Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מדהים איך אתה מתחמק מהתשובות שרוב האנשים פה לא מבינים.

שוב אציין שהייתי אתמול , ועברתי את כל התחנות (אויי ממש כיף לי , לא בוטלו לי התחנות חוץ מהסימולטור)

אתה טוען שהקארטינג הינו השלב השני , ובשלב השני הוא זה שיציע לבדוק את כישורי הנהג . אבל איך אתם מתכוונים לבדוק בשלב השני מי הנהג הכי טוב , כאשר אני יודע בוודאות שרוב הנהגים הטובים והאיכותים שהיתחרו בארץ או בחול , בכלל לא יגיעו לשלב השני , כי הם בעצמם אמרו לי שרוב התחנות זה בדיחה ולא הצליחו בהם . כלומר מי שיגיע לשלב השני הם יהיו אנשים שהיו בכושר מטורף , שהיה להם הרבה מזל עם הקארטינג , ועשו את המסלול גימקאנה לאט ובזהירות , מה שתקבל זה אנשים שבכלל לא יודעים לנהוג , או לצורך העיניין יודעים , אבל זה לא באמת מה שהם מחפשים , הם חיפשו לבוא לעשות כיף , לא כי הם חובבים מושבעים אלה כי היה בא להם לנסות .

יש אנשים שחיים בסביבה הזאת יום יום , מתחרים בחול , בתחרויות מקצועיות ולמרות זאת (מה שהפויינטה הייתה במיונים האלה ) לא יעברו את השלב הראשון, אז איך אתה מתכוונים לדעת מי הכי פוטציאלי ולסנן את האנשים שלא בנויים לזה , כאשר הסינונים כבר הורידו את רוב האנשים שבאמת יודעים מזה תחרות, יש להם כשרון נהיגה, ובאו בישביל להיות חלק מהאהבה שלהם בפעם הראשונה בארץ הקודש בצורה חוקית.

אז כמו שציינו ואני גם אמרתי , אם הייתם בונים מסלול קארטינג (שמדמה באופן מושלם אם אתה בנוי לפורמולה או לא ) איכותי ומקצועי , ונותנים לכל אחד חצי שעה, לא רק שהייתם יודעים בידיוק מי בכושר הנכון לנהוג בפורמולה , גם הייתם יודעים למי יש כשרון נהיגה , מי יודע איך לנהוג הכי מהר , מי יודע לזהות את הקו הנכון . והכי הכי הכי חשוב , מי יודע להבדיל בין נהיגה בכביש לבין נהיגה בתחרות , כי יש הרבה הרבה הבדל , ובטח שהיתנהגות של בן אדם שעבר מבחני כושר בהיצתיינות, עשה 20 סיבובים באופניים, עבר את החבל , שם את המשקפיים ולא נגע בקונוס אחד , והקרניים של השור נשברו מרוב כוחו , אולי לא תיהיה מתאימה לאירוע , מכמה סיבות.

קודם כל אין לו נסיון בנהיגה תחרותית , זאת אומרת הוא לא ידע מזה קו נכון , ישיבה נכונה , מתי הרכב כן מוכן להיכנס לסיבוב או מתי הצמיגים מוכנים וחמים מספיק, מהיא גבול האחיזה ואיזה מהירות היא באה , ועוד כל כך הרבה דברים שרוב הסיכויים שאתה בתור אחראי הפורום ,(שלדעתי אין לך שום אהבה או נסיון בתחום) לא תבין לעולם. כי אחרי שהאירוע הזה יגמר , אתה תקודם לעבודה עם יותר כסף ולא יעניין אותך מי שבפורום הזה, כי זה לא האהבה האמיתי שלך כמו הרבה פה . אני בא לתקוף אותך חלילה , כי אני יודע ששוב זה העבודה שלך כמו כולנו שיש לנו את העבודה שלנו , והעבודה שלך זה לעביר את זה לממנוים מעלייך.

