Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אני חייב לשתף אתכם במה שעברתי, גם כדי לפרוק קצת, וגם כדי לשמוע את דעתכם מה אפשר או ניתן לעשות.

אז קצת ארוך, אז מי שרוצה יכול לקפוץ ישר לחלק המודגש בסוף.

אז ככה:

כפי שכבר חלקכם יודעים, אני קניתי רכב של טויוטה וחיפשתי קונה לרכב שלי. אופציית הטרייד-אין נראתה לי פתרון נוח.

בעת ביצוע הזמנה בטויוטה, הגיע "אחראי הטרייד-אין" שלהם ונתן לי הצעת מחיר על הרכב הישן שברשותי. ההצעה היתה זולה משמעותית מהמחירון (פחות מחצי), אז אמרתי שאני אנסה למצוא קונה בעצמי תוך בירור שתמיד ניתן יהיה למכור להם את הרכב בכל זאת.

תוך כדי ההמתנה להגעת הרכב לארץ, שאלתי מספר פעמים אם ניתן עדיין לבצע טרייד-אין (גם אחרי התשלום המלא על הרכב) ואמרו לי שאין בעיה. בזמן הזה, כמעט ולא היו קופצים על מודעות הרכב שפרסמתי והסתמן שאכן טרייד-אין היא האופציה היחידה שנותרה לי.

הגיע המועד המשמח - הרכב שלי מוכן.

באתי לסוכנות וכמובן הזכרתי להם את נושא הטרייד אין. תיאמתי שוב עם "אחראי הטרייד-אין" את מועד הגעתי.

כאשר הגעתי לסוכנות (מתוך ציפיה להיכנס, לקבל ממנו הצעת מחיר "מעודכנת" ולהחליך מכוניות), הוא חיכה לי בחוץ ואמר לי סע סע. הנחתי שמדובר בבדיקה של הרכב. הוא הסביר לי שהוא לוקח אותי לסוחר מכוניות שהוא עובד איתו (בדרך הביע את נכונותו לעזור לי, ייעץ לי לגבי מספר דברים אבל אמר שההצעה שהוא נתן היא לא בהכרח תקפה).

הוא הביא אותי לסוחר מכוניות - בבית של הסוחר (לא במגרש) בפרדס-כץ.

פה אני מגיע לנקודה שלי: במקום לעשות טרייד-אין במשרד הממוזג של סוכנות טויוטה, מול סוכנים מעונבים, אני יושב לי מול 2 סוכני רכב בבית שלהם בפרדס כץ + נציג טויוטה ומנהל איתם משא ומתן על הרכב שלי. . אתם יכולים לתאר לעצמי איך הרגשתי באותו שלב, וכמובן שיכולת המו"מ שלי היא אפסית.

אין לי תלונה על המחיר שקיבלתי (שהיה כמובן נמוך גם מההצעה המקורית של טויוטה). הבעיה שלי היא התהליך שעברתי.

מה אם במקומי, היתה אשתי (או כל בחורה אחרת, או "רוכש טויוטה טיפוסי") מגיעה? האם גם אותה היו שולחים לשם? איזו מין גישה זו לשלוח את הלקוח להתמקח לבד מול סוחרי הרכב?

אגב, הבעתי את תרעומתי בפני הסוכן שאח"כ מסר לי את הרכב (הוא לא ממש התרגש וניסה להסביר לי, חשב שאני מתלונן על המחיר הנמוך שקיבלתי וזהו). אני שוקל לפנות למנהל הסוכנות או לחילופין להנהלת הרשת.

מה דעתכם?

פורסם

מדהים.

אני לא יודע איזה רכב היה לך, אבל לי יש ניסיון בטרייד ב- VW ובליסקאר. תמיד מקצועי, תמיד רק אחוזים בודדים מתחת למחירון, ותמיד אתה מביא את הרכב - ויוצא עם החדש או רכב שכור ליום-יומיים. לידיעתך, אם אתה מוותר על הטרייד בד"כ תקבל הנחה על הרכב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לידיעתך, אם אתה מוותר על הטרייד בד"כ תקבל הנחה על הרכב.

במועד הצעת המחיר, עזבתי את הסכונות מתוך כוונה למכור לבד וכך הבהרתי להם, והצעת המחיר שלהם היתה ללא הנחה. (כשאמרתי להם שאני לא מרוצה מההצעה הנמוכה ושאני אלך לסוכנות אחרת, הם הציעו לי את חבילת האבזור ששדרגתי בחינם).

