Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הונדה סיויק DX 1500 ידנית שנת 95.

לפני כמה ימים רציתי למדוד 0-100 ובמהלך ההאצה הורדתי לרגע רגל מהגז ואז כשהחזרתי חזרה את הדוושה לרצפה האוטו התחיל לקפוץ (כמו שקורה שמשחררים קלאץ' מהר מדי). יש למישהו מושג מה הסיבה לקפיצות המוזרות?

שאלה נוספת היא מה הדרך האידיאלית להתחיל נסיעה במהירות מקסימלית ממצב של עמידה (פתיחה) באוטו ידני: האם לתת פול גז ולזרוק קלאץ' או להתחיל יותר בהדרגה?

וואלאק אתה!!

פורסם
יש לי הונדה סיויק DX 1500 ידנית שנת 95.

לפני כמה ימים רציתי למדוד 0-100 ובמהלך ההאצה הורדתי לרגע רגל מהגז ואז כשהחזרתי חזרה את הדוושה לרצפה האוטו התחיל לקפוץ (כמו שקורה שמשחררים קלאץ' מהר מדי). יש למישהו מושג מה הסיבה לקפיצות המוזרות?

שאלה נוספת היא מה הדרך האידיאלית להתחיל נסיעה במהירות מקסימלית ממצב של עמידה (פתיחה) באוטו ידני: האם לתת פול גז ולזרוק קלאץ' או להתחיל יותר בהדרגה?

באיזה הילוך היית כשהאוטו "קפץ"?.....אם היית בהילוך נמוך ושחררת את הרגל מהגז אז כנראה ההילוך בלם את מהירות הרכב ולכן הרגשת קפיצה...

ולתת פול גז ולזרוק קלאץ' לדעתי זאת הדרך הכי גרועה שיש לפתוח עם אוטו ידני...במקרה הזה האוטו יפרפר במשך שניה או שתיים ורק אז יתחיל לנסוע!!

כדי לפתוח בצורה נכונה בגיר רגיל אתה צריך למצוא את נקודת ה G של הקלאץ...משמע לשחרר קצת את הקלאץ' בערך עד לחצי עד שתרגיש רעידות...ברגע שהרגשת זוהי נקודת ה G...וכדי לפתוח נכון אתה צריך לשחרר את הקלאץ' עד לנקודת ה G ואז לתת גז בו זמנית...כדי לנצל את מלוא היכולת של הרכב בפתיחה...

פורסם

מה שקרה זה ככה: נסעתי בהילוך ראשון בסביבות ה-80 קמ"ש ואז הרפתי מעט מהגז לשנייה ומיד חזרתי לפול גאז ואז התחילה מן תגובת שרשרת שהאוטו קפץ אז הייתי חייב לשחרר גז , שיחררתי את הגז אז האוטו קפץ בגלל שהמנוע האט את הרכב , לחצתי על הגז האוטו התחיל לקפוץ וחוזר חלילה עד שהייתי חייב לרדת למהירות נמוכה מאוד.

וואלאק אתה!!

פורסם

1)אתה מוזר (מה לעשות , זה פשוט נשמע ככה :roll: )

2)

(א)שמעתי (והאמת שלא הרגשתי) שההעברת הילוכים באוטומט של הונדה מגיע בבום שכזה

(ב)יכול להיות שהגיר ניסה להעביר מראשון לשלישי (4 הילוכים - זה הגיוני לא?)

בקיצור טימטמת לו את הצורה :wink:

וואלק אתתתתה

פורסם
1)אתה מוזר (מה לעשות , זה פשוט נשמע ככה :roll: )

2)

(א)שמעתי (והאמת שלא הרגשתי) שההעברת הילוכים באוטומט של הונדה מגיע בבום שכזה

(ב)יכול להיות שהגיר ניסה להעביר מראשון לשלישי (4 הילוכים - זה הגיוני לא?)

בקיצור טימטמת לו את הצורה :wink:

יש לי י - ד - נ - י אם לא שמת לב...

וואלאק אתה!!

פורסם

:oops:

מצטער , לא שמתי לב , בייחוד שכתבת

האוטו התחיל לקפוץ (כמו שקורה שמשחררים קלאץ' מהר מדי).

זאת הרגשה שמתקבלת באוטומטים מסויימים שהייתי בהם , חשבתי שדיברת על זה...