זה מה שהיה לי להגיד , ואני לא מצפה מהחברה עכשיו לבטל את ה3 ימים האלה , ולהביא את כולם שוב לקארטינג, אבל הייתי מציע שאולי תסביר או תראה את מה שהרבה רשמו פה למי שמתכוון לבדוק את המיונים , כי זה חשוב שידעו , שבמצב שעכשיו המיונים הולכים , הכיוון שלהם זה יהיה שהנהגים יהיו סך הכל הרבה אנשים בכושר כבד , שלא יהיו מסוגלים לעשות זמן הקפה או אפילךו להבין מה המדריך בצרפת ירצה מהם , כי הם אף פעם לא עשו את זה, ובטח שלא חס וחלילה הם לא יבינו את הגבול של הפיזיקה של הרכב , ולכן יקחו סיבוב טיפה מהר מדי , כי כמו שזכור לי , בניגוד למיקרה , בפורמולה רנו אין עוד מקום לשבת.

מה שכן אני יכול להגיד לך משהו אחד חיובי בכל העניין,

את הרכב לא יכלתם לבחור יותר טוב, בישביל לתת כמו שאתה טוען סיכויי לכולם , זה רכב מתנהג מעולה , עם היגוי מעולה , ואם הייתם מתכננים מסלול קצת יותר מסובך , הייתם מגלים מי באמת בולט ומי לא , כי בקבוצה שלי (מספר 7) היה אחד שהיה בכושר מטורף , עשו כמעט הכל בצורה טובה , אבל ברגע שהגיע לקארטינג ולגימיקאנה , היה ממוצע למדי , ולא ידע איך לשבת ברכב אפילו , או אחיזת הגה שזה הבסיס בנהיגה ספורטיבית , אז יראו שהוא היה בסדר פה , אבל מושלם בכל השאר , רוב הסיכויים שיגיע לשב הבא .

עוד אחד שחושב שהוא שומכר/אלונסו/פטל רק בגלל שהוא יודע מה זה קו מסלול:lol::lol:

חלק מהרעיון של האירוע הזה הוא לתת לכלל הציבור את האפשרות להשתתף.

ועוד משהו:

רקדנית שלא יודעת לרקוד אומרת שהרצפה עקומה.

מקווה שתבין ותפנים

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עוד אחד שחושב שהוא שומכר/אלונסו/פטל רק בגלל שהוא יודע מה זה קו מסלול:lol::lol:

חלק מהרעיון של האירוע הזה הוא לתת לכלל הציבור את האפשרות להשתתף.

ועוד משהו:

רקדנית שלא יודעת לרקוד אומרת שהרצפה עקומה.

מקווה שתבין ותפנים

חחח , מזל שיש עוד ישראלים כמוך להראות מאיפה באים אנשים שעובדים עליהם בעיניים ואומרים תודה.

לא זכור לי שארטון סנה הוא איש מן העם , ולצורך העניין כל מי שציינת , מה שעצוב שאתה מאמין למה שמאכילים אותך. אבל תשמע , על טעם וריח אין להיתכווח . כנראה שהפנמת דברים אחרים .

מה שכן , אני לא נתתי תירוץ ודווקא הלך לי מעולה , גם לא ציפיתי להיכנס לדבר הזה כי ידעתי מלכתחילה שזה לא יהיה תחרות באמת , אלה עוד דרך לרוויח כסף עלינו .

אם הרעיון הוא לקחת אנשים מן הציבור שאין להם שום אהבה ואמביציה לעשות את זה, אני לא רוצה לקחת חלק מזה , כל העניין זה לקחת אנשים שמוכנים לרצוח או לעבור לחול בישביל זה , אבל יעדיפו לעשות את זה בארץ, לקחת אנשים שמוכנים להיסתכן בלהיכנס לכלא בישביל להיתאמן על מה שהם באמת אוהבים ,לא מישהו שהחליט שאולי זה מתאים לו אז ינסה , אבל נראה כאילו שאתה לא חושב ככה , בהצלחה

שיהיה לך בהצלחה.

נ.ב. עכשיו גם נזכרתי למה לא נכנסתי לפורומים יותר מחצי שנה , בגלל אנשים עם חוצפה כמו שלך , אנשים בורחים מהפורום (או במציאות ממך)

