Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לשאול לגבי הסבה לגז, הרכב הוא אלפא 159 מנוע 3.2 JTS

האם אפשרי?

מהן היתרונות מול חסרונות?

האם זה לא יזיק ויחליש את המנוע?

תודה

פורסם

אקזוטי או לא - הסבת גאז לאלפא, נראית לי כמו לחם בפיתה...:roll:

אינני זוכר את דגם המנוע המדוייק, אבל חלק מה-JTS-ים רגישים גם ככה, ולא בטוח שגאז יעשה להם טוב.

alfa 156 2.5.

פורסם
שלום, רציתי לשאול לגבי הסבה לגז, הרכב הוא אלפא 159 מנוע 3.2 JTS

האם אפשרי?

מהן היתרונות מול חסרונות?

האם זה לא יזיק ויחליש את המנוע?

תודה

תדבר עם דודי0577264979 אלוף הגז בארץ

פורסם

לא מבין אותך, קנית אלפא, לקחת בחשבון שזה מנוע גדול, פתאום קשה לשלם על דלק?

משפחתיות ומנהלים עם מנוע גדול (מעל 2400 לדעתי), רצוי להסב לגז למי שנוסע הרבה, לדוגמא האמריקאיות.

קח אימפאלה עם מנוע 3.4, תסב לגז, תקבל אחלה רכב, וצורך כמו רכב רגיל. (וגם המנועים שלהם עמידים וטובים לגז. וגם לא תיהיה בעיית כוח)

פורסם

אל תשכח שקודחים בבלוק המנוע, אין מקום בתא המטען בגלל המיכל, צריך לנסוע משולב גז ובנזין(ז"א אי אפשר לנסוע רק על הגז אחרי ההסבה)+ עלות התקנה גבוהה(באיזור ה7000-10000ש"ח)

אני לא הייתי נכנס לזה בכלל.

כמו שנאמר כבר "הדרך הכי זולה לשפר את הרכב שלך, הוא למכור אותו ולקנות אחד חזק יותר"

הרכב לא מתאים לצרכיך?

תחליף, זוהי האפשרות הזולה והנכונה ביותר.

פורסם
אל תשכח שקודחים בבלוק המנוע, אין מקום בתא המטען בגלל המיכל, צריך לנסוע משולב גז ובנזין(ז"א אי אפשר לנסוע רק על הגז אחרי ההסבה)+ עלות התקנה גבוהה(באיזור ה7000-10000ש"ח)

אני לא הייתי נכנס לזה בכלל.

כמו שנאמר כבר "הדרך הכי זולה לשפר את הרכב שלך, הוא למכור אותו ולקנות אחד חזק יותר"

הרכב לא מתאים לצרכיך?

תחליף, זוהי האפשרות הזולה והנכונה ביותר.

התיאור קצת מוגזם ומופרך, ברוב האמריקאיות לא תהיה בעיה של מקום פנוי בתא המטען לאחר הסבה לגז (אלא אם כן אתה בונה סטיגמות ולא ישאר מקום לגופות).

ולכראיה ישנו חבר פורום ששכחתי את הכינוי שלו, שעשה הסבה לקוואליר, ונכון לעכשיו לא שמעתי תלונות. כמו כן, חלק מן המשתמשים סבורים הנעה בבנזין מדי פעם היא מומלצת על מנת לשמור על תקינות המנוע.

הבוז לך.

פורסם

הבנתי, תודה, כשעולה לך שקל לק"מ ואתה עושה לפחות 500 ק"מ בשבוע ולא רוצים להיפרד מהרכב הנהדר הזה חושבים לכל מיני כיוונים, הרכב הוא של ההורים.

לדעתי הרכב קצת אקזוטי לא? הוא חיה שונה ויפיפיה כל הכביש, והגירסא שלנו עלתה הרבה הרבה יותר מהגירסא הרגילה אז לא הייתי מגדיר אותה עממית..

פורסם

פותח השירשור, תאמין לי, אל תאמין כאן לאף אחד. :lol:

וברצינות, מערכות הגז של היום עובדות בצורה מעולה. לי יש פאסאט עם מנוע 2.8 ליטר, אותה הסבתי לגז במכון מורשה (אם כי למאותו מכון לא היתי מפנה אותך - "גרין קאר" - המתקינים שם קבוקים ברמות) אבל השקעתי במערכת PRINS שהיא הטובה ביותר בשוק והרכב נוסע בצורה חלקה ומעולה. את ההבדל בכוח אני לא מרגיש, אותם ה-210 סוסים שהיו כך גם נשארו. נושא איבוד הכוח הוא לדעתי יותר פסיכולוגי או שהוא באמת מורגש בכל מיני עגלות משפחתיות או מכוניות עם מנוע קטן שלא שווה בכלל להשקיע בהן.

לגבי החסכון - אתה חוסך 50% מההוצאות השוטפות שלך על דלק, וזה בדוק.

אמינות - שוב, אם תקנה את הPRINS תיהיה רגוע, המערכת אמינה, לא עושה בעיות בכלל, אתה לא מרגיש אותה. רק למלא גז ולהנות.