אבל כשראיתי שהשוק מת ושאלתי אותם אם עדיין אפשר, אז הם אמרו שאפשר לעשות טרייד-אין אח"כ - גם אחרי התשלום המלא על הרכב.

הם רק לא אמרו לי שטרייד-אין זה אומר שהם יקחו אותי לאיזה מאפיונר בבית שלו.

האם יש לי קייס להיות לקוח לא מרוצה?

פורסם

סתם דוגמה:

כאשר קניתי מלובינסקי טרייד, שאלתי בקשר לטרייד אין לרכב הקודם שלי.

הם אמרו לי, שהם לא קונים רכבים מהסוג הזה, אבל מזמינים סוחר שעובד איתם, וכנראה אקבל מחיר נמוך מאוד.

לכן כדאי לי למכור לבד .

לפחות היו הוגנים וישרים איתי, למרות שגם הם בהסכם עם הסוחר החיצוני.

בטח יש לך סיבה להיות לקוח לא מרוצה.

אבל כנראה זה הסגנון\המדיניות של הסוכנות הזאת, לשלוח אנשים לפרדס קץ ...

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפני כשנה עמדתי באותו מצב - שקלתי רכישת יאריס וביקשתי הצעת מחיר לקורולה העתיקה. לאור הצעה הנמוכה בכ-30% מהמחירון, ושילובה עם העובדה שאשתי לא אהבה את ההילוכים הרובוטיים, עברתי לסוכנות השכנה והזמנתי סוזוקי. למותר לציין כי הקורולה הישנה נמכרה תוך שעתיים באמצעות מודעת חלון, 1,000 ש"ח מתחת למחיר המחירון.

צריך להביא בחשבון שבטויוטה עושים לך טובה שמוכרים לך רכב, המחירים שהוצעו לי באותו זמן היו גבוהים ולא היתה כל אפשרות למיקוח. וד"א - אותה סוכנות צמודה למוסך שבו היחס דווקא מצויין.

ולפותח השרשור - אמנם קצת עניין של מזל, אבל יתכן שנטילת הלוואת גישור בבנק ומכירת הרכב בסבלנות באופן עצמאי היתה יוצאת לך בסופו של דבר יותר זולה מהמכירה למגרש - כיון שהיית מקבל מחיר יותר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי האישית כל מונח הטרייד אין אצל רוב היבואנים זה בזיון אחד גדול.

במקום שטרייד אין של היבואן יהיה כלי עזר למכירת רכב חדש ויקל על הלקוח,

המחשבה העקומה(כמו תמיד שמדובר ביבואני רכב) היא, ואללה, יש כאן לקוח

שעומד להתקע עם הרכב, אז בוא נתקע אותו יותר חזק. למה לעזור? למה לתת

לו חווית קניה טובה יותר? הוא יכול ללכת למקום אחר?

בזמנו היינו בסוכנות של סוזוקי. נתנו לנו הצעת טרייד אין על סריון שהיתה למשפחה

באיזה 40 אחוז פחות מהמחירון. בסוף היא נמכרה עם קצת סבלנות ב 10000 שקל יותר

מההצעה שלהם וזה עוד אחרי שבאותו חודש המחירון חטף הפחתה של איזה 2000 שקל.

בחו״ל טרייד אין הוא כלי נוסף לשכנוע הלקוח לקנות אצלך והרבה פעמים מוכנים לספוג

הפסד קטן כדי להרוויח מכירת רכב חדש.

בארץ טרייד אין זה עוד מרכז רווח לנקנוק הלקוח השבוי ממילא.  

פורסם

מי אמר שצריך לקנות דווקא טויוטה עם הצעת טרייד אין מבזה שעולה לך המון כסף?

אם היית עושה טרייד אין בסוכנות של קיה למשל, היית יוצא עם פורטה חדשה וטרייד אין מכובד על הרכב שלך - כנ"ל גם בפיאט או בפולקסווגן, שעובדים עם אוטו דיל וטרייד מוביל.

פורסם

אם היית יכול להעלות תמונה ונתונים על הרכב שלקח ממך הסוחר,אני משוכנע שהתמונה הכללית הייתה נראת "קצת" שונה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

דוקטור סובארו - אל תדאג,גם באוטודיל יודעים לשחוט אותך כשאתה בא לטרייד אין :|

אולי מנסיונך זה אחרת,אבל זה מה שאני מכיר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

חבר'ה, לדעתי חוץ מ-bar72, אף אחד פה לא הבין על מה אני מתלונן פה.

