Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעברי עבדתי בחברת איטרייד [אם אתה מכיר].

וכל האנליסטים שעבדו בחדר העסקאות היו חד משמעיים שלאורך זמן דיי טריידר רק יפסיד.

הסיכוי לרווחים נמוך מאוד לפי מה שהם אמרו ודי המליצו לכל מי שבירר להתרחק מהאופציה הזאת.

הם טענו שבבורסה משקיעים לאורך זמן של שנים ורק אז הסיכוי לחסוך ולהרוויח גדל ולא בהשקעה יומית\חודשית.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אחזק את קודמי. רובם מפסידים את כספם לאחר תקופה מסויימת.

יש כמובן את אלה שתמיד יודעים קודם(מישהו אמר מידע פנים?!),

ומקושרים לכל העולם ואשתו, ותמיד יקדימו אותך, אבל הם מעטים מאוד, ולרוב

מרוויחים על גבם של כל אלה שחושבים שאפשרי לעשות דיי טרייד וכד'.

פורסם
בעברי עבדתי בחברת איטרייד [אם אתה מכיר].

וכל האנליסטים שעבדו בחדר העסקאות היו חד משמעיים שלאורך זמן דיי טריידר רק יפסיד.

הסיכוי לרווחים נמוך מאוד לפי מה שהם אמרו ודי המליצו לכל מי שבירר להתרחק מהאופציה הזאת.

הם טענו שבבורסה משקיעים לאורך זמן של שנים ורק אז הסיכוי לחסוך ולהרוויח גדל ולא בהשקעה יומית\חודשית.

שידברו עם מאיר ברק :).

פורסם

כמו כל דבר בחיים - מי שטוב במה שהוא עושה ומשקיע את הנשמה אז יצליח. בכל מקרה - לא הייתי ממליץ לך להתחיל כפרטי, זה מתכון לאכול אותה עם עמלות וטעויות של צעירים. עדיף לנסות להתקבל למקום שעוסק בזה וללמוד מאנשים שם קודם. אם יש לך רקע של תכנות\מתימטיקה - בונוס רציני כי אפשר להכנס לתחום של מסחר אלגוריתמי.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

לא רציתי לעשות מזה קריירה.

סה"כ יש לי מעט כסף שחשבתי לסגור בבנק באיזה פק"מ או משהו (סכום של כ-5000 ש"ח) והוא מציע לי תנאים שהם במקרה הטוב מעליבים.

אז אמרתי אולי יש דרך אחרת למקסם קצת הרווח מהכסף הזה.

אני לא חושב שאהיה עשיר בדרך הזאת, אבל אולי ארוויח יותר מה"ריבית" שהם לא ממש נותנים.

פורסם

כפי שציינתי מקודם, תריץ חיפוש על מאיר ברק או תגלוש לאתר הבא: tradenet.co.il

אם אתה לא רוצה להתמקצע בנושא ורק "להמר" על 5000, תגלוש לכל מיני אתרי כלכלה אמריקאיים, לא חסר.

פורסם

בוא תרוויח 5000₪ ועזוב אותך מכל העניין. אתה תפסיד את כספך, האמן לי.

ועזוב אותך מאגדות וסיפורים. מי שמצליח זה ב 99 אחוז הגדולים והמקושרים,

אלה שיש להם מידע מקדים, קשרים והון, והם מרוויחים על גבם של אנשים עם

5000₪.

פורסם

זה לא סוד שבמסחר יומי, 90 אחוזים מפסידים ו-10 אחוזים מרוויחים.

מסכים במאה אחוזים שהאפשרות הכי טובה היא לשים את הכסף בצד ולשמור עליו, אבל מי אמר שחייבים לבחור באפשרות הכי טובה (וכן, אני מודע למה שרשמתי) ?:)

פורסם

סה"כ יש לי מעט כסף שחשבתי לסגור בבנק באיזה פק"מ או משהו (סכום של כ-5000 ש"ח) והוא מציע לי תנאים שהם במקרה הטוב מעליבים.

גם 20K נותנים תשואה מעליבה.

אחרי שהפיאט האהובה שלי נלקחה ממני באכזריות, שמתי את הכסף מהביטוח (19 ומשהו אלף) בחיסכון, שנח לו שם למשך כ-3 שנים בערך.

כמה הכסף צבר? לא הרבה. בקושי אלפייה אחת. 3 שנים. מצחיק:cry: . או עצוב:lol: . לא החלטתי עדיין.

