Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אי אפשר לדעת, לכן כדאי להיכנס לבדיקה.

רק היום ראיתי אחת שנסעה ללא מים בכלל הרכב, אין לי שמץ של מושג איך הרכב לא התחמם לה.

קובי

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הייתי במצב הזה ומתחרע על הבלמים בכוונה במשך חצי שנה - הייתי יודע שיש מצב שהם גמורים והייתי ניגש לבדוק אפילו בלי לחשוב על לפתוח שרשור.

אם הייתי במצב הזה כנהג נורמטיבי, כל עוד הבלימה תקינה ואני לא מרגיש משהו מוזר ולא נדלקו נורות כלשהן - נוסע בלי חשש.

זה כמו להגיד לו לבדוק את הקומפרסיה במנוע (סתם דוגמא כן) כי אולי הוא נסע על המנתק חצי שנה.

זה לא נראה לי הגיוני, זו הכוונה.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

באמת שאני לא מבין את מי שטען שצריך לבדוק אחריי לילה... נו באמת בשביל עוד 10 טיפות שמן שלא ירדו לאגן שמן צריך לחכות לילה? לא מזמן סיימתי עבודה מועדפת בתחנת דלק ותמיד שאנשים ביקשו ממני לבדוק שמן ביקשתי מהם לדומם את המנוע לדקה שתיים ואז היינו מרימים מדיד. נניח ובודקים שמן שהמנוע חם לאחר נסיעה והמתנה של דקות ספורות והמדיד מורה על טיפה מתחת לקו המינימלי (מילימטרים בודדים) אם תחכו לילה שלם הוא יעלה בדיוק לקו של המינימום ואז, לא צריך להוסיף שמן?! הרי ברור שחסר! אני ברכב של חברה שלי מוסיף מעט שמן (עד 3/4 במדיד) שהמדיד נושק לרבע וכך גם הייתי ממליץ לכל מי ששואל את דעתי.

danielfp02 ידידי, קודם לכן חשבתי שפתחת את הנושא בשביל לצחוק על מישהו או לפרסם את שם המוסך שכתבת בהודעה הראשונה.

עכשיו דיי ברור לי שטעיתי ואני אענה לשאלה שלך ברצינות.

פתח ספר רכב (בתור בעל הרכב אתה מחוייב לקרוא את הוראות הבטיחות וללמוד את מכלולי הרכב וכיצד לתפעל אותו (חוק בתאוריה!) תעבור בעיון על נושא אחזקה וטיפולים ותלמד כיצד בודקים שמן מנוע/גיר/הגה/בלמים ומי קירור.

נ.ב תהנה באילת!

פורסם

שלום

סך הכל נסיעה לאילת....מה יש לכם.

סעו באוטובוס וזהו, בלמים, מוסך....

רק בארץ חושבים שאילת זה נסיעה, במקום שהאוטו הזה מיוצר נסיע לאילת זה חצי דרך כדי לבקר את הסבתא.

צאו מהסרטים...

סע בזהירות ותחזור בשלום.

ותהנה.

פלג_

פורסם
מדובר בפולו 2010 ועוד לא היה טיפול אבל והאוטו כל היום נוסע

שלום רב !

בדיקת מפלס שמן , לא מחייבת בדיקה במוסך, אך מומלצת הוספת שמן לפי הוראות יצרן, בצמיגות המתאימה, הרשומה בספר הרכב.

אין צורך להמתין לנסיעה לאילת בשביל לבדוק או ל/ הוסיף שמן!

רכב שנוסע כל היום, דרושה בדיקת שמן כל בוקר לפני כל נסיעה למחמירים, ו/או לפחות פעם בשבוע לדייקנים.

מכיוון שלא ציינת כמה קילומטר ביצעת מהטיפול הקודם, ומכיוון שלא ציינת כמה זמן הרכב ברשותך, אני מניח שכשנה לפחות, היית אמור לדעת את צריכת השמן הממוצעת ברכבך, ולהחזיק בתא המטען שמן בכמות ובצמיגות הנכונה והמומלצת של היצרן, וזאת כדי למנוע הוספת שמן בשעת חירום באמצע כביש הערבה, או אצל תחנת דלק נזדמנת בה יוסיםו לך שמן בצמיגות הלא מתאימה, במנוע חם, שבסוף יתברר שהוסיפו לך ליטר מעל המומלץ, ועוד במחיר מופקע, ובסוף תח זור הביתה בגרר.