אני לא מתלונן על המחיר. אני מתלונן על הדרך שבה זה נעשה:

באתי לסוכנות טויוטה. סוכני מכירות עם עניבות מציעים לי שתיה וקפה, ובמקום "להכנס עם רכב ישן ולצאת עם רכב חדש", שולחים אותי להתמקח על מחיר הרכב שלי (בשלב מסוים זה הרגיש כאילו אני מתמקח על החיים שלי) עם מאפיונר בעל מגרש רכבים שגר בפרדס כץ, בבית שלו (למען ההגינות, אציין שגם שם הציעו לי שתיה) ששולף לי מזומנים מהכיס תמורת הרכב.

האם גם קונים אחרים היו שולחים להתמקח עם הסוחר? (תדמיינו את אמא שלכם סיטואציה דומה).

ואני מתרשם שכל זה נעשה "כעונש" על כך שבהתחלה לא הסכמתי לקבל את ההצעה המקורית שנתנו לי על הרכב.

אגב, מרוב הבהלה לא חשבתי על זה - אבל לא עשיתי העברת בעלות מסודרת על הרכב שלי. רק חתמנו על חוזה. זה בסדר? מי אמור לטפל בזה מול משרד התחבורה?

פורסם

אגב, מרוב הבהלה לא חשבתי על זה - אבל לא עשיתי העברת בעלות מסודרת על הרכב שלי. רק חתמנו על חוזה. זה בסדר? מי אמור לטפל בזה מול משרד התחבורה?

תן לי להבין - הרכב שרשום עליך, נכון לעכשיו, נמצא אצל סוחר-מפיונר מפרדס-קץ, ואתה שואל, האם זה בסדר?

בטח שזה לא בסדר. אחריות על העברת בעלות חלה על המוכר (פירושו עלייך).

תעשה הכל כדי שהרכב יעבור ידיים, ושעה אחת קודם.

להבא, לא משנה מה הבהלה, אל תיתן מפתחות לפני העברת בעלות.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
חבר'ה, לדעתי חוץ מ-bar72, אף אחד פה לא הבין על מה אני מתלונן פה.

אני לא מתלונן על המחיר. אני מתלונן על הדרך שבה זה נעשה:

אני הבנתי אותך היטב. למעשה - הבנתי את התהליך ברגע שאיש המכירות של טויוטה התקר למישהו כדילקבל הצעת מחיר - ונתן לי הצעה גולמית נמוכה ב-35-40% מהמחירון - כלומר היה ברור לי שאיש ה"טרייד אין" אינו איש טויוטה.

מעבר לכך - הנוקשות של אנשי המכירות היא כזו שלא עושה חשק לקנות, מה גם שמדובר במכוניות יקרות יחסית למקבילותיהן משל יצרנים אחרים (או, פחות מאובזרות באותו מחיר).

לה היה חבל לפרד מטויוטה כיון שהיה לי מסניון טוב גם עם הרכב וגם עם המוסך. מצד שני - יש לי נסיון טוב גם עם סוזוקי, כולל עם מוסך שלהם, וסופו של דבר רכשתי רכב שעלה בערך 17,000 ש"ח פחות מהקורולה ומבחינתי יעשה את העבודה באותה מידה, ובנוסף קיבלתי בערך 7,000 ש"ח יותר תמורת הרכב הישן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תן לי להבין - הרכב שרשום עליך, נכון לעכשיו, נמצא אצל סוחר-מפיונר מפרדס-קץ, ואתה שואל, האם זה בסדר?

בטח שזה לא בסדר. אחריות על העברת בעלות חלה על המוכר (פירושו עלייך).

תעשה הכל כדי שהרכב יעבור ידיים, ושעה אחת קודם.

להבא, לא משנה מה הבהלה, אל תיתן מפתחות לפני העברת בעלות.

אני אבהיר - נחתמו מסמכי של שני הצדיים על העברת הרכב והאחריות.

אבל לא בוצע העברת בעלות פורמלית - הבנתי שמול טרייד-אין זה לא מבוצע בד"כ, כיוון שהם לא רוצים "להקפיץ" יד של הרכב. אבל יש לי מסמך חתום של טויוטה לגבי זה.

פורסם

טרייד אין זה סוחר לכל דבר = לא מוסיף יד.

הרכב נמצא במקום מפוקפק ואצל אדם מפוקפק. הרכב רשום עליך, פירושו שכל הדוחות האפשריים יגיעו אליך.

אחרי זה תצטרך להוכיח שהרכב לא היה ברשותך.

תחפור קצת בפורום - יש כמה מקרים של הסתבכות בגלל זה.

• תוכן חדש...