A.R.T Performance

פורסם

zax, באמת בלי להעליב אבל אתה מדבר שטויות. אני מניח שלא היית, כי אין מצב שהיית אומר דבר כזה אם היית רואה את הלייאוט של המסלול קרטינג. יותר נכון היה לקרוא לזה גיימקנת קרטינג מאשר כל דבר אחר. לקרט, כמו לכל רכב, יש רדיוס סיבוב מינימלי. הסללום היה בנוי כך שהוא היה בלתי אפשרי (לא קשה, בלתי אפשר פיזיקלית) מבלי להחליק את הקרט. נהגים טובים יצליחו אחרי מספר לא מבוטל של נסיונות, לא על הפעם הראשונה, בחיים לא.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
zax, באמת בלי להעליב אבל אתה מדבר שטויות. אני מניח שלא היית, כי אין מצב שהיית אומר דבר כזה אם היית רואה את הלייאוט של המסלול קרטינג. יותר נכון היה לקרוא לזה גיימקנת קרטינג מאשר כל דבר אחר. לקרט, כמו לכל רכב, יש רדיוס סיבוב מינימלי. הסללום היה בנוי כך שהוא היה בלתי אפשרי (לא קשה, בלתי אפשר פיזיקלית) מבלי להחליק את הקרט. נהגים טובים יצליחו אחרי מספר לא מבוטל של נסיונות, לא על הפעם הראשונה, בחיים לא.

מסכים עם חצי ממה שאתה אומר , ואתה קרוב לפויינטה, קארט כמו פורמולה נועד להיות באחיזה מלאה של כל הגלגלים , יש סיבה לזה שכל המסלולי קארט בארץ אומרים שאסור להחליק, זה כי זה מאט אותך , וכל הסללומים האלה נועדו להראות כמה מטופשים וכמה אנשים יש להם מזל , כי אומנם זה היה אשפרי , ואני מכיר כמה אנשים שהצליחו , אבל זה ברמה מאוד קשה ובטח שבלתי אפשרית למי שלא נהג על קארט שנים

A.R.T Performance

פורסם

אתה כנראה לא הבנת את הכוונה. האם אתה מסכים שבלתי אפשרי היה לעבור את הסללום במהירות איטית?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
חחח , מזל שיש עוד ישראלים כמוך להראות מאיפה באים אנשים שעובדים עליהם בעיניים ואומרים תודה.

לא זכור לי שארטון סנה הוא איש מן העם , ולצורך העניין כל מי שציינת , מה שעצוב שאתה מאמין למה שמאכילים אותך. אבל תשמע , על טעם וריח אין להיתכווח . כנראה שהפנמת דברים אחרים .

מה שכן , אני לא נתתי תירוץ ודווקא הלך לי מעולה , גם לא ציפיתי להיכנס לדבר הזה כי ידעתי מלכתחילה שזה לא יהיה תחרות באמת , אלה עוד דרך לרוויח כסף עלינו .

אם הרעיון הוא לקחת אנשים מן הציבור שאין להם שום אהבה ואמביציה לעשות את זה, אני לא רוצה לקחת חלק מזה , כל העניין זה לקחת אנשים שמוכנים לרצוח או לעבור לחול בישביל זה , אבל יעדיפו לעשות את זה בארץ, לקחת אנשים שמוכנים להיסתכן בלהיכנס לכלא בישביל להיתאמן על מה שהם באמת אוהבים ,לא מישהו שהחליט שאולי זה מתאים לו אז ינסה , אבל נראה כאילו שאתה לא חושב ככה , בהצלחה

שיהיה לך בהצלחה.

נ.ב. עכשיו גם נזכרתי למה לא נכנסתי לפורומים יותר מחצי שנה , בגלל אנשים עם חוצפה כמו שלך , אנשים בורחים מהפורום (או במציאות ממך)

BIG LIKE לשורה האחרונה "נ.ב. עכשיו גם נזכרתי למה לא נכנסתי לפורומים יותר מחצי שנה , בגלל אנשים עם חוצפה כמו שלך , אנשים בורחים מהפורום (או במציאות ממך" :arrow::-D

במקום לעשן סמים, תעשנו צמיגים...

פורסם

תתפלא, אבל כן הייתי.

אני יודע מה זה קארט על כל יתרונותיו וחסרונותיו ולדעתי המטרה של תחנת הקארטינג היתה

לראות אם אתה מכיר את ההתנהגות של הקארט (ראיתי הרבה אנשים שניסו לנסוע איתו לאט). אני מסכים איתך שכדי לראות מי באמת יודע לשלוט עליו צריך הרבה יותר מ 20 שניות (והעובדה שרצו שם צלמים מתחת לגלגלים גם לא עזרה), אבל המטרה הייתה לזהות אנשים עם טכניקה טובה, ולזה הזמן הספיק בהחלט

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם
אתה כנראה לא הבנת את הכוונה. האם אתה מסכים שבלתי אפשרי היה לעבור את הסללום במהירות איטית?

