Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

polo gti 2011 איזה דלק להשתמש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי polo gti 2011 .. דרך אגב אני אספר.. אני ממש נהנה ממנו.

בכל מקרה אני רוצה לדעת באיזה דלק כדאי? עדיף? צריך להשתמש? 95 או 98 .

תודה.

פורסם

יש הפרשים במחיר בין השניים ו-דלק 95 יעשה את העבודה מצוין ללא שום בעיה במיוחד אם אפשר גם וגם. אין בעיה אם פעם ב...

תתדלק 98 שמכיל תוספים למיניהם אבל לדעתי זה מיותר.. בכל מיקרה בדוק מול היבואן ממנו קנית את הרכב למען הסר ספק.

:)
פורסם
יש הפרשים במחיר בין השניים ו-דלק 95 יעשה את העבודה מצוין ללא שום בעיה במיוחד אם אפשר גם וגם. אין בעיה אם פעם ב...

תתדלק 98 שמכיל תוספים למיניהם אבל לדעתי זה מיותר.. בכל מיקרה בדוק מול היבואן ממנו קנית את הרכב למען הסר ספק.

אשמח לשמוע איזה תוספים מכיל אוקטן 98 שלא מכיל אוקטן 95 ?!

לידיעה כללית , כל הדלקים היוצאים משני בתי הזיקוק בחיפה ואשדוד, מתוספים כבר בבתי הזיקוק, ונמצאים בכל חברות הדלק בארץ, בשני האוקטנים 95 ואוקטן 98.

מסקנה הוספת עצמית של תוסף דלק מיותרת, ומעשירה רק את קופתו של היצרן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

טוב....ממה שהספקתי כבר לקרוא בכמה דקות האלה ההבדל הוא ברגישות המנוע לדטונציה וב-98 היא קטנה. כמו כן הבנתי שזה תלוי ביחס דחיסה של המנוע...האם נכון הדבר?

:)
פורסם

שלום רב !

אכן קראת והבנת נכון !

ההמלצות לשימוש באוקטן הגבוה 98 מותאמים למנוע בעל יחס דחיסה גבוה,והוא בעל רגישות קטנה יותר לדטונציה וצלצולים ולהתלקחות עצמית של הדלק בטמפרטורות גבוהות.

אך במנועים מודרנים, קיים חיישן נקישות, המאחר את ההצתה בהתאם לאוקטן הדלק, ומונע נקישות בלתי רצויות, ולכן ניתן לעתים להשתמש באוקטן הנמוך ביותר, אם כי יש סברה שהדבר פוגע חלקית ומזערית בבצועי הרכב.

אין קשר לתוסף שקיים בשני האוקטנים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני לא מכיר תוספים מיוחדים בדלק 98 אבל ייתכן מאוד שהדלק נקי יותר כפי שמישהו פעם כתב.

בכול מקרה במידה ורשום על מכסה מיכל הדלק 95/98 ניתן למלא גם דלק בדרגת אוקטן 95 עם ירידה קלה בביצועי המנוע.

במידה והמנוע מצלצל לנסות אוקטן 98.

איזה כייף לי :)

פורסם

קטונתי למול האמירות שלעיל,

אבל במנוע כ"כ קטן שמפיק די הרבה כוח הייתי ממליץ בכל זאת לתדלק אוקטן 98 ע"מ שלא לאחר את ההצתה ולשמור על ביצועי המנוע ואריכות חייו לאורך זמן. בעשתך מנוי לתחנת דלק תוכל לחסוך עד 130 אג' לליטר 98 ואז ההפרש כבר ממש לא משמעותי.

אגב,

באיביזה קופרה 2010 שהייתה לי (אותו מנוע כמו שלך - 1.4TSI עם 180 כ"ס) היה מצוין על מכסה הדלק:

Min ROZ 98, או בעברית, מינימום אוקטן 98 - וזה הדלק שאני תדלקתי ברכב הזה...

שבת שלום

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מהנסיון שלי ההבדל כמעט לא מורגש על גבול הפסיכולוגי בלבד.

מה שכן מורגש, זה ההבדל בכיס.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מהנסיון שלי ההבדל כמעט לא מורגש על גבול הפסיכולוגי בלבד.

מה שכן מורגש, זה ההבדל בכיס.

עידן

מסכים ב- 100%!

אין לך סיבה למלא 98 כרגע.

תתחדש!

פורסם
בעשתך מנוי לתחנת דלק תוכל לחסוך עד 130 אג' לליטר 98 ואז ההפרש כבר ממש לא משמעותי.

גיא

אני מחזיק כמה מנויים בפזומט וזוכה ל- 90 אג' הנחה על 98. אגב - אני מחויב ל- 98 בהגדרת יצרן.

אשמח לשמוע על הנחה בת 130 אג'. היכן ?

---

• תוכן חדש...