Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב לא מזמן, יונדאי אקסנט 96, היא נהדרת אבל, הדש בורד נסדק כול הזמן והמצב מחמיר . האם יש פתרון מלבד החלפה של כול הדשבורד?

כמה עולה להחליף בכלל??

מודאג ומיואש

פורסם

אין פיתרון, רק דשבורד חדש. כל השאר זה רק כיסויים והדבקות ועוד חרטות שלא מחזיקים מעמד.

פורסם

שמעתי שדברים כאלו נובעים ממתיחות ועיוותים(קטנים מאוד) בשילדת הרכב, אין פתרון אלא לקנות דש חדש.

שגם הוא עם הזמן יפגע.

:king:

פורסם

גם לי יש אקסנט 96', והרשה לי לתקן אותך - האוטו הזה ממש לא נהדר... :twisted:

גם לי יש סדק ענקי מעל התא כפפות שדוד שלי הצליח לסתום איכשהו עם איזה דבק (נראה מכוער ובולט...) ועוד מספר סדקים קטנים בדש בורד באיזור השימשה.

הפלסטיקים של האוטו כל כך דקים ככה שהם נחשפים לשמש הם פשוט....נסדקים....

אין הרבה מה לעשות, אי אפשר לתקן את זה מבלי שהתיקון יראה לעין. אם זה ממש מפריע לך תחפש דש בורד חדש מפירוקיה.

עוד פתרון - צילון על הדש בורד ימנע התפתחות סדקים חדשים.

פורסם
אם זה ממש מפריע לך תחפש דש בורד חדש מפירוקיה.

לך תמצא בפירוקיה דשבורד שלם של רכב שהמחלה הקבועה שלו היא סדקים בדשבורד...

פורסם

אכן זאת תהיה בעיה למצא אחד שלם...(מי כמוני יודע...)

אבל אין הרבה מה לעשות במקרה הזה.

דרך אגב, דבר ששכחתי להוסיף - המחלה של הרכב היא לא רק סדקים בדש בורד, אלא בכל הפלסטיקים ברכב... וזה אומר למשל שכל כמה חודשים מתקלקלת ידית דלת פנימית אחרת...

אורך חייהם של הידיות קצר במיוחד.

פורסם

דרך אגב, דבר ששכחתי להוסיף - המחלה של הרכב היא לא רק סדקים בדש בורד, אלא בכל הפלסטיקים ברכב... וזה אומר למשל שכל כמה חודשים מתקלקלת ידית דלת פנימית אחרת...

הפתרון הטריוויאלי הוא להתשמש מה שפחות בידיות של הדלתות. אני מציע לא להשתמש בהן בכלל ולהכנס ולצאת מהרכב דרך הסדקים בדשבורד.

פורסם

הפתרון הטריוויאלי הוא להתשמש מה שפחות בידיות של הדלתות. אני מציע לא להשתמש בהן בכלל ולהכנס ולצאת מהרכב דרך הסדקים בדשבורד.

אתה צוחק, אבל יש אקסנטים ששם השיטה הזאת ישימה...

פורסם

אין מה לעשות,צריך לחיות עם זה...או כמו שאומרים, אין ארוחות חינם.

עם ישראל,עם העדר, יעדיף סוסיתא שנת 2000 ,העיקר שיהיה כמה שיותר חדש....

איכות החומרים וההרכבה ברכבים כאלה הם לא מי יודע כמה והזמן מוכיח שוב.....אין ארוחות חינם.

צריך לחיות עם זה.

פורסם
אין מה לעשות,צריך לחיות עם זה...או כמו שאומרים, אין ארוחות חינם.

עם ישראל,עם העדר, יעדיף סוסיתא שנת 2000 ,העיקר שיהיה כמה שיותר חדש....

איכות החומרים וההרכבה ברכבים כאלה הם לא מי יודע כמה והזמן מוכיח שוב.....אין ארוחות חינם.

צריך לחיות עם זה.

זה לא נכון כל כל ואתה סתם מזלזל באוטו הוא רכב מאד אמין מחירון לא גבוה מבחינת מראה יפה(בהשוואה לכל המשפחתיות מאותו מודל) בייחוד בגרסת 3 דלתות וגם סוחב די נחמד יחסית לנתונים.....

אז אין מה לעשות הדש בורד זה המחלה של האוטו לא כל כך נורא אפשר להסתדר

חבר שלי חיפש אקסנט 1.5 ידנית שנת 96 במשך חודשיים וחצי יצא לו הנשמה עד שהוא מצא אבל זה היה שווה יחסית לאפשרויות

ושהוא מכר אותו הוא לא חיכה יותר משעה וחצי הוא תלה שלט למכירה וכעבור שעה ורבע האוטו נמכר עצר אותו בן אדם בכביש ולקח את הרכב בלי בדיקה אפילו

החתימה במוסך אני בונה לה טורבו......