לא מסכים איתך בכלל,

אני ועוד כמות לא מבוטלת של אנשים עברו את הסללום בלי להפיל או לגעת בשום קונוס,אני אישית עשיתי את זה דיי לאט,זה נורא קשה באמת,ובמהירות זה אמור להיות פשוט יותר כביכול,אבל אם לוקחים פניות בטכניקה נכונה ונכנסים למרווחים ממש על הגבול,אז עושים את הסללום כמו שצריך,זה באמת היה דבילי בסופו של דבר, אבל זה הראה קצת כיוון לגבי ראייה של מסלול ואיך אתה עם הרכב ביחס לסביבה,בגלל זה כנראה עשו את זה קיצוני בצורה כזו.

פורסם
לא מסכים איתך בכלל,

אני ועוד כמות לא מבוטלת של אנשים עברו את הסללום בלי להפיל או לגעת בשום קונוס,אני אישית עשיתי את זה דיי לאט,זה נורא קשה באמת,ובמהירות זה אמור להיות פשוט יותר כביכול,אבל אם לוקחים פניות בטכניקה נכונה ונכנסים למרווחים ממש על הגבול,אז עושים את הסללום כמו שצריך,זה באמת היה דבילי בסופו של דבר, אבל זה הראה קצת כיוון לגבי ראייה של מסלול ואיך אתה עם הרכב ביחס לסביבה,בגלל זה כנראה עשו את זה קיצוני בצורה כזו.

ראיה של מסלול יש, ידעתי בידיוק איך לעבור את המסלול בראש עם הקארט , אבל במציאות זה שונה כי אתה לא יודע איך הקארט עצמו מתנהג, כי אני מבטיח לך שלא כל קארט שם התנהג אותו הדבר , ולצורך העניין כל קארט בארץ .

ולגבי BDB . הכוונה שלי היית שאתה צודק בכל מה שאמרת , הרדיוס של הקארט מבלי להחליק היה בלתי אפשרי לבצע את הלייאוט , וכמו שאמרתי קארט לא אמור להחליק, ולכן בנהיגת קארט או פורמולה, לא היה אפשרי לבצע את הכל מבלי לפגוע בקונוס כי אכן כל הסללום היה בהחלקה , ולכן קשה לדעת איך להחליק קארט בסיבוב הראשון , העובדה שיש אנשים שהצליחו לעשות את זה, לא אומר שהם יותר טובים או קולטים יותר מהר, אלה שפשוט הלכו עד הסוף מבלי לחשוב פעמים , ולדעתי זה לא כל כך נכון . כי כמו שהיה מישהו שהצליח לעשות את זה מבלי לפגוע , אני ראיתי שניים או שלוש שחשבו גם לעשות את זה ונתקעו חזק מאוד במדרכה , לכן אני לא רציתי לעשות את זה,

A.R.T Performance

פורסם

טוב לשמוע שהפיקו לקחים מהיום הראשון והזמנים התקצרו אבל הבסיס לפי דעתי עדיין לוקה בחסר המבחנים ממש לא מקצועיים ולטעמי גם לא מאתגרים ורחוקים מלהיות חוויתיים .חוץ מהרכב מתהפך,ג'מיקנה,והתחנה של מדידית זמני תגובה, שאר המבחנים הרגישו דיי מיותרים ומגוחכים . אני מודה שבתחום המוטורי אין לי יותר מידי נסיון אבל אמרו שהמבחנים מתאימים גם לחסרי נסיון וזה היה שקר אחד גדול . יסכים איתי כל אחד, שמתמודד שלא נוהג על קרטינג באופן מקצועי או לפחות סדיר אין לו שום סיכוי להצליח לעבור את התחנה של השמיניות ועוד בנסיון אחד ! איפה החימום ? קצת להרגיש את הרכב ? ולא פחות חשוב להנות קצת מהנסיעה ולא לתת לך 30 שניות על הכלי כדי לסמן "וי" ולהעיף אותך כמה שיותר מהר כדי לקצר בזמנים . איפה החוויה ? האתגר ? איפה הנסיון האמיתי לראות את הסתגלות הנהג לרכב ולתנאים חדשים כדי שיוכל להוכיח את עצמו ?

