Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כאמור לאחר כמה וכמה התייעצויות ונסיעות מבחן החלטתי לרכוש את הסיאט איביזה 1.2 TSI ידנית. היום נסעתי למוסך צ'מפיון המרכזי של חיפה לאסוף את הרכב. הגעתי מעט לפני הזמן שתיאמתי וקיבלו אותי במקום עם חיוך ואוטו חדש.

במשך כ-10 דקות הסביר לי הנציג איך מתפעלים פונקציות בסיסיות של הרכב הזה. יש לציין כי הוא לא מיהר והיה אדיב וכמובן ענה לכל שאלותיי. הרכב הגיע שטוף וללא ג'אנטים שרוטים כמו שקרה פה לשני אנשים. קיבלתי שני מפתחות אחד עם שלט מתקפל ואחד ללא שלט ולא מתקפל. הרכב בצבע כחול כהה מטאלי ולדעתי הוא ממש נראה טוב. הרכב מגיע עם שנתיים אחריות רשמית של צ'מפיון ושנה נוספת של "רצון טוב" שאני רוצה להאמין כי היא באמת תהיה עם רצון טוב במידת הצורך.

כמו כן, קיבלתי את הרכב עם כל האבזור הנוסף שכלל ג'אנטים 16" וצמיגים רחבים 215-40, הגה וידנית הילוכים עם ציפוי עור, גג שמש וכיסאות ספורטיביים. לרכב יש מערכת שמע מקורית עם שליטה מההגה על כל הפונקציות כמעט, מאוד נוח ושימושי. בנוסף ישנה מערכת HILL HOLD ASSIST שנועדה לסייע בזינוק בעלייה. ברגע שהרכב מגלה שאתה נמצא בעלייה ובלימה מלאה המערכת מאפשרת לך כ-2 שניות נוספות של ברקס ע"מ שלא תדרדר אחורנית ותוכל להעביר את הרגל מהברקס לגז ולהתחיל לגלוש (נוח ושימושי מאוד ברכב הידני).

בנוסף ישנה בקרת שיוט שמבצעת את עבודה בצורה מצויינת בכבישים בינעירוניים ואין יותר מדי מה להרחיב עליה. מערכת נוספת היא בדיקת לחץ אוויר בצמיגים שעוד לא הוציאה לי התרעה כלשהי אבל בהחלט נשמעת שימושית גם בשביל לחסוך בדלק.

מבחינת נוחות הרכב בעל מתלים מעט נוקשים, לא אגיד כי זה מכוייל כמו של רכב ספורט אבל זה לא הטויוטה קורולה המשפחתית המודרנית (איפושהו באמצע). מקדימה יש מספיק מקום לנהג והנוסע ללא בעייה (אני 1.84 וממש נוח לי). מאחורה המרחב פנים מעט צפוף מבחינת ברכיים ומרחק של הראש מהתקרה אבל אפשר להסתדר עם אנשים בגודל ממוצע גם מאחור.

הרכב קיבל 5 כוכבים במבחני הריסוק כאשר יש לו את כל המערכות המודרניות של ABS, ESP, BAS,TSC (האחרונה מונעת סחרור גלגלים במקום) ו-4 כריות אוויר.

מבחינת ביצועים הרכב נוסע מצויין. כבר ב-1500 סל"ד נכנס הסופר צ'ארגר לפעולה ומזניק את הרכב באופן חד מאוד למעלה בסל"ד ובמהירות. לפי הנתונים ניתן להגיע מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 9.8 שניות, לא מדדתי אבל זה באמת מאוד מהיר. הרכב אינו מרגיש חלש כלל עבור מנוע 1200 סמ"ק שמרתיע מעט אנשים. המומנט הגבוה של 17.8 קג"מ בטורים נמוכים מספק יותר ממספיק כוח בשביל הנהג הממוצע ונהיגה מהנה מאוד לנהג בעל הנהיגה הספורטיבית. בהילוך שלישי ב-80 קמ"ש הרכב מגיב באופן מובהק ללחיצות על הגז ומאפשר הגעה זריזה מאוד למהירויות גבוהות יותר של 100 קמ"ש ומעלה. בזמנו ביצעתי נסיעת מבחן על הגיר DSG 7 הילוכים אבל לא נהנתי מכל כך הרבה הילוכים ומשחקים איתם בעת נסיעה עירונית, זה פשוט הפריע לי לנהוג ככה. לפיכך החלטתי לרכוש את הדגם הידני שמגיע עם 5 הילוכים (היה נחמד יותר אם היו 6) ומקנה שליטה מצויינת בנהיגה בכל הדרכים הקיימות.

