Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

הרכב יד שניה ועשה פחות מ140k

רציתי לדעת האם אכן רוב הסעיפים כסת"ח כמו שהתרשמתי , ומהם הדברים המהותיים אותם צריך לתקן

תודה,

בדיקה.jpg

פורסם

הרכב הנ"ל פגש מדרכות ו/או אבנים בימי חייו. הרכב פגש רכבים אחרים ו/או חפצים קשיחים אחרים במגוון מקומות - במיוחד במשקוף הימני. אבל חוות הדעת הזאת לא ממש עוזרת אם כבר רכשת את הרכב. מומלץ לבוא להתייעץ טרם הרכישה.

פורסם

נאמר לי שהשילדה נקיה ולא עבר תאונות כלל

ביקשתי חוות דעת בנוגע למה דרוש להחליף במידי..ואולי גם עלויות צפויות לתיקון

פורסם

תתחדש ! טויוטה קורולה קלאסית מאוד אמינה ובנוייה היטב.

כמה דגשים מניסיון :

1. המנוע נוטה לצרוך שמן וזו אינה תקלה - רמה של רבע ליטר ל-1000 ק"מ עדיין סבירה. פשוט הקפד לבדוק מפלס שמן כל כמה

ימים והשלם כנדרש לשמן ראוי.

2. להבדיל , מערכת הקירור מצויינת ולא אמורה לאבד נוזל קירור כלל - אם גילו שחסר נוזל רצוי לגשת לבדיקת נזילות ודליפות מהמערכת

קירור , ואם אין היסטוריית טיפולים מסודרת ממליץ לבצע שטיפת מערכת, מילוי בנוזל איכותי חדש.

3. הדגם הזה אמור לבצע טיימינג מלא כל 120,000 ק"מ או 3/4 שנים. בדוק מתי בוצע. אם לא ידוע - אל תדחה ובצע במקום

איכותי , כולל החלפת כל רצועות המנוע. טיימינג מלא בחלפים מקוריים כולל עבודה - 1200עד 2000 ש"ח.

4. צמיגים - בדוק באמת מצבם והחלף לאיכותיים במידת הצורך.

5. בלמים - אם אין תיעוד , בדוק במוסך והחלף רפידות/רכיבים לפי הצורך.

6. אם אין מידע שבוצע - החלף נוזל גיר אוטומט - בוצע כל 30,000 ק"מ ושווה את ההשקעה.

7. החלף פילטר אויר למזגן - תרגיש הבדל עצום ביכולת הקירור/איורור.

כל השאר - כסת"ח ואין מה להתרגש מזה.

פורסם

נאמר לי בע"פ מהבוחן וכמובן שלא בכתב,

שהליקוי בגיר נובע ככל הנראה מהתושבות גיר הפגומות, מה עלות תיקון זה, לא התייחסת אליו..

ושבמזגן יש באמת צורך לבדוק פילטר אוויר, כי לא נראה שזו תקלה רצינית, אשמח לדעת מה עלות תיקון זה גם כן

לגבי הטיימינג, האם אתה בטוח שאמור להתבצע ב120 ??

שאלה נוספת, האם אפשר לברר במוסך מורשה של טויוטה מתי בוצע טיימינג באופן טלפוני (בהנחה שבוצע שם)

פורסם

בדיקה ממוצעת-טובה לרכב בן 14.

הייתי מתחיל ביישור קו רציני שכולל טיפול והחלפה של כל הנוזלים ופילטרים ובאותה ההזדמנות בודק גם מה מצב הרצועות ומתי הוחלף הטיימינג, שלדעתי מרווחי ההחלפה שלו הם כל 5 שנים או 100,000 ק"מ ולא כמו שנכתב קודם.

לאחר מכן יש לבדוק את עניין הצמיגים וכיוון הפרונט. מכון מקצועי יאמר לך האם יש משהו קריטי הזקוק להחלפה או שאפשר לחיות עם החופשים המוזכרים והם אינם מהווים בעייה בטיחותית.

סה"כ מדובר ברכב אמין מאוד שעם אחזקה טובה ימשיך להראות אמינות מופתית גם בעוד 10 שנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למישהו יש הערכת מחיר לגבי תושבות גיר\פילטר אויר?

לגבי הטיימינג, אם נשאר לו עוד 30 אלף עד לביצוע הטיפול הבא אך עברו 5 שנים

האם ניתן להתפשר ולא להחליף רצועה?

פורסם

היה לי רכב דומה שמכרתי לפני מספר חודשים לאחר ששירת אותי בנאמנות למעלה מ-9 שנים.

כמה הערות:

אני ביצעתי טיפולים פעם בשנה (כיון שלא הגעתי ל-15,000 ק"מ בשנה), תמיד במוסך מורשה יבואן. בשנתיים - שלוש האחרונות הייתי צריך להוסיף ליטר שמן לאחר כ-7000-8000 ק"מ כדי להשלים אבדן שמן קל. ככל הנראה מדובר בצריכת שמן תקינה עד סבירה לדגם זה. אני חייב לציין שבשנים הראשונות ביצעתי טיפולים פעם בחצי שנה, אבל בהמשך ההוראות השתנו, ומנהל המוסך היה הגון והדריך אותי להגיע כל שנה (או 15,000 ק"מ, מה שבא קודם).

לגבי חוסר מים - גש לבדוק בהקדם, חבל לגרום נזק נוסף בגלל ליקוי במערכת הקירור.

רצועת תזמון החלפתי אחת ל-5 שנים - לפי הוראות המוסך. הטיפול האחרון שבו החלפתי רצועה (לפני כשנתיים) עלה לי 2800 ש"ח, אבל כלל, פרט לרצועות, גם רכיבים נוספים - שמנים, פילטרים, ועד כמה שאני זוכר גם דיסקיות בלמים, פלגים ועוד כמה מרכיבים שהצטברו.

לגבי המזגן - גש לבדוק אותו, פילטר מזגן עלה לי בסביבות 200 ש"ח (שוב, לפני 2-3 שנים) וכמה דקות עבודה במוסך.

כמובן - אל תוותר על טיפול בכל הרכיבים הבטיחותיים - צמיגים, הגה, בלמים - לפי מצבם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש לציין כי כבר רכשתי את הרכב

תתחדש!

לדעתי צריך לטפל במערכת קירור, כאשר היגיע לבדיקה היה חוסר. צריך לבדוק איפה יש נזילה ולסדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה זה משנה אם תעשה עכשיו טיימינג או בעוד שנה? גם ככה תצטרך לעשות את זה מתישהו אז עדיף כבר לעשות עכשיו ולהיות בראש שקט, לא?

ואם אפשר לשאול, בכמה קנית?

פורסם

אם עברו 5 שנים החלף את הרצועה כעת. הרבה יותר זול מאשר לטפל בנזקי רצועה קרועה. יש שרשור בעניין בפורום טיפולים ותיקונים, קרא אותו ותבין מה הנזק הפוטנציאלי, אין לי ספק שתשתכנע לבצע את הטיפול ללא דיחוי.

חלקי גומי (וחומרים אחרים) מתבלים לא רק בגלל הקילומטראז' אלא גם כאשר הם במנוחה - השפעות של תנאי הסביבה. זו גם הסיבה שבהמלצות לטיפול תמיד מצויינים קילומטראז' וזמן - ומומלץ לבצע את הטיפל לפי המוקדם שביניהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...