Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כל חודש מורידים לי בתלוש משכורת ביטוח לאומי ומס בריאות.

רציתי לשאול אם גם חייל צריך לשלם את זה?

הרי אם יקרה לי משהו גם ככה אני לא יכול ללכת למיון אלא לביקור רופא שהצבא משלם עליו, אז מה ההגיון שאני משלם מס בריאות?

פורסם

ואת המשכורת לרופא, מי משלם?

ואם חס וחלילה תזדקק לאישפוז, מי יממן את האישפוז?

התשובה לשני השאלות הנ"ל המדינה (ישירות, או ע"י קופ"ח), לכן כמו כל אזרח במדינה גם ממך נגבה דמי ביטוח בריאות באופן יחסי למשכורת.

פורסם

דווקא נראה שיש פטור מביטוח בריאות לחיילים בחובה:

http://www.hilaporat.co.il/article.php?id=520

http://www.lawforums.co.il/ObjDoc.asp?PID=298141&OID=298989&docMode=print&oType=3

ביטוח לאומי משלמים כרגיל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מיסים אינם מבוססים על הגיון אלא על תקנות.

כמה זמן אתה כבר בצבא ואינך מבין את העקרון הזה? :-(

דני

פורסם

כן באמת מצטער, חשבתי שזה מובן אבל אחרי שקראתי את ההודעה הבנתי שהשמטתי את זה.

בכל אופן אני מתכוון לאזרחות.

פורסם

אתה לא חייל לצרכי המעביד לכן הוא מוריד לך מיסים וביטוח לאומי כ אזרח מהשורה.

לא המציאו כללים למצב כמו שלך .

דמיין לך מצב בו חס וחלילה נפצעת במסגרת העבודה וצה"ל יטען ובצדק אולי, כי הוא לא מתעסק בכך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חייל לא מכוסה 24 שעות דרך הצבא? הרי הוא רכוש הצבא בכל רגע נתון ולדעתי הצבא אמור לכסות אותו ביטוחית בכל רגע נתון

אתם יודעים שתלמיד בבית ספר מכוסה 24 שעות מהביטוח של בית הספר? ככה שגם אם קרה לו משהו בבית, הביטוח של בית הספר יכסה אותו. ויתכן שהמצב פה דומה וכדאי לו לבדוק עם רואה חשבון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם הוא עובד ללא אישור של הצבא ייתכן והצבא לא יכסה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני הבנתי היטב שמדובר בעבודה אזרחית בשעות הפנאי כשהעובד הוא חייל חובה בשעות היום.

התשובה שלי בעינה עומדת.

אני בעצמי קיבלתי החזר מביטוח לאומי בסיטואציה דומה,

אמנם לא עבדתי בפועל בתקופת השירות, אבל המעסיק שלי מלפני כן היה ברדקיסט ושילם לי הפרשים שהגיעו לי על עבודה שעבדתי לפני השירות בכמה חודשים הראשונים של השירות.

הוריד לי ב"ב+ב"ל.

בסופו של דבר אחרי מספר שנים ביטוח לאומי באו אלי בדרישות מונפצות שאני חייב להם כסף, אז באותה הזדמנות שהוכחתי להם שאני לא חייב כלום, גם הוכחתי להם שהם חייבים לי והם שלחו לי צ'ק על איזה מאה ומשהו שקל החזרי ביטוח בריאות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני יבדוק את זה אצל הרואה חשבון של המשרד שאני יהיה בעבודה...

ויש לי אישור עבודה הצבא יודע שאני עובד.

• תוכן חדש...