Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם, חדש פה ומאמין שאבקר בפורום הרבה, אחלה מקום :)

אני כרגע עובר שיעורי נהיגה ואני בשיעור 11 כבר.

בכללי אני די שולט, בחוקים, פניות וכו', הבעיה העיקרית שלי היא שהאוטו נכבה לי מדי שיעור בגלל שאני "זורק" קלאץ..

אני באמת מנסה בעדינות ואני מאמין שמדובר סך-הכל באיזה 1~2 ס"מ שאני "זורק".

לשאלה שלי:

אני צריך להתחיל להילחץ כי אני עדיין לא שולט בזה ואני בשיעור 11?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מה להילחץ, בשביל זה אתה בשיעורים של לימוד נהיגה, כנראה שיש לך בעייה מוטורית קלה, אני מאמין שהיא תיפתר ככל שנסיון הנהיגה שלך יגדל. :lol:

לא בושה לגשת לטסט אחרי שיעור 28

פורסם

מעכשיו , במקום לפחד מלזרוק קלאץ' , עשה בדיוק ההפך : חפש את הנקודה בה זה קורה .

דרוך על דוושת הקלאץ' עד הסוף , ושחרר אותה לאט מאוד ובלי גז , עד שאתה מרגיש חיכוך (האוטו רועד או מתקדם) .

הכנס שוב את הדוושה , ותחזור על התהליך כמה פעמים עד שתקלוט איפה זה מתחיל (אל תתבייש , ביחד עם המורה , לשבת בחנייה כמה דקות טובות ולחזור על התהליך כמה עשרות פעמים) .

עכשיו למדת את מהלך הדוושה , כלומר המרחק שהיא נעה מהנקודה הלחוצה ביותר שלה , עד לנקודה שבה הקלאץ' למעשה מחבר בין המנוע לגלגלים - זו נקודת החיכוך .

כל המרחק מהנקודה הלחוצה ביותר עד לנקודת החיכוך לא מעניין אותך , אתה יכול לשחרר אותו מהר מאוד , ורק כשאתה מגיע לנקודת החיכוך אתה צריך להתחיל להרגיש את המכונית .

כשאתה מגיע לנקודת החיכוך , שחרר את הקלאץ' לאט אך בקצב מתמשך (אל תעצור) , ובמקביל תוסיך מעט , אבל ממש מעט , לחיצה על דוושת הגז .

מה ששונה הוא , שאחריי שלמדת טוב את נקודת החיכןך , את למעשה לא מבזבז זמן יותר על לחפש אותה , אלא מתרכז רק בלהרגיש את הרכב כשהגעת לנקודה .

עם הזמן תשלוט יותר טוב באיזו מהירות משחררים את הדוושה מהרגע שאתה נמצא בנקודת החיכוך , ובכמה גז צריך להוסיף .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
מעכשיו , במקום לפחד מלזרוק קלאץ' , עשה בדיוק ההפך : חפש את הנקודה בה זה קורה .

דרוך על דוושת הקלאץ' עד הסוף , ושחרר אותה לאט מאוד ובלי גז , עד שאתה מרגיש חיכוך (האוטו רועד או מתקדם) .

הכנס שוב את הדוושה , ותחזור על התהליך כמה פעמים עד שתקלוט איפה זה מתחיל (אל תתבייש , ביחד עם המורה , לשבת בחנייה כמה דקות טובות ולחזור על התהליך כמה עשרות פעמים) .

עכשיו למדת את מהלך הדוושה , כלומר המרחק שהיא נעה מהנקודה הלחוצה ביותר שלה , עד לנקודה שבה הקלאץ' למעשה מחבר בין המנוע לגלגלים - זו נקודת החיכוך .

כל המרחק מהנקודה הלחוצה ביותר עד לנקודת החיכוך לא מעניין אותך , אתה יכול לשחרר אותו מהר מאוד , ורק כשאתה מגיע לנקודת החיכוך אתה צריך להתחיל להרגיש את המכונית .

כשאתה מגיע לנקודת החיכוך , שחרר את הקלאץ' לאט אך בקצב מתמשך (אל תעצור) , ובמקביל תוסיך מעט , אבל ממש מעט , לחיצה על דוושת הגז .

מה ששונה הוא , שאחריי שלמדת טוב את נקודת החיכןך , את למעשה לא מבזבז זמן יותר על לחפש אותה , אלא מתרכז רק בלהרגיש את הרכב כשהגעת לנקודה .

עם הזמן תשלוט יותר טוב באיזו מהירות משחררים את הדוושה מהרגע שאתה נמצא בנקודת החיכוך , ובכמה גז צריך להוסיף .

