Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת תחושה שדורשת זמן להתרגל אליה,

במיוחד אם אתה קהה-חושים. :wink:

בקש מהמורה שיתרגל אתך "זינוק בעלייה", למשל ברחוב שומם ומשופע.

פשוט להתחיל, לנסוע קצת, לעצור וחוזר חלילה.

אגב, בכל אוטו הנקודה של החיבור תהיה בגובה שונה, והיא תהיה יותר רחבה

או ממש נקודתית, תלוי באוטו. יש גם מכוניות שבהן גובה נקודת החיבור משתנה

בהתאם לסל"ד (מצמדים הידראולים, בעיקר). לכן אין פה מתכון פשוט,

אלא תחושה חדשה שאתה צריך ללמוד להכיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעת , מנח כף הרגל הנכון על דוושת הקלאץ' , זהה למנח כף הרגל על דוושת הגז .

כלומר , עקב על שטיח הרכב , והכריות של כף הרגל על דוושת הקלאץ' .

הסיבה לכך מאוד פשוטה , הרגל שלך תהיה מיוצבת יותר , מה שיגביל את הטעויות וימנע ממך להתעייף מהר .

אני נוהג בשתי השיטות , גם עם רגל "באוויר" כשאני רוצה להרגיש טוב יותר את החיכוך של הקלאץ' , אבל אני עדיין חושב שזה לא מתאים לתלמידי נהיגה .

עקרונית, הרגל צריכה להיות ממוקמת על המדרס. כאשר רוצים לתפעל את המצמד, מעבירים את כל הרגל על דוושת המצמד ללא הנחת העקב על הרצפה (בניגוד לתפעול הבלמים והגז). ניתן להניח את העקב על הרצפה כאשר יש צורך להשאיר את הרגל באופן ממושך על הקלאץ', כמו כשעומדים באופן ממושך בהילוך ראשון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני יכול להגיד לך שלי בטסט עצמו נכבה הרכב פעמיים ועדיין עברתי (טסט ראשון )

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם

אין ממה לחשוש,גם אחרי שתעבור טסט האוטו יתכבה לך מידי פעם,כי ברכב אחר הקלאץ תופס בגובה שונה,אל תילחץ,תתניע שוב,ועם הזמן לא יהיו בעיות איתו,בהצלחה.:-)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה לכולם!

אתמול היה לי שיעור ונסיתי את השיטה של "רגל באוויר" והיא עבדה, לא נכבה לי האוטו אפילו לא פעם אחת (כשאני רגיל שהוא נכבה מינימום 3 פעמים)

באמת יכולתי להרגיש את הקלאץ טוב יותר ככה

פורסם

תעשה את השיטה שאני עשיתי שנכבה לי האוטו כל הזמן.... תלחץ על הדוושת גז בקטנה בזמן שהקלאץ' למטה עד הסוף... המנוע יתחיל לעשות רעש טיפה אבל לא יזוז (יענו יעלה טורים) ואז בזמן שזה עושה ווורםםם רוווםםם תשחרר את הקלאץ' לאט לאט והאוטו יתחיל לזוז ואז כבר לא תהיה לך בעיה.

פורסם

בתור נהג "טרי" ( יש לי רישיון 4 וחצי שנים) הכל תקין אין לך מה להילחץ, האוטו נכבה לי בפעם האחרונה בשיעור 23! גם אותי זה מאוד הטריד בזמנו, זה לא הפריע לי לעבור טסט ראשון אחרי שיעור 28, תמצא שיטה שיהיה לך נוח שלא יכבה לך האוטו.

אני אישית למדתי על ג'טה דיזל חדשה בזמנו! אני פשוט הייתי עושה רגל ציר, כלומר מקבע את הרגל לפני הדוושת קלאץ לוחץ עד הסוף ומשחרר לאט לאט, זה עובד סוף הדרך אגב גם בטסט הייתי ככה כי רעדו לי הרגליים ברמות!

בהצלחה ידידי

פורסם

אל תשכח שגם לנהגים ותיקים זה יכול לקרות.

אני זוכר לפחות 3 פעמים השנה שנכבה לי הרכב שלי בזמן נסיעה.

וגם בזמנו שעשיתי טסט נכבה לי הרכב ובכל זאת עברתי.

גם אם חלילה זה יקרה לך בטסט זה לא אומר שתיכשל, השאלה איך אתה מתגבר על

הבעיה ו''מתפעל מעצור''..

