Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שאלה תחומים שמאוד מושכים אותי באופן אישי, אבל נראה לי שעדיין לא הגיע הזמן שלי לנסות אותם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא מאוד נכון. כל מתכנת טוב מתחיל מלמטה ומתקדם וכל בעלי בתי המלאכה שאני עובד איתם התחילו בתחתית והתקדמו.

חוץ מזה שהתחום הזה נותן לך לטעום מהמון סוגי חומרים ותהליכים, בסיס מעולה למי שרוצה להתפתח בתחום פיתוח ותכנון מוצר,

כמו שאתה לעיתים אומר על עצמך.

אני מאוד נהניתי לתכנת, מאוד מגוון-פלסטיק-מתכות-עץ, כל חלק עם הבעיות שלו בייצור שצריך לפתור וכל ח"ג עם תכונותיו.

אבל קיבלתי הזדמנות די נדירה לעבור לצד השני (R&D, בזכות כישוריי + קשרים מעולים שיצרתי במקום העבודה הקודם,

כמו שאמרו נכון דריש, האנס, עידן) ולקחתי אותה בשתי ידיים.

היום אני חוסך לעצמי זמן וסירבול וללקוחות שלי כסף בזכות הידע שצברתי שם.

אשמח מאד אם תוכל לפרט עוד בעניין.

גם בה"פ אם אינך רוצה להיכנס לפרטים בפורום הציבורי.

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• אחראי פורום
פורסם
האמת שאלה תחומים שמאוד מושכים אותי באופן אישי, אבל נראה לי שעדיין לא הגיע הזמן שלי לנסות אותם.

אלה תחומים שונים מאוד אך גם קשורים אחד בשני, מה בדיוק מושך אותך?

ולמה נראה לך שעדיין לא?

אשמח מאד אם תוכל לפרט עוד בעניין.

גם בה"פ אם אינך רוצה להיכנס לפרטים בפורום הציבורי.

תודה.

פרט מה מעניין אותך לדעת, מה שאוכל לספר פה - בשמחה (ומה שלא - בה"פ :wink:).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

באופן כללי- איך הגעת לזה, איך זה קידם אותך, קצת יותר מידע.

אני שוקל האם יהיה כדאי לי להיכנס לתחום, כבר חשבתי על ללמוד תיכנון ע"י מחשב.

פורסם

ברווז שלום

אין ספק שיש בך משהו כובש ואיכותי אחרת לא היו כאן אנשים שעונים לך בצורה רצינית ביותר , ואני מתכוון לא רק בשרשור הנוכחי אלא גם באחרים.

הבעיה העיקרית שאני רואה היא שברווז לא מאמין בברווז.

אל תחפש דרכים לברוח אלא תתחיל לעשות.

ילד קטן נופל 1000 פעם עד שהוא מתחיל ללכת . אז לדעתי יש לך עוד לפחות 900 פעם ליפול:lol:.

לא תעשה, לא תבחן ,לא תתנסה , תישאר במקום.

אפילו בתפקידך הנוכחי מחסנאי, יש מקום לקידום. השרשרת הלוגיסטית היא חלק חשוב ביותר במפעל יצרני ואפילו במחסני שיווק של חברות גדולות.

אתה רק צריך להחליט מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אלה תחומים שונים מאוד אך גם קשורים אחד בשני, מה בדיוק מושך אותך?

ולמה נראה לך שעדיין לא?

אחרי תואר שני במדעי המחשב, ועבודה בסטארטאפ שאני קשור אליו - אין לי את הזמן להשקיע גם בזה כרגע.

הם שונים מאוד וקשורים אחד בשני ונראים לי מענינים מאוד. אולי בהמשך בתור תחביב :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

"שלח לחמך על פני המים כי ברבות הימים תמצאנו".

כמו שנאמר פה- אי אפשר לדעת מאיפה זה יגיע אליך.

אתן דוגמה של חבר שלי (בן 23, ללא תואר). אותו חבר ידוע כאדם שאוהב לעזור לאחרים.

יום אחד במהלך עבודתו (נהג רכב חלוקה של מחסן כלשהו) הוא ראה רכב (אודי) בשוליים עם פנצ'ר ובעליו עמדו ליד הרכב. הוא נעצר לידו, ירד מהרכב והציע לבעל הרכב להחליף את הגלגל.

