Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

גר בירושלים, עובד בפ"ת. ייתכן שישתנה אבל רק עוד שנה.

כלומר - 120 ק"מ ביום, חמישה ימים בשבוע. פעם ב... עלייה לצפון. סה"כ מעריך 40-45K בשנה.

יש לי תקציב מקדמה של 30K ש"ח (אולי אגייס עוד כמה אלפים) ע"ב ה-1.6 הנוכחית שלי (שאמכור).

הוצאות הדלק שלי לא נעימות, והקילומטראז' הצפוי יוריד את ערכו משמעותית, לכן מעדיף למכור בזמן הקרוב.

הכיוון שחשבתי עליו הוא ליסינג פרטי. קיבלתי כמה הצעות מעניינות רלוונטיות למקדמה שיש לי, עם תשלום חודשי של 600-800 ש"ח, תלוי ברכב. אני יכול לעמוד בתשלום חודשי של עד 1K בחודש.

1 - המלצות לרכב חסכוני, או מיני (מזדה 2, פולו ודומות) או הקלאס הנמוך של המשפחתיות (i25, 1.4-1.5), שיכול לעשות את הנסיעות האלה כל יום (60 ק"מ לכל כיוון, אחד בירידות אחד בעליות...). מדובר בזוג צעיר, ללא ילדים, גיל 29-30.

2 - המלצות לליסינג פרטי שכזה? הצעות שקיבלתי נראות אטרקטיביות, אחרי 30 חודש ניתן להחזיר את הרכב ולגלגל עיסקה חדשה ללא מקדמה (כי אני מחזיר את הרכב, מקס' מוסיפים ממש קצת) וממשיכים תשלומים חודשיים.... ככה אני נהנה מאחריות יבואן, לא סופג על עצמי את ירידת הערך המשמעותית.

3 - כל מחשבה אחרת שיכולה לעזור.

תודה על הקריאה עד כאן.

פורסם

בדרך כלל יש הגבלה על עד 20-25 אלף קילומטרים בעיסקאות האלה, אם תיסע יותר תשלם יותר או שיפחיתו לך במחיר בצורה נאה ביותר לאחר 3 שנים.

לא ציינת כמה שווה ה-1.6 הנוכחית שלך והאם חדש בא בחשבון רק בעיסקת ליסינג או שהלוואה בבנק/חברת מימון היא גם אפשרות.

ב-117 אלף שקלים תוכל לרכוש סקודה פביה ספייס דיזל ידנית חדשה עם מנוע 1.6 טורבו דיזל שלו 90 כ"ס. צריכת הדלק לפי נתוני היצרן היא 19 ק"מ לליטר. אני מניח שנסיעה במוד חסכוני תוכל לקבל מרכב כזה 16 ק"מ לליטר בממוצע שזאת תוצאה יפה מאוד, מנוע הטורבו דיזל הוא מאוד גמיש בסל"ד נמוך ומאוד נעים לשייט איתו בכבישים מהירים, את העליות הוא יעלה בקלות.

אם חדש לא בא בחשבון יש גם משומשות אבל הן הגיעו עם מנוע דיזל 1.4 ישן וחלש יותר והן נרכשות בדרך כלל במטרה לעבור הרבה קילומטרים וספידומטר שלהן נראה בהתאם. היתרון של דיזל בכמויות גדולות של קילומטרים מבחינת חיסכון כבר ידוע, העניין הוא שרכב דיזל שמוצע למכירה עם מספר גדול של קילומטרים מתקבל בהבנה יחסית לעומת רכב בנזין עם קילומטראז' גבוהה.

מנוע ה-1.2 TSI עם גיר DSG או ידני הוא גם אופציה. בפביה יש גירסת 1.2 ידנית עם 86 כ"ס בהחל מ-87 אלף שקל עובר ב-100 אלף שקל לדגם ה-105 כ"ס בסיסי עם DSG ומגיע ל-112 לדגם הספורט המאובזר ביותר, באמצע נמצא האלגנס שהוא מאובזר יחסית. אני הייתי דואג מהגיר המשוכלל בעל שני הקלאצ'ים שבנסועה כמו שלך יכול לדרוש החלפה של שני קלאצ'ים כל שנתיים - הוצאה לא נעימה שיכולה לבטל בקלות את החיסכון שתצבור איתו.

אם הדיזל היא לא ברת השגה אז הייתי הולך על הדגמים הבסיסיים והידניים, אולי אפילו על דגם ה-1.4 החדש בזכות המחיר האטרקטיבי. כמובן שכדאי לבצע נסיעת מבחן בכל דגם שעליו תחשוב בכדי לבדוק את ההתאמה של הרכב אלייך ובין היתר ביצועים בעליה עם מזגן שזה עומס יחסי על מנועים קטנים.

בהצלחה.

פורסם

תודה על ההסבר המלומד.

אני מכיר את ההגבלות של הק"מ. לוקח את זה בחשבון. אין לי הרבה מה לעשות עם זה, האמת.

מרכבי דיזל מעדיף להמנע. 1 - בגלל חוסר ההכרות המוחלט שלי עם השוק והרכבים. 2 - בגלל האופציה שאעבור בשלב כלשהו למרכז (בטווח של שנה קדימה זה אפשרי מאוד). 3 - מחירי הסולר?

אופציות שאני בודק הן היונדאי i20 (שאחזיר בסוף העיסקה ואגלגל עיסקה חדשה למה שיהיה רלוונטי אלי דאז, כך שלא אתעסק בלמכור את הרכב הנפוץ הזה), פולו בדגמים שרלוונטיים אלי, או הפביה. אני חייב לציין שאני ממש לא נעול על שום דגם, ואם יש כיוון שלא חשבתי עליו - אשמח לשמוע.

צרכים - 1) חסכוני בדלק עד כמה שאפשר 2) שיסחוב ירושלים-מרכז יום יום, ואם אפשר אפילו עם מזגן 3) אחריות יבואן טובה (שזה מוריד נק' לפולו כנראה).

ה-30K מקדמה מתבססים על ה-1.6 הנוכחית. יש מצב שאוכל להעלות את זה בקצת, אבל זה האזור בכל מקרה.

תודה!

• תוכן חדש...