Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה כל כך חשוב? חיישן זה דבר אחד וסולנואיד זה דבר אחר לחלוטין ואנחנו אולי יודעים למה התכוון המשורר (למרות שאני בהתחלה הבנתי משהו אחר) אבל את השרשור קוראים הרבה אנשים שנמצאים כאן כדי ללמוד ואני מצפה מבעל מקצוע ותיק, שאמור להיות בקי בחומר, להיות מדוייק וענייני בתשובותיו לחברי הפורום, כל כך קשה להבין זאת?

פורסם

דניאל יקירי. קצת צניעות. אני בינתיים היחידי בפורום שהבין מייד שמדובר במשאבה רוטורית ולא טורית . אני היחידי בפורום שהסביר , פחות או יותר , איך זה עובד, אז אתה תופס אותי בקטנה, למה כתבתי חיישן ולא סולונוייד. התשת אותי וכנראה חלק מהפורום.

פורסם

חבל שאתה לוקח את הדיון למקומות כאלו ונחמד שאתה מבקש ממני צניעות ובאותה פסקה פותח בנאום "צנוע".

אך אחד לא חולק על המקצועיות והאבחנה שלך בענין .

מי שכתב חיישן והטעה בגלל חוסר ידע, אותי לפחות, זה פותח השרשור והיה מקום להעמיד דברים על דיוקם. זהו.

אגב, אם הייתי יודע שיש תחרות, מי מבין ראשון מגיב ראשון אולי הייתי מגיב לפניך 8).

פורסם
דניאל יקירי. קצת צניעות. אני בינתיים היחידי בפורום שהבין מייד שמדובר במשאבה רוטורית ולא טורית .

תתפלא שעוד אנשים הבינו את שהבנת בתחילת האשכול פשוט לפעמים אנשים נוטים לא להתערב באשכול כאשר מישהו אחר כבר מנסה לעזור.

איזה כייף לי :)

פורסם
אז איך זה בדיוק עובד?

לפי איזה עקרון ,אפשר הסבר מפורט? כי אני התחלתי ללמוד דיאגנוסטיקה של דיזלים וסורק תקלות הרבה פעמים מראה לי על החיישן ואני מחליף אותו אבל אני לא יודע איך הוא עובד(:

משהו אחד שכדאי שתלמד על דיאגנוסטיקה זה שאם סורק תקלות מראה לך על חיישן דפוק בהרבה מקרים זה בכלל לא תקלה בחיישן...רק לדוגמא שלך אני יכול להגיד לך כי תקלות קידום הזרקה יכולות להיות בגלל מסנן סולר לא תקין, משאבת הזרקה דפוקה או כוון טיימניג או משאבה לקוי ולאו דווקא זה מצביע על תקלה במקדם עצמו.

פורסם

אפשר להוסיף ולשאול על תפקיד המדומם?

מה תפקידו?

כיצד מבחינים בתקלה בו?

מה הוא בעצם עושה?

וכיצד פותרים תקלות במדומם?

תודה.

קובי

פורסם

ברכב עם מנוע בנזין כבוי המנוע נעשה ע"י ניתוק הזרם החשמלי למע' ההצתה במנוע.

במנוע דיזל כיבוי המנוע נעשה ע"י הפסקת אספקת זרם למדומם חשמלי (כעין סולונואיד קטן) שחוזר קפיצית למצב מנוחה וסוגר מעבר סולר בתוך משאבת ההזרקה ולדוגמר כאן באזור 4:

clip_image002.jpg

וכך נראה לדוגמא מדומם:

AS15287.jpg

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי לין צודק. אבל זה תופס רק לגבי משאבות מכניות ישנות. במשאבות אלקטרוניות, שגם הן ישנות, המדומם הזה משמש רק לחירום,כשהכיבוי מתבצע עי פקודה מהמחשב למכסה האלקטרוני בחלק העליון של המשאבה.

פורסם

רפי ידידי הותיק, מאחר שבפורום זה חטפתי על הראש כי לא דייקתי בשם של חלק , הרי אני נאלץ להודיע לך כי התמונה איננה של מדומם . התמונה היא של מקדם הזרקה של ברלינגו דגם רגיל לא HDI מהשנים 2002 עד 2007 והוא אמנם מורכב על המשאבה.

פורסם

תודה.

האם המדומם נמצא רק במערכת רוטורית?

או גם במע' מסילה משותפת/ תא חימום מוקדם/ שאר המערכות סולר?

כמו כן, מה יכול לגרום למחשב להפסיק את הזרמת הסולר?

כי הטרנספורטר לא הניעה לי, חבר שלי הגיע וחיבר אותי ישירות למדומם והרכב הניע.

קובי

פורסם

קצת עשית סלט עם סוגי המערכות אבל עקרונית במסילה משותפת לא צריך מדומם, כי המרססים מופעלים חשמלית ישירות מיחידת הבקרה, כמו מזרקים בבנזין ולכן הפסקת פעולתם החשמלית מדוממת את המנוע.

יש גם משאבות רוטוריות, כמו בתמונה למעלה כאן שקיצוב הדלק מתבצע ע"י שסתום בקרה ולכן בעזרת שסתום זה יח' הבקרה מדוממת את המנוע.

פורסם

כיצד אני יכול לדעת איזה סוג של מערכת יש ברכבי?

כיצד אני יכול לבדוק אם הבעיה במדומם או ברכיב אחר?

המצב הוא כזה, הרכב יכול לנסוע שבוע בלי תקלות, אבל פתאום באמצע הנסיעה להיכבות ולא להידלק, לכן חבר שלי השאיר לי אפשרות לחבר את המדומם בחיבור ישיר ובכך להמשיך לנסוע.

יש לציין שלאחר מכן הרכב יכול להמשיך לנסוע גם חודש בלי תקלה.

קובי

• תוכן חדש...