תוך כדי שהוא מחליף התפתחה שיחה בין השניים, ובעל האודי שאל את חברי לגבי עיסוקו והאם הוא מרוצה מהעבודה (נענה בשלילה, אלא מה?) ומאיפה הוא.

אחרי יותר מחצי שנה, הבנאדם הגיע ליישוב ושאל על חברי, וכך הגיע אליו. הוא הציע לו מקום עבודה מכובד ומשכורת גבוהה מאוד (סביב ה16K בסיס חודשי) במקום בו הוא עובד כמנהל. והבנאדם מצא את חבר שלי על סמך שם ישוב- לא היה לו את מס' הטלפון או משהו כזה.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• אחראי פורום
פורסם
באופן כללי- איך הגעת לזה, איך זה קידם אותך, קצת יותר מידע.

אני שוקל האם יהיה כדאי לי להיכנס לתחום, כבר חשבתי על ללמוד תיכנון ע"י מחשב.

תיב"מ זה מעולה אבל אני מאמין גדול בלשלב את זה עם עבודה מעשית. חומר הגלם מלמד אותך הכי טוב.

אני, אם רציתי או לא, התחלתי ממש מהתחתית. שייפתי פלסטיקים רעילים ובניתי מודלים רעילים עוד יותר (כי גם צבעתי אותם :-)),

למדתי והכרתי את רוב סוגי הפלסטיק והמתכת על בשרי - תרתי משמע.

עקב קוצים בתחת, התחלתי להראות לבוס סימני תזוזה לכיוון מחלקת הכרסום (בלי להתאמץ יותר מדי, הוא פשוט היה

תופס אותי בוהה במכונות תוך כדי עבודה, זה היפנט אותי) והוא קידם אותי לשם תוך שהוא מממן לי קורס על תוכנת mastercam.

במחלקה הייתי חופר ללקוחות ולממונה עלי בכל שאלה. למה זה ככה ולמה זה ככה ונוצרו קשרים טובים עם אנשי פיתוח ומעצבים.

פיתוח ותכנון מוצר זה מקצוע שבעצם לא מלמדים באופן מסודר. אתה טועם ממנו בכל מיני מסלולי לימוד כמו עיצוב תעשייתי

והנדסת מכונות אבל לא במסלול אמיתי וייחודי. זה גם עסק לא פשוט, יש המון פרמטרים להתחשב בהם, היריעה באמת קצרה...

אז החוכמה בתור מתכנת וביצועיסט היתה לעלות על הטעויות, להציע ללקוח חלופות, לבחור חומרי גלם ביחד, למצוא את

שיטת הייצור העדיפה והמהירה ביותר. בקיצור, ממש לא עכבר-מכונה אפור. ברור שבתחום יש גם כאלה, אבל בכל מקום יש כאלה.

תרים את הראש, תראה מעבר להם.

אני לא שם יותר מ-3 שנים ומתגעגע, אבל הבנתי עקב כל החפירות ההן, שתכנון ופיתוח זה באמת מה שמעניין אותי.

אז אחרי סטאז' מוצלח בסטארטאפ מסויים (הסתיים באקזיט), ראיתי את הביקוש ויצאתי לדרך עצמאית בתחום.

אני באמת לא יודע מה היכולות שלך, אבל אתה חוזר ומדבר על הפן הטכני בחייך ונשמע שאתה פשוט צריך בסיס והתחלה

כדי להוציא החוצה את מה שיש לך בפנים.

אתה מוזמן להמשיך להתייעץ, פה או בפרטי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ברווז, בהמשך לדבריו של איתי...

לא מזמן יצא לי לבקר באחד המפעלים של סטף ורטהיימר בצפון הארץ ולקבל סיור במחלקות הייצור שלהם, בקרת האיכות וגם כמה מחלקות שמתמחות במוצרים יחודיים. אם מדברים על CNC ועיבוד מתכת כעל אמנות ולא רק מלאכה, זה המקום להיווכח בכך. מפעל ברמה שכמותה טרם ראיתי בארץ, אנשים איכותיים ואווירה נעימה ממה שהצלחתי להתרשם. אני מניח שגם משלמים להם לא רע.