תחום אחר שיש לי לא מעט נסיון בו בתור מדריך אימון גופני ואתלט הוא הכושר הגופני , חלק שנבדק בצורה נורא חובבנית ואפילו ילדותית ( כזה מיותר המכונות וידיאו הענתיקות האלה כדי לבדוק כוח ידיים ) או האופניים 360 לבדיקת כוח ברגליים זה ממש לא מקצועי ולא מעיד על שום כוח רלוונטי לנהג ובכלל על כושר גופני כללי שדרך אגב חלק גדול מהכושר נמדד כסבולת לב ריאה משהו שלא היה אפילו קרוב בלהמדד במיונים .

אני אישית יצאתי מהמיונים בתחושת אכזבה וחוסר סיפוק , ציפיתי ליום חוויתי ומאתגר וקבלתי יום ארוך מאוד ונטול אדרנלין ,חבל...

פורסם
הקבוצות הראשונות כבר סימו מה שאומר שהזמן הממוצע הוא בין 3 ל-4 שעות.

אני הייתי לוקח מרווח ביטחון ואומר לך שבערך 4 וחצי שעות זה יום המיונים.

נו רוני,

סיימת אתמול את יום המיונים בתשע בערב כמובטח? :wink:

פורסם
נו רוני,

סיימת אתמול את יום המיונים בתשע בערב כמובטח? :wink:

הגעתי ב-17:00, יצאתי ב-22:30 אחרי שויתרו לנו על שתי תחנות מתוך ה-9.

עברתי:

1. שיווי משקל - ללכת סביב קונוסים עם משקפי אלכוהול (משקפיים שמזיזים לך את הראייה שמאלה בחצי מטר). משעשע אבל שטותי.

2. BMI. קשור לספורט המוטורי? לא ממש.

3. ג'ימקאנה - ארבעה קונוסים, סללום סביב שלושה מהם, פרסה סביב האחרון, שוב סללום, עצירה. מהירות מירבית: 30 קמ"ש. מה בודקים בזה? מי יודע... המדריך קובע את הציון שלך, אחרי שעשה מאות סיבובים עם אנשים לאורך היום.

4. רכב מתהפך - חוויה משעשעת, אבל גם לא רלוונטי לכלום.

5. סימולטור - משחק פורמולה עם הגה ודוושות. הדוושות לא עובדות - משתמשים בכפתורים על ההגה במקום. הגיר אוטומטי, יש סימון קווי פנייה נכונים, המשחק בולם בשבילך לפני הפנייה ואתה מתחרה נגד מכוניות אחרות (בוטים), מסתבסב ומאבד זמן. והכי גרוע - ההגה הוא בקוטר 15 ס"מ, מסתובב רבע סיבוב לכל צד, ללא פידבק בכלל ועם שטח מת של טיפה'לה פחות מרבע סיבוב, כלומר בשביל לפנות צריך לשבור אותו, להחזיר, לשבור, להחזיר וכדומה. הציון נקבע אך ורק לפי זמן הסיום שלך - סתם שטות.

6. מבחן ראייה מרחבית - למצוא ולסמן את כל צורות היהלום על דף עם המון צורות במשך 30 שניות (הצלחתי הכל), למצוא ולסמן את כל ה-592-ים בדף מלא מספרים (מצאתי הרוב - אי אפשר להצליח הכל ב-30 שניות) ואז למצוא ולסמן את כל ה-8 בדף עם המון מספרים (הצלחתי איזה 70%, גם אי אפשר הכל). בקשר לזה - אנשים רימו בלי הפסקה, וגם מסכנים אלה שצריכים לבדוק את זה אחרי... אם היה מנוהל כמו שצריך, אולי היה רלוונטי במידה מסוימת.

