Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה קבועה בטיפטרוניק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה פוגע בגיר לנסוע רק על הטיפטרוניק בשביל לחסוק בדלק?... שאני נוסע על הD ואני רוצה לנסוע "חסכוני" נגיד ושהאוטו יעביר לי הילוך ב2500 סל"ד אז בין ההילוך השני לשלישי הוא תמיד מושך לי את ההילוך ל3000 לפחות אז רוצה לדעת בבקשה אם זה יהיה בסדר לנסוע רק בטיפטרוניק?... יש לי סיטרואן C5 2003 תודה רבה לעוזרים

פורסם

השאלה אם אתה לא מעביר מוקדם מידי ואז בעצם מבזבז יותר דלק.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לנסיעה שבה אתה מחליף את ההילוכים בעצמך במקום לתת לגיר לנהל את ההעברה.

כעקרון, נזק לתיבה לא אמור להגרם - יש לה מנגנונים שיעבירו הילוך באופן אוטומטי במקרים מסוימים (בעיקר כאשר נדרשת הורדת הילוך, אגב).

הסייג היחידי לגבי נזק אפשרי הוא שאם יש לתיבה כבר נזק, העברה לא יעילה של הילוכים עלולה להחמיר אותו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא יכול להזיק, מה גם שלא תחסוך הרבה, הרי רוב הביזבוז לא במשיכת הילוך אלא בממיר מומנט.

אה, נזכרתי - אצלי בפורד פיאסטה החדשה גם תיבת טיפטרוניק, ולפי ספר רכב העברות ידניות צריכות להיעשות בתנועות מהירות, כלומר אין להחזיק זמן ארוך את הידית במצבי "+" ו"-" אלא להחזיר מיד למצב האמצעי.

פורסם

זה ברור שלא צריך להחזיק זמן רב על הפלוס או המינוס... וכשאני מעביר הילוך זה נגיד אז ב2300 סל"ד ככה שבעניין הזה זה לא יכול לאכול יותר דלק

פורסם

השאלה היא אם אחרי החלפת ההילוך הסל"ד יורד באופן משמעותי, נגיד ל1000, אז יכול להיות בזבוז בדלק.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אצלי התיבה מספיק חכמה כדי לא לאפשר להעביר הילוך למעלה מוקדם מדי, כלומר המצב הידני עדיין די נשלט על ידי המחשב.

אני מניח שגם אצלך.

פורסם

כל טיפטרוניק הוא שונה ככה שמה שיש אצל אחד, אין אצל השני.

בקשר להעברות הילוכים וסל"ד - מי שהסביר לך שככה זה עובד, חייב לך איזה מיכל או שניים של 95.

צריכת דלק מושפעת מרגל ימין - תלחץ יותר על הגז תצרוך יותר דלק, לשם ההמחשה, לנסוע עם רבע גז על 3000 סל"ד או לנסוע בפול גז על 1500 סל"ד בהילוך גבוה יותר כשהאוטו מתקשה להאיץ - במצב השני צריכת הדלק גבוה משמעותית ואתה מתעלל במנוע על הדרך וגורם לו למאמץ מוגזם.

הדרך הנכונה "לחסוך בדלק" היא ללחוץ כמה שפחות על הגז, שזה אומר שהעברת ההילוכים צריכה להתבצע כך שאחרי העברת הילוך, בשביל להמשיך ולהאיץ באותו קצב אתה לא צריך ללחוץ יותר על הדוושה.

בסופו של דבר, זה עניין של רגש והכרת הרכב, בהצלחה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הערת אגב, גיר AL4 נחשב לגיר שמאפשר נסיעה חסכונית יותר בדלק מגירים אוטומטיים רבים אחרים. אני עצמי לא בדקתי את זה מדעית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הערת אגב, גיר AL4 נחשב לגיר שמאפשר נסיעה חסכונית יותר בדלק מגירים אוטומטיים רבים אחרים. אני עצמי לא בדקתי את זה מדעית.

כי רוב הנהגים שנוהגים בו ממעטים בנסיעות מרוב עצבים עליו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...