בכל מקרה, מסחר במניות? אני לא הייתי נוגע בזה. במיוחד אם אתה לא מבין בזה (חדש בעניין), וזה הרושם שמתקבל. הסיבה יותר פשוטה ממה שאתה חושב. קח את המצב ההיפוטתי הבא:

תהיה תותח-על עם כישרון טבעי. אתה תרוויח בקלות ובמהירות. החמש יהפכו לעשר ולעשרים דיי מהר. וזה לא יסתיים שם. אתה תיכנס לאקסטזה, ותרוויח עוד.

אבל אז איזה גנן של הבית הלבן מפליץ, והבורסה נופלת (שזה קורה פעם בעשור בערך. לא ההפלצה של הגנן, זה תדירות גבוהה יותר, עם כל הטאקוס שם). אתה מפסיד הכל ואפילו נכנס לחובות.

קרה בשנות התשעים, קרה בשנות האלפיים, ויקרה שוב תוך לא יותר מחמש שנים. אני מוכן להתערב אתך על כך (אם היו לי 5K הייתי שם אותם על ההתערבות הזו:wink: ).

נ.ב.

זה היה ה-BEST CASE SCENARIO...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז איך אתם הייתם משקיעים 5000 ש"ח?

ברור לי שזה לא סכום שמישהו לוקח ברצינות.

אבל בתור סטודנט תפרן גם לחסוך את זה, זה לא קל :roll:.

אני מרגיש שזה פשוט בזבוז שזה יושב בעו"ש.

מצד אחד, זה מעודד אותי לבזבז וגם לא צובר ריבית בכלל.

מצד שני, זה נגיש לעת הצורך.

פורסם

תנעל את זה ככה שכל חודש יהיה לך תחנת יציאה, מספיק נגיש אבל גם מספיק לא נגיש :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אתה יכול לקנות קרן נאמנות כספית כתחליף לפקמ, או תעודת סל שמורכבת מאגרות חוב,מניות, או שילוב שלהם.

ככה תוכל להנות אם שוק המניות יעלה קצת, אבל הסיכון מוגבל במקרה של תעודה מעורבת.

שאל את היועץ בבנק לגבי זה, ואל תתביש, תבקש שיסביר לך מה שאתה לא מבין, זה התפקיד שלו.

כמובן שגם כדאי שתוודא איתו מה העמלות שאתה משלם, כדי שלא יקרה שההשקעה נתנה תשואה לא רעה,

אבל העמלות אכלו לך חצי ממנה.

פר״י זה פקדון ריבית יומי, נותן רביות נמוכות בד״כ. עדיף לך כבר פקמ שבועי או חודשי.

פורסם

על הסכום הזה הריביות בפק"מ (פקדון בבנק, שבועי או חודשי) בד"כ מעליבות.

פר"י (פקדון יומי) - עוד יותר גרוע.

אבל לפחות אין עליהם עמלות.

תעודת סל - יקרעו אותך בעמלות מינימום של קניה/מכירה. חבל.

מה שנשאר זו קרן נאמנות.

העמלה היא רק דמי משמרת, אפשר להתמקח עם הבנק על הסכום שלהם. כדאי לבדוק מראש מה המינימום שלא ייצא שאתה משלם 40 שקל ברבעון דמי משמרת על קרן שמרוויחה לך 37 שקל.

אם אתה מעוניין לשמור על ערך הכסף בלבד ולעשות ריביות צנועות - קרן נאמנות כספית. זה ללא סיכון, סולידי לגמרי. התשואה בהתאם.

אם אתה רוצה להיחשף לבורסה - יש קרנות מנייתיות.

אבל שוק המניות הוא תנודתי ואם אתה חושב שתצטרך את הכסף בחודשים הקרובים אז אף אחד לא מבטיח לך שלא תצא בהפסד.

אם תשאיר את הכסף בבורסה 15 שנה אז גם כן אף אחד לא מבטיח לך כלום, אבל נסיון העבר מלמד אותנו שלאורך תקופות ארוכות ההשקעה בבורסה כן משתלמת.

שים לב שהשקעה לטווח ארוך בבורסה זה בדיוק ההפך של מסחר יומי.

השקעה לטווח ארוך מסתמכת על ההנחה של צמיחה כלכלית לאורך השנים, בממוצע.

מסחר יומי מבוסס על נסיון להרוויח מכך שאתה מנבא חצי דקה לפני המתחרים שלך שמניה מסויימת תעלה או תרד, זה יכול להיות בגלל סיבה כלכלית אמיתית, אבל בד"כ זה תנודות שאין להן סיבה אמיתית אלא תוצאה של המשחקים של כל הסוחרים בבורסה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...