Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מצובישי לנסר 2006 בעל 100K ק"מ.

מעוניין למתוח עד למקסימום הוראות היצרן את מרווחי הטיפולים הקיימים.

עד היום-הרכב טופל במוסך מורשה ולצערי הם השתמשו ב15W-40 מינרלי (ע"פ מה שהם אומרים לפי הוראות היצרן -לא מבין אך שמן מינרלי מחזיק 15K ????)

כרגע בטיפול האחרון העברתי את הרכב ל5W40 של ELF וכמובן פילטר מקורי

האם סינטטי מלא יספק הגנה מלאה ל15K ??? -האוטו של אישתי ככה שהנסיעה רגועעעה.

גל

פורסם

שמן סינטטי עדיף על מינרלי או "חצי סינטטי" גם אם מדובר במנוע משנת 1939.

אין שום בעייה עם שמן סינטטי מלא אך להקפיד לבצע החלפה לפי מפרט היצרן, 15,000 או פרק הזמן (שנה?) שהגדיר היצרן. זה שיש שמן סינטטי במנוע לא אומר שהוא מחזיק נצח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אצלי ב-307 משתמש בשמן 5W-40 מרווח הטיפולים 30,000 ק"מ וזאת לפי הוראות היצרן

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

המרווח הזה הוא בגלל מחלקת המכירות, תאמין לי שמחלקת ההנדסה הייתה שמחה להמליץ לך לחתוך את תדירות הטיפולים בחצי. הנושא הנ"ל עלה לא פעם ולא פעמיים בעבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הנושא עלה, אבל עובדות מוכחות לא עלו.

אני בשום מקום לא ראיתי שום תאור של משהוא כזה:

מנוע א' טופל כל 30 אלף קילומטר ואחרי X שנים הגיע למצב Y,

מנוע ב' טופל כל 15 אלף קילומטר ואחרי X שנים הגיע למצב Z.

כאשר Z טוב משמעותית מ Y.

מה שראיתי זה רק הכרזות.

מדוע אתם מחליטים ש 15 אלף קילומטר זה סביר ?

למה לא 10 או 5 אלף ?

הרי לפני 20-30 שנה הסטנדרט היה לטפל כל 7500 או 10000 קילומטר.

ואז (בלחץ של מחלקות שיווק כנראה:shock:) זה עלה ל 15 או 20 אלף.

לפי ההגיון הזה צריך לטפל כל 5000 כי גם מעבר מ 5000 ק"מ ל 10000 בוצע עקב לחץ של מחלקות שיווק.

פורסם

אם בארץ נושא בדיקות מעבדה לשמני מנוע משומשים היה פופולארי היה לנו מאגר ידע טוב ומדוייק מתי מומלץ להחליף שמן מנוע.

כל זמן שאין, יש להעזר באמצעים "פרימיטיביים" כמו להסתכל לפתח מילוי השמן של 99% מהמכוניות בישראל ולהבין שמרווחי הטיפולים (אם קיימים כאלה) של הישראלי המצוי הם בגדר המלצה בלבד.

ברגע שעברנו משמן מנוע מינרלי לשמן מנוע סינטטי בהחלט ניתן למשוך עליו יותר קילומטרים, וזו הסיבה שרוב מרווחי הטיפולים היום הם כל 15,000 ק"מ או שנה (ולא 10,000 או חצי שנה). 30,000 ק"מ או שנתיים זהו טווח מוגזם ולא מנוע אחד ולא שניים "הלכו" בגלל בוצה שסתמה את מעברי השמן.

איתמר.

פורסם

גם אני כתבתי על זה בעבר, בBMW מרווח הטיפולים שונה בהתחלה לכל 25K ועכשיו עומד על 30K.

מכוניות עם 45K סובלות כבר מסתימת נשמים בעקבות זה והיד עוד נטויה.

בישראל שהטמפ' רוב הזמן ב30 מעלות ,עם תנאי אבק ורוב הזמן בפקקים מה שמעלה את שעות עבודת המנוע אין שום היגיון להחליף כל 30K. אלה עם כן אתה משקיע במניות של יצרני מנועים. אולי ואני מסייג אולי אם אתה רוב הזמן נוסע בנסיעות בין עירוניות על 2000 סל"ד עם שעות עבודת מנוע קטנות, רק אז אולי אפשר למשוך ל30K. ברכבי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי) בכלל לא מודדים לפי ק"מ אלה לפי שעות עבודה, בישראל בשביל להגיע ל30K אני מעריך כי צריך הרבה יותר שעות מנוע מאשר באירופה או ארה"ב.

אני אישית מחליף כל 8K בממוצע, לפעמים 7 ולפעמים 9 (מחוסר זמן).

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

15,000 או שנה זה תדירות סבירה של טיפולים לרכב המודרני, מעבר לזה להערכתי וניסיוני זה כבר מוגזם ומתתחילים לראות בעיות של בוצה, תצרוכת שמן, מנועים, מגדשים ועוד ברכבים שעושים טיפולים כל 30,000 ק"מ, כשלים שלא היינו רגילים לראות ברכבים מלפני מספר שנים.

פורסם

אצל כל יצרן במפרט טיפולים יש הגדרה לתנאי שימוש רגילים ולתנאי שימוש קשים.

בתנאי שימוש קשים לרוב ממליצים לקצר את מרווח הטיפולים ל 50 אחוז מהרגיל.

תנאים קשים מוגדרים כנסיעה קבועה בעומס מקסימלי, נסיעות עירוניות קצרות, חום או קור קיצונע, גרירת ניגרר על בסיס קבוע וכו'

אם התנאים האלו לא מתקיימים - למשל רכב עבודה שעושה נסיעות בינעריוניות בשעות היום ולא בשעות הבוקר ואחר הצהריים יכול לדעתי לטפל כל 30 אלף ללא כל בעיה.

לגבי אחרים - לפי אופי שימוש.

זה לא אמור להיות כלל ברזל שמחייב את כולם ויש מקום לשינוי לכאן או לכאן

• תוכן חדש...