Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים ערית חדרה הצמידה לי פתק לפינוי הגרוטאה

מה שהם לא ראו שהיא אומנם עומדת זמן רב אך עם טסט וביטוח בתוקף

אני מזיז את הרכב פעם בשבועיים 2 מטר קדימה ואחורה

היום הגיע אלי פקח ואמר לי לפנות את הרכב או שהעירית תקח אותו

יש להם זכות לעשות כזה דבר?

הרכב חונה כחוק

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

בכל מיני עיריות יש כל מיני חוקי עזר.

באופן כללי אם רכב עומד עם טסט וביטוח וחונה כחוק אסור לפנות אותו. אבל יכול להיות שיש עירייה שחוקקה חוק עזר שרכב שעומד יותר משבועיים באותו מקום דינו פינוי, או משהו כזה.

תבקש לראות את החוק שלפיו הם מבקשים לפנות לך את הרכב. לדעתי אין כזה.

אם אני צריך לנחש - מדובר בשכן שהתלונן. מצא את השכן הזה, תסביר לו שהוא נבלה. אולי הוא יבין, סביר שלא.

הבעיה היא שלכל עיריה מותר לפנות מפגע בטיחותי. בעירי הנאורה, העיריה לא מפנה כלי רכב עם טסט וביטוח, ואז הרבה פעמים יימצא שכן שישבור חלון. ואז זה מפגע בטיחותי והעירייה מגיעה תוך חצי שעה עם הגרר.

אסף.

פורסם

למרבית הערים יש חוק עזר עירוני עפי"ו יש להזיז רכבים חונים בשטח העיריה כל 48 שעות בכדי לנקות את הרחובות ולמנוע הצטברות אשפה תחתיהם. לחוק גם הגיון נוסף שנוצר עקב המחסור בחנייה בערים.

אין כלל קשר אם מדובר ברכב אספנות או ברכב רגיל - במידה והרכב זז (ובכל מקרה נראה כמו רכב שיכול לזוז, משמע לא ברכב שעומד על בלוקים לשם הדוגמא) פעם ביומיים - אין לעיריה היכולת לפנותו מהרחוב.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

למיטב ידיעתי בחיפה על פי חוק העזר העירוני אסורה חנייה קבועה של יותר מ - 4 ימים.

הדבר לא מיושם בפועל רק במקרה ושכנים מתלוננים.

לדעתי הזזת הרכב קדימה אחורה 2 מטר אינו מורגש מספיק, רצוי להעביר את הרכב למקום או צד אחר שהשינוי יהיה משמעותי ואז אין בעייה.

נכון זאת התרדה לבעל הרכב אבל זה חלק "מהתענוג" במרבה נכסים.

בנוסף המראה החזותי של הרכב חשוב מאד. רצוי שיהיה רחוץ אסטטי או מכוסה בצורה נאותה ולא כגרוטאה שאמנם לנו כאספנים שווה הרבה אבל לשכנים זה מפריע ולפעמים גם בצדק.

הבעייה נוצרת גם כאשר אזרחים נוסעים לחו"ל למספר שבועות והרכב נשאר בחנייה ציבורית ברחוב. אבל על זה לא מתלוננים.

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

חוקים דבילים.

אם חייל, לוחם לצורך העניין, או אפילו טבח שעושה שבוע שבוע הוא בעל רכב והרכב הרי יחנה הרבה זמן בחניה, העיריה רשאית להגיע ולגרור אותו? לא נראה לי הגיוני.

בכול אופן הבעיה שלך היא השכנים, נטו השכנים!

לי שי שני רכבים גולף וחיפושית, לאחותי יש פולו ולאמא שלי קורולה בנמצאת בבית רק בערב, וגם הגולף שלי חונה בבית רק בלילה, בקיצור ארבע רכבים, אצלנו לכול בית יש כ4 חניות אורחים ועוד חניה אחת (שניתן להכניס בה שתי רכבים בכיף) לרכב של בעל הבית, אני מחנה את הרכבים שלנו בחניית אורחים, באחת מהם חונה רכב של אחד השכנים, באמת שלא מפריע לנו, ואמא שלי מחנה בצמוד לבית. כמובן, עיניים גדולות יש לכולם וכבר בשבוע האחרון הגיע שכן שהתלונן שיש לי יותר מידי רכבים ואני תופס את כול החניה, והוא אפילו לא גר כאן!

כמובן שידעתי שדברים כאלו יקרו במקודם או במאוחר כי אנשים לא אוהבים רכבי אספנות בחנייה שלהם, אז הגדלתי ראש.

בימים הראשונים שהחיפושית הייתה אצלי דגאתי לנסוע בה כמה פעמים ביום, "תראו שכנים יקירים הרכב נוסע כול היום, הוא לא תקוע ולא עומד" ותמיד דגאתי לכסות אותה מיד אחרי הנסיעה, ורק כשאני עובד עליה הכיסוי מונח על הריצפה.

כרגע הרכב במצב עמידה, אני מסדר את כול הריצפה שלו, ככה שכול המושבים נעקרו ממקומם ונשארה רק ידית הילוכים ואמרקס ברכב, כמובן שההעברה של המושבים מהרכב לבית נעשתה במהירות והרכב כוסה שוב, עכשיו הם חושבים שהרכב עדיין נוסע ביום יום, פשוט לא יצא להם לראות אותו, עד שהם יקלטו שלא, אני מאמין שאני כבר ירכיב אותה מחדש.

בקיצור צריך ללמוד לערבב את כול הצרי עין למינהם, במקרה שלך פשוט תזיז אותה לרכוב הסמוך לשבוע שבועים ותחזיר אותה הביתה.