חלק מהחזון של ורטהיימר הוא גם לחנך את דור העתיד של התעשייה הישראלית, במיוחד מהכפרים הדרוזיים הסמוכים וממקומות בצפון בהם אין יותר מדי עבודה. לשם כך הם הקימו אקדמיה (טוב, תכל'ס זה פשוט בית ספר) באותו מתחם המלמד את נושא ה-CNC מהתחלה ומאפשר להשתלב בעבודה מעשית עם בעלי מקצוע מהשורה הראשונה.

אם אתה מעוניין לבדוק את האופציה ללמוד שם וירכא זה מרחק סביר מבחינתך, אני יכול למשוך בכמה חוטים ולנסות לקשר אותך עם הגורמים הרלוונטיים. אין לי מושג אם הם מקבלים אנשים מהרחוב, כמה זה עולה או מה התכנית כוללת, אבל אפשר לנסות.

פורסם

איתי, R&D מבחינתי זה הטופ של הטופ של מימוש מקצועי- מבחינתי ליצור משהו, ממש מאפס, מרעיון, זה הנגיעה ב"אלוהות". תודה רבה על ההסבר. החכמתי.

ישה, גם מחסנאי יכול להתקדם- נכון לחלוטין.

אם הוא נמצא במקום שמאפשר את זה ולא ב"DEAD END JOB", באיזה עסק משפחתי שהדרך היחידה להתקדם היא לעזוב אותו.

**עסק משפחתי = לא המשפחה שלי.

כבר נשאלתי על זה פעם אחת, פאדיחות...:lol:

הבעייה שלי עם להתקדם היא להגיע למקום שבו אני אוכל לפרוח. במקום הנוכחי אין לי לאן- אני מבצע פי 7 יותר מטלות שאינן קשורות ברובן לעבודת מחסנאי, בשביל פחות מהשכר עבור כל אחת מהן (דהיינו בתמורה לשכר מחסנאי בלבד), אין לי לאן לגדול בתפקיד, כי אני עושה את הנ"ל, ואין לי אפשרות להתקדם כי אין קידומים במקום הזה. רק בשכר, בטעות, אולי, פעם ב. וגם אז, לא בצורה משמעותית. כשפרטטי בשיחה אחת מה אני מעוניין, סכום שפוי לחלוטין ביחס ישיר למה שאני עושה, ושאינו רחוק ממה שאני מרוויח כרגע (הכל יחסי בחיים) וגם זה נועד רק כדי לשמור על הסטטוס-קוואק, הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח עם מטרייה בצורת דילדו ותיק מותן עם חדק של פיל ואוזן של שפן עשוי עור. זה חלק מהתיסכול.

נפלה החלטה בליבי, והגיע הזמן לשנות משהו בחיי. בתוך מספר חודשים יקום כך או כך עסק שאני מתכנן עם שותף-חבר, בין אם ע"י הלוואה או מכירת הרכב שלי (מה שנשמע יותר סביר, המ"טי האלה :roll::evil: ).

במידה והעניין יפול, דריש- אני אזכור את הצעתך ואפנה אליך. אני מתחיל להשתכנע שזה כיוון נהדר לעסוק בו עבורי במידה והעסק המתוכנן ייפול. המחסנאות כבר יצאה לי מרוב החורים... ובהרבה מצבי צבירה שונים.

אני שמח שהגעתי לפורום הזה, ושיש לי פה כל כך הרבה חברים שתומכים ועוזרים. תמיד נאלצתי להתמודד כמעט לבד עם כל הלבטים וההתחבטויות, או לשמוע מספר מצומצם של דעות מחוג מכריי הקרוב בלבד. אני מכבד את הדעות הללו מאד, אבל כפי שאמרתי- הן מצומצמות... אני תמיד נהנה לשמוע עוד דיעות. תמיד יש מה לחדש וללמוד.

ת ו ד ה . :arrow::ok:

פורסם

הבעייה שלי עם להתקדם היא להגיע למקום שבו אני אוכל לפרוח.

. . .

בתוך מספר חודשים יקום כך או כך עסק שאני מתכנן עם שותף-חבר

. . .

במידה והעניין יפול

זה כמו הבדיחה על זה שהתפלל כל יום לאלוהים "תן לי לזכות בלוטו",

וכשהוא מת ובא בטענות מדוע הוא מעולם לא זכה בלוטו, אלוהים ענה לו "כי לא מילאת אף טופס".