שלומי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון:

אני כרגע שיעור 18, הרכב לא נכבה לי תמיד ואם הוא נכבה זה רק פעם אחת בשיעור וגם זה קורה בעליות קשות.

קיבלתי יותר טאקט בגז ובקלאץ, הבנתי את הנקודה (למרות שלוקח לי איזה שנייה~2 לזוז מהמקום בעליות), אני מרגיש שהישתפרתי.

בנתיים יש לי טעויות שלטענת המורה הן קטנות, כגון: מדי פעם לא לוחץ את הקלאץ עד הסוף\לא עוזב גז בזמן שאני מעביר.

מבחינת חוקים והישתלבות בתנועה אני מסתדר טוב, לפעמים חותכים אותי ואני טיפה נלחץ אז יש לי טעויות מינוריות (כמו שציינתי מקודם)

למי ששאל:

נוסע על טויטה קורולה 2010

תודה לכולם על העזרה!

פורסם

נו אתה רואה,נסיון זה מה שעושה את ההבדל,עם הזמן בכלל לא תבין מה הבעיה לנהוג בידני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לפעמים רואה נהגים לא חדשים שנכבה להם האוטו... אין מה להתרגש פשוט תדע להשתלט על זה במהירות ולא לתקוע את התנועה וזה אפילו לא ייחשב לך כמשהו חמור...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום שוב כולם :)

אני כרגע עברתי את שיעור 26 ויש לי כבר מועד לטסט (יום שלישי הבא ב7 בבוקר)

בנתיים לדעתי אני מתקדם טוב, המורה עדיין מעיר לי על כיוון קטן בפניות ועוד כמה דברים קטנים.

הטסט הפנימי הלך לי מעולה, המורה לא העיר לי על כלום מלבד שאני צריך להראות שאני מסתכל במראות, כלומר לא רק עם העיניים אלא לסובב את הראש טיפה.

אני קצת לא בטוח בעצמי למען האמת, המורה עוד מעיר לי קצת ויש לי אוטוטו טסט, למרות שהלך לי מעולה בטסט הפנימי.

השאלה שלי היא כזאת: אני באמת צריך לחכות עד שהמורה לא יעיר לי על כלום ואז לגשת לטסט? האמת אני לא חושב שיקרה מצב כזה,

המורה די קשה. (אבל טוב)

אשמח לדעת איך עבר לכם השיעורים לפני הטסט, אולי לא רק לי לא הולך מושלם בשיעורים האחרונים..

תודה

פורסם

אתה צריך לגשת לטסט כשאתה מרגיש בטוח.

אני עשיתי שיעור ממש לפני הטסט, גם בשיעור הזה למורה היה מה להגיד לי אבל עברתי באותו היום את הטסט, זה מאוד תלוי בך.

אם המורה לא היה חושב שאתה מוכן לטסט הוא לא היה שולח אותך אליו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא רק לך, גם לי השיעורים האחרונים לפני הטסט היו על הפנים.

לא שמתי לב אם אני פונה מדו סיטרי לחד סיטרי ולהיפך. כמעט המשכתי באין כניסה,"שכחתי" איך מרגיש הקלאץ' והייתי "מפרפר" די הרבה ושיעור לפני הטסט (ממש 5 דק' לפני, התחלתי נסיעה מהילוך שני. לא נורא אבל אל נעים).

בכל מקרה בטסט לא היו לי יותר טעויות משום סוג כזה וגם לא אחרי הטסט.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

אני לא חושב שאפשר להגיע למצב שלא מעירים בכלל,כי למורה מסוים הנהיגה שלך יכולה להיות טובה,לשני עוד קצת,זה תלוי בבן אדם.

אצלי השיעור 28 באותו היום לפני הטסט וגם המורה שלי העיר לי כמה פעמים,מלחיץ? כן,אז מה?

וגם בטסט עצמו בוחן העיר לי 3 פעמים על זה שלא אותתי על עקיפת רכב חונה בשכונה,זה בכלל כבר בדיכאון,אבל איכשהו הוא העביר אותי.לכן גם בטסט עצמו אם הוא מעיר זה לא אומר שזהו,הרי הוא לא מצפה לפגוש נהג עם כושר נהיגה של סבסטיאן לואב.

לכן תיהיה כמה שיותר רגוע,תסתכל במראות,הם אוהבים את זה,ואם הוא שם רדיו ויש משהו מצחיק,תצחק ככה הם חושבים שאתה לא התנתקת מעולם.

בהצלחה חבר!!!!

• תוכן חדש...