7. קארטינג - מי שיש לו ניסיון בקארטינג יכול להצליח את זה די בקלות. הבעיה מתחילה כשמי שנותן את הציונים, מעיף מבט רק מדי פעם על מסלול הקונוסים הקטנטן והצפוף ונותן ציונים רנדומליים לגמרי לנהגים, שרובם דורסים ארבעה מתוך חמישה הקונוסים לפחות. המרשלים רצים בטירוף בשביל לסדר אותם ועושים את זה בלי להחזיר למקום המקורי, כך שהמסלול משתנה כל הזמן. כך, למשל, אני לא יכולתי לעבור בין שני קונוסים בסוף מבלי להעיף אותם כי זה היה צפוף מדי, ובדיוק אז הוא הסתכל עלי כנראה, כי הוא נתן לי ציון ממוצע בלבד (יש שלוש רמות) - למרות שהייתי יותר טוב מ-95% מהאנשים בקבוצה שלי. וזה לפני שדיברתי על בטיחות - הנהגים עוברים סנטימטרים ספורים מהאנשים שעומדים ליד המסלול (מרשלים, אחראי הקבוצה, נהגים אחרים), ובנס לא מתנגשים בהם.

בקיצור - קשקוש גמור.

אגב, ב-30 איש? 20 בנים, 10 בנות. שאלתי את בועז מאירי במהלך ההסבר שלו בהתחלה האם זה נראה לו שיוויוני. הוא אמר שכן, בערך שליש מהממויינים הן נשים. הבטתי אחורה לאולם - היו שם אולי 15 נשים בלחץ מתוך 150 איש...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מדהים איך אתה מתחמק מהתשובות שרוב האנשים פה לא מבינים.

שוב אציין שהייתי אתמול , ועברתי את כל התחנות (אויי ממש כיף לי , לא בוטלו לי התחנות חוץ מהסימולטור)

אתה טוען שהקארטינג הינו השלב השני , ובשלב השני הוא זה שיציע לבדוק את כישורי הנהג . אבל איך אתם מתכוונים לבדוק בשלב השני מי הנהג הכי טוב , כאשר אני יודע בוודאות שרוב הנהגים הטובים והאיכותים שהיתחרו בארץ או בחול , בכלל לא יגיעו לשלב השני , כי הם בעצמם אמרו לי שרוב התחנות זה בדיחה ולא הצליחו בהם . כלומר מי שיגיע לשלב השני הם יהיו אנשים שהיו בכושר מטורף , שהיה להם הרבה מזל עם הקארטינג , ועשו את המסלול גימקאנה לאט ובזהירות , מה שתקבל זה אנשים שבכלל לא יודעים לנהוג , או לצורך העיניין יודעים , אבל זה לא באמת מה שהם מחפשים , הם חיפשו לבוא לעשות כיף , לא כי הם חובבים מושבעים אלה כי היה בא להם לנסות .

יש אנשים שחיים בסביבה הזאת יום יום , מתחרים בחול , בתחרויות מקצועיות ולמרות זאת (מה שהפויינטה הייתה במיונים האלה ) לא יעברו את השלב הראשון, אז איך אתה מתכוונים לדעת מי הכי פוטציאלי ולסנן את האנשים שלא בנויים לזה , כאשר הסינונים כבר הורידו את רוב האנשים שבאמת יודעים מזה תחרות, יש להם כשרון נהיגה, ובאו בישביל להיות חלק מהאהבה שלהם בפעם הראשונה בארץ הקודש בצורה חוקית.

אז כמו שציינו ואני גם אמרתי , אם הייתם בונים מסלול קארטינג (שמדמה באופן מושלם אם אתה בנוי לפורמולה או לא ) איכותי ומקצועי , ונותנים לכל אחד חצי שעה, לא רק שהייתם יודעים בידיוק מי בכושר הנכון לנהוג בפורמולה , גם הייתם יודעים למי יש כשרון נהיגה , מי יודע איך לנהוג הכי מהר , מי יודע לזהות את הקו הנכון . והכי הכי הכי חשוב , מי יודע להבדיל בין נהיגה בכביש לבין נהיגה בתחרות , כי יש הרבה הרבה הבדל , ובטח שהיתנהגות של בן אדם שעבר מבחני כושר בהיצתיינות, עשה 20 סיבובים באופניים, עבר את החבל , שם את המשקפיים ולא נגע בקונוס אחד , והקרניים של השור נשברו מרוב כוחו , אולי לא תיהיה מתאימה לאירוע , מכמה סיבות.

