Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 406 מול וולוו S40.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני בן 24 נשוי.

אני מעניין לקבל יותר מידע לפני רכישה,

על אחד משני הרכבים הנ"ל (פיג'ו 406 1800 או וולוו S40 מנוע אטמוספרי 1800).

לפני שאני ממשיך, אני חיפשת בפורום המון על הרכבים הנ"ל אבל אני מעוניין יותר לשמוע מאנשים שיש להם

נסיון כלשהו אם הרכבים הללו.

אני מעונין לשמוע על הוצאות שותפות, תחזוקה של הרכבים, מחלות ילדות למינהם, האם הרכב מרווח (פשוט אני בחור גבוהה 1.97),צריכת דלק וכו'.

כמובן השמח לשמוע להצעות נוספות, הקריטריונים שלי לרכב הם:

תקציב של 16K +/-

רכב מרווח לנהג אני בחור גבוהה.

הנאה מהרכב (הכונה להתנהגות על הכביש)

שצריכת הדלק לא תרד מ 1-10 בערך

ואחד חבביב בבקשה אל תציעו לי פיאט פונטו הוא בא בחשבון.

תודה לכל אנשי הפרום שיענו לשירוש זה.

גודשת מאיטליה...:twisted:

פורסם

אני זוכר שהרבה דיברו שה1800 בפיגו לא מוצלח כל כך עדיף 2000.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא מכיר וולוו, אבל שנים נסעתי על מנועי 2 ליטר של PSI (בעיקר 307 ו C5 )

307 חולקת המון מכלולים עם 406. שני ה 307 שהיו לי (בני 5 ו 6 ) הפגינו אמינות לא רעה בכלל.

את שניהם קניתי מאנשים מבוגרים ששמרו עליהם וחוץ מטיפולים שוטפים לא נדרשתי להגיע למוסך.

משיחות עם מכונאים במוסכי הרשת הבנתי ש 406 זה אחד הרכבים המוצלחים של הקונצרן, מכניקה פשוטה בלי תקלות.

קח בחשבון שכמו כל רכב בן בסביבות גיל 10 תופעות של בלאי יצוצו וצריך להיות ערוך להוצאות לא צפויות.

אני לא יודע איזה שנתון נכנס בתקציב שלך, אבל אני מציע לכוון לשנת 2000 צפונה מנועי 16V נפח 2000 סמ"ק.

יש המון מוסכים מורשים שלא קשורים ליבואן שגם יטפלו ברכב שלך ולא יקרעו לך את הכיס, בחלקם טיפלתי ואם תרצה המלצות או טלפונים כדי להתייעץ איתם אני אעביר לך.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

זה לא שה-1.8 לא מוצלח, הוא פשוט די חלש. למיטב ידיעתי הוא לא מנוע בעייתי. צריכת דלק משולבת בסביבות 11 ק"מ/ל'.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אני זוכר שהרבה דיברו שה1800 בפיגו לא מוצלח כל כך עדיף 2000.

אבא שלי אומר שזה מנוע לא רע לא בכלל! והרכב אמין וכמובן שלא יהיה זול לאחזקה כמו פונטו אבל לא יקרע את הכיס! (יש לו מוסך)

הבעיה העיקרית במכוניות אלה! שאי אפשר למצוא רכב כזה עם ק"מ נמוך!! (אני גם בגיל שלך ומחפש אחת כזאת)

וגם קשה נורא למכור אותם אחר כך! (אולי בגלל שכולם עם ק"מ גבוהה)

בסה"כ אם תמצא אחת עם ק"מ נורמלי אז זאת אחלה תמורה למחיר!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל העונים.

למיתב ידעתי מאוד קשה למצא 406 מנוע 2000 אם קילומטרג' נמוך,

לאומת זאת 1800 יש בשפע אם קילומטרג' שפוי שנע בין 140K-160K. (מסקר שנעשה ביד 2)

חשוב לי להגיד שאני לא נעול על הרכבים הנ"ל אבל זה מה שאני חושב שיכול להתאים.

אני אשמח אם תוכלו אולי להציע אלטרנתיבות אחרות לגבי רכבים, אם קיים דבר כזה במחיר (16K+/-).

ועד הפעם תודה לכולם על התגובות.