אז הפיתרון באמת די פשוט , ובתור אחד שנוהג על ידני היית אמור לקלוט אותו לבד - בלימת מנוע ולאחר מכאן מכת גז חזקה שמרעידה את האוטו.

(אני לא יודע את הצד הטכני אבל יש רכבים שכשלוחצים על הגז זה מקפיץ את האוטו , בד"כ אלו רכבי עבודה דוגמת ה L200 של מיצובישי , יתכן וגם לסיוויק אותה פעולה)

וואלק אתתתתה

פורסם

אני יודע שזה נשמע לא הגיוני אבל עיניי לא שיקרו לי והמחוג עמד על 80 (ומיניסויים שערכתי ניתן גם להגיע ל-90 בהילוך ראשון , עם הרכב שלי לפחות...) למרות שזה בטח גומר למנוע את הצורה ...

וואלאק אתה!!

פורסם
מה שקרה זה ככה: נסעתי בהילוך ראשון בסביבות ה-80 קמ"ש ואז הרפתי מעט מהגז לשנייה ומיד חזרתי לפול גאז ואז התחילה מן תגובת שרשרת שהאוטו קפץ אז הייתי חייב לשחרר גז , שיחררתי את הגז אז האוטו קפץ בגלל שהמנוע האט את הרכב , לחצתי על הגז האוטו התחיל לקפוץ וחוזר חלילה עד שהייתי חייב לרדת למהירות נמוכה מאוד.

לא חשבת בטעות על להעביר הילוך??? מישהו פעם גילה לי את השיטה הזאת-תנסה אותה,נראה לי שזה יעבוד גם באוטו

שלך. :evil::evil::evil:

פורסם
מה שקרה זה ככה: נסעתי בהילוך ראשון בסביבות ה-80 קמ"ש.

נגיד ובאמת נסעת במהירות של 80 בהילוך ראשון...אתה מתפלא למה האוטו בלם את עצמו כששחררת את הגז?...זה מקובל למשוך הילוך סבבה...ראשון עד 40-50...אבל עד 80? (לא נשמע לי הגיוני בהונדה סיוויק)...אתה קורע את המנוע אחי...

פורסם

אלנטרה מגיעה עד 70 +- (אוטומט)

בהתחשב בעובדה שהמנוע שלה חלש יותר מהסיוויק

ושהגיר של הסיוויק גם יותר טוב (ידני בד"כ יותר טוב , לא?)

העובדה שהוא משך עד 80 בערך - הגיונית.

חוץ מזה , אולי הוא רצה לבדוק את הגבול של ההילוך? עד כמה שמשיכת הילוכים שוחקת את המנוע , באופן חד פעמי זה לא כל כך נורא... :roll:

וואלק אתתתתה

פורסם

מזל טוב :lol::lol::!::idea::wink::x

הרסת את הגיר סביר להניח

בפעם הבאה.....אני ינסה להיות עדין....או שלא...

להחליף הילוך :!::!::!:

gs 8)פעם הייתה לי וולקן......ואז הייתה גדר...

פורסם

פאקינג שיט

הילוך ראשון 80 קמ"ש?

חבל על האוטו , למרות שאין סיכוי שהוא מגיע.

בכל אופן תבדוק טוב את תושבות המנוע והגיר שלך .

פורסם

הילוך ראשון 80 ?!?!?!

תגיד ואתה חשבת לעשות בדיקה מ0-100 על ראשון לא חשבת שלהעביר הילוך יתרום

למנוע להגיע למאה הזה.

נ.ב תזכיר לי לא לקנות ממך את האוטו אם אי פעם אחפש סיוויק.

פורסם

אחשלי גם לי קרה משהו דומה, בסיוויק כמו ברוב הרכבים קיום כשאתה מושך את ההילוך ל7 טור הוא פשוט מקבל ניתוק, זה קורה רק בהילוך ראשון נסיתי כבר הכל עם הונדה סיביק... ומה שקרה לך שפשוט קיבלת ניתוק הטורים ירדו, בדיוק שעזבת את הגז... ואז שחזרת לפול גז הטורים היו ממש נמוכים והמכונית פשוט לא עמדה בעומס אז ה"קפיצות" זה התגובה המיידית. בכל אופן מה שאני יכול להמליץ לך זה לא למשוך הילוך ראשון, בגלל אותו ניתוק.

איתמר

.Honda- more then a dream

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...