קודם תזוז, אחר כך תדאג אם זה נכון או לא.

אגב, באופן סטטיסטי נטו, למי שמחליף עבודות יש יותר סיכוי למצוא עבודה טובה

או קשרים טובים בהשוואה למי שלא מחליף עבודות. סטטיסטי נטו!

באופן אישי, הקמת עסק זה הדבר האחרון שהייתי ממליץ עליו,

במיוחד לאור העובדה שניסיונך הנוכחי בעסקים שווה לאפס. עדיף להשתפשף בכמה תחומים לפני כן,

כדי להבין איך באמת עובד עסק, פרטי או לא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תזוזה, זחלנית ומרגיזה, קיימת כבר משלהי 2009. משנה כיוון מדי כמה זמן, אבל היא התגבשה לכדי דבר אחד פשוט ובר השגה. איטי ביותר, אבל בר השגה. אני ממלא טפסים באדיקות, אבל הבודק מטומטם... או שאני לא נותן לו את המספרים הנכונים.

סטטיסטית אני מאמין שאתה צודק לחלוטין. הבעייה היא להחליף עבודות "לפי דרישה", לא תמיד כשאתה מחפש, צריכים עובד, ולא תמיד צריכים דווקא אותך. גם זה אני מנסה, אגב.

נסיוני הנוכחי אכן נמוך, אבל ביני ובין השותף, יש לנו את רוב הידע הנדרש, והיכולת להבין ולנתח את מה שאין. תודה על האזהרה, אבל אנחנו מוכנים לזה לחלוטין.

פורסם

צריך מנה בריאה של שניהם. פלוס יכולת. פלוס הרבה סיבולת.

יש, יש, יש, יש ויש.

פורסם
"שלח לחמך על פני המים כי ברבות הימים תמצאנו".

כמו שנאמר פה- אי אפשר לדעת מאיפה זה יגיע אליך.

אתן דוגמה של חבר שלי (בן 23, ללא תואר). אותו חבר ידוע כאדם שאוהב לעזור לאחרים.

יום אחד במהלך עבודתו (נהג רכב חלוקה של מחסן כלשהו) הוא ראה רכב (אודי) בשוליים עם פנצ'ר ובעליו עמדו ליד הרכב. הוא נעצר לידו, ירד מהרכב והציע לבעל הרכב להחליף את הגלגל.

תוך כדי שהוא מחליף התפתחה שיחה בין השניים, ובעל האודי שאל את חברי לגבי עיסוקו והאם הוא מרוצה מהעבודה (נענה בשלילה, אלא מה?) ומאיפה הוא.

אחרי יותר מחצי שנה, הבנאדם הגיע ליישוב ושאל על חברי, וכך הגיע אליו. הוא הציע לו מקום עבודה מכובד ומשכורת גבוהה מאוד (סביב ה16K בסיס חודשי) במקום בו הוא עובד כמנהל. והבנאדם מצא את חבר שלי על סמך שם ישוב- לא היה לו את מס' הטלפון או משהו כזה.

בהצלחה.

כל זה טוב ויפה וישר כח. אולם, ציינת שהוא בן 23. גם אם תעבוד בתור מלצר\ברמן (במקומות הנכונים)\שליח פיצה (במקום הנכון כלומר דומינוס פיצה) במשרה מלאה אתה תרוויח יותר מ16K. הבעיה היא שאם תעשה את זה תמצא עצמך בגיל 30\40\50 בלי מקצוע.

לכן, אני מאוד מקווה שהוא רוכש כישורים מיוחדים שיעמדו לצידו גם שהעבודה הזו תעלם (נקווה שלא) כדי שהוא לא יצטער שבזבז את שנות ה"פוריות המוחית", אם לא אז הבחור עם האודי אולי היה בעל כוונות טובות אבל יתכן שבדיבעד עשה משהו אחר ("כלוב זהב" הוא הביטוי אם אני לא טועה).

black joker- פעם ראשונה שאני שומע\קורא מישהו חוץ ממני אומר את המשפט "אני מעדיף להפסיד את המכנסיים, מאשר להיות שכיר מדוכא."

או בקיצור, like

• תוכן חדש...