פורסם

אם המחיר שאתה מתכנן להשקיע ברכישה הוא 16 אלף ש"ח, הייתי מציע להתרחק ממוולבו - אחזקה יקרה, אתה יכול בתיקון אחד להוציא חצי מתקציב הרכישה שלך. וברכב בגיל כזה, תיקונים הם דבר צפוי.

גם על האמינות של פיז'ו אין מה להרחיב, יש מספיק חומר בפורום.

פורסם
קודם כל תודה רבה לכל העונים.

למיתב ידעתי מאוד קשה למצא 406 מנוע 2000 אם קילומטרג' נמוך,

לאומת זאת 1800 יש בשפע אם קילומטרג' שפוי שנע בין 140K-160K. (מסקר שנעשה ביד 2)

חשוב לי להגיד שאני לא נעול על הרכבים הנ"ל אבל זה מה שאני חושב שיכול להתאים.

אני אשמח אם תוכלו אולי להציע אלטרנתיבות אחרות לגבי רכבים, אם קיים דבר כזה במחיר (16K+/-).

ועד הפעם תודה לכולם על התגובות.

החלום שלי מאז ומתמיד היה לקנות קסנטיה אבל תמיד השתפנתי. איכשהו תמיד בסוף קניתי 307 או C5 או כל מה שהוא לא קסנטיה. הקסנטיה זה 406 עם מערכת מתלים הידרופנאומטית.

יש בשפע למכירה שנת 2001 אולי תמצא אפילו מסוף הייצור שנת 2002, חפש מנוע 2000, המחיר הוא אמור להיות בסביבות 10K ש"ח. הבעיה שם זו הצנרת ההידראולית, אחד המורשים של פיג'ו סיטרואן אמר לי בזמנ שלא משנה מה, כל שנתיים - שלוש צריך להחליף צנרת כי הי מתייבשת באקלים של ישראל.

אם אתה מוצא אחת כזו שטופלה באהבה (הסטוריית טיפולים מתועדת) יישאר לך הרבה עודף מ 16K.

תוכל להחליף כמעט את כל המערכת ההידראולית בעדוף שישאר לך.

אבל צריך להיות פריק רציני של צרפתיות כדי לקנות רכב כזה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

נמכרו מעט מאוד S40 עם מנוע 1.8 ואי אפשר בכלל להשוות אותה ל-406 (S40 והמיצובישי כרזימה יושבות על אותה רצפה)

הוולוו דווקא תהיה זולה יותר לאחזקה מהפיג'ו אך שתיהן לא עונות על הקריטריון של החסכון בדלק עם צריכה דלק משולבת אמיתית נמוכה מ-1:10 ( 1:8.5 כנראה ריאלי יותר)

אגב אין הבדל מהותי בין צריכת הדלק של מנוע 1.8 ל-2.0 כאשר ההפרש בד"כ הוא לטובת המנוע הגדול יותר כי הוא מפיק את אותו הכח בסל"ד נמוך יותר.

+1 ל-406 (גם קסנטיה יכולה לבוא בחשבון לדעתי ואפילו c5 נכנסת בתקציב)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טוב כפי שאני רואה אני יותר נמשך לכיון ה406 , רצית לשאול מה המחלות ילדות שלה?

קראתי על זה שיש אזשהו בעיה בגיר שלה. יש למישהו מושג לגבי העניין?

פורסם

גיר אוטומט זה קופסה שחורה והרבה עניין של מזל. בבדיקת רכב יהיה רשום בד"כ נקישות במעבר הילוכים או כסת"ח אחר.

הייתה לי C3 מהניילונים שנת 2003 שהחולפו שסתומי לחץ בגיר אחרי 6 שנים ו 60K ק"מ, ויש לנו במפשחה 206 בת 10 עם כ 200K ק"מ שלא עברה עדיין שיפוץ גיר.

רוב הצרפתיות משנת 1999 מצוידות בתיבה אוטונטית AL4, לא כולם אוהבים את הגיר הזה, אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום ולקרוא.

אני באופן אישי מעדיף אותו על גיר אוטומט סטנדרטי, אבל לא כולם אוהבים את העובדה שהוא מדמה התנהגות של גיר ידני.

• תוכן חדש...