Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים :)

לאחרונה קצת נמאס למשפחה שלי מהסובארו B3 שלנו.

אף פעם לא היינו ממש מרוצים ממנה, ועכשיו שהיא כבר אצלנו 3 וחצי שנים, אנחנו מתחילים לפזול לכיוון החלפה.

בנוסף הגענו למסקנה גם שמכונית שצרכייה הם בעיקר עירוניים ומעט בינעירוניים, אבל כמעט אף פעם לא נסיעות ממש ארוכות,

ראוי מאוד שהיא תהיה ידנית, מה גם שהמכונית לפני הB3 הייתה ידנית ואנחנו ממש מתגעגעים לגיר.

אי אפשר שלא לשים לב למהפכת הקלאץ' שקוראת עכשיו בארץ ומחזירה את הגיר הידני להרבה מכוניות משפחתיות קטנות, ללא ספק מגמה מבורכת.

בקיצור אחרי ההקדמה אשמח לשמוע הצעות למכונית האצ'בק או סופר מיני (שאגב זאת סוגיה בפני עצמה, ואני לא סגור עדיין איפה ההבדל של ה ~30 ס"מ מתבטא, ואשמח גם על זה לשמוע מידע)

עד לא מזמן היינו דיי נעולים על הפאביה ספורט הידנית.

יש לנו סופרב ואנחנו מאוד מאוד מרוצים, ונראה שהפאביה מציאה עסקאת חבילה דיי משתלמת, מנוע חסכוני מאוד אבל לא חלש מדי,

וגם בסך הכל אוטו יפה (אני מודע לזה שהעיצוב שונה במחלוקת, אנחנו דיי אוהבים :))

כמו כן גם מבחינת מחיר על הנייר היא מאוד אטרקטיבית שכן היא לא עוברת את ה 100K

עם זאת לאחרונה צצו להם מספר אופציות חדשות ביניהין הפוקוס החדשה וה I35

שתיהן יותר יקרות מהפאביה, אבל הן גם ממש האצ'בק, בדומה ל B3 (שזאת תצורה שהייתה לנו מאוד נוחה עד עכשיו)

כמובן שהדבר הכי שפוי הוא לבצע נסיעת מבחן לפחות בין הפאביה לאחת מהשתיים כדי לקבל התרשמות כוללת על ההבדל ביניהם

אבל בינתיים אשמח לשמוע עוד קצת מידע מאנשים פה, חו"דים ודברים כאלה.

לבסוף, אני גם ממש מודע לתופעה שהציבור התחיל להיות לא פראיאר לאחרונה, ולכן המחיר שכתוב באתר הוא לרוב גבוה מהמחיר שנשלם בפועל, או שאם לא אז לפחות יכניסו לנו שלל הטבות בשווי מנופח, אבל שעדיין שוות כנראה כמה אלפי שקלים טובים.

אז גם בעניין הזה, אם יש לאנשים מידע על מבצעים ספציפיים, בדגש על שלושת הדגמים הנ"ל זה גם יכול להיות שיקול גדול.

תודה רבה :)

יואב

פורסם

לדעתי הפוקוס האצ'בק החדשה עם מנוע 126 כ"ס, איבזור טוב יחסית וגיר ידני ב105000 ש"ח, עונה לכם על כל הדרישות.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אהלן :)

קודם כל אני מודה לך מאוד על התשובה.

לגבי הפוקוס, טרם יצא לי לראות אותה, אך שמעתי עליה בעיקר דברים טובים

כאשר באמת נמשע שהיא עברה מהפך כולל גם מבחינת עיצוב (בדגש על איצוב פנים) גם איכות בנייה ואיכות חומרים,

ובעיקר בתחום המעונ + גיר, גם מנוע חזק יותר, וגם סוף סוף ידני :)

בכל זאת, ציפיתי לתשובה קצת יותר מנומקת.

למה היא טובה על האחרות, ומה ההבדל בקטגוריה בין הפאביה לפוקוס, יש ביניהין 30 סנטימטר הבדל, הוא חייב לבוא איפה שהוא,

האם זה בא לידי ביטוי בצפיפות מאחורה בפאביה? הפוקוס מרווחת?

אגב מבחינת מבצעים אני חושש בפוקוס לא יהיו הרבה כי היא רק הגיע,

בכל זאת מישהו יודע מידע על מבצעים ספציפיים, או דברים שכדאי לנסות ולבקש ובסבירות גבוהה לקבל?

בסך הכל באמת קיבלתי את הרושם לאחרונה שיש יותר כח לקונה ושאם לא משדרים לחץ ומדברים בהגניון אפשר להשיג הנחות לא רעות או לחילופין הטבות בשווי לא קטן (למרות שהם תמיד מנפחים אותו מעבר למה שהוא, זה עדיין יכול להגיע לכמה אלפים)

בקיצור, אשמח לשמוע עוד קצת תגובות.

אני שוב מדגיש שאין ספק שאין מנוס מנסיעת מבחן, אבל אני כן רוצה להיות יותר מכוון ולדעת יותר מה אני מחפש ולמה לשים דגש

כדי שאני אדע פחות או יותר מה מצפה לי...

תודה רבה:)

פורסם

הפוקוס הזו נמצאת בארץ וזמינה לתצוגה מספר ימים בלבד. קשה למצוא מי שיתן לך חוות דעת רצינית על יתרונותיה וחסרונותיה, לפחות היום. אשר לשאלת ההבדלים בינה לבין הפאביה הכי טוב לגשת לראות אותן ולדעת לבד מי מהשתיים יותר מרווחת ומאובזרת ובכלל מוצאת חן יותר או פחות. על מבצעים להערכתי קשה לבנות שכן מדובר במכונית חדשה לחלוטין בארץ שממילא מציעה תמחור אטרקטיבי. המבצעים מגיעים לרוב כשהאוטו לא נמכר מספיק טוב, לא זה המקרה, לפחות לא כרגע.