חג שמח!

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

לי פעם עירית קרית אתא הדביקה צו פינוי על השימשה לרכב עם טסט וביטוח .הכרחתי את הפקח לנקות לי את השימשה מהמדבקה .הוא כבר לא הדביק לי.אבל רחוב מעלי לקחו למישהו את הגסטי שלו הוא תבע את העיריה והעיריה פצתה אותו

פורסם

מתוך חוק שמירת נקיון

8א. השארת רכב ברשות הרבים

(תיקון התשמ"ח)

(א) הושאר רכב ברשות הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על ששים ימים, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירתו מהמקום.

(ב) לא תשתמש הרשות המוסמכת בסמכותה כאמור בסעיף קטן (א), אלא לאחר שדרשה מבעל הרכב לפנותו תוך תקופה שתקבע בדרישה, והודיעה לו כי אם לא יעשה כן בכוונתה לגרור את הרכב ולהעמידו במקום שיפורט בהודעה.

(ג) הודעה כאמור בסעיף קטן (ב) תודבק על הרכב במקום הנראה לעין ותישלח בדואר רשום לבעל הרשום של הרכב, אם ניתן לזהותו, לפחות ארבעה עשר ימים לפני הגרירה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המועצה בטבעון פינתה לנו סוסיתא ,באמתלה שהיא סכנה לציבור.

זכינו במשפט ,אך הרכב היה מזמן גל אשפה.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

לחדד

רכב עם טסט לא סכנה לציבור

גרוטאה בלי טסט יכולה להיות סכנה לציבור.

והחוק מבחין בין רכב לגרוטאה

"גרוטות רכב" - רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק או שנקבע כרכב באובדן גמור, וכן שלד של רכב או חלקים ממנו;

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מתוך חוק שמירת נקיון

8א. השארת רכב ברשות הרבים

(תיקון התשמ"ח)

(א) הושאר רכב ברשות הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על ששים ימים, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירתו מהמקום.

(ב) לא תשתמש הרשות המוסמכת בסמכותה כאמור בסעיף קטן (א), אלא לאחר שדרשה מבעל הרכב לפנותו תוך תקופה שתקבע בדרישה, והודיעה לו כי אם לא יעשה כן בכוונתה לגרור את הרכב ולהעמידו במקום שיפורט בהודעה.

(ג) הודעה כאמור בסעיף קטן (ב) תודבק על הרכב במקום הנראה לעין ותישלח בדואר רשום לבעל הרשום של הרכב, אם ניתן לזהותו, לפחות ארבעה עשר ימים לפני הגרירה.

אוקיי, חנייה על הכביש אני מבין שזה שטח ציבורי ושטח ששייך לעירייה. מה אומר החוק לגבי רכב שחונה בחנייה משותפת שהיא פרטית ושייכת אך ורק לתושבי הבניין?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זו ההגדרה לרשות הרבים. אם אני יכול לעבור במגרש החניה הרי הוא נחשב רשות הרבים

"רשות הרבים" - כל מקום שהציבור רשאי להשתמש בו או לעבור בו או שהציבור משתמש או עובר בו למעשה;

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יפה מאוד, אם ככה מה לגבי חנייה במגרש מוגדר של הבלוק מוקף בגדר עם כניסה אחת שלידה מונף בחגיגיות שלט "חניה פרטית הכניסה לזרים אסורה"? זהו מגרש ללא מוצא. מה יש לאדם זר לחפש בה? בוא נרחיק לכת עוד יותר. חניה בתוך מגרש פרטי של הבלוק עם כניסה אחת שלידה מופיע שלט "כניסה פרטית לדיירי הבלוק בלבד" והכניסה מגובה במחסום שרק לדיירי הבית יש אפשרות לפתוח ולסגור אותו. האם גם זה נחשב לשטח ציבורי שהרי לציבור הרחב אין זכות להיכנס אליו.

זה כמו חצר פרטית, אי אפשר למנוע כניסה אליה אבל כניסה תיחשב ללא חוקית. כמו שלמשל אם זר יכנס לחצר שלך שמגודרת היטב עם שלטי אזהרה שיש כלב נושך בחצר במידה והוא ננשך ייתכן מאוד שהסיכויים שלו לזכות נגדך בתביעה הם מאוד מאוד נמוכים.

יש לי רכב אספנות שנראה רע. אין לו טסט ואין לו ביטוח. בעבר החניתי אותו על הכביש והעירייה דרשה שאזיז אותו וכך עשיתי. הזזתי את הרכב לתוך החנייה הפרטית שלי בבלוק במקום רכב אחר שלי שתפס חנייה וטפו טפו בלי עיין הרע לאף אחד זה לא מפריע. החניתי את הרכב בחנייה הכי מאפנה בבלוק שקשה להיכנס ולצאת ממנה וכולם מאושרים.

לפי דעתי, כשזה מגיע לעניין בחנייה פרטית בבלוק זה יותר עניין של שכנים. אם זה לא מפריע לאף אחד זה גם לא יפריע לעירייה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לעיריה בתכל'ס לא מפריע שום דבר- כל עוד "הנשמות הטובות" לא מתלוננות! חושבים שעיריה רוצה להתעסק בזה? -הם יעדיפו לגרור רכבים מחניה האסורה- ככה הם מקבלים רווח מיידי בכמה דקות! ככה שגם כאשר העיריה מתחילה להציק לכם עם הרכב ברחוב- זה רק עניין של השכנים צרי עין!:evil::?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...