קודם כל אין לו נסיון בנהיגה תחרותית , זאת אומרת הוא לא ידע מזה קו נכון , ישיבה נכונה , מתי הרכב כן מוכן להיכנס לסיבוב או מתי הצמיגים מוכנים וחמים מספיק, מהיא גבול האחיזה ואיזה מהירות היא באה , ועוד כל כך הרבה דברים שרוב הסיכויים שאתה בתור אחראי הפורום ,(שלדעתי אין לך שום אהבה או נסיון בתחום) לא תבין לעולם. כי אחרי שהאירוע הזה יגמר , אתה תקודם לעבודה עם יותר כסף ולא יעניין אותך מי שבפורום הזה, כי זה לא האהבה האמיתי שלך כמו הרבה פה . אני בא לתקוף אותך חלילה , כי אני יודע ששוב זה העבודה שלך כמו כולנו שיש לנו את העבודה שלנו , והעבודה שלך זה לעביר את זה לממנוים מעלייך.

זה מה שהיה לי להגיד , ואני לא מצפה מהחברה עכשיו לבטל את ה3 ימים האלה , ולהביא את כולם שוב לקארטינג, אבל הייתי מציע שאולי תסביר או תראה את מה שהרבה רשמו פה למי שמתכוון לבדוק את המיונים , כי זה חשוב שידעו , שבמצב שעכשיו המיונים הולכים , הכיוון שלהם זה יהיה שהנהגים יהיו סך הכל הרבה אנשים בכושר כבד , שלא יהיו מסוגלים לעשות זמן הקפה או אפילךו להבין מה המדריך בצרפת ירצה מהם , כי הם אף פעם לא עשו את זה, ובטח שלא חס וחלילה הם לא יבינו את הגבול של הפיזיקה של הרכב , ולכן יקחו סיבוב טיפה מהר מדי , כי כמו שזכור לי , בניגוד למיקרה , בפורמולה רנו אין עוד מקום לשבת.

מה שכן אני יכול להגיד לך משהו אחד חיובי בכל העניין,

את הרכב לא יכלתם לבחור יותר טוב, בישביל לתת כמו שאתה טוען סיכויי לכולם , זה רכב מתנהג מעולה , עם היגוי מעולה , ואם הייתם מתכננים מסלול קצת יותר מסובך , הייתם מגלים מי באמת בולט ומי לא , כי בקבוצה שלי (מספר 7) היה אחד שהיה בכושר מטורף , עשו כמעט הכל בצורה טובה , אבל ברגע שהגיע לקארטינג ולגימיקאנה , היה ממוצע למדי , ולא ידע איך לשבת ברכב אפילו , או אחיזת הגה שזה הבסיס בנהיגה ספורטיבית , אז יראו שהוא היה בסדר פה , אבל מושלם בכל השאר , רוב הסיכויים שיגיע לשב הבא .

אז ככה אני אתחיל מהמקום שהכי נוגע לי, אתה טועה בגדול ולא מבסס שום דבר על עובדות אלא על הערכות בלבד, למה אני אומר את זה כי אתה לא יודע דבר וחצי עלי ולא טרחת גם לבדוק (וזה בסדר לכל אחד העיסוקים שלו) אני חובב רכב מושבע וחובב נהיגה, אני בעל 307 XSI ועד לפני כמה חודשים גם 306 XSI, חבר במועדון PSI, עברתי מספר קורסי נהיגה וממשיך להתקדם לאט ובבטחה במעלה סולם המכוניות וכישורי הנהיגה.

כן אני מתפרנס ממה שאני עושה, לא אני לא עושה את זה רק למען הכסף ויותר מזה אגיד לך הכסף בכלל לא משחק פה תפקיד, מבחינתי היכולת לקחת חלק בהבאת הספורט המוטורי ארצה זה חלום בדיוק כפי שלהשתתף באירוע כזה זה חלום (שלצערי נפל השנה בגלל היותי חלק מההפקה), ואני לא הולך להתקדם לשום מקום אני עצמאי, אני זה שיזם את הפורום הרשמי כאן כי הקהילה כאן ובכלל הקהילה המוטורית חשובה לי, אני עושה הכל ולא ישן ימים ולילות כדי לענות לכל אחד ואחד מכם, עוזר גם מאחורי הקלעים בהודעות פרטיות לכל מי שביקש (אשמח לכמה תגובות מאנשים כאלו שעזרתי להם, כדי שלא יחשבו עוד בטעות שזה עוד קונספרציה) ומייצג את הקהילה כל הזמן אל מול המארגנים, הפידבקים חשובים לא רק לי אלא גם להם והם נאותים כמעט לכל בקשה שלי.