יתרונות: 1) חסכון בהוצאות הדלק של 50%.

2) עובר טסט בלי בעיות (שכח מבעיות זיהום לנצח)

3) הגז מטבעו נקי יותר מדלק וכשהו נשרף אינו משאיר אחריו פיח, לכן המנוע "נקי", השמן לא ניהיה שחור ומערכת הפליטה נשמרת.

חיסרונות (לדברי כל מיני אנשים...)

1) זה מסוכן להחזיק בלון גז ברכב

2) הגז דופק את השסתומים (הבנזין משמן את השסתומים מה שהגז לא עושה) וכך פוגע במנוע

3) כל מיני דברים נוספים שמנותקין מהמציאות..

1) במקרה של תאונה \ פיגוע \ נסיון חיסול של מרגול - סביר להניח שקודם כל מיכל הדלק שלך שעשוי מפלסטיק בעובי 0.4 ס"מ יפוצץ אותך ולא הבלון גז שעשוי מפלדה 0.7 ס"מ ובעלי שסתומי בטיחות.

2) עניין השימון - במערכת הPRINS יש קיט שימון מיוחד לשסתומים אשר דואג לשמן את השסתומים ומתקבל אפקט טוב יותר מהשימון של הבנזין.

3) לדעתי - זה מעולה שיש חוסר מודעות לנושא הגז בארץ. אני לא יודע למה זה קורה, אבל אני מבסוט. מחירי הגז נמוכים, אין תורות בתחנות גז (ודרך אגב, יש מספיק תחנות, זה גם תירוץ שאנשים יספרו לך שחסר תחנות) ואני חוסך ונהנה.

אם כולם ישימו, אזי זה יפסק. לכן, עצה שלי - אל תשימו. זה סתם ח** :wink:

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

מחזק את דבריו של קיקי, הבדל כוח מורגש אולי ברכבים קטנים, או ברכבים שעברו הסבה והמתקין לא השקיע מספיק בכיוונים לאחר מכן.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

קיקי, תודה על ההלצה בנוגע למרגול, העלת חיוך על פניי :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בתוך העיר משהו כמו אחד ל-5.

ומה זאת אומרת כמה הגז עובד?

הגז עובד תמיד. מרגע שהרכב נדלק, עוברת דקה והרכבעובר לגז קבוע.

האוטו שלי אוכל ליטר ל-7 במשולב בנסעיה רגוע.

ככלל הצריכת דלק \ גז - זהה עם הטייה של עד 10% לרעת הגז.

avizaz vbmenu_register("postmenu_3071563", true); היתי חייב לתת לה עוד קצת פרסום :)

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

המזל הוא שהמדינה נזהרת מלהכניס ידה לכיס האזרחים אז אני בטוח שלמרות שהמדינה תבין שהיא מפסידה פה הכנסות ממיסים אין סיכוי שהיא תטיל מס על תדלוק בגז או שתעלה בצורה דרסטית את מחיר הטסט לאותם רכבים. אין סיכוי אני אומר לכם :-D

פורסם
בתוך העיר משהו כמו אחד ל-5.

ומה זאת אומרת כמה הגז עובד?

הגז עובד תמיד. מרגע שהרכב נדלק, עוברת דקה והרכבעובר לגז קבוע.

האוטו שלי אוכל ליטר ל-7 במשולב בנסעיה רגוע.

ככלל הצריכת דלק \ גז - זהה עם הטייה של עד 10% לרעת הגז.

avizaz vbmenu_register("postmenu_3071563", true); היתי חייב לתת לה עוד קצת פרסום :)

מחזק את הקטע של 10% לרעת הגז. אני יודע בדיוק כמה הרכב שלי צורך בנזין (6.5 בעיר ו 12 בחוץ) ועם אותה נסיעה בדיוק על מה שהיה יוצא בערך 73 ליטר בנזין יצא לי למלאות 81 ליטר גז, בערך 10% פחות טוב אבל עדיין מדובר בחיסכון אדיר. ואכן הרכב נוסע על גז תמיד ואין שום צורך לנסוע על בנזין זו אגדה עירונית, מי שרוצה יכול לנסוע על בנזין מידי פעם אבל אין צורך או הוראה מיוחדת לכך. אצלי אפילו אין צורך במשמנת כי המנוע הוא OHV והשסתומים מותאמים לחום הנוסף שנוצר בשריפת גז.

הבחור שהתקנתי אצלו כאן באזור ב"ש אמין מאוד והוא מיד אמר לי שהוא לא מתקין על כל רכב אלא רק על כאלו שמתאימים (נכון שזה נשמע חירטוט אבל יש לי הוכחה לכך כי לפני חצי שנה הוא סירב להתקין לאבא שלי מערכת גז בקורולה כי היא לא מתאימה) לדעתי אתה יכול להתייעץ איתו. שם החברה "אוקטן קל" אם אתה רוצה אני יכול להשיג לך טלפון, אני בטוח שתקבל תשובה לגבי האלפא.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...