם בכיף יכולים לוותר על כל השטויות, לעשות מסלול קארטינג קצת יותר רציני, גימיקנה קצת יותר רצינית, לקחת זמנים בצורה רצינית.

ושוב אני אחזור ואגיד שאתם מדברים על שלב ב' של המיונים ובשלב א' החלטנו לעשות משהו בסיסי ופשוט יותר.

כל אחד והטעם שלו, ישנם אנשים רבים שנהנו מהמיונים גם אתמול עם כל הבלאגן שהיה שהתנצלתי עליו כבר אלפי פעמים.

אנחנו רוצים להשתפר וגם למדנו רבות ונשתפר בעתיד אבל סגנון יום המיונים וההחלטה אילו מתקנים לשים ובאיזה שלב היא לא החלטה שרירותית אלא עם מחשבה מאחוריה, תסכימו או לא.

פורסם
האם תהיה התחשבות בכך שרוב האנשים שהגיעו ביום הראשון חוו סוג של מלחמת התשה?

אחרי הכל, אני לא חושב שיהיה הוגן במיוחד להשוות אנשים שסיימו את הכל ב4 שעות לעומת כאלה שרק אחר 8 וחצי שעות הגיעו למשהו חשוב כמו הזמן תגובה.

נבדקת האפשרות כיצד לבצע שיקלול שווה בין המועמדים של אתמול ושל היום ומחר.

פורסם

מדהים איך אתה מתחמק מהתשובות שרוב האנשים פה לא מבינים.

שוב אציין שהייתי אתמול , ועברתי את כל התחנות (אויי ממש כיף לי , לא בוטלו לי התחנות חוץ מהסימולטור)

אתה טוען שהקארטינג הינו השלב השני , ובשלב השני הוא זה שיציע לבדוק את כישורי הנהג . אבל איך אתם מתכוונים לבדוק בשלב השני מי הנהג הכי טוב , כאשר אני יודע בוודאות שרוב הנהגים הטובים והאיכותים שהיתחרו בארץ או בחול , בכלל לא יגיעו לשלב השני , כי הם בעצמם אמרו לי שרוב התחנות זה בדיחה ולא הצליחו בהם . כלומר מי שיגיע לשלב השני הם יהיו אנשים שהיו בכושר מטורף , שהיה להם הרבה מזל עם הקארטינג , ועשו את המסלול גימקאנה לאט ובזהירות , מה שתקבל זה אנשים שבכלל לא יודעים לנהוג , או לצורך העיניין יודעים , אבל זה לא באמת מה שהם מחפשים , הם חיפשו לבוא לעשות כיף , לא כי הם חובבים מושבעים אלה כי היה בא להם לנסות .

יש אנשים שחיים בסביבה הזאת יום יום , מתחרים בחול , בתחרויות מקצועיות ולמרות זאת (מה שהפויינטה הייתה במיונים האלה ) לא יעברו את השלב הראשון, אז איך אתה מתכוונים לדעת מי הכי פוטציאלי ולסנן את האנשים שלא בנויים לזה , כאשר הסינונים כבר הורידו את רוב האנשים שבאמת יודעים מזה תחרות, יש להם כשרון נהיגה, ובאו בישביל להיות חלק מהאהבה שלהם בפעם הראשונה בארץ הקודש בצורה חוקית.

אז כמו שציינו ואני גם אמרתי , אם הייתם בונים מסלול קארטינג (שמדמה באופן מושלם אם אתה בנוי לפורמולה או לא ) איכותי ומקצועי , ונותנים לכל אחד חצי שעה, לא רק שהייתם יודעים בידיוק מי בכושר הנכון לנהוג בפורמולה , גם הייתם יודעים למי יש כשרון נהיגה , מי יודע איך לנהוג הכי מהר , מי יודע לזהות את הקו הנכון . והכי הכי הכי חשוב , מי יודע להבדיל בין נהיגה בכביש לבין נהיגה בתחרות , כי יש הרבה הרבה הבדל , ובטח שהיתנהגות של בן אדם שעבר מבחני כושר בהיצתיינות, עשה 20 סיבובים באופניים, עבר את החבל , שם את המשקפיים ולא נגע בקונוס אחד , והקרניים של השור נשברו מרוב כוחו , אולי לא תיהיה מתאימה לאירוע , מכמה סיבות.

קודם כל אין לו נסיון בנהיגה תחרותית , זאת אומרת הוא לא ידע מזה קו נכון , ישיבה נכונה , מתי הרכב כן מוכן להיכנס לסיבוב או מתי הצמיגים מוכנים וחמים מספיק, מהיא גבול האחיזה ואיזה מהירות היא באה , ועוד כל כך הרבה דברים שרוב הסיכויים שאתה בתור אחראי הפורום ,(שלדעתי אין לך שום אהבה או נסיון בתחום) לא תבין לעולם. כי אחרי שהאירוע הזה יגמר , אתה תקודם לעבודה עם יותר כסף ולא יעניין אותך מי שבפורום הזה, כי זה לא האהבה האמיתי שלך כמו הרבה פה . אני בא לתקוף אותך חלילה , כי אני יודע ששוב זה העבודה שלך כמו כולנו שיש לנו את העבודה שלנו , והעבודה שלך זה לעביר את זה לממנוים מעלייך.

זה מה שהיה לי להגיד , ואני לא מצפה מהחברה עכשיו לבטל את ה3 ימים האלה , ולהביא את כולם שוב לקארטינג, אבל הייתי מציע שאולי תסביר או תראה את מה שהרבה רשמו פה למי שמתכוון לבדוק את המיונים , כי זה חשוב שידעו , שבמצב שעכשיו המיונים הולכים , הכיוון שלהם זה יהיה שהנהגים יהיו סך הכל הרבה אנשים בכושר כבד , שלא יהיו מסוגלים לעשות זמן הקפה או אפילךו להבין מה המדריך בצרפת ירצה מהם , כי הם אף פעם לא עשו את זה, ובטח שלא חס וחלילה הם לא יבינו את הגבול של הפיזיקה של הרכב , ולכן יקחו סיבוב טיפה מהר מדי , כי כמו שזכור לי , בניגוד למיקרה , בפורמולה רנו אין עוד מקום לשבת.

מה שכן אני יכול להגיד לך משהו אחד חיובי בכל העניין,

את הרכב לא יכלתם לבחור יותר טוב, בישביל לתת כמו שאתה טוען סיכויי לכולם , זה רכב מתנהג מעולה , עם היגוי מעולה , ואם הייתם מתכננים מסלול קצת יותר מסובך , הייתם מגלים מי באמת בולט ומי לא , כי בקבוצה שלי (מספר 7) היה אחד שהיה בכושר מטורף , עשו כמעט הכל בצורה טובה , אבל ברגע שהגיע לקארטינג ולגימיקאנה , היה ממוצע למדי , ולא ידע איך לשבת ברכב אפילו , או אחיזת הגה שזה הבסיס בנהיגה ספורטיבית , אז יראו שהוא היה בסדר פה , אבל מושלם בכל השאר , רוב הסיכויים שיגיע לשב הבא .

A.R.T Performance

• תוכן חדש...