לגבי יום המיונים והאירוע עצמו, היו ליקויים רובם טופלו מידית. בנוסף הופקו לקחים להמשך האירוע ולשנים הבאות, יותר מזה הקשבנו לרחשי הקהל ובוטלו מספר תחנות שראיתם לנכון שאינן רלוונטיות והם יורדו מהשקלול הסופי.

היו כאן במהלך היומיים האחרונים נהגים מקצועים וככאלו מיד יכלו לזהות אותם בסגנון הנהיגה, ביכולות וכמובן גם בתוצאות, אז אני ממש לא חושב שהמבחנים רחוקים מלתת פידבק על המועמדים.

אבל איך אומרים 2 יהודים 4 דעות, לא אצליח לשכנע אותך או את כולם וגם לא אנסה.

פורסם
היו כאן במהלך היומיים האחרונים נהגים מקצועים וככאלו מיד יכלו לזהות אותם בסגנון הנהיגה, ביכולות וכמובן גם בתוצאות, אז אני ממש לא חושב שהמבחנים רחוקים מלתת פידבק על המועמדים.

אבל איך אומרים 2 יהודים 4 דעות, לא אצליח לשכנע אותך או את כולם וגם לא אנסה.

שוב, אם התחנות היו מבוצעות כראוי אולי אפשר היה לזהות נהגים מקצועיים, אבל כמו שזה בוצע, ואני אומר לך את זה בתור נהג "מקצועי" (או איך שתרצה לקרוא לזה) - זה לא קרה.

הסימולטור בחן אך ורק את זמן ההקפה, שהושפע ברובו מיכולת ההסתגלות לתפעול האיום והנורא של הרכב ולמזל (שמישהו לא התנגש בך וסיבסב אותך).

הג'ימקאנה הייתה שילוב של תמרונים פשוטים יותר ממה שאני מבצע בכיכרות בדרך הביתה מהעבודה, שבוצע ב-30 קמ"ש מקסימום וכל נהג חצי-אגרסיבי היה מצליח אותו בצורה סבירה.

הקארטינג היה מנוהל ברשלנות (כנראה עקב לחץ הזמן הבלתי הגיוני) והציונים רנדומליים.

הבעיה העיקרית פה לטעמי היא שמישהו חשב משום מה שלא צריכה להיות בעיה לדחוס 7-10 קבוצות של 30+ איש לתוך 10 "מבחנים" בשלוש שעות, דבר שכל בנאדם עם קצת שכל בראשו היה יכול להבין היטב שהוא בלתי אפשרי. אם הייתם מוסיפים עוד יום מיונים ומחלקים כל יום לשתי קבוצות במקום שלוש, אולי היה יותר מרווח נשימה.

כמובן שזה לא מספיק, צריך היה לשפר משמעותית את הסימולטור, הג'ימקאנה והקארטינג, בהנחה והם המשמעותיים ביותר לקביעת הציון הסופי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

LIKE

מחזק מאוד את מה שרוני אמר - לא רואה איך קבוצה או אינדיבידואל יכולית לעבור בזכות יכולות כאלו או אחרות - הכל עניין של מזל , וכמו שהרוב אומרים - בשביל מזל לא שילמתי כסף....

כולם רוצים שייתיחסו ברצינות לכל מבחן שלהם ולכל פסיק באישיות -וההרגשה הכוללת מתוארת כאן.

לדעתי לשלב ב' צריך להעביר את כל מי שלא נפסל בדברים בסיסיים הקשורים לנהיגה ספורטיבית - הכמות והאיכות תהיה בשלב זה הרבה יותר רצינית ותראה שאתם כמארגנים מתכוונים ומדברים ברצינות הראויה לאירוע כזה.

חובה לייצר שלב ג' אליו ייכנסו ה10 אחוז שתכננתם מראש.

לסיכום - לא ניתן בשום שלב א' ב' או ג' להכניס באמת אנשים ראויים טכנית אם המבחנים נעשים ברשלנות או בלחץ או ללא יכולת ריכוז מינימלית ולא משנה אילו מבחנים.

במקרה הכי גרוע תרמתי 300 שקל לקידום ולהעלאת מודעות הספורט המוטורי בישראל.

רוי

• תוכן חדש...