Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שני רכבים אחד מהם לא כל כך פעיל בחודשיים האחרונים מאז שמשפחתנו התרחבה לאחרונה :)

המצבר ברכב הלא פעיל מת, ממש מת האוטו אפילו לא חושב לעשות קול של סטרטר כשמנסים להניע...

בכל אופן אני מעוניין לטעון אותו ומאחר ואין לי מטען בבית חשבתי פשוט לנתק אותו מהרכב ולחבר אותו במקביל עם כבלים לרכב השני (שניהם אותו סוג) ובאופן זה לטעון אותו.

תוך כמה זמן בטעינה מסוג זה המצבר יטען במלואו?

תודה.

פורסם

לא רצוי ואני אנסה להסביר למה.

1. בזבוז דלק וזיהום אוויר כאשר הרכב מונע בכדי להטעין מצבר נוסף.

2. במידה והמצבר מת=מתח קטבים של 11.7 וולט הזרם שיידרש להטעין את המצבר הינו מאוד גבוה קרי עומס נוסף על האלטרנטור שלא תוכנן לכך דבר אשר עלול להזיק לאלטרנטור לטווח הארוך וגם למצבר.רצוי להטעין את המצבר בטעינה איטית ומבוקרת.

במידה והדבר חד פעמי חבר את המצבר לאלטרנטור ותעלה את הסל"ד של המנוע ל-1500 סיבובים לדקה למשך 15 דקות.

נתק את המצבר וחבר אותו לרכב המושבת והמשך את הטעינה בזמן נסיעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם תפרק את המצבר ותיקח אותו לחשמלאי רכב, יטעינו לך אותו תמורת סכום שבין 0 ל-50 ש"ח. תלוי במידת היכרותך עם החשמלאי.

כשתחזיר את המצבר לרכב העומד, נתק את קטבי המצבר (או לפחות אחד מהם) וחבר חזרה (תוך חיזקו הברגים. אל תחפף) לצורך התנעה אחת לכמה ימים.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

מה בדיוק יש למדוד? המצבר ריק, ובמקרה הטוב לא מת. יש לחברו לטעינה איטית, ועדיף ראשית לחברו בחיבור מקבילי (לא צריך כבלים עבים) למצבר תקין לחלוטין ללא טעינה כלל, ולאחר שתהיה תגובה מינמלית ממנו (בבדיקת אלקטרוליט או מתח) , לחבר את שניהם במקביל לטעינה איטית, במכשיר ייעודי.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...