Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום,

באוקטובר 2008 קניתי פאביה mk2 עם מנוע 1.6 אוטומט (כמו שרובכם יודעים), המנוע הזה קיים 1:1 גם בסקודה רומסטר ואולי גם בפולקסווגן פולו/גולף עם שינויים קלים.

בטיפול הראשון שבוצע ברכב לאחר שנה על הכביש הוחלפו מסנן השמן ושמן המנוע - בדיוק כפי שרשום בחוברת הטיפולים.

בטיפול השני שבוצע ברכב לאחר כשנתיים על הכביש הוחלפו גם כן המסנן שמן ושמן המנוע - למרות שבחוברת הטיפולים רשום שיש להחליף גם את המסנן דלק, מסנן אוויר ומסנן המזגן בטיפול הנ"ל. במוסך טענו בכל תוקף שלא צריך להחליף ולכן לא הוחלף.

אני צריך לקחת בימים הקרובים את הרכב לטיפול השלישי שלו, בחוברת רשום שיש להחליף את הפילטר שמן והשמן בלבד.

השאלות הם:

האם יש פה בעלי פאביה עם המנוע הזה שעשו כבר 2 טיפולים ברכב, ואם כן מה הוחלף בדיוק בטיפול השני? האם יש פה בעל מקצוע המבין ברכב הזה ויכול לומר מה בדיוק צריך להחליף בטיפולים האלה? מה לדעתכם אני צריך להחליף בטיפול השלישי בהנחה ובטיפולים הקודמים הוחלף המסנן שמן והשמן בלבד (בניגוד להמלצת היצרן בחוברת?) יכול להיות שסקודה העולמית ו/או צ'מפיון מוטורס שינו את שגרת הטיפולים מבלי לעדכן בחוברת, או שהמוסך הנ"ל לא מקצועי? אגב המוסך הנ"ל חתם בספר טיפולים ויש לי את כל הקבלות. האם יש פה רשלנות של המוסך?

בלי קשר, האם למישהו יש המלצה על מוסך חלמיש בעפולה? מישהו כבר טיפל שם פעם ויכול להמליץ? עושה רושם שאני צריך טיפול גדול... ומישהו יודע כמה עולים מגבים (קדמיים+אחורי)?

תודה מראש,

גיא.

פורסם

החל מגולף דור 4 או 3 לא קיימת הנחיה להחליף פילטר דלק לאחר X שנים או Y קילומטרים.

גם אחרי 100K הרכב יתקתק ללא שום דופי עם פילטר מקורי.

במידה וקיימת בעיה מסויימת ובוצעה בדיקה של לחץ הדלק והתגלה שהלחץ אינו מתאים לערכים שהייצרן ציין רק אז יש להחליף פילטר דלק.

פילטר מזגן תחליף לאחר שנתיים או 60K.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה.

לפי הק"מ אני צריך להחליף גם את המסנן דלק, מסנן אוויר, מסנן מזגן בנוסף לפילטר שמן ולשמן מנוע. למישהו יש הערכה לגבי עלות של כל הדבר הזה, ובנוסף האם יש לכם הערכה לעלויות של שלושת המגבים לרכב הזה?

שבוע טוב לכולם.

פורסם

מסנן אוויר מחליפים בעיקרון במידת הצורך (אם הוא ממש סתום ולא אפשרי לנקות אותו) או לפי ק"מ.

אצלי לדוגמא (לפי הוראות היצרן) -

מסנן האויר מוחלף כל 4 שנים או 60K ק"מ כשכל שנה לפני כן צריך לנקות אותו.

מסנן הדלק מוחלף כל 3 שנים או 45K ק"מ.

מסנן מזגן - כל שנה, אבל כל עוד אין ריחות רעים (או סתימה) ממש לא כלכלי להחליף אותו (כך גם נאמר לי במוסך,

למרות שיש להם אינטרס להרוויח)

נקודה למחשבה - פלאגים - אצלי כתוב להחליפם כל 3 שנים או 120K ק"מ, פלאגים אירידיום לא נגמרים אחרי 3 שנים.

לדעתי כאן היבואן ניסה להטות את התחזוקה לטובתו כי בהוראות הטיפול בחו"ל לא מוזכר כלל גורם הזמן בהחלפה של פלאגים

אלא רק גורם הקילומטרז'.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם
תודה.

לפי הק"מ אני צריך להחליף גם את המסנן דלק, מסנן אוויר, מסנן מזגן בנוסף לפילטר שמן ולשמן מנוע. למישהו יש הערכה לגבי עלות של כל הדבר הזה, ובנוסף האם יש לכם הערכה לעלויות של שלושת המגבים לרכב הזה?

שבוע טוב לכולם.

לחבר,

אני משער שהנחיות היצרן לגבי כל רכבי הקבוצה הן זהות.

בגדול שירות 15k\שנה הוא "שירות קטן" אשר כולל החלפת שמן מנוע ומסנן שמן.

שירות 30k\שנתיים נחשב "שירות גדול" אשר כולל, בנוסף לנ"ל, החלפת מסנן מזגן, פילטר אוויר (וכנראה גם נוזל בלמים שההנחיה היא החלפתו כל שנתיים).

הטיפול הגדול עוד יותר מגיע ב-60k והוא כולל, בנוסף ל-"שירות הגדול" החלפת פלאגים ומסנן דלק.

ואולם, כמו שנכתב פה, יש מקום לשיקול דעת. אצלי בגולף בוצע טיפול 60k לפני כמה חודשים וביקשתי שיוחלף מסנן דלק. ואולם, המכונאי טען בכל תוקף כי המסנן במצב טוב ואין שום טעם להחליפו כעת ולכן לא החלפתי.

על כן אם נאמר לך במפורש שאין צורך, אתה יכול להיות רגוע.

עלות של "שירות קטן" ברכבי פולקסווגן ובמוסך מרשת צ'מפיון יעלה בסביבות 700-800 ש"ח.

עלות "שיורת גדול" לגבי אותם רכבים באותם מוסכים יעלה בסביבות 1400-1500 ש"ח.

עלות שירות 60k יעלה בערך 1800-200 ש"ח.

קח כאמור בחשבון שמדובר בטיפול ברכבי פולקסווגן. את המחיר בנוגע לסקודה אני לא ממש יודע אולם ניתן לשער שהוא בסביבות המחירים שציינתי. כמו"כ קח בחשבון עלויות שלא מצויינות בספר כגון החלפת רפידות בלמים למשל.

סט שלושה מגבים במוסך המורשה יעלה די יקר, משהו כמו 250-300 ש"ח. המלצתי היא לרכוש את מגבי ה-oem מתוצרת "בוש" שיעלו לך בערך חצי מהמחיר שציינתי. בדוק שהגומי עליהם במצב טוב ולא יבש.

בהצלחה

פורסם

מחזק את מה ש-O.V כתב מעלי לגבי המגבים, מגבי Bosch יעשו עבודה מעולה.

כמו כן, אני נאלץ לרכוש רק מגב אחורי מקורי כי אין בנמצא מגב חלופי לרכב שלי, למרות שאני כמעט לא משתמש

בו באותה התדירות כמו בקדמיים.

בכל אופן, עדיף שתחליף אותם כמה שיותר לקראת החורף ולא כרגע כשעדיין חם והם יתייבשו לך מהר.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • תוכן חדש...