תודה רבה רבה, אני בהחלט איישם את מה שהצעת לי ואתחיל לתרגל את עיניין הקלאץ, באמת לא יצא לנו לעשות את זה בכלל.

עוד שאלה שקשורה לכף הרגל עם הקלאץ:

העקב אמור להיות בריצפה ורק האצבעות של הרגל על הקלאץ, או שכל הרגל אמורה כבייכול לזוז עם הקלאץ? ככה שאם מחזירים את הקלאץ אז כל הרגל עולה ולא רק כף הרגל..

אחד אומר לי ככה ואחר אומר לי ככה, זה עיניין אינדיבידואלי או שבאמת יש דרך טובה יותר?

ספיריט:

תודה רבה, אני באמת לא מתבייש לגשת גם בשיעור 28, כמה זמן שזה ייקח אני שלם עם זה :)

פורסם

1. ההמלצה שקיבלת טובה, וככל שתבצע זינוקים בעליה יותר תלולה יהיה לך יותר קשה. תפקידו של המורה לאמן אותך בכך.

2. תחשוב על כך שהליכה או דיבור שהם "טבעיים" לא נרגשים באותה מהירות על ידי כל אחד - יש ילדים שהולכים בגיל 10 חודשים ויש שבגיל כפול, ועדיין הם נורמליים. קל וחומר לגבי נהיגה: נהיגה היא לא רק פעולה לא טבעית, אלא גם מורכבת מאוד - כיון שצריך לקלוט מידע מהרבה מאוד מקורות, לעבד אותו ולהגיב נכון בפרק זמן קצר. לא כל אחד קולט זאת ב-28 שיעורים. יש מי שצריך פי 2 או פי 3, זה עדיין לא יגרום לו להיות נהג פחות טוב בעתיד.

3. אני אגלה לך סוד קטן - גם לאחר יותר מ-20 שנות נהיגה עדיין קרה לי לדוממתי מנוע בזינוק בעליה. ותביא בחשבון שכחיפאי אני מזנק בעליה עשרות פעמים ביום, כלומר - אני מתורגל היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי גם בשיעור 17 נכבה המנוע... למעשה רק בשיעורק 18-19 קלטתי הכל בבת אחת ולא נכבה לי יותר המנוע. לא יודע איך להסביר את זה אבל תסמוך על המורה שלך- הוא צריך ללמד אותך, זה הרי תפקידו.

אגב למרות זאת עברתי טסט ראשון אחרי 31 שיעורים ובכללי אני נוהג לא רע, אבל כמובן עדיין לומד המון ומקווה שעוד חודש חודשיים אני יגש לקורס נהיגה מתקדמת כדי ללמוד את כל מה שאני לא יודע!

פורסם

גם לאישתי נכבה המנוע ואז אני לוקח בקבוק והולך לתחנת הדלק.אני ממתין שיצא דגם של רכבים עם תא אטומי שמספיק ל1000 שנים .תרגיש את נקודת ההתחברות של המצמד .גם אני שאני לוקח רכב אחר אני מחפש את נקודת החיבור .אתה ממש לא צריל להיכנס ללחץ מורה טוב לומד מה הנקודות החלשות של התלמיד שלו .

פורסם

לדעת , מנח כף הרגל הנכון על דוושת הקלאץ' , זהה למנח כף הרגל על דוושת הגז .

כלומר , עקב על שטיח הרכב , והכריות של כף הרגל על דוושת הקלאץ' .

הסיבה לכך מאוד פשוטה , הרגל שלך תהיה מיוצבת יותר , מה שיגביל את הטעויות וימנע ממך להתעייף מהר .

אני נוהג בשתי השיטות , גם עם רגל "באוויר" כשאני רוצה להרגיש טוב יותר את החיכוך של הקלאץ' , אבל אני עדיין חושב שזה לא מתאים לתלמידי נהיגה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

שאצלנו לומדים נהיגה אז עד שיעור 10-15 (תלוי בתלמיד) המורה לוחץ על הדוושות ורק נותן לנהג את התחושה של מה זה לנהוג, כי בכל זאת אי אפשר בשיעור השני כבר לשלוט על הרכב + לציית לחוקי כביש + להקשיב למורה, זה קשה לכולם...

אתה תראה שעוד כמה שיעורים אתה כבר תבין לבד איך הכי נכון לתפעל את האוטו.

