Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגנון נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה , אוטוטו יש לי רישיון שנה . (אני יודע זה מעט)

בכל מקרה אני לא אוהב את הסגנון נהיגה שלי ,ואני לא יודע איך להפסיק אותו או לשנות .

אני לא עושה עבירות בכלל או דברים בסגנון אבל הנהיגה עצמה שלי ממש אגרסיבית ולא רגועה .

זה מרגיש כאילו אני נוהג נגד הזמן אפילו שאין לי סיבה כלשהי , משמע אני לוחץ הרבה , מרבה לעקוף וכו' .

מה אני יכול לעשות ? זה עניין של גיל ? (אני לא עושה שטויות עם המכונית )

מקווה שהבנתם למה התכוונתי ,

תודה ושיהיה ערב טוב

פורסם

עצם זה שאתה מודע לבעיה זה כבר חלק גדול מהדרך לפתרון.

העניינים אכן נרגעים עם הגיל, אבל זה לא אומר שעכשיו אין מה לעשות ולא תוכל להיות בשליטה, אלא שעכשיו יהיה לך קצת יותר קשה להשאר בשליטה כל הזמן.

אני מניח שמדובר ברכב של ההורים. כשתתבגר ויהיו לך מכוניות משלך זה גם יעזור למתן את התופעה.

אם יש לך באוטו בקרת שיוט (מהירות קבועה) והכביש פנוי ומאפשר זאת - כוון למהירות הגיונית וחסכונית שאתה מעוניין להשאר בה, ואל תתפתה להגרר אחרי נהגים אחרים.

בעיר נהג ממש במתינות - השתוללות בעיר זה לא רק סכנת חיים, אלא גם סכנה עצומה להולכי הרגל.

אולי יציעו לך לבקר בבית לוינשטיין. אני לא עשיתי את זה אז אני לא יכול להמליץ (אבל כן ביקרתי במחלקה השיקומית בשיבא).

פורסם

אני ממש לא עושה שטויות כמו שציינתי ולא מסכן את עצמי.. אבל עצם הנהיגה נגד הזמן מעצבנת , אך גם לנהוג רגוע במדינה כמו שלנו זה בלתי אפשרי , תמיד תתקל במכונית שלא זזה או שנוסעת לאט במיוחד ומיני חמורים רבים .

מהירויות גבוהות אני לא נוסע בכבישים מהירים מהסיבה היחידה שאני מפחד בדוח מהירות + שלילה כי אני נהג חדש .

נניח בכביש החוף , מותר לנוסע 90 , אם אני אתפס על 110 למרות שאני לא חושב שיתעסקו במכונית שנוסעת רק 110 .

מה העונש לנהג חדש?

פורסם

תעבור לידני.

סגנון נהיגה "רגוע" הוא ראיית הנולד על הדרך, הסתכלות על תנאי הדרך ותכנון הנסיעה על פיהם כדוגמת שמירת מרחק מהנהג לפניך, הפסקת לחיצה על הגז כשאתה מבחין באור אדום לפניך כדי להקטין את המהירות בהדרגה ולא לשחוט פתאום את הברקסים וכו'.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
תעבור לידני.

סגנון נהיגה "רגוע" הוא ראיית הנולד על הדרך, הסתכלות על תנאי הדרך ותכנון הנסיעה על פיהם כדוגמת שמירת מרחק מהנהג לפניך, הפסקת לחיצה על הגז כשאתה מבחין באור אדום לפניך כדי להקטין את המהירות בהדרגה ולא לשחוט פתאום את הברקסים וכו'.

בקטע הזה אין לי בעיה ,אני מסתכל 300 מטר מראש כל פעם ואם מבחין ברכב איטי או שלא סגור על עצמו אני מאט אוטומטי וכו' או הולכי רגל פוטאנציאלים.

אני מדבר על הקטע של עקיפות ולחיצות בפתיחה של רמזור ושטויות כאלה , מקווה שזה עניין של גיל .

אם זו מהירות שנאכפת (אני לא בטוח עד 110) אז תשאר נהג חדש עוד כמה שנים, חפש פה בשרשור ליד.

שירשור ליד ,איפה ? ;)

פורסם

אתה נוסע נגד הזמן? צא יותר מוקדם כך שלא תצטרך למהר.

סגור חלונות ותדליק מזגן, זה יוצר אווירה רגועה יותר בלי כל הרעש מבחוץ. שים מוזיקה שאתה אוהב.

גם אני הייתי ככה, ולא רק זה אלא שגם הייתי חוטף עצבים מטורפים על כל מי שהיה חותך אותי, עוקף תור ונדחף, נתקע בשמאלי וכו'

אח"כ החלטתי לעשות סוויץ' ולהפסיק להתעצבן.פשוט ככה. אני פשוט נוסע בזהירות ומחליט שלא להתרגש מכל בהמות הכביש למינהם.