מכיוון שלא ציינת כמה אתה קרוב לטיפול הבא, הייתי ממליץ להקדים טיפול ערב הנסיעיה, ולבצע בדיקות בטיחות , בלמים והגוי, ורצועות אביזרים, נוזלי בלמים, קירור הגה כח ווזל הדראולי לתיבת הלוכים אוטומטית.

מה שנשאר , זה לאחל נסיעה טובה ובטוחה בכבישים, ללא דאגות של התחממות חוסר בשמן, ולחץ אוויר בגלגלים, שביצעת ובדקת טרם הנסיעה.

נסיעה אטובה כבר אמרתי?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מחזק את קודמי, נסחפתם לגמרי.

בסה"כ נסיעה של כמה מאות קילומטרים(הלוך חזור) לא צריך לבדוק כלום, הרכב הוא רכב חדש, כל עוד הוא מטופל בזמן אין סיבה שיהיו בעיות מיוחדות.

פורסם

מחזק את תגובתו של פלג, האוטו באמת חדיש לגמרי, רק שיבדוק את כל הנוזלים לפי ספר הרכב ושיסע לשלום.

רכב במצבו, שננהג באופן נורמלי לא אמור לאכול שמן/מים והבלמים אמורים להיות תקינים.

אילת זו "נסיעה"? :shock: רק בגלל שהארץ קטנה אז חושבים שת"א (לדוגמא) - אילת זו נסיעה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם
מחזק את קודמי, נסחפתם לגמרי.

בסה"כ נסיעה של כמה מאות קילומטרים(הלוך חזור) לא צריך לבדוק כלום, הרכב הוא רכב חדש, כל עוד הוא מטופל בזמן אין סיבה שיהיו בעיות מיוחדות.

שלום

סך הכל נסיעה לאילת....מה יש לכם.

סעו באוטובוס וזהו, בלמים, מוסך....

רק בארץ חושבים שאילת זה נסיעה, במקום שהאוטו הזה מיוצר נסיע לאילת זה חצי דרך כדי לבקר את הסבתא.

צאו מהסרטים...

סע בזהירות ותחזור בשלום.

ותהנה.

פלג_

טעות! שמן מנוע ושאר הנוזלים צריך לבדוק תקופתית בלי שום קשר לסוג הנסיעה המתוכננת, לגיל הרכב או המדינה ולכן אני רואה זאת באור חיובי שרוצים לבצע בדיקות אלו, גם אם התירוץ הוא נסיעה לאילת.

עכשיו נטען כי חסר שמן, השאלה היא כמה שמן חסר וכמה נסועה יש לרכב?

פורסם

הנסיעה לא ארוכה, בטח כשהוא יוצא משדרות כמדומני.

אבל תאמינו לי שהוא מעדיף לבדוק את הרכב מלגלות פתאום שחסר לו נוזלים למיניהם והוא תקוע בדרך.

Pintos

לוקח לשמן יותר מ2 דק' לרדת מהראש מנוע לאגן שמן, והוספת שמן לאחר בדיקה לא נכונה(שתגרור הוספה מעבר לרצוי) יכולה לגרום לנזק בילתי הפיך למנוע.

קובי

פורסם
הנסיעה לא ארוכה, בטח כשהוא יוצא משדרות כמדומני.

אבל תאמינו לי שהוא מעדיף לבדוק את הרכב מלגלות פתאום שחסר לו נוזלים למיניהם והוא תקוע בדרך.

Pintos

לוקח לשמן יותר מ2 דק' לרדת מהראש מנוע לאגן שמן, והוספת שמן לאחר בדיקה לא נכונה(שתגרור הוספה מעבר לרצוי) יכולה לגרום לנזק בילתי הפיך למנוע.

שים לב איך איך באמצעות ציטוט שאולי פיספסת תגלה איך בחיים לא תגיע למצב של הוספה מעבר לרצוי

"אני ברכב של חברה שלי מוסיף מעט שמן (עד 3/4 במדיד) שהמדיד נושק לרבע

וכך גם הייתי ממליץ לכל מי ששואל את דעתי."

פורסם

לא אמרתי לא ליבדוק שמן מים.

שמן גיר ( למי שנוסע באוטומט)

לחץ אוויר.

זה דבר שאני עושה באוטו מידי שבוע, שבועיים.

אבל ללכת לבדיקה במוסך.....

פורסם

אתה יודע מה, למה לא? ברוב במקרים המוסך יבצע עבודה זו כשירות ללקוח ללא חיוב ואם חסר משהו ישלימו וגם יבדקו מדוע חסר.

• תוכן חדש...