פורסם

המורה אמור להבין איפה הנקודות החלשות שלך ולנסות להביא אותך למצבים ומקומות שתוכל להתמודד איתם בשיעורים עד שתבצע אותם בצורה משביעת רצון.

כלומר, גם אם המורה לא שם לב ל"בעיה שלך" (במרכאות כי זו לא באמת בעיה), דבר איתו ותגיד לו שאתה רוצה לשים דגש על זינוק בעליה (פעולת הקלאץ' הכי קשה בשיעורי נהיגה לדעתי שדורשת ממך להרגיש את הרכב והקלאץ' בצורה הטובה ביותר) והוא יבחר איך לפעול.

אל תדאג בקשר לקלאץ' ובקשר לחניות בהמשך, יש אנשים שנוהגים עשרות שנים ועדיין מדי פעם מתפקשש פה ושם.

בהצלחה לך בהמשך הדרך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

קודם להילחץ לא יעזור לך לפתור את הבעיה חח. זה לא נורא וזה קורה לכולם וגם לא מכשילים על זה בטסט(כל עוד זה קורה לך פעם אחת כן? אין שום סיבה שבפחות מ20 דקות יתכבה לך המנוע יותר מפעם אחת אם בכלל)

בכל מקרה, אתה בשיעור מוקדם יחסית וזה לא נורא וזה לא משהו מסובך זה משהו שלומדים עם הזמן. פשוט תעלה את הקלאץ' נורא לאט או שכשאתה רואה שהמנוע הולך להתכבות ויש פירפור ורעש תוסיף ממש טיפה גז וכמובן תגיד את זה למורה ותבקש שיעבוד איתך על זה(המורה שלי לקח אותי לכביש עליה ונתן לי לעבוד על זה איזה 10 דקות ומאז לא הסתבכתי עם).

בהצלחה :)

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

באיזה רכב מדובר? אם אתה חושש לטסט ואתה על בנזין (במיוחד מנוע קטן) אז כדאי שתעבור לאוקטביה או משהו אחר עם דיזל גדול. ההבדל יהיה עצום.

בכל אופן אני אתן לך שיטה שתקל עליך לבינתיים (אתה לבד תפסיק לעבוד ככה אחר כך אבל תתחיל ככה לדעתי): כמו שהומלץ תמצא איפה הקלאצ' מתחיל להתחבר כשאתה משחרר אותו במקום ריק. אחר כך, כל פעם שאתה רוצה להתחיל, תשחרר את הקלאצ ממש להתחלה שהוא בקושי דוחף (ממש בקושי) ותן מעט גז לאזור ה2000 סל"ד (לא יותר). תן לרכב ככה לתפוס מהירות (זה יקח כמה שניות) ואז תשחרר לאט את שאר הקלאצ' (אפשר לשחרר מהר אחרי שהרגשת שהוא התחבר לגמרי).

השיטה הזאת תעזור לך לקבל הרגשה של הקלאצ' ועם הזמן זה יסתדר לך אוטומטית, אבל על הרכב שלך אל תעשה אותה כי תגביר את השחיקה של הקלאצ' (ותעקב את התנועה).

בעליות השיטה הקלה היא כשאתה עדיין מחזיק את הברקס - תשחרר את הקלאצ' לאותה הנקודה שהוא בקושי עושה משהו. אתה תרגיש את הרכב רועד. עכשיו אל תשחרר עוד קלאצ וכמובן שאל תכניס אותו, ותן קצת גז שוב לאזור ה2000 סל"ד. תן לרכב לצבור קצת מהירות ותשחרר בעדינות את השאר. אבל תזכור שלא נורא בכלל אם תתעקב שניה למצוא את הנקודה שהרכב ירעד ! העיקר לא להדרדר אחורה ולפגוע במי שמאחוריך. :evil:

פורסם

אני לעולם לא נכבה לי האוטו! חוץ מבטסט שזה היה בעלייה פלוס לחץ של הטסט (עדיין עברתי בגלל תגובה מהירה).

בכל מקרה מה שאתה צריך לעשות זה לשחרר את הקלאץ' יחסית לאט אבל באופן רציף ולאחר עזבית חצי דוושה פחות או יותר להתחיל לשלב את הגז, וככה לא יתכבה לך האוטו וגם תתחיל נסיעה זריז יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נסה ללכת לשיעורי נהיגה עם נעלי ספורט או סנדלים אפילו:shock: כדי שתהיה לך תחושה טובה יותר של הדוושה ברגל.

אני התחלתי ללמוד נהיגה עם נעלי הרים מגושמות, לא הבנתי למה הרכב משתגע לי. עברתי לסנדלים וזה עזר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...