פורסם

תודה על התגובה רועי :)

אתה גם בגדול צודק במה שאמרת, אבל בכל זאת אני אתייחס קצת...

לגבי חו"ד רצינית, אתה ממש צודק, אבל כן הייתי שמח אם בן אדם שמבין ברכב יותר ממני (ואני מניח שלא חסרים פה כאלה)

כן יכווין אותי קצת על דברים שחשוב להסתכל עליהם או דברים שחשוב לחפש או משהו כזה, נגיד מבחינת מערכות בטיחות, מערכות חיסכון בדלק, איבזור שנחשב היום סטנדרט, דברים בסגנון הזה, שאפשר הרבה פעמים ללמוד רק מהניירת של האוטו, וזה כן יכול בכל זאת להגיד משהו על האוטו (לא תחליף בכלל לבאמת לראות ולנהוג בו)

לגבי ההבדל פאביה/האצ'בק סטנדרטי - מובן לחלוטין וייבדק, אבל שוב אותו כנ"ל כמו שכתבתי לפוקוס, האם יש דברים מעבר שצריך לשים לב אליהם

בנוסף בפאביה דגם יחסית בשל כבר בארץ, ואני יודע שהוא בסך הכל דיי הצליח, אז אולי כן אוכל לקבל קצת יותר חו"ד ודברים כאלה.

לגבי המבצעים, דווקא הבנתי שבפאביה כן יש כל מני מבצעים, למרות שהוא בכל מקרה נמכר דיי טוב.

לגבי הפורד, אכן ציינתי שאני מניח שיהיה קשה למצוא איזה מבצע רציני משום שהאוטו חדש ומתומחר באופן תחרותי,

ובכל זאת, אני כן חושב שבימנו יש יותר כח לקונה וכן שווה לנסות להשיג כל מני דברים, אז כן הייתי רוצה אולי לשמוע מנסיון של אנשים

מה כן כדאי בכל זאת לנסות ולבקש או משהו כזה. בד"כ כפי שציינתי, לא יורידו את המחיר, אלא יוסיפו צ'ופרים, שזה גם נחמד :)

פורסם

אהלן חברה,

אשמח לקבל עוד חו"דים.

מקווה שבשבוע שבעויים הקרובים גם אלך להתרשם ממשי מהדגמים + נסיעת מבחן

ואז כבר אהיה יותר מכוון.

כרגע אני בעיקר מנסה לדעת מה לחפש/ על מהלהסתכל/ מה לשאול

דברים כאלה..

תודה:)

פורסם
אהלן :)

קודם כל אני מודה לך מאוד על התשובה.

לגבי הפוקוס, טרם יצא לי לראות אותה, אך שמעתי עליה בעיקר דברים טובים

כאשר באמת נמשע שהיא עברה מהפך כולל גם מבחינת עיצוב (בדגש על איצוב פנים) גם איכות בנייה ואיכות חומרים,

ובעיקר בתחום המעונ + גיר, גם מנוע חזק יותר, וגם סוף סוף ידני :)

בכל זאת, ציפיתי לתשובה קצת יותר מנומקת.

למה היא טובה על האחרות, ומה ההבדל בקטגוריה בין הפאביה לפוקוס, יש ביניהין 30 סנטימטר הבדל, הוא חייב לבוא איפה שהוא,

האם זה בא לידי ביטוי בצפיפות מאחורה בפאביה? הפוקוס מרווחת?

אגב מבחינת מבצעים אני חושש בפוקוס לא יהיו הרבה כי היא רק הגיע,

בכל זאת מישהו יודע מידע על מבצעים ספציפיים, או דברים שכדאי לנסות ולבקש ובסבירות גבוהה לקבל?

בסך הכל באמת קיבלתי את הרושם לאחרונה שיש יותר כח לקונה ושאם לא משדרים לחץ ומדברים בהגניון אפשר להשיג הנחות לא רעות או לחילופין הטבות בשווי לא קטן (למרות שהם תמיד מנפחים אותו מעבר למה שהוא, זה עדיין יכול להגיע לכמה אלפים)

בקיצור, אשמח לשמוע עוד קצת תגובות.

אני שוב מדגיש שאין ספק שאין מנוס מנסיעת מבחן, אבל אני כן רוצה להיות יותר מכוון ולדעת יותר מה אני מחפש ולמה לשים דגש

כדי שאני אדע פחות או יותר מה מצפה לי...

תודה רבה:)

שלום חבר. בעיה אחת שאתה צריך לשים אליה לב היא התנהגות הגיר של הפוקוס בנסיעות עירוניות. בחוות דעת בחו"ל, מציינים כולם לרעה את התנהגות הגיר בנסיעות עירוניות ואתה אומר שאלו הן מרבית הנסיעות שלכם אז כדאי שתיקח את הנקודה הזאת בחשבון. בארץ כבר למדנו שעיתונאי רכב לא יכולים לכתוב כל מה שהם רוצים ולכן כאן לא מזכירים את הנקודה הזאת. גם תא המטען הקטנטן (370 ליטר או משהו דומה) של הפוקוס יכול להיות בעוכרי השימושיות לצרכים של מכונית משפחתית. מה שבטוח, שהפוקוס החדשה נראיית הרבה יותר טוב מהקודמת הכל כך משעממת.

• תוכן חדש...