פורסם

זה הפתרון האידיאלי בתור מישהו עם אקסנט!!!!!

אני ככה סידרתי את זה וזה מחזיק מדהים הדבק גם שקוף ככה שזה לא ממש מכוער!!!!

אני ממליץ לך בחום אחי!!! תנסה ותראה רק תזכורת צריך לעבוד עם הדבק הזה מאוד מהר כי הוא מתייבש ממש מהר!!! ונהיה מוצק כזה וגם הריח בזמן העבודה ממש מסריח אבל תאמין לי זה פיתרון אדיאלי ולא להחליף דאש זה סתם יקר (גם מפירוקיות בדקתי) וגם עבודת הרכבה קשה בקיצור ממש לא שווה תעשה את מה שאמרתי לך

וכול מי שמשםיל את האקסנט תרשו לי רק להגיד לכם שזה אחלה אוטו מכול בחינה יחסית למחיר שלו ויחסית לעלות התחזוקה הזולה וגם הוא הרבה יותר יפה מהמון רכבים של אנשים פה שמכפישים!!!!!!!! :twisted::evil::!::idea:

פורסם

יש כיסויים מבד לדש-בורד. לרכב נפוץ כמו אקסנט לא קשה לימצא. יש שם פתחים למזגן ולכריות האוויר. לא יקר, פשוט להתקנה (מניחים על הדשבורד וזהו) ויצא יותר יפה מכל תיקון.

פורסם

הכיסוים הללו זה הדבר הכי מכוער שראיתי בחיים זה הרבה יותר מחריד מכול הדבקה

אני דבק(כמה אירוני).... בהמלצה שלי

דבק אפוקסי שקוף :p

פורסם
זה הפתרון האידיאלי בתור מישהו עם אקסנט!!!!!

אני ככה סידרתי את זה וזה מחזיק מדהים הדבק גם שקוף ככה שזה לא ממש מכוער!!!!

אני ממליץ לך בחום אחי!!! תנסה ותראה רק תזכורת צריך לעבוד עם הדבק הזה מאוד מהר כי הוא מתייבש ממש מהר!!! ונהיה מוצק כזה וגם הריח בזמן העבודה ממש מסריח אבל תאמין לי זה פיתרון אדיאלי ולא להחליף דאש זה סתם יקר (גם מפירוקיות בדקתי) וגם עבודת הרכבה קשה בקיצור ממש לא שווה תעשה את מה שאמרתי לך

וכול מי שמשםיל את האקסנט תרשו לי רק להגיד לכם שזה אחלה אוטו מכול בחינה יחסית למחיר שלו ויחסית לעלות התחזוקה הזולה וגם הוא הרבה יותר יפה מהמון רכבים של אנשים פה שמכפישים!!!!!!!! :twisted::evil::!::idea:

לגבי האפוקסי - יש כל מיני סוגים. יש שמתאימים עד טמפ' X ויש שמתאימים עד טמפ' Y. שים לב לפני שאתה קונה.

כמו כן יש כאלה שמתייבשים יותר לאט ויש שמתייבשים יותר מהר, קח את זה גם בחשבון (אל תקנה אחד עם ארך ייבוש של 10 שעות כי אז לא תוכל לסוע באוטו בגלל הריח, חפש משהו של 30 דק' או משהו בסגנון).

אפוקסי - כשמתקשה הוא כמו אבן, ולכן אינו מתרחב בחום/מתכווץ בקור, והדש בורד הוא כן מושפע (אחרת לא היה נסדק) ולכן זה לא תמיד יפתור את הבעיה. חשוב לאחר הוספת האפוקסי בסדקים לשמור על הדש עם ספריי סיליקון כזה להגנה, לשים צאלון על השמשה, ועל אף שזה מכוער (אבל לא בהכרח) כדאי לשים גם בד שיכסה.

אני מתכוון בקרוב לקנות בד, לחתוך אותו במידות של הדש ולשים אותו על הדש כדי למנוע סדקים חדשים והתרחבות של ישנים. (נכון, אמנם זה BMW, איכות ההרכבה והחומרים טובה, אבל שמש ישראלית במשך 17 שנה ללא הגנה - גם דש בורד של BMW יסדק, ושלי לא היחידי).

בכל מקרה - ניתן לקנות בחנויות בדים בד סקאי או משהו מבריק אחר (לא פרווה של נמר) לחתוך במידות של הדש, לתפור בקצוות יפה, להצמיד אותו עם מספר רצועות של סקוטש, זה גם יראה נורמלי וגם ישמור על הדש.

פורסם

אני אצלם את ההדבקה שלי ברכת ואז תראו שזה יצא ממש סבבה עם אפוקסי כי פשוט הכיסויים ממש ממש מכוערים ואני יודע כי חיפשתי פטרון לסדקים במשך חצי שנה ככה שאני ממש מדבר מנסיון רב!!!!

• תוכן חדש...