עכשו אני הרבה יותר רגוע ואף פעם לא מתחיל את היום בעצבים כי התעצבנתי על מישהו בפקק.

V5

פורסם
אתה נוסע נגד הזמן? צא יותר מוקדם כך שלא תצטרך למהר.

סגור חלונות ותדליק מזגן, זה יוצר אווירה רגועה יותר בלי כל הרעש מבחוץ. שים מוזיקה שאתה אוהב.

גם אני הייתי ככה, ולא רק זה אלא שגם הייתי חוטף עצבים מטורפים על כל מי שהיה חותך אותי, עוקף תור ונדחף, נתקע בשמאלי וכו'

אח"כ החלטתי לעשות סוויץ' ולהפסיק להתעצבן.פשוט ככה. אני פשוט נוסע בזהירות ומחליט שלא להתרגש מכל בהמות הכביש למינהם.

עכשו אני הרבה יותר רגוע ואף פעם לא מתחיל את היום בעצבים כי התעצבנתי על מישהו בפקק.

קלעת בול בפיסקה האחרונה למה שאני מתכוון , בקשר לנוהג נגד הזמן לא עניין של ממהר למקום כלשהו , כאילו זו צורת הנהיגה, של ממהר .

פורסם
.

שכחת להוסיף שגם חוסכים יותר בדלק כשנוהגים רגוע :-)

בכל אופן, אני גם בדעה שעם הגיל זה עובר. גם אני הייתי ככה בתחילת דרכי (למרות שאני רק 5 וחצי שנים על הכביש, אט אט בהדרגה זה ירד ממני כל הקטע של ה"לחץ").

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני גם נהגתי באופן כזה פעם ולדעתי חלק גדול מן הנהגים עוברים תהליך "התבגרות" שכזה. מה שעזר לי לשנות את אופי הנהיגה היה בהתמקדות באיך אני נוהג בפועל (ברמה הטכנית). עצם ההתמקדות בטכניקה, לאו דווקא טכניקה של תפעול הרכב אלא גם מול הסביבה: חציה נכונה של צמתים, ניהול התנועה לאחור, שמירת מרחק 360 מעלות - כל אלו לא רק משפרים את הבטיחות אלא גם נותנים לך משהו לעשות בזמן הנהיגה, שהופך את הנהיגה למחושבת יותר.

עוד דבר: הנהיגה תשתפר מאוד אם תשתמש בה בתור "מפלט" מחיי היומיום. רוב האנשים יכניסו את צרות החיים, העצבנות והחפזון איתם לתוך הרכב, ידברו כל הזמן בטלפון וכדומה, ומכאן כל הסחות הדעת וגם ההתנהגות העצבנית בנהיגה עצמה. אם מתייחסים אל זמן הנהיגה בתור זמן של שקט בשביל עצמך ולא חושבים לא על היעד ולא על שום דבר טעון - הנהיגה נעשית רגועה יותר ולאו דווקא אטית יותר. נוכחתי לדעת שדווקא נהגים שחושבים על היעד או אפילו ממהרים אליו מגיעים באיחור (הממהר מאחר) ואילו אני, גם כשאני יודע שאני בלחץ של זמן אני חושב רק על הנהיגה עצמה ויודע שככה אני אגיע בזמן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עצם זה שאתה באמת מודע לסגנון הנהיגה שלך זה כבר טוב, רוב הנהגים הצעירים נוהגים ללא סבלנות. זה בסה"כ עניין של גיל.

אומנם אני לא זקן החבורה ובסה"כ בן 24 ולא צברתי שנים של נהיגה אבל זה גם יעבור.

הבעיה בארץ היא שכולם פה ממהרים ולחוצים תמיד גם כשאין באמת סיבה טובה... וכן הגיר האוטומט תורם לכך רבות, יותר קל ללחוץ רק על הגז ולטוס.

אני נתקל המון פעמים בנהגים עצבניים עם יד קלה על הצופר ורגל כבדה על הגז, עוד דרך לבזבז דלק בכמויות.

תוריד רגל מהגז ותן נגיעות קטנות על הדוושה ותחסוך בהוצאות.

שים מזגן ומוזיקה ותתעלם מנהגים נודניקים מסביב(ועדיין לא לנסוע 40 קמ"ש על כביש של 90 כן...).

בישראל פשוט אין תרבות נהיגה...

הבעיה היא שזה משפיע גם על אלה שלא רוצים להיגרר...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

אולי הבחור אוהב לנהוג מהר...

לך תעשה סיבוב במסלול קארטינג, אולי תגלה משהו על עצמך

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

תנסה לנסוע ללא מוסיקה,אולי הקצב מדרבן אותך לנסוע מהר,

אני התחלתי לנהוג רגוע ברגע שקניתי רכב אישי ולא רכב מההורים,ככה שכול ההוצאות נופלות עלי.

או תיקנה רכב מיני,גם אם תירצה לנהוג מהר ולעקוף תגלה שזה קצת קשה.:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...