היום ביצעתי רק כ-50 ק"מ על הרכב אך אני אמשיך לעדכן בנוגע לאחזקה, טיפולים ורשמים כלליים מהרכב כאשר אצבור עליו ניסיון נוסף.

בכל מקרה, אני מרוצה מאוד מהרכישה שלי ואני בטוח שהרכב הזה נותן תמורה מצויינת למחירו עבור כל מי שמתעניין לרכוש אותו. הוספתי פה מעט תמונות אוליי מחר אצלם שוב.

תודה לכל מי שקרא ואשמח לעזור לאחרים.

20110621110532.jpg

20110621122509.jpg

20110621122553.jpg

20110621122526.jpg

20110621122537.jpg

20110621122610.jpg

20110621122631.jpg

פורסם

לא מסתדר לי בזווית של העין איביזה 5 דלתות, כאילו הרכב הזה נועד להיות 3דל' וזהו :?

בכל אופן, תתחדש, סע בדרכים טובות וכו' :-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
תתחדש..

עד כמה שאני יודע, ה1.2 הוא עם טורבו בלבד.

יש מנוע 1.2 עם טורבו בלבד?

הם לא משתמשים באותו מנוע על הפאביה TSI והפולו TSI?

תתחדש ותהנה,

אישית אני אוהב את העיצוב של ה-3 דלתות אבל אין ספק

שעשית אחלה בחירה ואחלה צבע!

פורסם

המון תודה לכל המברכים. בחרתי ב-5 דלתות מכיוון שאני אוהב יותר פרקטיות. לא נוח לי שאנשים מתקפלים לי לתוך הרכב. זה לא נוח מניסיון.

לרכב יש שני מגדשי טורבו האחד הוא סופרצ'ארג'ר והשני הוא טורבו צ'ארג'ר.

פורסם

מבחינת ביצועים הרכב נוסע מצויין. כבר ב-1500 סל"ד נכנס הסופר צ'ארגר לפעולה

על מה אתה מדבר?! אתה מודע למה שקנית? גם אם היה סופרצ'ארג'ר, הוא היה נכנס לפעולה מסל"ד 0.

פורסם
המון תודה לכל המברכים. בחרתי ב-5 דלתות מכיוון שאני אוהב יותר פרקטיות. לא נוח לי שאנשים מתקפלים לי לתוך הרכב. זה לא נוח מניסיון.

לרכב יש שני מגדשי טורבו האחד הוא סופרצ'ארג'ר והשני הוא טורבו צ'ארג'ר.

אתה קצת טועה ידידי, אם זה אותו המנוע שיש באוקטביה אז יש טורבו בלבד. מה גם שסופרצרג'ר שונה באופי הפעולה מטורבו, והוא נקרא מגדש על, אל תבלבל אותו עם טורבו.

בדוק את המפרט הטכני של רכבך, בד''כ עושים את זה לפני קנייה, אבל נו טוב.:-)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

תתחדש, הצבע הזה פשוט משגע לדעתי, זה גוון חדש רק לדגמי הTSI?

מציע לך להוריד כמה שיותר מהר את הניילונים מהרכב, לצערנו לא חסרים צרי עין במדינה...

אגב, ל1.2 TSI אין סופרצ'ארג'ר רק טורבו קטנטן אחד, פתח מכסה מנוע ותראה אותו מבצבץ ליד האלטרנטור.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

יש לך הבדלי צבע בקורה C מעל החלונות?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

ל-1.2TSI יש אך ורק טורבו. אין סופרצ'ארג'ר (וטוב שכך...).

זה אחד ה-גוונים היפים ביותר שיש לרכבי VAG. נראה מצויין גם עם הגג הלבן בפביה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...